分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2020_2021学年新教材高中英语Unit2HealthyLifestylePeriod1素养检测含解析新人教版选择性必修第三册2021032416.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383023
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:65.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit2HealthyLifestylePeriod1 素养 检测 解析 新人 选择性 必修 第三 2021032416
    资源描述:

    1、Unit 2 Healthy Lifestyle课时素养检测 五Unit 2Period 1. 阅读理解AWalking along the streets in Malaysia, you may hear a number of different languagesMalay, English, Mandarin, or even Indian. More people have decided to travel to Kuala Lumpur to witness the incredible development of Western Malaysia. However, hav

    2、ing a passion for experiencing multi-cultural and peaceful lifestyles, I chose another routeSabah, the second largest state in Malaysia. I took a trip there in August. With a knowledgeable guide and warm-hearted locals, it turned out to be an unforgettable experience. Although Sabah is not that rich

    3、 or prosperous like Western Malaysia, I prefer the easy and simple life there. Its social ethos(精神气质)is more harmonious than any other scenic spot. During my five-day stay, I think the Mangrove Forest was the most impressive destination. Have you ever imagined what it might be like to boat through a

    4、 pleasant breeze while drops of light blur(模糊)your vision? My mind drifted away with the warmth of the sunlight. I lost myself in the peaceful and relaxing surroundings, and fell into a splendid dream world. However, as a former British colony, it still holds some customs that are difficult for me t

    5、o get used to. For me, the various dialects and unique expressions among the locals were the biggest issues to deal with. Regardless of this, it taught me a lot. My time at Sabah was very memorable. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。讲述作者去马来西亚的Sabah旅行的经历。尽管旅行过程中遭遇了很多语言的障碍, 但当地人简朴的生活方式和the Mangrove Forest的美丽景色都给作者留下了深刻印

    6、象。1. Why did the author choose Sabah as his destination? A. To witness its fast development. B. To make friends with the locals. C. To enjoy its lifestyle and scenery. D. To learn different foreign languages. 【解析】选C。细节理解题。由文章第二段中的having a passion for experiencing multi-cultural and peaceful lifestyl

    7、es. 及第三段中的I prefer the easy and simple life there. 可知, 作者更喜欢在Sabah人们平静的生活方式。故选C。2. Which word can best describe the journey to Sabah? A. Astonishing. B. Regretful. C. Exhausting. D. Fascinating. 【解析】选D。推理判断题。由第四段末句I lost myself in the peaceful and relaxing surroundings, and fell into a splendid drea

    8、m world. 及最后一段末句My time at Sabah was very memorable. 可知, Sabah之旅让作者着迷。故选D。3. What was the biggest problem the author had during his trip? A. Old customs. B. Local language. C. Confusing routes. D. Multicultural lifestyles. 【解析】选B。细节理解题。由最后一段中的For me, the various dialects and unique expressions among

    9、 the locals were the biggest issues to deal with. 可知, 对于作者来说, 旅行过程中语言障碍是作者所遭遇的最大的难题。故选B。4. Whats the purpose of the text? A. To promote tourism of Sabah. B. To introduce a scenic spotSabah. C. To describe the development of Sabah. D. To share the touring experience in Sabah. 【解析】选D。推理判断题。本文作者以记叙的形式讲

    10、述了自己到Sabah旅行的难忘的经历, 目的是与读者分享自己的旅游体验。故选D。BDeciding to get her moneys worth out of the wedding dress on which she spent over $1, 000, an Australian woman has been wearing her wedding dress, a year after her wedding. 43-year-old Tammy Hall adopted a new lifestyleanti-consumerism(反消费主义)lifestyle in 2016

    11、, after a trip to India opened her eyes to how much we as a society consumed. She decided not to buy any new clothes or footwear for a whole year after she returned home to Adelaide, in Southern Australia, and she managed to make it. But last year, as her wedding day approached, she faced a dilemma.

    12、 She wanted to look good on the most important day of her life, but how could she spend a small fortune on the wedding dress she would only wear on that day? “In the end I decided that if I was going to get a wedding dress, Id make sure I could get my moneys worth, ”Hall tells PA Real Life. “The fir

    13、st time I wore it after the wedding was to vote in the Australian election in early 2019, ”the 43-year-old adds. “Since then, its been to all sorts of places. Wearing it on a crowded train was especially funny, but Ive worn it to do housework, to football games and to the gym. ”Hall says that she ha

    14、s gotten some strange looks from people, but no irritating comments. It may have something to do with the fact that the dress is not the fanciest, but she believes people are just too reserved to say anything. Anyway, she doesnt really care, because she knows she has to hit the goal she has set and

    15、wearing the dress multiple times is the most reasonable way she could think of to make the most of her wedding dress. Hall now plans to wear her wedding dress on a trip to Iceland that she and her partner will take next summer. 【语篇概述】本文是一则新闻报道。介绍澳大利亚一位名叫Tammy Hall的女士选择的一种新生活方式反消费主义生活方式。结婚后一年时间一直穿婚纱生

    16、活, 从而避免浪费。在她看来, 多次穿上这件婚纱是利用婚纱最合理的方式。5. Why did Tammy Hall adopt a new lifestyle? A. To adapt herself to Indian life. B. To cut down her consumption. C. To save money for her next trip. D. To get prepared for her wedding. 【解析】选B。细节理解题。由第二段的句子43-year-old Tammy Hall adopted a new lifestyleanti-consumer

    17、ism lifestyle in 2016, after a trip to India opened her eyes to how much we as a society consumed. 可知, 她的一次印度之行让她看到了我们这个社会消费了太多东西, 所以她决定缩减消费, 接受反消费主义。故选B项。6. What did Tammy Hall do to get her moneys worth out of her wedding dress? A. She brought fun to people with it. B. She tried to wear it to earn

    18、 money. C. She wore it repeatedly in daily life. D. She got it exchanged again and again. 【解析】选C。细节理解题。由文章第五段可知, 为了确保婚纱的价值得到充分发挥, 在婚礼后的一年中, Tammy Hall在日常生活中的各种场合穿婚纱。故选C项。7. Which of the following best explains the word “irritating” underlined in Paragraph 6? A. Thrilling. B. Annoying. C. Amusing. D.

    19、 Confusing. 【解析】选B。词义猜测题。由倒数第二段中的Hall says that she has gotten some strange looks from people, but no irritating comments. It may have something to do with the fact that the dress is not the fanciest, but she believes people are just too reserved to say anything. 可知, 可能是与这件衣服不是最华丽的有关, 人们太过于冷淡, 并未发表什

    20、么使人恼怒的评论, 只是有一些奇怪的表情, 所以此处irritating意为“令人恼怒的”。故选B项。8. What can we infer about Tammy Hall? A. She is determined to turn her ideas into practice. B. She values her wedding dress less than her trips. C. She has been struggling to make the ends meet. D. She has influenced peoples lifestyle widely. 【解析】选

    21、A。推理判断题。由第二段的句子She decided not to buy any new clothes or footwear for a whole year after she returned home to Adelaide, in Southern Australia, and she managed to make it. 及第四段的句子In the end I decided that if I was going to get a wedding dress, Id make sure I could get my moneys worth和倒数第二段的句子Anyway,

    22、she doesnt really care, because she knows she has to hit the goal she has set and wearing the dress multiple times is the most reasonable way she could think of to make the most of her wedding dress. 可推断出, Tammy Hall决心要将自己的想法付诸实践。故选A项。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。“Keeping the bod

    23、y in good health is a duty, otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear. ” This saying by Buddha is a life motto of highly healthy people. 1 The following four habits will significantly improve your health. They are organized and disciplined. If you want to be healthy, you shoul

    24、d try to become organized. 2 It will help you succeed in everything and do things on time. 3In our busy lives, its very easy to ignore the healthy habits that keep us feeling great and eating right. Highly healthy people usually have a habit to prioritize(优先考虑)their health. They are particular about

    25、 their nutrition. They always avoid fast food because they find it very harmful. They have an exercise schedule. Exercise and other physical activities are not only good for you, but they are also a fun way to spend time. 4 Thats why they set aside time for exercise in the mornings or evenings. Due

    26、to the high level of self-organization, they easily stick to the exercise schedule. They think that active lifestyle and regular sports will help them live longer. They get enough sleep. Sleep plays an important role in immune(有免疫力)function, memory, learning and other important functions. 5 It is ve

    27、ry important to wake up and go to sleep at the same time, because your body works according to a certain rule. A. They take care of their health. B. Lack of sleep can affect your immune system. C. Thats why healthy people value a good nights sleep. D. They develop effective habits to keep good well-

    28、being. E. Highly healthy people always find the right balance. F. Highly healthy people use sports as a tool to keep the body in a good form. G. Being organized may lead to feeling more in control and having more mental energy. 【语篇概述】本文是一篇说明文。就如何保持健康提出四条实用的建议。1. 【解析】选D。题空前的This saying by Buddha is a

    29、 life motto of highly healthy people. 句意为“佛陀的这句话是高度健康的人的人生座右铭”。D选项They develop effective habits to keep good well-being. 中的They指上文中的highly healthy people。故选D。2. 【解析】选G。G选项Being organized may lead to feeling more in control and having more mental energy. 中的Being organized和此段小标题中的are organized相呼应且符合小标

    30、题的主旨, 故选G。3. 【解析】选A。此题空填段落主旨句。此段落小标题下文中的Highly healthy people usually have a habit to prioritize their health. 与A项They take care of their health. 相呼应, 故选A。4. 【解析】选F。F项Highly healthy people use sports as a tool to keep the body in a good form. 中的sports与本段小标题中的exercise schedule和下文的set aside time for e

    31、xercise in the mornings or evenings相呼应。故选F。5. 【解析】选C。C项Thats why healthy people value a good nights sleep. 中的a good nights sleep与本段小标题中的get enough sleep相呼应。故选C。【素养培优】话题小写作Read this letter and imagine you are the adviser who deals with students problems. Write a letter to give Xiao lei some helpful a

    32、dvice. Dear Alpha, Can you help me, please? I have tried to stop smoking several times. I am OK for two days and then I feel really sick and irritable and I have to start smoking again. I know smoking is a bad habit, but I just cant seem to give it up. Do you have any useful tips? Yours sincerely, L

    33、i Xiaolei范文: Dear Li Xiaolei, I am sorry you have had so much trouble in stopping smoking, but I am glad you are still trying. I hope the tips below will help you. First of all, dont give up. The more often you try the more likely you are to eventually succeed. When you feel irritable, dont automati

    34、cally reach for a cigarette to make you feel better. Take a few moments to relax. Start by breathing deeply and lifting your arms out to the side and over your head. It is a good idea to drink lots of water and eat lots of fruit when you are quitting smoking. This will help to remove the nicotine fr

    35、om your body faster and you wont feel so sick. It is normal to feel a little stressed when you first give up smoking, but try to remember that it will only last a few days and then you will begin to feel much better. Keep up the good work, Li Xiaolei, and remind yourself how much healthier you will

    36、be when you finally quit. Good luck and best wishes, Alpha阅读理解If one more person talks about the benefits of mindfulness, I will throw cabbage at them. Just kidding. But I do have lots of cabbage happily rotting away in my kitchen thanks to the wellness obsession(着迷)that failed to keep my attention.

    37、 This is a symptom of a phenomenon known as “wellness tiredness”. Wellness is seriously big business with a worth of $3. 72 trillion and a healthy annual growth of 14 percent. To satisfy this consuming desire, brands of super foods and various exercise classes crowd in. “The problem with all this co

    38、nstantly changing information on what to eat or which exercise class to take is that people begin to form distorted(扭曲的)mindsets towards the idea of a healthy lifestyle, ”explains Dr. Bijal, a psychologist at Nightingale Hospital. “The least harmful result of a distorted mindset will be confusion. T

    39、he most harmful would be serious physical and mental disorders like extreme dieting or over-exercising. ”Its little wonder that many people are beginning to reject the idea of wellness and the lifestyle it advocates. “ I cant tell you the number of wellness accounts Ive unfollowed on Instagram, ”one

    40、 fitness-enthusiast friend tells me. When I ask her why, she tells me that the public pursuit(追求)of wellness has reached “the eye-roll stage”. Meanwhile, sales of fitness trackers and wearable wellness things have dropped sharply. Speaking of gym culture, which offers classes like Hula Hoop and Yoga

    41、, its also beginning to show signs that people are returning to more conventional forms of exercise, some that wouldnt look out of place on a school timetable. The whole point of wellness is that it should become such an everyday thing that you forget about seeking it. Living a healthy lifestyle bec

    42、omes a given rather than something singled out as impressive and worth applauding. Now, more people are starting to cycle to and from work, swim on lunch breaks and even try to buy old school exercise bikes. 【语篇概述】这是一篇说明文。文章指出, 人们对健康的追求俨然成了一桩大生意。为了满足人们健康消费的欲望, 各种品牌的超级食品和健身班蜂拥而入。由此也导致了“健康疲劳”。人们开始对健康生

    43、活方式的想法形成了扭曲的心态。这种现象不仅对人们健康生活有影响, 而且有害。作者建议人们将健康当作一件日常的事情。1. What is the main idea of Paragraph 2? A. The wellness business costs people a great deal of money. B. People are faced with too many food and exercise choices. C. Distorted mindsets to wellness cause harmful consequences. D. The wellness in

    44、dustry has been developing at a steady speed. 【解析】选C。主旨大意题。根据第二段中南丁格尔医院的Bijal医生所做的解释中The problem with all this constantly changing information on what to eat or which exercise class to take is that people begin to form distorted mindsets towards the idea of a healthy lifestyle, 及The least harmful re

    45、sult of a distorted mindset will be confusion. The most harmful would be serious physical and mental disorders like extreme dieting or over-exercising. 可知, 第二段主要讲的是扭曲的健康心态所造成的有害后果。故选C。2. Why is the authors friend mentioned in Paragraph 3? A. To inform us wearable wellness things are not popular. B.

    46、To advocate the idea of wellness and a healthy lifestyle. C. To tell us that online wellness accounts are hard to follow. D. To show the publics unfavorable attitude to wellness obsession. 【解析】选D。推理判断题。由第三段中的Its little wonder that many people are beginning to reject the idea of wellness and the life

    47、style it advocates. “I cant tell you the number of wellness accounts Ive unfollowed on Instagram, ”one fitness-enthusiast friend tells me. When I ask her why, she tells me that the public pursuit of wellness has reached“the eye-roll stage”. 可推知, 在第三段提到作者的朋友是为了表明公众对那些所谓的健康理念的不满。故选D。 3. Why are people

    48、 starting to return to traditional forms of exercise? A. Sports such as cycling are more impressive. B. People are treating wellness as an everyday thing. C. Classes like Hula Hoop and Yoga are too expensive. D. People have come to know wellness is not so necessary. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段The whole poin

    49、t of wellness is that it should become such an everyday thing that you forget about seeking it. Living a healthy lifestyle becomes a given rather than something singled out as impressive and worth applauding. Now, more people are starting to cycle to and from work, swim on lunch breaks and even try

    50、to buy old school exercise bikes. 可知, 因为人们把健康当作一件日常的事情, 人们正在回归传统的锻炼方式。故选B。4. Which of the following is the best title for the text? A. The Importance of Living a Healthy LifestyleB. Are You Suffering from Wellness Tiredness? C. The Benefits of Mindfulness in Wellness IndustryD. What is the Real Meaning of Wellness Obsession? 【解析】选B。主旨大意题。作者指出, 由于人们对健康的追求, 各种品牌的超级食品和健身班蜂拥而入, 由此也导致了“健康疲劳”现象, 人们对健康生活方式的理念也形成扭曲的心态。作者指出, 这种心态对人们健康生活不仅有影响, 而且非常有害。因此作者建议人们将健康看作是一件平常的事情。B选项 Are You Suffering from Wellness Tiredness? 符合文章最佳标题。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020_2021学年新教材高中英语Unit2HealthyLifestylePeriod1素养检测含解析新人教版选择性必修第三册2021032416.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383023.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1