天津市南开中学2021届高三英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 南开 中学 2021 届高三 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、天津市南开中学2021届高三英语上学期第一次月考试题(含解析)本试卷分第卷(选择题)、第卷(非选择题),共150分,考试用时120分钟。第卷1至14页,第卷第15页至16页。考生务必将客观题答案涂写在答题卡上,将主观题答在答题纸上。在试卷上答题无效。第卷(共115分)第一部分:听力(20分)第一节(共5小题:每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the probable relationship be
2、tween the speakers?A. Schoolmates. B. Colleagues. C. Teacher and student. 2. What does the man want to do?A. Advertise a product. B. Apply for a job. C. Complain to the manager. 3. How long does it take the slow train to get to New York?A. Two hours. B. Three hours. C. Four hours. 4. What is Tony do
3、ing?A. He is checking his c mail. B. He is fixing his computer. C. He is working on his paper. 5. What do we learn about the woman?A. She is upset about the bill. B. She misunderstands the waiter. C. She complains about the food. 第二节(共10小题,每小题1.5分,满分15)听下面3段材料,每段材料后有几个小题。从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相
4、应位置,听每段材料前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8小题。6. What is the conversation mainly about?A. An interview for a TV job. B. A job opportunity at a TV station. C. A successful TV job experience. 7. Why does the man want to get the job?A. To earn a high wage. B. To improve his
5、 study. C. To gain working experience. 8. How will the woman help the man?A. Give some advice to him. B Write a play for him. C. Offer a job to him. 听下面一段对话,回答第9至第11小题。9. What does the woman want the man to do?A. Come to the theatre with her. B. Take care of her little brother. C. Buy tickets for he
6、r mother. 10. What is the womans plan for the evening?A. To see a play. B. To date Joe. C. To watch a video. 11. How docs the man feel about the misunderstanding?A. Sorry. B. Unbelievable. C. Awkward. 听下面一段独白,回答第12题至15小题。12. What is the Student Union responsible for?A. Medical care. B. Social life.
7、C. Registration. 13. What is the last step of becoming a member of the Student Club?A. Getting a Student Union membership. B. Getting a registration receipt. C. Getting a student card. 14. When can a student go to the student health centre?A. 10:00 a. m. Wednesday. B. 8:45 a. m. Thursday. C. 3:00 p.
8、m. Friday. 15. What is the speech mainly about?A. Campus accommodation. B. The health centre. C. Student services. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节、单项填空(共15小题,每小题1分)从A、B、C、D四个选项中,选出适合空白处的最任选项。1. -Ok, Ill fix your computer right now. -Oh, take your time. _.A. I cant stand itB. Im in no hurryC. Thats a great
9、 ideaD. Its not my cup of tea【答案】B【解析】【详解】考查情景交际。句意:好的,我马上就给你修电脑。 哦,慢慢来。我不着急。A. I cant stand it我受不了了;B. Im in no hurry我不着急;C. Thats a great idea是个好主意;D. Its not my cup of tea我对此事不感兴趣。根据前面take your time,可知这里意思是“我不着急”。故选B。2. Doctors are fighting a_battle to save the little girls life.A. modestB. flexi
10、bleC. compulsoryD. desperate【答案】D【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:医生们正在进行一场殊死搏斗以挽救小女孩的生命。A. modest谦虚的;B. flexible灵活的;C. compulsory义务的;D. desperate不顾一切的。根据to save the little girls life可知,医生们正在不顾一切的抢救小女孩的生命。故选D项。3. Most people like the_of using Alipay and WeChatPay to buy things.A. convenienceB. traditionC. coope
11、rationD. leisure【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:大多数人喜欢使用支付宝和微信支付购物的便利。A.convenience 便利;B.tradition 传统;C. cooperation 合作;D. leisure 休闲。分析题意,根据后句提及的“使用支付宝和微信支付购物”可知,人们喜欢的是它的“便利”。综合分析,故选A项。4. Efforts should be made to balance medical resources in different areas_more people have access to fair and affordable
12、healthcare services.A. ever sinceB. as ifC. even thoughD. so that【答案】D【解析】【详解】考查状语从句。句意:平衡地区医疗资源,以便让更多的人获得公平的、负担得起的医疗服务。A. ever since 自.以后;B. as if 好像;C. even though 尽管,即使;D. so that 以便于。分析题意,根据句意连贯看,空前说“平衡地区医疗资源”,空后“让更多的人获得公平、负担得起的医疗服务”,可知这里应用so that “以便于”引导目的状语从句。综合分析,故选D项。5. TV show provides wome
13、n a stage_they show their natural talent, rather than their looks.A. thatB. whatC. whereD. when【答案】C【解析】【详解】考查定语从句。句意:电视节目为女性提供了一个展示她们天赋而不是她们的外表的舞台,they show their natural talent是定语从句,从句修饰先行词stage,先行词在从句中作状语,连接词用where,故选C项。6. It was the first time that he_the New Coastal Area of Tianjin and was so i
14、mpressed by its fast development.A. have visitedB. visitedC. had visitedD. would visit【答案】C【解析】【详解】考查时态。句意:这是他第一次来到天津这个新的沿海地区,天津的快速发展给他留下了深刻印象。分析题意,根据固定搭配It +be+the +序数词+time+that(某人第几次做某事)可知,若be动词为was时,从句的动词用过去完成时。故此处的时态为过去完成时。综合分析,故选C项。7. -Im going to Venice next week.-_ Carnival will be held then
15、. Have fun!A. Youre crazyB. Youre luckyC. Youd better notD. You never know【答案】B【解析】【详解】考查情景交际。句意:我下周去威尼斯。你真走运。那时会举行狂欢节。祝你玩的愉快!A. Youre crazy你疯了;B. Youre lucky你真幸运;C. Youd better not你最好不要;D. You never know你永远不会懂。根据后面的Have fun,可知应答的人是赞同前面的人去威尼斯旅行的。故选B。8. Linda_go to see Jay Chous performance this week
16、end, but it all depends on whether she can finish the task before Friday.A. mightB. mustC. needD. can .【答案】A【解析】【详解】考查情态动词。句意:琳达这周末可能会去看周杰伦的演出,但这完全取决于她能否在周五前完成任务。分析题意,根据后句的“这完全取决于她能否在周五前完成任务”可知,此处表示的可能性比较大。A项might表示猜测,常用语肯定句中译为“可能”;B项must也可用表示肯定猜测表示一定会发生,此处不符合题意;C项need译为“需要”;D项表示猜测时常用于否定猜测中。综合分析,故选A
17、项。9. _the center of the Tiananmen Square, we saw a giant flower basket with the theme of “Good Luck. China” for the celebration of the National Day.A. ApproachingB. To approachC. ApproachedD. Being approached【答案】A【解析】【详解】考查现在分词。句意:接近天安门广场的中心,我们看到一个巨大的花篮,主题是“好运。中国”,为庆祝中国的国庆节。前句没有主语,前后句之间没有连词,所以此处需要用非
18、谓语动词,approach和逻辑主语we之间是主动关系,所以用现在分词表示主动,故选A项。10. Zhong Nanshan, as well as three other outstanding medical workers,_the highest honor of our country last month.A. are awardedB. is awardedC. were awardedD. was awarded【答案】D【解析】【详解】考查主谓一致和语态。句意:上个月,钟南山等三名优秀医务工作者被授予国家最高荣誉。根据last month可知此处用一般过去时态,as well
19、 as连接并列主语时需要遵循就远原则,所以谓语动词和Zhong Nanshan保持一致,故选D项。11. The Presidents absence from the international conference has_guesses about his health.A. gained admission toB. given rise toC. taken advantage ofD. kept track of【答案】B【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:总统没有参加国际会议引起了人们对他健康状况的猜测。A. gained admission to 获准进入;B. given
20、 rise to 使发生,引起; C. taken advantage of 利用;D.kept track of 记录;与保持联系。分析题意,根据前文提到的“总统没有参加国际会议”可知,此处表示这种行为“引起”了人们对他健康的猜测。综合分析,故选B项。12. We should improve our ability to engage in international communication so as to tell Chinas story well and make the voice of China _.A. hearingB. heardC. having heardD.
21、to hear【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:我们应该提高参与国际交流的能力,把中国的故事讲好,让中国的声音被听到。短语make sth. done使某事被.,the voice of China与hear之间是被动关系,此处要用过去分词作宾补。故选B项。13. In the upcoming exhibition, around 300 companies will_the industrys latest achievements, such as driver-less cars, passenger drones.A. publishB. displayC. recov
22、erD. support【答案】B【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:在即将到来的展会上,大约300家公司将展示该行业的最新成就,比如无人驾驶汽车、载人无人机。A.publish 出版;B.display 展示;C.recover 恢复;D.support 支持。分析题意,根据前句提及的“即将到来的展会”可知,此处表示有300多家的公司“展示”新成就。故选B项。14. It is obvious to the whole world_the US has played dirty tricks to bully foreign companies like Hua Wei and TikT
23、ok in order to either destroy them or take them over.A. asB. whichC. whetherD. that【答案】D【解析】【详解】考查主语从句。句意:全世界都很清楚,美国用肮脏的伎俩欺负华为和抖音这样的外国公司,要么摧毁它们,要么接管它们。分析句意,句中的it为形式主语,真正的主语为后面的从句“_the US has played dirty tricks to bully foreign companies like Hua Wei and TikTok in order to either destroy them or tak
24、e them over”。分析成分,从句部分不缺成分和翻译且为陈述句。所以从句应用引导词that引导。故选D项。15. In the past ten years, the field has given us high and stable produce_climatic circumstancesA. regardless ofB. instead ofC. in addition toD. with regard to【答案】A【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:在过去的十年里,无论气候条件如何,这块土地都给我们带来了高产稳产。A. regardless of 不管,不顾;B. i
25、nstead of 代替,而不是;C. in addition to 除.以外;D. with regard to 关于,至于。分析题意,根据后句“这块土地都给我们带来了高产稳产”可知,此处表示“不管”天气如何。故选A项。第二节、完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I was 11 when I asked my mum for piano lessons. As shed been in_16_difficulties, she said a polite “no”. That didnt_17_
26、 me. I drew a keyboard onto a piece of paper and stuck it on my desk. I would_18_ notes on an online keyboard and “play” them back on my paper one keeping the sound they made on the computer in my head. I spent six months playing without_19_a real piano. As my mum found I was_20_about it, she bought
27、 me 10 lessons with borrowed money. After eight lessons, I_21_grade one and scored high. By the time I started secondary school, we couldnt_22_lessons again, so I returned to my paper keyboard, kept practising and passed grades three and five. For the grades above that, there was an_23_that you add
28、a certain sensitivity into your playing. To take advantage of practising on our schools grand piano, I_24_wake up at 5:30 a. m. to get there_25_and play until lessons started. Id skip lunch and then practise after school_26_the caretaker kicked me out. At home, Id have dinner, do three hours of revi
29、sion, and then _27_practice until l: 00 a. m. My school didnt offer music A-level. I found the Purcell School for young musicians. The audition (试镜) was extremely_28_,and I felt extremely nervous. To my amazement, I was offered a _29_.I had been thought to have started playing too_30_to reach conser
30、vatoire (音乐学院) level but when I left Purcell, I was awarded the senior piano prize. I realized that I wasnt _31_everyone else. I am now at the Guildhall School in London with a scholarship. I feel_32_: its been 10 years since I drew my paper piano and Im at one of the worlds leading conservatoires.
31、The fun thing is that I continue to do a lot of my practice away from the piano:_33_we call mental practice. It_34_ key areas of the mind that are less readily accessed by piano playing alone. The paper piano helped encourage my_35_about how music works.16. A. socialB. educationalC. financialD. poli
32、tical17. A. protectB. frightenC. embarrassD. discourage18. A. takeB. clickC. signD. observe19. A. seeingB. touchingC. enjoyingD. choosing20. A. seriousB. carefulC. hesitantD. nervous21. A. fell behindB. dropped outC. got throughD. put off22. A. offerB. teachC. overlookD. afford23. A. expectationB. a
33、ttitudeC. opinionD. opportunity24. A. wouldB. mightC. couldD. dared25. A. in patienceB. in timeC. in peaceD. in need26. A. althoughB. sinceC. untilD. if27. A. technicalB. mentalC. mechanicalD. physical28. A. fascinatingB. boringC. frighteningD. challenging29. A. courseB. rewardC. certificateD. place
34、30. A. soonB. lateC. hurriedlyD. suddenly31. A. aboveB. againstC. behindD. beyond32. A. luckyB. proudC. ambitiousD. grateful33. A. whatB. howC. that D. why34. A. buildsB. coversC. determinesD. unlocks35. A. predictionB. memoryC. curiosityD. invention【答案】16. C 17. D 18. B 19. B 20. A 21. C 22. D 23.
35、A 24. A 25. B 26. C 27. B 28. D 29. D 30. B 31. C 32. B 33. A 34. D 35. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者小时候因为家庭经济困难,买不起钢琴练习,只能画纸钢琴练习,后来通过自己的努力买了一架钢琴,获得音乐奖项,就读于世界领先音乐学校的故事。【16题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于经济困难,她礼貌地说了一声“不”。A. social社会的;B. educational教育的;C. financial经济的;D. political政治的。由下文的“difficulties, she said a polite “
36、no”可知,家里有经济困难,所以妈妈礼貌地说了一声“不”。故选C项。【17题详解】考查动词词义辨析。句意:这并没有让我气馁。A. protect保护;B. frighten吓唬;C. embarrass使为难;D. discourage使灰心/泄气。由上文的“she said a polite “no”和下文的“I drew a keyboard onto a piece of paper and stuck it on my desk”可知,妈妈拒绝了作者的请求,但作者画了一个键盘学习钢琴,说明作者没有泄气。故选D项。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:我会点击在线键盘上的音符,然后把它们
37、“播放”到我的第一张纸上把它们在电脑上发出的声音留在脑海里。A. take拿走;B. click点击;C. sign签名;D. observe观察。由下文的“on an online keyboard”可知,网上在线键盘是需要点击才能播放的。故选B项。【19题详解】考查动词词义辨析。句意:我花了六个月的时间弹钢琴,没有碰过真正的钢琴。A. seeing看见;B. touching触摸;C. enjoying享受;D. choosing选择。由上文语境可知,作者上不起钢琴课,一直在自己画的纸钢琴上学钢琴,说明作者没有触摸过真正的钢琴。故选B项。【20题详解】考查形容词词义辨析。句意:因为我妈妈发
38、现我是认真的,她用借来的钱给我买了10节课。A. serious认真的;B. careful认真的;C. hesitant犹豫的;D. nervous紧张的。由上文语境可知,作者上不起钢琴课,一直在自己画的纸钢琴上学了6个月的钢琴,说明作者对学钢琴是认真的。故选A项。【21题详解】考查动词短语辨析。句意:八节课后,我通过了一级,得了高分。A. fell behind落后;B. dropped out退学;C. got through通过(考试);D. put off推迟。由下文的“scored high”可知,作者以高分通过一级。故选C项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:当我开始上中学的
39、时候,我们又没钱上课了,所以我回到我的纸键盘上,继续练习,通过了三级和五级。A. offer提供;B. teach教;C. overlook忽略;D. afford负担得起。由下文的“so I returned to my paper keyboard”可知,作者又用纸钢琴练习,说明作者上不起钢琴课。故选D项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:对于以上的成绩,有一个期望,就是你增加了一定的敏感性到你的演奏中。A. expectation期望;B. attitude态度;C. opinion观点;D. opportunity机会。由上文语境可知,作者一直用纸钢琴练习才获得了以上的成绩,但纸上
40、练习不比实际练习,所以作者期望纸上练习带来的敏感性能加进演奏中。故选A项。【24题详解】考查情态动词辨析。句意:为了利用在我们学校练习大钢琴的机会,我会在早上5:30起床,及时赶到那里,一直弹到上课。A. would将;B. might也许;C. could能;D. dared敢。由本处语境可知,此处指作者为了用学校的钢琴练习,习惯早上5:30起床,及时赶到那里练琴,would可以表示过去经常性/习惯性的动作。故选A项。【25题详解】考查介词短语辨析。句意:为了利用在我们学校练习大钢琴的机会,我会在早上5:30起床,及时赶到那里,一直弹到上课。A. in patience耐心地;B. in t
41、ime及时;C. in peace和平地;D. in need贫困地。由本处语境可知,作者早上5:30起床,是为了及时赶到学校练琴。故选B项。【26题详解】考查连词词义辨析。句意:我不吃午饭,放学后练习,直到管理员把我赶出去。A. although尽管;B. since自从;C. until直到;D. if假如。由本处语境可知,作者不吃午饭省下时间在学校练琴。故选C项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:在家里,我会吃晚饭,复习三个小时,然后进行心理的钢琴练习直到凌晨1点。A. technical技术的;B. mental心理的;C. mechanical机动的;D. physical身体
42、的。由上文语境和下文的“mental practice”可知,作者只能在学校练琴一会儿,回家了没有钢琴,只能在脑海中练习(心理练习)。故选B项。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:试镜非常有挑战性,我感到非常紧张。A. fascinating迷人的;B. boring无聊的;C. frightening可怕的;D. challenging挑战性的。由下文的“and I felt extremely nervous”可知,作者很紧张,说明试镜具有挑战性。故选D项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:令我惊讶的是,我被给予了一个位置。A. course课程;B. reward奖励;C. ce
43、rtificate证书;D. place位置。由上文的“To my amazement”可知,Purcell School试镜具有挑战性,但令我惊讶的是,作者通过了试镜并获得了Purcell School的一个位置。故选D项。【30题详解】考查副词词义辨析。句意:我被认为开始演奏得太晚了,以至于无法达到音乐学院的水平,但当我离开Purcell时,我获得了高级钢琴奖。A. soon很快;B. late晚;C. hurriedly匆忙地;D. suddenly突然地。由上文语境可知,作者多数用纸钢琴和心理练习来学习钢琴,可知作者很晚开始钢琴演奏,所以很难达到音乐学院的水平。故选B项。【31题详解】
44、考查介词词义辨析。句意:我意识到我并没有落后于其他人。A. above在之上;B. against反对;C. behind在后面;D. beyond超过。由上文的“I was awarded the senior piano prize”可知,作者离开Purcell时获得了高级钢琴奖,说明作者并没有落后于其他人。故选C项。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:我感到很自豪:我已经10年没有画纸钢琴了,我现在在世界领先的音乐学院之一。A. lucky幸运的;B. proud自豪的;C. ambitious有志气的;D. grateful感激的。由上文的“I am now at the Guil
45、dhall School in London with a scholarship”可知,作者现在在伦敦市政厅学校拿着奖学金,可知作者感到自豪。故选B项。【33题详解】考查连词词义辨析。句意:有趣的是,我继续在钢琴之外进行大量的练习:我们称之为心理练习。A. what什么;B. how怎样;C. that作引导词无意义;D. why为什么。分析句子可知,本空作动词call的宾语,意为“东西/事物”,用what。故选A项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:它打开了大脑中那些单独弹奏钢琴时不太容易进入的关键区域。A. builds建立;B. covers覆盖;C. determines决定;D
46、. unlocks打开。由上文语境可知,作者通过不触摸钢琴练琴,在脑中练习(心理练习),这揭开了钢琴独奏不能触及的大脑关键区域。故选D项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:纸钢琴激发了我对音乐如何运作的好奇心。A. prediction预料;B. memory记忆;C. curiosity好奇心;D. invention发明。由上文语境可知,作者早期通过干纸钢琴和心理练习学琴,没有真正钢琴来练习,会让作者对音乐如何工作产生好奇心。故选C项。第三部分:阅读理解(共20小题:每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。ASummer Leade
47、rship Programs for High School StudentsDo you see yourself as a leader? Strong leadership skills are a great way to set yourself apart on a college application as well as in your future career. Below are four summer programs that will give you a head start on improving your leadership abilities. And
48、 if you know of another worthwhile leadership program, share it with other readers using the link at the bottom of the page. The Brown Leadership InstituteBrown Universitys pre-college summer programming includes The Brown Leadership Institute, a two-week leadership training session for motivated an
49、d intellectually curious 9th through l2th graders. The program aims to apply leadership skills to social issues. Through case studies. group projects. field trips, and discussions and debates, students examine complicated global issues and learn to come up with effective solutions. Students also cre
50、ate and bring home an action plan, attempting to resolve a long-term issue that they care about. Leadership in the Business WorldRising high school seniors interested inn exploring undergraduate business administration and leadership are encouraged to apply to this program, sponsored every summer by
51、 the Wharton School of the University of Pennsylvania. Students attend lectures and presentations by Wharton faculty and guest speakers, visit successful business enterprises and work in teams to create an original business plan to be presented to a panel of experts and professionals. The month-long
52、 program is offered at both of Whartons campuses in San Francisco and Philadelphia. National Student Leadership ConferenceAmong its wide selection of summer sessions for high school students, the National Student Leadership Conference offers a five-day course on Mastering Leadership. It includes a s
53、eries of interactive workshops that emphasize the Pillars of Effective Leadership, including goal-setting, group brainstorming. team building, people-convincing communication, and community service, as well as taking field trips, meeting with leadership professionals, and completing a day of service
54、 in the local community. Dates and locations vary. Students Today Lenders ForeverStudents Today Leaders Forever, a national non. profit student leadership association, offers this live-in summer experience for high school students entering grades 9-12. Students participate in leadership workshops an
55、d team-building activities with a focus on organization, teamwork, communication, and an overall commitment to effecting positive change. There are two six-day sessions hosted on the campuses of Hamline University.36. Students who have strong leadership skills_.A. can get admitted to college without
56、 application as a necessary partB. may distinguish themselves from others when applying for collegesC. will achieve quite a different success in their future lifeD. can separate themselves from others in their future work37. You can choose to join in_if you want to make an action plan to solve a soc
57、ial problem.A. The Brown Leadership Institute.B. Leadership in the Business World.C. National Student Leadership Conference.D. Students Today Leaders Forever.38. What can students do in the program offered by Wharton School?A. Attend two six-day sessions.B. Participate in a day of community service.
58、C. Present a creative business plan with good teamworkD. Take several field trips.39. Which of the following statements is TRUE?A. All the four programs provide field trips.B. All the four programs are intended for 9th through 12th gradersC. No program offers live-in summer experience.D. National St
59、udent Leadership Conference last for the shortest period of time.40. Which of the following is the passage probably taken from?A. A high school newspaper.B. A university guide book,C. A websiteD. A teens magazine【答案】36. B 37. A 38. C 39. D 40. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个为高中生举办的暑假领导力课程的情况。【36题详解】细节理解题。根据文
60、章第一段“Strong leadership skills are a great way to set yourself apart on a college application as well as in your future career.”(强大领导能力是让你在大学申请和未来的职业生涯中脱颖而出的好方法。)可知,有很强领导能力的学生在申请大学时可能会脱颖而出。故选B项。【37题详解】细节理解题。根据文章第二段“The program aims to apply leadership skills to social issues.”(该项目旨在将领导技能应用于社会问题。)可知,如
61、果你想制定一个行动计划来解决一个社会问题你可以参加“The Brown Leadership Institute”。故选A项。【38题详解】细节理解题。根据文章第三段“Students attend lectures and presentations by Wharton faculty and guest speakers, visit successful business enterprises and work in teams to create an original business plan to be presented to a panel of experts and
62、professionals.”(学生们参加沃顿商学院教师和特邀演讲者的讲座和演讲,参观成功的商业企业,并以团队合作的方式创建一个原创的商业计划,并提交给专家和专业人士的小组。)可知,参加沃顿商学院的学生可以用团队合作的方式创建一个商业计划。故选C项。【39题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Among its wide selection of summer sessions for high school students, the National Student Leadership Conference offers a five-day course on Mastering L
63、eadership.”(在为高中生提供的众多暑期课程中,全国学生领导力会议提供了一个为期五天的掌握领导力课程。)可知,National Student Leadership Conference的会议时间只有五天。根据文章的其他提示可知:“The Brown Leadership Institute”为期两周;“Leadership in the Business World”为期一个月;“Students Today Lenders Forever”有为期两个六天的会议。综合分析National Student Leadership Conference的会议时间最短。故选D项。【40题详解
64、】推理判断题。根据文章第一段“ And if you know of another worthwhile leadership program, share it with other readers using the link at the bottom of the page.”(如果你还知道其他有价值的领导力项目,请通过页面底部的链接与其他读者分享。)由此判断出,本篇文章来自网站。故选C项。BTravelerMy fifteen-year-old son has just returned from abroad with rolls of exposed film and a hu
65、ndred dollars in uncashed travelers checks, and is asleep at the moment. His blue duff e(粗呢) bag lies on the floor where he dropped it. Obviously, he postponed as much sleep a she could:when he walked in and we hugged, his electrical system suddenly switched off, and he headed directly for the bed,
66、where I imagine he be a this old record of sixteen hours. It was his first trip overseas, so weeks before it, I pressed travel books on him, and a tape cassette of useful French phrases; drew up a list of people to visit; advised him on clothing and other things. At the luggage store where we went t
67、o buy him a suitcase, he headed for the duffels, saying that suitcases were more for old people. During the trip, he called home three times:from London, Paris, and a village named Ullapool. Near Ullapool, he climbed a mountain in a rainstorm that almost blew him off. In the village, a man spoke to
68、him in Gaelic, and, too polite to in terr up, my son listened to him for tenor fifteen minutes, trying to nod in the right places. The French he learned from the cassette didnt hold water in Paris. The French he talked to shrugged and walked on. When my son called, Is at down at the kitchen table an
69、d leaned forward and hung on every word. His voice came through clearly, though two of the calls were like ship-lo-shore communication. When I interrupted him with a “Great!” or a “Really?”, I knocked a little hole in his communication. Sol just sat and listened. I have never listened to a telephone
70、 so attentively and with so much pleasure. It was wonderful to hear news from him that was so new to me. In my book, he was the first man to and on the moon, and I knew that I had no advice to give him and that what I had already given was probably not much help. The unused checks are certainly evid
71、ence of that. Youth travel slight. No suitcase, not much luggage and a slim expense account, and ye the went to the scene, and came back safely. Is i there amazed. The night when your child returns with dust on his shoes from a country youve never seen is a night you would gladly turn into a week.41
72、. During the trip the authors son_.A. ran out of moneyB. had inadequate sleepC. forgot to call his motherD. failed to take good pictures42. What can we learn from Para 3?A. The authors sons trip was some ties adventurous and risky.B. The authors son was able to understand Gaelic well.C. The French d
73、idnt understand why the authors son learned French from the cassette.D. The authors son didnt know how to ask for water in French.43. Which of the following could best describe the authors son?A. Polite and carelessB. Creative and stubborn.C. Considerate and independent.D. Self-centered and adventur
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
【三海教育】三年级语文知识点 汉字 写字 课件 部编版.pptx
