2021版高考英语(北师大版)一轮复习限时规范练46(选修8 UNIT 23B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习限时规范练46选修8UNIT 23B WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 限时 规范 46 选修 UNIT 23 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时规范练46(选修8Unit 23B)核心素养关键词:培养学生人与自然、保护动物的思维意识限时规范练第92页一、阅读理解AWhat do you usually do when a flying insect lands on your arm? Most likely you blow it away.But what if that bug were a ladybug (瓢虫)? Then chances are you would let it stay.What is it about ladybugs that we like?Farmers once thought ladyb
2、ugs were a good luck sign.A ladybug in the field meant that the crops would be successful and the weather would be good.The farmers may have been exaggerating (夸大) about what a very small bug can do,but in fact ladybugs do help out with the crops.They eat harmful insects.Actually,it is not the adult
3、 ladybug that eats the other insects.Its the ladybug larvae (幼虫).Ladybugs lay their eggs on leaves that are covered with aphids or other insects.When the larvae come out of the eggs,they are very hungry and will eat mites,aphids,mealybugs,green flies,and other crop-destroyers.A single ladybug larva
4、can eat over 1,000 aphids in one day.In the 1800s,ladybugs were brought all the way from Australia to California and set free among orange trees that were dying from being eaten by insects.The little red and black “eating machines” completely saved all the trees.Ladybugs go about their daily busines
5、s without worrying much about anything.Very few birds or insects will eat a ladybug because it gives off something that is dangerous to eat.Ladybugs also protect themselves by playing dead.They fall off leaves and remain very still until their enemy goes away.So next time you see a ladybug,think abo
6、ut what it may be up to.Maybe it is off to save an orange tree.Maybe its next move will be to fall off a leaf and play dead or stand up to a bird about 100 times its size.Maybe its letting you know that the weather will be good tomorrow.Who knows? Ladybugs are special that way.【篇章导读】本文是说明文。文章是对瓢虫的介绍
7、。瓢虫是一种能够吃害虫的昆虫,它们对于庄稼来说是得力的助手。1.What do we know about mites and aphids?A.They do harm to the crops.B.They eat more than they should.C.They are food for adult ladybugs.D.They are the enemy of ladybug larvae.答案A解析推理判断题。由第三段中的“they are very hungry and will eat mites,aphids,mealybugs,green flies,and oth
8、er crop-destroyers”可知,这些都是对庄稼有害的虫子。2.Why were ladybugs brought from Australia to California in the 1800s?A.To save orange trees.B.To do research on them.C.To increase their number.D.To report the weather for farmers.答案A解析细节理解题。由第四段中的“ladybugs were brought.set free among orange trees that were dying
9、from being eaten by insects”可知,19世纪瓢虫被从澳大利亚引进到美国加利福尼亚州是为了挽救被害虫侵害的橘子树。3.What does the underlined part “stand up to” in the last paragraph probably mean?A.Play with.B.Worry about.C.Get along with.D.Fight back against.答案D解析词义猜测题。由倒数第二段中的“Very few birds or insects will eat a ladybug because it gives off
10、 something that is dangerous to eat.”可知,很少有鸟或昆虫吃瓢虫。再由画线部分后的“a bird about 100 times its size”可知,当遇见比它大的鸟时,瓢虫会释放某种物质从而对鸟造成威胁。故此处的stand up to有“回击,抵御”之意。4.What does the author think of the ladybug?A.It is a crop-destroyer.B.It is a good luck sign.C.It is a little flying helper.D.It is a big eating machi
11、ne.答案C解析推理判断题。本文旨在介绍瓢虫这种能够吃害虫的昆虫,它们对于庄稼来说是得力的助手,故C项中的helper最符合瓢虫的这一特性。BTwo books have been developed to help designers,developers and homeowners make it easier and safer for the blind to find their way to,into and through buildings and large public spaces.The books were created by the Cooperative Re
12、search Centre for Construction Innovation (建筑创新),a programme which helps solve the problem of finding ways around buildings and public spaces.Construction Innovation CEO Keith Hampson says any wayfinding system is more than just signs.“It includes buildings,inside design and lighting,” Keith says.He
13、 says people having problems with their eyesight use these communicative signs to make moving around spaces easier.For example,a good sign may include tactile (可感触到的) lettering Braille and a tactile ground surface.The project won the 2007 Disability Action Week Award for Building Accessible Housing
14、and Environments.“The project has received increased national attention since the award last year,” Keith says.“Most importantly however,we have helped to raise the awareness and need for a wayfinding system across the building and construction industry.”The Department of Public Works was a key memb
15、er in the project.Team leader Ron Apelt says people with eyesight problems are often forgotten in the planning and design of buildings and public open spaces.“Our books are mainly for new buildings and the immediate spaces surrounding these buildings,” Ron says.“However,the books can also be used fo
16、r any plans for old buildings and improving wayfinding around places such as universities,hospitals and schools.”“They can also be used in busy spaces like shopping centres as the design ideas remain unchanged no matter what the spaces and places are like.”【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了一项帮助盲人识别道路、进出大楼和公共场所等的项目。
17、5.What are the books mentioned in the text about?A.How to improve eyesight.B.How to build high-quality houses.C.How to make buildings blind-friendly.D.How to develop a good sense of direction.答案C解析细节理解题。由第一段中的“make it easier and safer for the blind to find their way to,into and through buildings and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381103.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2017-2018学年高中语文(苏教版现代散文选读)课件:03寒风吹彻 .ppt
