2021-2022学年新教材北师大版英语必修第二册作业:UNIT 4 SECTION Ⅲ READING .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材北师大版英语必修第二册作业:UNIT SECTION READING 2021 2022 学年 新教材 北师大 英语 必修 第二 作业 UNIT READING
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(三).阅读理解ATwentyfive years ago,most young Britons wanted a career in law,to be a doctor,or,if they were creatively minded,to take up singing.But today,things stand differently.According to a survey by Tesco Mobile,a UK telecoms company,the “dream job” of young people aged between 16 and 25 in t
2、he UK is a video blogger,or “vlogger”The survey,carried out among 1,002 people,found that as much as 40 percent of them put vlogger as their number one choice on a list of ideal jobs.The only reason for this change is undoubtedly the Internet and social media.They have made it so much easier to reac
3、h a global user,without having to get a job in show business in the traditional way.“In years gone by,the biggest stars were shaped and trained by the Hollywood studios; now,anyone with a computer camera can become an icon (偶像),”a Tesco Mobile spokesperson said in a news release(发布会)“These selfmade
4、stars record their hobbies to an admiring fanbase.Vloggers are the big stars of today because they are normal people interacting with their fans about everyday life.”However,what people see is only the great side of being a vlogger and they ignore the fact that only those who are successful get fame
5、 and fortune.There are the dreams that come true and the dreams that still remain dreams.This is why although vloggers are popular,some young people choose jobs that dont necessarily earn them fame,but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.Young Israeli David Leshaw,for
6、example,runs a business called the Finishers Club.Its an online platform(平台)for runners to keep a record of their races.He told the website Zippia that his job allows him to express his thought,and is always a learning experience.And thats enough for him.【语篇解读】文章讲述了由于互联网和社交媒体的发展,每个人都有可能成为偶像。现在视频博主是年
7、轻人理想的职业。但是作者指出,不是每一个人都能成功。1Whats the most popular job among British young people nowadays?AA lawyer.BA doctor.CA vlogger.DA singer.C细节理解题。根据第二段中“the dream job of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger,or vlogger”可知,现在英国年轻人最喜欢的工作是当一个视频博主。故选C。2Why is it possible for anyone to
8、 become an icon these days?ABecause of the popularity of the computers.BBecause the traditional show business has disappeared.CBecause there are computer cameras for everyone to use.DBecause Internet and social media made it easy to reach a global user.D细节理解题。 根据第三段中“The only reason for this change
9、is undoubtedly the Internet and social media.They have made it so much easier to reach a global user”和第四段中“anyone with a computer camera can become an icon ”可知,因为互联网和社交媒体的发展使接触全球用户变得更加容易。现在只要有电脑摄像头,每个人都可能成为偶像。故选D。3Whats the meaning of the underlined word “interact” in Paragraph 4?ATo discuss.BTo for
10、ce.CTo communicate.DTo take part in.C词义猜测题。根据画线词前一句“These selfmade stars record their hobbies to an admiring fanbase.”可知,这些明星记录下自己的爱好和日常生活,分享到仰慕他们的粉丝群,和粉丝们进行交流。由此可以猜测,“interact”意思为“交流,互动”。故选C。4Whats the authors opinion towards the vloggers?AAll vloggers cant be successful.BVloggers should be support
11、ed.CVloggers should be encouraged.DVloggers are very helpful to society.A推理判断题。根据第五段中“what people see is only the great side of being a vlogger and they ignore the fact that only those who are successful get fame and fortune.There are the dreams that come true and the dreams that still remain dreams
12、.”可以推断,作者认为不是所有的视频博主都能成功。故选A。BAs Internet users become more dependent on the Internet to store information,are people remember less? If you know your computer will save information,why store it in your own personal memory,your brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember
13、 and how.In a recent study,Professor Betsy Sparrow conducted some experiments.She and her research team wanted to know the Internet is changing memory.In the first experiment,they gave people 40 unimportant facts to type into a computer.The first group of people understood that the computer would sa
14、ve the information.The second group understood that the computer would not save it.Later,the second group remembered the information better.People in the first group knew they could find the information again,so they did not try to remember it.In another experiment,the researchers gave people facts
15、to remember,and told them where to find the information on the Internet.The information was in a specific computer folder (文件夹)Surprisingly,people later remember the folder location (位置) better than the facts.When people use the Internet,they do not remember the information.Rather,they remember how
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382213.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级上语文作业课件-句子专题复习 人教(部编版)(共11张PPT).ppt
