2021年新教材高中英语 综合检测(含解析)新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年新教材高中英语 综合检测含解析新人教版必修第一册 2021 新教材 高中英语 综合 检测 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、综合检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATeaching children abroad can be a wonderful part of your volunteering holiday.Youll help the children and also get valuable work experience and skills yourself.Now,we prepare four teaching programmes fo
2、r you.ProgrammeA:CAMBODIATeach Children in a School in SamraongYou will teach at a school with over 300 children in Samraong.The children come from 6 different villages in the area.The school provides free education for those whose family couldnt afford it.It also provides free meals for students an
3、d volunteering teachers.You should teach the children English in a fun way.But you should prepare your teaching materials on your own.ProgrammeB:ECUADORTeach English to School Children in the Galapagos IslandsYou will teach in one of the most fantastic places on the planetthe Galapagos Islands!This
4、project is based on the beautiful island of San Cristobal.Volunteers will help teach English to children aged 4-12 and teenagers aged 13-18.You can also help teach IT,Sports,Art and Music.ProgrammeC:GHANATeach Disadvantaged Children in Schools in AccraYoull teach English and other subjects,such as S
5、ports and IT,which are very popular with the children.You can teach for any length(长度) of time from two weeks to three months or longerthe choice is yours.You will generally be asked to help out with any age groups.We will try to keep you to your preferred age group.ProgrammeD:COSTARICATeach English
6、 to Children in Schools in EsparzaYou can help the local children by teaching in many rural schools.In your English classes,you should create real-life situations,games and other activities.There is a lot of freedom for your own creativity to bring new forms of teaching and ideas to the classroom!1.
7、To get working experience by teaching English and enjoy a holiday on an island,you can choose .A.Programme AB.Programme BC.Programme CD.Programme D答案B解析细节理解题。根据第一段的“Youllhelpthechildrenandalsogetvaluableworkexperienceandskillsyourself.”可知,参与这些志愿者项目既能帮助到孩子们又可以使你自己获得宝贵的工作经验;再根据ProgrammeB中“Youwillteach
8、inoneofthemostfantasticplacesontheplanettheGalapagosIslands!ThisprojectisbasedonthebeautifulislandofSanCristobal.”可知,这个志愿者项目地处加拉帕戈斯群岛。由此可知,选择该项目的志愿者既可以通过教英语获得工作经验,又可以在岛上享受假期。2.Accordingtothepassage,inAccra,volunteers.A.shouldprepareteachingmaterialsbythemselvesB.shouldprovidefreeeducationforpoorstud
9、entsC.canchoosethelengthofteachingontheirownD.candecidethenumbersoftheirstudentsfreely答案C解析细节理解题。根据ProgrammeC中的“Youcanteachforanylengthoftimefromtwoweekstothreemonthsorlongerthechoiceisyours.”可知,你可以自由选择你的授课时长,从两星期到三个月或者更长时间不等。由此可知,在阿克拉,志愿者有不同的授课时长可以选择。3.WhatdoProgrammeBandProgrammeChaveincommon?A.Th
10、eyarerelatedtofantasticislands.B.Theyprovidefreemealsforvolunteers.C.VolunteerscanteachothersubjectsbesidesEnglish.D.Volunteersshouldteachchildren,teenagersandadults.答案C解析推理判断题。根据ProgrammeB中的“VolunteerswillhelpteachEnglishtochildrenaged4-12andteenagersaged13-18.YoucanalsohelpteachIT,Sports,ArtandMus
11、ic.”可知,志愿者可以向4至12岁的儿童以及13至18岁的青少年教授英语,也可以教授信息技术、体育、美术和音乐;再根据ProgrammeC中的“YoullteachEnglishandothersubjects,suchasSportsandIT,whichareverypopularwiththechildren.”可知,志愿者可以教授英语和其他学科,比如体育和信息技术。由此可推知,这两个项目的共同之处在于志愿者都可以教授除英语之外的其他学科。BMy wife and I went to this vegan restaurant to give it a try.As we were e
12、ating our pepper and salt tofu,a young lady named Debra walked in.She didnt know that the place is a vegan restaurant and was looking for some meat.My wife and I invited her over to try some of our tofu.Debra tried it,nodded and went out.After a few minutes,she and her mother both walked back in.We
13、were having the rest of our meal at that time,so we told her what we had ordered.Debra then asked the waitress to just repeat our order for them.Next,Debrasaid,“And we want to pay for their meal”,pointing to my wife and me.We tried to say no,but Debra wouldnt listen.That was not the end of it.Hugs w
14、ere in order.Debra came over to our table and my wife got up to hug her.Debra hugged my wife and put $100 into her hand.My wife firmly said NO,but Debra insisted.Debra kept talking about our kindness,and we did the same about hers and her mothers.With tears in the eyes,the workers were blown away by
15、 this whole exchange between four strangers.I left the waiters a tip that would cover all of our meals and we were on our way.Ive been witnessing so much kindness,especially over the last few years,as I began to pay more attention.We now have a new favourite restaurant and every time we go there my
16、plan is to pay for someone elses meal.4.Why did Debra go out after trying some tofu?A.To bring her mother in.B.To look after her mother.C.To get away from the food.D.To look for another restaurant.答案A解析细节理解题。根据第二段第一句“Afterafewminutes,sheandhermotherbothwalkedbackin.”可知,Debra出去几分钟后,和她妈妈一起进了餐厅。由此可知,De
17、bra出去是为了将她妈妈带过来。故选A项。5.WhatdidDebrainsiston?A.Huggingtheauthorswife.B.Orderingamealfortheauthor.C.Treatingtheauthorandhiswife.D.Tippingtheworkers.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Next,Debrasaid,Andwewanttopayfortheirmeal,pointingtomywifeandme.Wetriedtosayno,butDebrawouldntlisten.”可知,尽管作者和妻子拒绝了,但Debra坚持要为他们付饭钱。故选C
18、项。6.Howdidtheworkersfeelwhenseeingtheexchangebetweenfourstrangers?A.Curious.B.Funny.C.Surprised.D.Touched.答案D解析细节理解题。根据倒数第二段中的“Withtearsintheeyes,theworkerswereblownawaybythiswholeexchangebetweenfourstrangers.”可知,服务员看到作者他们之间的交流后流泪了。故选D项touched(受触动的,感动的)。7.WhatcanweknowabouttheauthorandDebra?A.Theyve
19、beenfriends.B.Theywerebothvegans.C.Theymetforthefirsttime.D.Theyonceworkedtogether.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段中的“Withtearsintheeyes,theworkerswereblownawaybythiswholeexchangebetweenfourstrangers.”可知,服务员感动于陌生人之间的善意,由此可推知,这是作者和Debra第一次见面。故选C项。CAn American photographer is making copies of great artworks availab
20、le for blind people and those with very poor eyesight.At least 285 million people worldwide are either blind or considered visually impaired(有缺陷的).They are unable to see or enjoy visual fine art.Romeo Edmead lost his eyesight when he was only two years old.But that has not stopped him from living li
21、fe to the fullest.He went to college and studied journalism.He now lives in New York.He depends heavily on his other senses.But he cannot experience the great works of art in the city.He remembers a visit to an art collection with his grandmother.“We went to this museum and I just wandered off somew
22、here and I started touching something,and all of a sudden the alarm went off.And a guard came running over,and my grandmother was all ashamed.”Romeo is now able to use his fingers to feel art paintings.He can get an idea of the appearance by following the markings.John Olson once worked as a photogr
23、apher for a magazine.He developed a printing process to make the art of Da Vinci and Van Gogh touchable for visually-impaired people.“I began to realise how important images(影像) have been to me,and what they have allowed me to do.And it caused me to wonder what it was for the blind,not having access
24、 to images.”Olsons company is called 3DPhotoworks.It produces copies of artworks in three dimensionsheight,width and depth.The whole process can take up to four weeks.Thanks to new technology,3D art may soon hang in art museums all over the world.It gives the visually-impaired the chance to experien
25、ce the beauty of visual art.8.What motivated John Olson to make 3D art for blind people?A.The benefit of his company.B.RomeoEdmeads sufferings.C.His appreciation to blind people.D.The importance of images to people.答案D解析细节理解题。根据第三段的“Anditcausedmetowonderwhatitwasfortheblind,nothavingaccesstoimages.”
26、可知,图像对人们的重要性促使约翰奥尔森为盲人创作3D艺术。故选D项。9.Theunderlinedword“dimensions”means“”.A.aperiodoftimeB.thesizeofasituationC.ameasurementinspaceD.thewayofdoingthings答案C解析词义猜测题。句意:它以高度、宽度和深度三个维度复制艺术品。根据破折号后的“height,widthanddepth”可知,高度、宽度和深度三个方面是立体空间,结合本文讲述的3D技术可知,此处的dimensions是指维度,即从空间测量。故选C项。10.HowwillJohnOlsonsw
27、orkinfluencethelifeofblindpeople?A.Theyareabletolivetheirlifetothefullest.B.Theycanhavethechancetofeelthebeautyofvisualart.C.Theydontneedtodependheavilyontheirothersenses.D.Theyhavefreeaccesstomuseumswithoutanydifficulty.答案B解析细节理解题。根据最后一段可知,约翰奥尔森使盲人有机会感受视觉艺术的美。11.Whatcanwelearnfromthepassage?A.Ittak
28、esamonthorsotoproducea3Dartwork.B.3Dartisproducedbasedonheightanddepth.C.3Dartisdisplayedinartmuseumsallovertheworld.D.JohnOlsongetsrichfromwhathehasdonefortheblind.答案A解析细节理解题。根据第三段的“Itproducescopiesofartworksinthreedimensionsheight,widthanddepth.Thewholeprocesscantakeuptofourweeks.”可知,制作一件3D艺术品需要一个
29、月左右的时间。DReading is to success what water is to fish.Apparently every successful person develops a passion for reading.This is because reading is a key element to obtain the information required to understand something.Forinstance,lawyers have to study and learn every established law on their specifi
30、c branches.Sometimes the law changes according to peoples needs.A good lawyer has to be informed about the latest news in the court.A doctor has to be informed of the latest advances in medicine.Reading is very important for all mankind.Everything is relative in this world,especiallyreading.Reading
31、can open many doors and it can lead you into a path of success.Studies have confirmed that reading to your unborn child is very good.This way your child will develop a passion for reading.How do you develop a passion for reading?There is only one way you can boost your passion for reading.Let me exp
32、lain this to you.If you want to learn how to ride a bike,you have to get on the bike as many times as possible until you have learned.It works the same way with reading.If you want to boost your reading,take a book and read it all the way through.When you finish reading your first book,take another
33、book and do the same.Try to read as much as you can.If you are going out,grab a magazine,abook,an article or something to read.There is a very important factor behind the readingreading comprehension.Its what makes you understand the meaning behind the text.Lets assume that you read a document and y
34、ou are supposed to explain the meaning of the document.How would you explain the document if you couldnt capture(捕捉) the message of the author?12.The first two paragraphs mainly talk about .A.what reading comprehension isB.how to develop a passion for readingC.the key to successD.the importance of r
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2013年高二语文暑期备课课件:4.13《张衡传》2(新人教版必修4).ppt
