2020_2021学年新教材高中英语UNIT5THEVALUEOFMONEY单元测评卷同步作业含解析新人教版必修第三册202103121131.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 UNIT5THEVALUEOFMONEY 单元 测评 同步 作业 解析 新人 必修 第三 202103121131
- 资源描述:
-
1、UNIT 5单元测试卷(满分:100分建议用时:90分钟)第一部分单项选择(15分)()1.If you are short of money, you can _ a loan from a local bank.Atake awayBtake upCtake offDtake out()2.We offer an excellent education to our students. _, we expect students to work hard.AIn returnBAt bestCOn averageDAfter all()3.Three months after the di
2、saster, the lives of local people returned to _.AcommonBordinaryCnormalDaverage()4.Albert Einstein was born in 1879.As a child, few people guessed that he _ a famous scientist whose theories would change the world.Ahas beenBhad beenCwasDwas going to be()5._ from his accent, he must be from the south
3、.AJudgedBJudgingCTo judgeDJudges()6.Cant you stay a little longer?Its getting late. I really _ go now. My daughter is at home alone.AmayBcanCmustDdare()7.I met an old friend quite _ in the street this morning.Aby designBon purposeCin particularDby accident()8.At college, Barack Obama didnt know that
4、 he_ the first black president of the United States of America.Awas to becomeBbecomesCis to becomeDbecame()9.My room is a mess, but I _ clean it before I go out tonight. I can do it in the morning.AdarentBshouldntCneedntDmustnt()10.They made up their mind that they _ a new house once Larry changed j
5、obs.AboughtBwould buyChave boughtDhad bought()11.We will be dealing with each one of them _ the basis of what information they have.AonBinCatDwith()12.Leave me a number so that I can reach you _ an emergency.Ain caseBin case ofCin that caseDin this case()13.Samuel, the tallest boy in our class_ easi
6、ly reach the books on the top shelf.AmustBshouldCcanDneed()14.The fire fighters arrived on the _ within minutes of being called.AsceneBsceneryCviewDsight()15.Do you think your happiness is tied, at least to some _, to your financial situation?AelementBdutyCintentionDextent【答案】15 DACDB610 CDACB1115 A
7、BCAD第二部分阅读(30分)第一节阅读理解(20分)AWhen I worked in a large city, passing by someone who was homeless wasnt an uncommon sight. The difficult situation of those I saw touched me deeply.I felt I must do something, and, as a single mother, I decided to come up with a plan that fitted my limited budget. I bega
8、n by setting aside five to ten dollars and passing them out to those I met on the street each week.Though a dollar felt like a small amount, I realized how powerful it was. For me, I recognized that those I passed by were people just like me. Sometimes we would joke a bit and smile together. On some
9、 occasions, I was able to give more. I dont know how and if the dollars helped, but I know that the connections we made did.One day after I had started this weekly practice, I had saved up enough to buy myself a new winter coat. With it around my shoulders, I realized that my old coat could still be
10、 put to use by someone who had little or nothing to protect them from the cold.However, at that moment, I felt inspired to pass on this opportunity for kindness. I turned to the salesman who had helped me, and asked if he would feel comfortable taking my old coat, walking to the corner, and offering
11、 it to someone in need.Slightly taken aback, he smiled.“I will as soon as I get a break,” he said.“Thanks for being so considerate.”I cant help but feel that my experiences with kindness have moved me to pass it on, and in this way, I feel Ive helped more than just those I pass by on the street. Kin
12、dness touches many hearts, and I am grateful for the way it has touched mine.()16.Why did the author decide to come up with a plan?ABecause she wanted to increase her limited budget.BBecause she needed to set aside some bills.CBecause she always passed by some homeless people.DBecause she wanted to
13、do something for the homeless people.()17.What did the author think of the dollars she gave to those people?AIt didnt make sense.BIt could help them a lot.CIt might have been a small amount to them.DIt brought a friendly connection between them.()18.What do the underlined words “taken aback” in the
14、fourth paragraph probably mean?ASurprised.BSatisfied.CUpset.DFrightened.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了作者帮助一些无家可归的人的经历,如给他们捐款,以及送旧衣物等。16D细节理解题。根据第一段“When I worked in a large city, passing by someone who was homeless wasnt an uncommon sight. The difficult situation of those I saw touched me deeply.”及第二段中 “I felt
15、I must do something, and, as a single mother, I decided to come up with a plan that fitted my limited budget.”可知,无家可归的人的艰难处境对作者触动很深,所以她觉得她必须为他们做些什么,于是她想出了一个计划。故选D项。17D细节理解题。根据第三段中“I dont know how and if the dollars helped, but I know that the connections we made did.”可知,作者虽然不知道那些钱是否能帮上忙,但是她和那些人之间真的建
16、立起了一种友好关系。故选D项。18A词义猜测题。根据倒数第二段中“I turned to the salesman who had helped me, and asked if he would feel comfortable taking my old coat, walking to the corner, and offering it to someone in need.”可知,作者希望销售员把她的旧外套送给需要的人。结合选项:Surprised惊讶的;Satisfied满意的; Upset不安的;Frightened吓坏的。由此可推知,销售员对作者的善意感到惊奇。所以画线短语“
17、taken aback”是“惊讶的”的意思。故选A项。BEat your vegetables. Wash your hands. Always say “please” and “thank you”. We are full of advice for our children, but when it comes to money, we often have little to say. As a result, our children may grow up with clean hands and good manners, but without any idea how to
18、 manage their money.Here are some basics that will help guide them their entire lives:Show them the future. If your 13yearold girl were to save $1,000, invest(投资)it at 8% and add $100 every month, by the time shes 65, she would have $980,983!Be careful of credit(信用). Credit cards can help you buy ne
19、cessary things and build a credit history, but they must be used responsibly, which means paying off your debt in time. Explain to your children that when you buy something using a credit card, you can easily end up paying two or three times what you would have paid if you used cash.Teach patience.
20、Suppose your child wants a new bicycle that costs $150.Rather than paying the cash, give him some regular pocket money and explain that by putting aside, say, $15 each week, he will be able to buy it for himself in only ten weeks.Provide incentive(激励机制). Tell your children the importance of saving.
21、“For every dollar he or she agrees to save and invest rather than spend, you agree to add another dollar to the pot,” says Cathy Pareto, expert in money planning.Explain your values. “Values and money are deeply intertwined(纠缠在一起),” says Eilleen Gallo, coauthor of The Financially Intelligent Parent.
22、 When your child demands that you buy something, explain why you really dont want to buy it. “You might say, Id rather save that money for your education,” advises Gallo. Every time you spend or dont spend money, you have a chance to share your values.()19.The writer gives some basics to help _in a
23、proper way.Aparents teach their children how to deal with moneyBchildren follow their parents instructionsCchildren manage their moneyDparents save their money()20.The writer thinks that, if a child wants to buy something, his parents should _.Agive him some regular pocket moneyBencourage him to put
24、 money away for itCexplain to him the importance of investmentDtell him to save some money by using a credit card()21.What leads the writer to write this article?AParents want to know how to educate their children.BHe wants to share his good ideas about money matters.CHe thinks money management is t
25、he most important for children.DParents care little about their childrens management of money.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了如何教育孩子处理金钱方面的问题。19A细节理解题。根据第一段中 “but when it comes to money, we often have little to say. As a result, our children may grow up with clean hands and good manners, but without any idea how
26、to manage their money(但说到钱,我们往往没有什么要说的。结果,我们的孩子可能会以干净的双手和文雅的礼仪长大,即不需要付出艰辛的劳动,但不知道如何管理他们的钱)”可知,这些建议都是关于教育孩子如何处理金钱方面的问题的。故选A项。20B细节理解题。根据第五段中 “Rather than paying the cash, give him some regular pocket money and explain that by putting aside, say, $15 each week, he will be able to buy it for himself in
27、 only ten weeks(给他一些零钱而不是支付现金并解释通过每周存15美元, 10周他就可以自己买自行车)”可推知,当孩子想要买东西时,父母应鼓励孩子存钱。put away意为“储存”。故选B项。21D推理判断题。根据第一段中 “Eat your vegetables. Wash your hands. Always say please and thank you. We are full of advice for our children, but when it comes to money, we often have little to say.”可知,我们对孩子有很多关于
28、“吃蔬菜”“洗手”“经常说谢谢,请”等方面的建议,但对于金钱方面经常却说的很少。由此可以推断出,导致作者写这篇文章的原因是家长经常不太在乎孩子的金钱管理。故选D项。CEvery festival has its own meaning. Labor Day, for example, celebrates the value of hard work. But somehow it now seems that all festivals we just care about one thingshopping. And that can be a big problem.“In a way,
29、 overconsumption(过度消费) is the mother of all our environmental problems,” Kalle Lasn once told CNN. Lasn is the organizer of Buy Nothing Day, a day set up in Canada in 1992 to fight against unhealthy spending habits, and has now become an international event. Its held on the day, which is known as Bl
30、ack Fridaya famous shopping day in the US and Canada.You can see the irony(讽刺) here.Even though the idea of Buy Nothing Day was brought up 26 years ago, we seem to need it now more than ever. Its just as Lasn said, all the different kinds of pollution in our lives today, bad air quality, the reducti
31、on of forest area, endangered animal species, and plastic bags found in the oceanseem to be the same cause: overconsumption.The latest example is the Singles Day shopping craze of Nov. 11, which saw a new sales record.But as Nie Li, a campaigner at Greenpeace, told Reuters. “Recordsetting overconsum
32、ption means recordsetting waste.” And it was reported that last year the Singles Day packages left more than 160,000 tons of waste, including plastic and cardboard.The Collins dictionary has also just named “singleuse” its Word of the Year, pointing out the problem that therere too many things we to
33、w out after only using them once.So, Buy Nothing Day might only be here for one day a year, but its not just to remind us to a break from shopping on that day, but to change our lifestyle completely, focusing on fun “with people we care about” rather than wasting money on useless things.()22.Whats t
34、he authors purpose of writing the first paragraph?ATo express the peoples love for all festivals.BTo talk about the meaning of the festival.CTo appreciate the value of the festival.DTo bring out the topic of the passage.()23.Why did Kalle Lasn organize Buy Nothing Day?ATo help people save money.BTo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383267.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
