2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 Unit 16 Stories A 北师大版选修6.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练31 Unit 16 Stories 北师大版选修6 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 31 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、限时规范练31 Unit 16 Stories A核心素养关键词:培养学生人与社会、了解文化艺术的素养能力意识限时规范练第62页一、阅读理解A“You know,the soft subjects,” says the boy in maths,“the easy ones:the stupid girls at the bottom take them.Like dance.It shouldnt even be a subject.” Were choosing subjects for our A-level taster day at school.I see the raised e
2、yebrows when I explain two of my GCSE (General Certificate of Secondary Education) choices are dance and drama.I was told by advisers that dance and drama wouldnt help me to get a suitable career.My friends told me Id get bored of dance and switch to science within the first month.But taking GCSE da
3、nce was the best decision I ever made.Dance gives me something to pour my head and heart into.It gives me a feeling of belonging,creativity,security and freedom.The education secretary Nicky Morgan has put emphasis on science,technology,engineering and maths (STEM),saying that students who focus on
4、the arts risk their careers.Stopping young people from expressing themselves at such a young age is not doing them any favours.Perhaps Nicky Morgan has forgotten to open the door of having a drive to study that subject day in,day out.It shouldnt matter what that subject is.I dont doubt the influence
5、 that STEM subjects can have on the people that love them.But to force children into one field is cruel.As much as I try,Im not good at and dont love physics,biology or maths.I dont want a career in these areas.There has been a decrease in the number of state schools offering arts subjects taught by
6、 specialist teachers.I cant even imagine how it feels to be told that you dont teach a “real subject” by an 8-year-old boy.To the teachers,the parents,the government I say:Let children make their own decisions.Let them live in the present.Let them have a real,unlimited education.【篇章导读】本文是议论文。很多人认为艺术
7、是学习不好的孩子的救命稻草,是毫无用处的学科,而作者却认为艺术给了她归属感,是使她不断奋斗的动力源泉。1.How does the boy in maths feel about dance?A.Useless.B.Difficult.C.Beautiful.D.Important.答案A解析推理判断题。根据第一段中的“theeasyones:thestupidgirlsatthebottomtakethem.Likedance.Itshouldntevenbeasubject”可知,学数学的男孩认为舞蹈没有用处。2.After the author took GCSE dance,she .
8、A.lost interest in itB.kept her mind on itC.turned to other subjectsD.struggled with her lessons答案B解析细节理解题。根据第三段中的“Dancegivesmesomethingtopourmyheadandheartinto”可知,作者选择了舞蹈之后就全身心投入其中。3.What do we know about Nicky Morgan?A.She encourages students to learn soft subjects.B.She suggests students take a r
9、isk in their careers.C.She underlines the importance of STEM subjects.D.She allows students to express themselves freely.答案C解析细节理解题。根据第四段中的“TheeducationsecretaryNickyMorganhasputemphasisonscience,technology,engineeringandmaths(STEM).”可知,NickyMorgan强调理工学科的重要性。BHave you ever caught yourself saying,“I
10、hate small talk!” the minute you walk into a party? If so,you might be an introvert (内向的人).Introverts hate to chat about “small” subjects with people.They are fine when you talk one on one but seem to get lost in the crowd when theres a group around.If youre talking to an introvert,you might find th
11、at your first few conversations go one of two ways.Either theyll seem to get bored and not say much or theyll seem to skate over small talk in favor of more in-depth topics.What you need to know is that the introvert is not being rude.Its just that they dont like small talk.Heres why.Small talk serv
12、es as a gateway toward deeper conversation.Some introverts dont realize that small talk will actually help them get to the bigger topics.You dont need to stay on small talk forever.However,sometimes introverts feel that even the short amount of time it takes to get into the real conversation is a wa
13、ste of time.Small talk is very fast.Someone says something and this should be followed up with a quick response.But introverts like to chew on their words before saying them aloud.Before they answer,theyll mull over different thoughts.Small talk by its very nature invites more people to join in.The
14、more people who join the conversation,the more the introvert will tend to step back.As a result,theyll be quiet.Small talk is about throwing out subjects in the hope that one or more of them can be turned into a common point of interest.The listening involved with small talk is not in-depth.The purp
15、ose is about listening “lightly” so you can figure out the right topics to spend some time on.Introverts tend to be great listeners,but they use active listening rather than light listening.This makes them wonderful friends,but can also make it difficult for new people to understand why theyre so qu
16、iet.【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了内向的人不善于与人闲谈并解释了其原因。4.How do introverts respond to a chat?A.They try to avoid it.B.They get excited about it.C.They give it their full attention.D.They focus on unimportant topics.答案A解析细节理解题。根据第二段中的“Eithertheyllseemtogetboredandnotsaymuchortheyllseemtoskateoversmalltalk”可知,内向的人总
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380853.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
