广东广州市2016高考英语阅读理解《二轮》练习(5)附答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 二轮 广东 广州市 2016 高考 英语 阅读 理解 练习 答案
- 资源描述:
-
1、广东广州市2016高考英语阅读理解【二轮】练习(5)附答案【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。According to sociologists(社会学家), every modern industrial society has some form of social stratification(阶层)Class, power and status are important in deciding peoples rank in society.Class means a persons economic position in societ
2、y.A commonly used classification is lower class, middle class and upper class.While sociologists disagree on how these terms should be exactly defined, they do describe societies like the United States quite well.One study shows that 53% of Americans belong to the lower class, 46% the middle class,
3、and 1% the upper class.Interestingly, a surgeon earning $ 500,000 a year and a bus driver earning $ 50,000 a year both regard themselves as the middle class!Power refers to the amount of control a person has over other people.Obviously, people in positions of great power(such as governors) exercise(
4、行使) big power, but people who take orders from others have less power.Power and class do not always go hand in hand, however.For example, the governor of a state has great power, but he or she may not belong to a corresponding(相应的) economic class.Generally, however, there is a relationship between p
5、ower and class. To our knowledge, there arent too many people who arent millionaires in the US.Senate!Status is the honor or respect attached to a persons position in society.It can also be affected by power and class, but not necessarily so.For example, a university professor may have a high status
6、 but not belong to a high social class or have a lot of power over others.54What can we learn about “the middle class” from Paragraph 2?APeople earning $50,000 a year belong to the middle class.BNearly half Americans belong to the middle class.CPeople generally consider bus drivers as the middle cla
7、ss.DSociologists have a clear definition of the middle class.55According to the text, we know that _Apower and class do not always correspond with each otherBstatus refers to a persons economic position in societyCpeople with high status have a lot of control over othersDclass is less important in d
8、eciding a persons social rank56Which of the following shows the structure of the whole text?A B.C D.【要点综述】 本文说明了一个社会现象:每个现代工业社会都有其社会阶层。阶级权力和社会地位是判断一个人的社会阶层的重要标准。54B推理判断题。由第二段倒数第二句中的“46% the middle class”一句可知在美国,有差不多一半的人属于中产阶级,选B。55A细节理解题。由第三段中的“Power and class do not always go hand in hand, however.
9、”可知,权力和阶级并不总是保持一致。选A。56A篇章结构题。本文第一段是主题段,“Class, power and status are important in deciding peoples rank in society.”是本文的主题句,后三段分别从这三个方面来论述,故本篇文章是总分的结构。选A。【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧)Its fun to come home. It looks the same. It smel
10、ls the same. Youll realize whats changed is you. Home is where we can remember pain,love,and some other experiences:We parted here; My parents met here; I won three championships here.If I close my eyes, I can still have a clear picture in mind of my first home. I walk in the door and see a brown so
11、fa surrounding a low glasstop wooden table. To the right of the living room is my first bedroom. Its empty,but its where my earliest memories are.There is the dining room table where I celebrated birthdays, and where I cried on Halloweenwhen I didnt want to wear the skirt my mother made for me.I alw
12、ays liked standing on that table because it made me feel tall and strong. If I sit at this table, I can see my favorite room in the house,my parents room. It is simple: a brown wooden dresser lines the right side of the wall next to a television and a couple of photos of my grandparents on each side
13、. Their bed is my safe zone. I can jump on it anytimewaking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.Im lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅)on West 64th street on the
14、western edge of Los Angeles. It is proof I lived, I grew, and I learned.Sometimes when I feel lost,I lie down and shut my eyes, and I go home. I know its where Ill find my family,my dogs, and my belongings.I purposely leave the window open at night because I know Ill be blamed by Mom. But I dont min
15、d, because I want to hear her say my name,which reminds me Im home.43Why does the author call her parents bed her “safe zone”(Paragraph 3)?AIt is her favorite place to play.B. Her needs can be satisfied there.C. Her grandparents photos are lined on each side.D. Her parents always play together with
16、her there.44What can be learned from the passage?A. The old furniture is still in the authors first bedroom.B. The author can still visit her first physical home in Los Angeles.C. The authors favorite room in her first home is the dining room.D. Many people of the authors age can still find their fi
17、rst physical homes.45Sometimes when she feels lost,the author will _A. open the window at nightB. lie down in bed to have a dreamC. try to bring back a sense of homeD. go to Los Angeles to visit her mom46What is the authors purpose of writing this passage?A. To express how much she is attached to he
18、r home.B. To declare how much she loves her first house.C. To describe the state of her family.D. To look back on her childhood.【要点综述】 这是一篇记叙文。作者采用回忆的手法,描写了对家的记忆和感怀。43B推理判断题。根据第三段“Their bed is my safe zone.I can jump on it anytimewaking up my parents if I am scared or if I have an important announce
19、ment that cannot wait until the morning.”可知,他们的床是作者的安全地带,如果作者害怕的话,随时可以跳上床叫醒父母;如果作者有重要的事要宣告,不必等到早上(作者可以随时叫醒父母)。故可以判断选B。44B推理判断题。根据第四段“Im lucky because I know my first home still exists.It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅)on West 64th street on the western edge of Los Angeles.It
20、is proof I lived, I grew, and I learned.”可知,作者很幸运,因为作者知道她的第一个家仍然存在,它存在于她的头脑和心里。故可以判断选B。45C细节理解题。根据最后一段“Sometimes when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home.I know its where Ill find my family, my dogs, and my belongings.”可知,有时,当作者感到失落,就躺下,闭上她的眼睛,回家。作者知道在那里她会找到她的家人、她的狗、她的财物及回家的感觉。故选
21、C。46A归纳概括题。文章通篇描绘对家的思念,落脚点在对家的无限牵挂上。故选A。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013东北三省四市第二次联考,C)Eco City Farms are becoming more popular in cities and towns around the United States.Eco City Farms in Edmonston, Maryland, is located near shopping centers, car repair shops and homes. The neighborhood i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
