2020-2021学年高二英语人教版选修6阶段综合检测4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高二英语人教版选修6阶段综合检测4 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 人教版 选修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四)第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题25分,满分375分)阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAt Beaver Meadows Ranch on Red Feather Lakes,Colorado,there is a long list of outdoor winter activities for the entire familyTake a winter vacation thereIce FishingFor $10 a day,visitors can try their hand at ice
2、fishingIce fishing is available from 9:30 amto 4 pmseven days a weekYou will need to bring your own ice fishing equipment because it cannot be rentedYou will need to have your fishing license tooFor more about it,call 8004625870Hot Chocolate & Cookies Sleigh RidePassengers take a 15to20minute sleigh
3、 ride through beautiful Colorado countryDuring the sleigh ride,youll have the experience of stopping at an oldtime cabin,warming yourself by a fire and eating cookies while drinking hot chocolateYou will need to contact them at 9702311955 to set up a time for your sleigh rideWinter Horseback RidingE
4、xperience winter horseback riding while viewing the breathtaking beauty of the surrounding 840 acres where Beaver Meadows Ranch makes its homeYoull be guided on a tour by one of the expert wranglers (牧马人) when the weather permitsOnehour rides cost $35 per person and twohour rides cost $50For more in
5、formation,contact them at 8668817679 to set up your horseback riding winter activityOther Winter Activities InformationFor more information about Beaver Meadows Ranch,or if youd like to book a room for an adventurous holiday,call 9708812450Its not very often you can find a onestop adventure spot ful
6、l of winter activitiesTake advantage of your free time this winter season and enjoy the outdoor scenery in Colorado【语篇解读】本文是广告类阅读,介绍了几种在Beaver Meadows Ranch的全家人冬季户外活动,涉及活动内容,花费和联系方式。1If you want to enjoy sleigh rides,you will call A8004625870B9702311955C9708812450 D8668817679B细节理解题。根据Hot Chocolate &
7、 Cookies Sleigh Ride中“Passengers take a 15to20minute sleigh ride through beautiful Colorado country”和“You will need to contact them at 9702311955 to set up a time for your sleigh ride”可知这里可以滑雪橇,如果想滑雪橇可以联系9702311955。2How much does a couple have to pay if they want to have a twohour horseback ride?AFi
8、fty dollarsBSeventy dollarsCA hundred dollarsDOne hundred and forty dollarsC推理判断题。根据Winter Horseback Riding中“Onehour rides cost $35 per person and twohour rides cost $50”可知骑马每人一小时35美元,两小时50美元。如果一对夫妇想骑两个小时的马,需要支付502100。3Where can you most probably read this passage?AIn the latest newsBIn a childrens
9、bookCIn a travel guideDIn a sportsmans diaryC推理判断题。本文介绍了几种在Beaver Meadows Ranch全家人冬季户外活动,此类文章不属于新闻,也不属于儿童读物或运动员日记,而是属于旅游指导。BMost dog owners are convinced that their fourlegged friends know exactly what they mean when they use certain words like “sit”,“stay”or “treat” However, researchers have always
10、 wondered whether dogs really understand human speech or if they rely on other information to get the meaning For example, does the word “fetch” form a picture of a stick or ball in the dogs mind, or does the dog bring back the object based on the owners voice or gesture? A new study by scientists a
11、t Atlantas Emory University seems to indicate that “mans best friend” does indeed know what the owner is sayingThe researchers began by asking the owners of twelve dogs of various kinds to train their pets to identify two toys of different materials, such as a toy animal and a ball Once the dogs had
12、 mastered the task, they took turns inside a special scanner The owners then tested their dogs language skill by first calling out the names of the toys they had been trained to recognize and then saying meaningless words such as“bobbu” and“bodmick” while holding up random objects the dogs hadnt see
13、n beforeThe scans suggested that the parts of the dogs brains responsible for processing sounds showed different brain patterns when they heard words they were familiar with,compared with the ones they had never heard before While that was not enough to prove that the dogs were picturing their toys
14、when they heard the word, it did indicate some sort of recognition The researchers believe this is an important step in understanding how dogs process languageSomething even more interesting was that the dogs brains showed a higher level of neural (神经的) activity at the sound of unknown words This is
15、 the exact opposite of what happens in human brains, which get more active at the sound of familiar words The researchers say the dogs may become cheerful at the sound of new words to try to understand them in the hope of delighting their masters “Dogs want to please their owners, and perhaps also w
16、ant to receive praise or food,” says Emory neuroscientist Gregory Berns, senior author of the studyHowever, though your pet may understand human speech, the scientists recommend using visual signals and smell for training “When people want to teach their dog a trick, they often use spoken commands b
17、ecause thats what we humans prefer,” Prichard says “From the dogs view, however, a visual command might be more effective, helping the dog learn the trick faster”【语篇解读】本文是一篇说明文。一项新的研究表明,狗的确能理解主人说的话。4Whats the purpose of the new study?ATo convince dog owners to understand their dogsBTo advise dog own
18、ers to treat their dogs kindlyCTo prove dogs follow owners order by listeningDTo test out how dogs get information from ownersD细节理解题。根据第一段尾句“A new study by scientists at Atlantas Emory University seems to indicate that mans best friend does indeed know what the owner is saying”可知,亚特兰大的埃默里大学的科学家进行的一项
19、新研究似乎表明,“人类最好的朋友”确实知道主人在说什么,并结合全文可知,该研究的目的是测试狗是如何理解主人的话的,故D项正确。5What does the author intend to do in Paragraph 2?AInform the result of the researchBState the process of the researchCStress the importance of the researchDIntroduce the subjects of the researchB写作意图题。根据第二段第一句“The researchers began by a
20、sking the owners of twelve dogs of various kinds to train their pets to identify two toys of different materials, such as a toy animal and a ball”并结合该段内容可知,该段主要介绍了进行研究的过程,包括让不同品种的狗识别不同材料的玩具等,据此可知,该段旨在介绍研究过程,故B项正确。6How do human brains and dog brains react to words?AHuman brains become active in unfam
21、iliar wordsBDog brains become delighted at unfamiliar wordsCHuman brains are not sensitive to familiar wordsDDog brains show no response to familiar wordsB细节理解题。根据第四段前两句“Something even more interestingThis is the exact opposite of what happens in human brains, which get more active at the sound of f
22、amiliar words”可知,对于不熟悉的单词,狗的大脑呈现出高水平的神经活动,而人类的大脑相反,故B项正确。7What do scientists advise the owners to do in dog training?AGive dogs oral commandsBTeach dogs new tricksCInvolve sight and smellDEncourage faster learningC细节理解题。根据尾段第一句“However, though your pet may understand human speech, the scientists rec
23、ommend using visual signals and smell for training”可知,尽管狗可能理解人类的语言,但科学家们建议使用视觉信号和嗅觉来训练它们,故C项正确。CIn Washington,DC,only 69 percent of public school students graduate from high school on timeMany factors influence that low rateOne of the most important ones is whether the people around the students exp
24、ect them to succeedSo,for the past 40 years,a DC organisation has stepped in to give around 10,000 students the support and positive environment they need to thrive (茁壮成长)This organisation,called Higher Achievement,provides students with a welcoming space,help with class work,and caring teachersMore
25、 than 95 percent of students who complete Higher Achievement graduate from high school on timeKatherine Roboff is the groups executive director in the DC areaShe gives several reasons for the groups successOne is timingHigher Achievement does not work with students who are already in high schoolIt w
26、orks with students in middle schoolThey start High Achievement at fifth or sixth gradein the US,that is usually age 11 or 12Roboff says research shows that if students are doing well academically in eighth gradearound age 13they will have a greater chance of graduating from high school and going to
27、collegeIn other words,what happens in middle school has a huge impactThe years between ages 10 and 13 may affect a students future more than anything that happens academically in high schoolRoboff explains that students participate in Higher Achievement after school and during the summer,when public
28、 schools take a break of about two monthsHigh Achievement students do homework,have community meetings,and work oneonone with a tutor“The purpose of the programme is to help them use those after school and summer hours to become better prepared academically and to develop their leadership skills and
29、 confidence so that by the time they get into eighth grade they are ready to get into some of the top high school”【语篇解读】本文是一篇记叙文,美国华盛顿特区里只有69%的学生能够完成高中学业,Higher Achievement给学生提供良好的环境以及有爱心的老师帮助这些学生完成学业,进入高校。8A little more than 30% of public school students in the US Adrop out of schoolBwork hard at t
30、heir lessonsCcant finish school on timeDare expected to graduate from high schoolC细节理解题。根据第一句“In Washington,DC,only 69 percent of public school students graduate from high school on time”可知美国公立学校里只有69%的学生能够完成高中学业,也就是说超过30%的学生不能准时毕业。9What can we infer from the second paragraph?AHigher Achievement is
31、a great successBHigher Achievement works with college studentsCMany students have doubts about the organisationDHigher Achievement has spread throughout the USA推理判断题。根据第二段最后一句“More than 95 percent of students who complete Higher Achievement graduate from high school on time”可知完成Higher Achievement的学生
32、中超过95%的学生能够准时高中毕业。说明Higher Achievement取得了很大的成功。10If students are doing well academically in eighth grade, Athey are certain to go to collegeBthey are to succeed when they grow upCthey dont need any help in their studiesDthey are more likely to finish high school on timeD推理判断题。根据第四段第一句“Roboff says re
33、search shows that if students are doing well academically in eighth gradearound age 13they will have a greater chance of graduating from high school and going to college”可知Roboff认为如果学生在八年级的时候成绩比较好,他们就会有更大的可能性准时完成高中学业,然后进入大学。11What is the main aim of Higher Achievement?ATo offer students adviceBTo he
34、lp student get into top schoolsCTo teach students how to behave at schoolDTo provide students with different activitiesB推理判断题。根据第二段前两句“So,for the past 40 years,a DC organisation has stepped in to give around 10,000 students the support and positive environment they need to thrive (茁壮成长)This organisa
35、tion,called Higher Achievement,provides students with a welcoming space,help with class work,and caring teachers”可知Higher Achievement给学生提供积极的环境以及有爱心的老师帮助这些学生完成学业,进入高校学习。DFrom selfdriving cars to carebots for elderly people,rapid development in technology has long represented a possible threat to man
36、y jobs normally performed by peopleBut experts now believe that almost 50 percent of occupations existing today will be completely unnecessary by 2025 as artificial intelligence continues to change businesses“The next fifteen years will see a revolution in how we work,and a revolution will necessari
37、ly take place in how we plan and think about workplaces,” said Peter Andrew,Director of Workplace Strategy for CBRE Asia PacificA growing number of jobs in the future will require creative intelligence,social skills and the ability to use artificial intelligenceThe report is based on interviews with
38、 200 experts,business leaders and young people from Asia Pacific,Europe and North AmericaIt shows that in the US technology already destroys more jobs than it createsBut the report states:“Losing occupations does not necessarily mean losing jobsjust changing what people do” Growth in new jobs could
39、occur as much,according to the research“The growth of 20 to 40 person companies that have the speed and technological knowhow will directly challenge big companies,” it statesA 2014 report by Pew Research found 52 percent of experts in artificial intelligence and robotics were optimistic about the f
40、uture and believed there would still be enough jobs in the next few yearsThe optimists pictured “a future in which robots do not take the place of more jobs than they create,” according to Aaron Smith,the reports coauthor“Technology will continue to affect jobs,but more jobs seem likely to be create
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
