2020_2021学年新教材高中英语Unit3SeaExplorationUsingLanguage素养作业含解析新人教版选择性必修第四册202103131159.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit3SeaExplorationUsingLanguage 素养 作业 解析 新人 选择性 必修 第四 202103131159
- 资源描述:
-
1、Unit 3Using Language. 单句语法填空1. Change of climate must have had a powerful influence on migration (migrate). 2. I have in my possession (possess) a letter which may be of interest to you. 3. They have no mercy on the poor father and daughter. 4. A man is under arrest following the suspicious death of
2、 his wife. 5. Fifteen million trees had been blown down by the high winds, blocking (block) roads, paths and railway lines. 6. What makes his parents worried is not his grades but that he hasnt any interest in learning. 7. Many chemicals have a damaging (damage) effect on the environment. 8. Both of
3、 them have been through an awful lot and hopefully (hopeful) now I can help them rebuild their lives. 9. The audience applauded(applause) their favorite singer as she came on the stage. 10. There is nothing but criticism for the untrue coverage(cover) of the football game on the website. . 完成句子1. Th
4、ey were lost at the sea, at the mercy of the wind and weather. 他们在海上迷了路, 任凭风和天气的摆布。2. We cant take possession of the house until all the papers have been signed. 所有的文件都签字以后, 我们才能拥有这房子。3. As I looked through the book, several printing mistakes arrested my sight. 我翻阅这本书时发现了几个印刷错误。4. They may be able t
5、o help with childcare so that you can have a break. 他们可以帮忙照料孩子, 这样你就可以歇一歇了。5. Scientists have been exploring space, and meanwhile manned submersibles are being improved underwater. 科学家们一直在探索太空, 同时载人潜艇也在水下改进。. 阅读理解AWe know more about the surface of the planet Mars than we know about what is at the bo
6、ttom of Earths oceans. Until recently, scientists had mapped only about 20 percent of the sea floor. But our knowledge of the deep seas is changing because of information from satellites. Scientists have produced a new map that provides a detailed picture of the oceans. The new map is twice as detai
7、led as the map made 20 years ago. David Sandwell is a geophysics professor at the Scripps Institution of Oceanography at the University of California. He and other scientists worked on the mapping project. He says they turned to space to look deeper into the ocean. “The way were doing that is to use
8、 a satellite altimeter(测高仪), a radar to map the topography(地形) of the ocean surface. That is because the ocean surface topography is different because of gravitational(引力的) effects. ”The scientists collected and studied information from two satellites. One was the European Space Agencys Cryo-2 satel
9、lite that was placed in Earths orbit to watch sea ice. The other satellite is the American space agencys Jason-1, studying the surface of the oceans. Scientists combined the satellite data with images gathered by equipment on ships. The equipment works by sending sound waves through the water. When
10、the sound waves hit an object, its presence is confirmed. The new map shows the sea floor as it has never been seen before. It shows thousands of underwater mountains and places where continents pulled apart. It shows where earthquakes were active many years ago. In one place, three mountain ridges(
11、山脊) join at the same area. “Its called the Indian Ocean Triple Junction. Its one of my favorite spots in the ocean. You have three platesthe African plate, and the Indo-Australian plate and the Antarctic plateall connected at this one point in the center of the Indian Ocean, ” says David Sandwell. T
12、he map is a powerful tool for those interested in protecting the environment and for oil exploration. It also can help ships travel safely and improve scientific projects worldwide. Of course, scientists will make many more discoveries as they examine the new map and the information it provides. 【文章
13、大意】本文是说明文。讲述科学家绘制了海底面积百分之二十的地图, 得益于卫星传来的信息, 有助于我们对于深海的了解更加详细。1. We can owe the success of the new mapping project to . A. the details of the old mapB. Europes cooperation with AmericaC. scientists continual measuring work under the seaD. the application of radar and sound wave measuring equipment【解析
14、】选D。推理判断题。根据第三段的The way were doing that is to use a satellite altimeter, a radar to map the topography of the ocean surface和第四段的The equipment works by sending sound waves through the water. When the sound waves hit an object, its presence is confirmed. 可知, 我们可以把新的绘图项目的成功归功于雷达和声波测量设备的应用。故选D。2. What d
15、oes the underlined sentence in Paragraph 2 mean? A. They hoped to use space technology to map the ocean floor. B. They wanted the satellite to produce the map. C. They had never explored the deeper ocean. D. They decided to search the outer space. 【解析】选A。词句猜测题。根据下文David Sandwell教授说的The way were doin
16、g that is to use. . . different because of gravitational effects. 可知, 画线部分说的是他们求助于太空来更深入地探索海洋, 也就是希望利用空间技术绘制海底地图。故选A。3. What is mainly talked about in Paragraph 4? A. The function of sound waves. B. The differences of two satellites. C. The difficulties of mapping the oceansD. The process of mapping
17、 the ocean floor. 【解析】选D。主旨大意题。根据第四段内容可知, 本段讲述科学家们从两颗卫星收集和研究信息。科学家将卫星数据与船上设备收集的图像结合起来。因此推断本段主要讲述绘制海床的过程。故选D。4. The fifth paragraph is used to . A. show the discovery through the new mapB. prove the earthquakes were active under the oceanC. explain how the ocean floor developedD. introduce what the u
18、nderwater mountains were like【解析】选A。推理判断题。根据第五段的The new map shows the sea floor . . . many years ago. 可知, 本段被用来展示新地图的发现。故选A。B“Shine in the dark” dolphins may seem like something straight out of a science fiction movie. However, that is precisely what Newport Coastal Adventures Captain Ryan Lawler an
19、d professional videographer Patrick Coyne witnessed, when they set out to explore the spectacular blue tides that have been lighting up the waters off Southern Californias coast since mid-April. The partner scanned the ocean for hours and was returning to shore when they spotted the “electric” dolph
20、ins swimming through the bloom of shining plankton(浮游生物). The videographer, who had seen the phenomenon only once before in a Netflix show, says catching the scenes proved to be a lot harder than he had expected. “For starters, the shining plankton has sweet spots to where it shows up and then fades
21、 away, so while on the water, its impossible to just find it, ” Coyne says. “Also, conditions have to be absolutely perfect for the shining plankton to show and for animals to swim through it so we can film it. ”Though witnessing shining sea life is rare, the electrifying blue ocean scenery is a fai
22、rly common sight around Southern California between February and September. The phenomenon can be attributed to the presence of millions of plankton, which tend to gather and reproduce in large quantities in the warm coastal waters during this time. Though a majority of Californias red tides are cau
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383127.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
