2020_2021学年新教材高中英语UNIT2SUCCESS作业含解析北师大版选择性必修第一册202103161188.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 UNIT2SUCCESS 作业 解析 北师大 选择性 必修 一册 202103161188
- 资源描述:
-
1、UNIT 2SUCCESS第一部分阅读(50分)第一节(共15小题,每题25分,375分)ABlack PantherType: AdventureRunning Time: 134 min.Director:Ryan CooglerActors:Chadwick Boseman,MichaelB JordanWith his father having died in the Civil War, Challa is the new ruler of the advanced kingdom of Wakanda. As the king,whenever a challenger for
2、the crown announces his intentions, he must give up his powers and take them on in a physical challenge.The FavouriteType: DramaRunning Time: 120 min.Director: Yorgos LanthimosActors: Emma Stone,Rachel WeiszIn the early 18th century, with Britain and France at war,a fragile Queen Anne occupies the t
3、hrone as her close friend Lady Sarah Churchill governs the country in her stead,while tending to Annes ill health and changeable temper.Green BookType: DramaRunning Time: 130 min.Director: Peter FarrellyActors: Viggo Mortensen,Mahershala AliTony Lip,an uneducated Italian American whos known for usin
4、g his fists to get his way,is hired to drive worldclass, famous pianist Don Shirley on a concert tour from Midwest to the Deep South. They must rely on“The Negro Motorist Green Book”to guide them to the few settlements that were then safe for blacks.A Star Is BornType: MusicalRunning Time: 135 min.D
5、irector: Bradley CooperActors: Bradley Cooper,Lady GagaWhen country music star Jackson Maine stops at a bar for a drink after a concert, hes both entertained and attracted by young nightclub singer Ally. He discovers that she writes songs as well as she is a talented singer, but hasnt had a chance t
6、o perform because of her look.1Which two films both looked into life of artists?ABlack Panther and The Favourite.BA Star Is Born and Green Book.CThe Favourite and Green Book.DA Star Is Born and The Favourite.2The film about the rights of black people belongs to_.AadventureBmusicalCdrama Dcomedy3Who
7、works as a director and actor?ARyan Coogler. BYorgos Lanthimos.CPeter Farrelly. DBradley Cooper.【语篇解读】本文是应用文,文章是关于几部影片的介绍。1B细节理解题。根据影片Green Book的介绍中“Tony Lip,an uneducated Italian American whos known for using his fists to get his way,is hired to drive worldclass, famous pianist Don Shirley on a con
8、cert tour”和影片A Star Is Born的介绍中“When country music star Jackson Maine stops at a bar for a drink after a concert, hes both entertained and attracted by young nightclub singer Ally.”可知,这两部电影都涉及到了艺术家的故事。故选B项。2C细节理解题。根据影片Green Book的介绍中“They must rely on The Negro Motorist Green Book to guide them to th
9、e few settlements that were then safe for blacks.”可知,影片Green Book是关于黑人权利的;再根据影片Green Book的介绍中“Type: Drama(类型:戏剧)”可知,该电影是戏剧类的。故选C项。3D细节理解题。根据影片A Start Is Born 的介绍中“Director: Bradley Cooper” “Actors: Bradley Cooper,Lady Gaga”可知,Bradley Cooper兼任了Director(导演)和Actor(演员)。故选D项。BMy school appeared on the ne
10、ws last week because we had made an important change in our local area. Our class had planted a large garden in what was once only a vacant lot. It was a lot of work but it was all worth it. I got blisters(水泡) from digging, and we all got insect bites, too.I learned a lot about gardening and collabo
11、ration(合作), and then I learned about the media. Our teacher telephoned the TV station and informed them of what we had accomplished. She spoke with the producer. The producer checked with the directors, but they said there were plenty of stories similar to ours. They wanted to know what was special
12、about our particular garden, since many schools plant them.The teacher explained that, after going on the Internet to learn about the prairie(大草原), we had made a prairie garden. We had gone to a prairie and gotten seeds from the plants, and then we planted them. We did not water the garden, but we d
13、id weed it. We decided to let nature water it with rain, since that was how prairies grew in the past. We sent a picture of the garden to the news station. In the picture, the grass was so high that it stood taller than the fourth grade students.As a result, the producer sent a reporter to our schoo
14、l. He interviewed the headmaster and asked him many questions about the garden. After that, they interviewed us, and we explained to them what we had learned through this project.That night, we watched the news, and there we were. The news reporter told our story. It was only two minutes long, but i
15、t was us. We were famous. All that work, all those blisters, it was worth it. We knew that when we saw the garden every day, but now we knew that the whole city thought so, too.4What seemed to be the TV directors initial reaction to the garden?AThey were excited.BThey were surprised.CThey were worri
16、ed.DThey were uninterested.5What is special about the garden?AWeeds were allowed to spread naturally.BThe grass grew faster than common grass.CThe seeds came from the plants of a prairie.DUnderground water was used for the plants.6What does the underlined word “that” refer to in the last paragraph?A
17、We got blisters on our hands.BOur hard work was worthwhile.CThe garden would be famous.DThe project would be finished.7How did the author feel about the project?AAnnoyed. BCurious.CProud. DRegretful.【语篇解读】本文是记叙文。作者讲述了他所在的班级在学校做了一个草原花园。同学们从中学到了很多的知识,还受到了电视台的采访报道。4D推理判断题。根据第二段中“The producer checked wi
18、th the directors, but they said there were plenty of stories similar to ours(制片人和导演核实了一下,但他们说有很多和我们相似的故事)”可推知,一开始的时候,电视导演对作者班级做的花园并不感兴趣。故选D项。5C推理判断题。根据第二段中“They wanted to know what was special about our particular garden, since many schools plant them(他们想知道我们的花园有什么特别之处,因为许多学校都在种)”及第三段中“The teacher e
19、xplained that, after going on the Internet to learn about the prairie(大草原), we had made a prairie garden. We had gone to a prairie and gotten seeds from the plants, and then we planted them.”可知,电视台工作者想知道作者班级做的花园有什么特别之处时,老师解释说这个花园的植物种子来自于草原上的植物。由此可知,这个花园的特别之处在于花园里的植物种子真正来自于草原上的植物。故选C项。6B词义猜测题。根据最后一段中
20、画线词所在句及前一句话“All that work, all those blisters, it was worth it. We knew that when we saw the garden every day, but now we knew that the whole city thought so, too (所有这些工作,所有这些水泡,都是值得的。当我们每天看到花园时,我们知道这一点,但现在我们知道,整个城市的人也这样认为)”可推知,画线词that指代前一句的内容,即“我们的努力是值得的”。故选B项。7C推理判断题。根据最后一段中“The news reporter told
21、 our story. It was only two minutes long, but it was us. We were famous. All that work, all those blisters, it was worth it.”可推知,作者对他们所做的这个项目感到很自豪。故选C项。CDifferences in time zones complicate international phone calls. But even more important are different concepts of time and approaches to time in di
22、fferent cultures.People from the USA as well as other North Americans believe “Time is money”. This value of time is rooted in their ancestors. Early in the 17th century, their ancestors arrived on the Atlantic coast, a new, undeveloped land. To survive in the tough environment, they had to struggle
23、 day and night. Time meant so much to them that they had not even one second to waste. After decades of struggle, they developed the value of efficient use of time and passed it down. Thus far, the Americans are still eager to finish things quickly and are impatient with too reflective(深思熟虑的) people
24、.In some countries, the American work style of speeding everything up will have no significance. In the Arab East, the more important you are, the faster service you get. Close relatives take absolute priority; nonrelatives are kept waiting. In the Middle East, a deadline, which is often established
25、 to show the degree of urgency or importance of work, will do nothing but stop the Middle Easterners from working, because they consider it rude and overly demanding.Another aspect reflecting different concepts of time is the classification of monochronictime and polychronictime by Edward T Hall. Pe
26、ople from monchronic(共时性的) cultures, such as the Germans, the Austrians, the Swiss and the Americans, do only one important thing at a time. In polychromic(多元时间模式的) cultures, people such as Arab, Asians and Latin Americans take an entirely opposite approach. They do several things at once. Time comm
27、itments, eg. deadlines, schedules, are taken rather casually and changed often and easily. Miscommunication will arise when people from two cultures contact. Charles Hawkins, a US. teacher, told me that many a time his appointments with Indians were interrupted constantly, not only by private phone
28、calls, but also by long conversations with other people and even the neighbors children, which displeased and even annoyed him.8Why did the ancestors of the North Americans believe “Time is money”?AThey had to work efficiently to survive.BThey got the idea from their past generations.CThey didnt lik
29、e to deal with reflective people.DThey formed the habit of finishing work ahead of time.9What can be concluded from Paragraph 3?ADeadlines will make American people angry.BIn the Arab East, youd better speed everything up.CMiddle Easterners cant deal with demanding work.DPeople from the Arab East at
30、tach importance to relationship.10What can we learn about people from monochronic cultures?AThey tend to interrupt others constantly.BThey cant tolerate lateness or interruptions.CThey are more likely to change their schedules.DThey like to schedule several activities at the same time.11Which of the
31、 following would be the best title for the text?AThe Importance of the Diversity of CultureBThe Relationship Between Efficiency and CultureCDifferent Time Values in Different CulturesDMonochronic Culture and Polychronic Culture【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了不同的文化有不同的时间价值观。首先说明了北美人“时间就是金钱”这个概念的来源和发展,接着讲述了在阿拉伯东部和
32、中东对于时间的看法和文化,最后以共时性时间模式和多元时间模式这两种时间概念的差异来说明“不同的文化有不同的时间价值观”这一话题。8A细节理解题。根据第二段中“To survive in the tough environment, they had to struggle day and night.”可知,北美人的祖先为了在艰苦的环境中生存,他们不得不日夜奋斗。以及第二段倒数第二句“After decades of struggle, they developed the value of efficient use of time and passed it down.”可知,经过了十几年
33、的奋斗,他们发展出有效利用时间的价值观,并将其代代相传。即可知北美人的祖先认为“时间就是金钱”的原因是为了生存,他们必须高效地工作。故选A项。9D推理判断题。根据第三段第三句“Close relatives take absolute priority; nonrelatives are kept waiting.”可知,“Arab East”的人们相信近亲绝对优先,非亲属则只能等待,故推知Arab East人非常看重血缘关系。故选D项。10B推理判断题。根据最后一段“Time commitments, eg. deadlines, schedules, are taken rather ca
34、sually and changed often and easily.”可知,多元时间模式文化里截止日期、时间表,都是很随意的,并且经常容易改变。这与共时性文化是完全不同的,可推知共时性文化的人不能容忍迟到、推迟;以及最后一句“Charles Hawkins, a US. teacher, told me that many a time his appointments with Indians were interrupted constantly”可知,来自共时性文化的美国人Charles Hawkins无法忍受来自多元时间模式文化的印度人不断打断约会,可推知来自共时性文化的人无法忍受
35、别人的打断。综上可知来自共时性文化的人无法忍受迟到或是打断。故选B项。11C主旨大意题。根据第一段第二句“But even more important are different concepts of time and approaches to time in different cultures.”以及文章主要内容,可知其主旨为不同文化中对时间的不同概念和对待时间的不同方式。故选C项。DI am a mother of three children and have recently completed my college degree. The last class I had t
36、o take was social study. The last class was asked to go out and smile at three people and document their reactions.Soon after we were given the project, my husband, my youngest son, and I went out to McDonalds one cold March morning. It was just our way of sharing special playtime with our son.We we
37、re standing in line, waiting to be served, when all of a sudden everyone around us began to back way. I turned around and found there standing behind me were two poor homeless men with a horrible “dirty body” smell. The short gentleman, close to me, was “smiling”. His beautiful skyblue eyes were ful
38、l of light as he searched for acceptance. The second man played with his hands uneasily as he stood behind his friend. I realized the second man was mentally challenged and the blueeyed gentleman was his salvation(救赎). The short man just asked for a coffee because that was all they could afford.I sm
39、iled and asked the young lady behind the counter to give me two more breakfast meals on a separate tray(餐盘)I then walked around the corner to the mens table. I put the tray on the table and laid my hand on the blueeyed gentlemans cold hand. He looked up at me with tears in his eyes and said “Thank y
40、ou”I started to cry as I walked away to join my husband and son. When I sat down, my husband smiled at me and said, “Thats why God gave you to me, Honey. To give me hope.”On the last evening of class, I turned in “my project” and the instructor read it. Then she looked up at me and said, “Can I shar
41、e this?” I slowly nodded as she got the attention of the class. She began to read and we all knew that we need to help people and to be helped.I graduated with one of the biggest lessons I would ever learn: UNCONDITIONAL ACCEPTANCE. “LOVE PEOPLE AND USE THINGS NOT LOVE THINGS AND USE PEOPLE.”12Why d
42、id the people around the author back away?ABecause the second man stood playing with his hands.BBecause the two homeless men were also waiting in line, with a bad smell.CBecause the short gentleman was smiling to everyone around.DBecause both men were poorly dressed and mentally ill.13After the auth
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383079.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋七年级英语上册 Unit 3 Welcome to our school Period 5 Integrated skills Study skills习题课件 (新版)牛津版.pptx
