2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 Knowing meknowing you 单元检测(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Knowing meknowing you 单元检测含解析外研版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWhen the telephone rings late at night,most women guess it must be one of only four or five people calling.A sister? Maybe.An emergency? Possibly.A mother? Probably not at that time of night.Much more probably it is
2、 a close female friend calling to tell you that she is heartbroken because she has split up with her boyfriend again or perhaps simply that a good movie has just started on TV.At a time when families are spread far and wide and marriages often end in divorce,friendships are becoming more and more im
3、portant.Erika,a 32yearold lawyer,is strengthened by her tenyear friendship with her married friend Jane.“I was very sick one night,so I called Jane at about 3:00 am.to talk about it,” she says.“She was very supportive and even came over to take me to the doctors.” As American TV shows like Friends h
4、ave become more popular,many of us are beginning to see the value of such friendships.TV shows like this tell us that our romantic relationships may not last,but we need to keep in touch with our close friends if we want to survive.With Erikas family 200 miles away,it is Jane who keeps a spare set o
5、f keys to Erikas apartment and waters her plants whenever she is away.“Having Jane around gives me a certain amount of freedom.It is not the kind of thing that you could ask anyone to do,but she knows I would do the same for her.” Jane,who may move to a different city soon,is worried about leaving s
6、uch a support system of friends.“My friends have more to do with my life than my parents and,therefore,I dont have to spend a lot of time explaining things to them.Friends are more up to date with what is happening.” 【语篇解读】本文是一篇议论文。以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点。1A latenight phone call fo
7、r most women is probably from Aa relativeBa friendCa doctor Da strangerB细节理解题。根据第一段最后一句可知,深夜给女性打电话的可能是一个朋友,故B项正确。2What does the underlined phrase “split up” in Paragraph 1 mean?AShown up. BPicked up.CBroken up. DTaken up.C词义猜测题。根据第一段最后一句中的“Much more probably it is a close female friend calling to te
8、ll you that she is heartbroken because she has split up with her boyfriend again”可知,更有可能的是,一位亲密的女性朋友打电话告诉你,她很伤心,因为她又和男友分手了,split up与break up意思相近,表示 “分手”,故C项正确。3According to the passage,we can learn that Erika Ais Janes male friend Btreasures Janes friendshipChas been married for 10 yearsDlives far a
9、way form JaneB推理判断题。根据最后一段的“My friends have more to do with my life than my parents and,therefore,I dont have to spend a lot of time explaining things to them.”可知,Erika认为她的朋友比父母更多地参与她的生活,因此,她不需要花很多时间来向她们解释事情;据此可以判断,Erika很珍惜与Jane的友谊,故B项正确。4Which of the following can be the best title for the text?AFr
10、iendship CountsBFriendship Demands FreedomCFriendship Needs UnderstandingDFriendship Strengthens RomanceA标题归纳题。通读全文可知,本文以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点;故A项最能体现主题,适合作文章的标题。BIn todays society,language plays a key role in defining gender(性别) by vocabulary,and also the nonverbal (非语言的) vocabul
11、ary.Each one of these different types of ways of communicating is obviously different between men and women.Many different studies show that men tend to talk much more than women.It has also been proven that women tend to speak faster than men;this is due to the fact that women tend to be interrupte
12、d more often than men are,and also have the ability to speak more clearly,precisely,and more quickly than men.In one study it was found that women spoke for an average of three minutes describing a painting,as opposed to the thirteenminute average it took men to describe it.Men and women also tend t
13、o have a very different nonverbal way of communicating,which can also make it very hard for one another to understand what the opposite sex is trying to say.Mens body language is much more reserved when they are talking to women.Men tend not to make as much eye contact and they generally stay farthe
14、r away from women when talking to them.Men avoid other peoples body space while talking,and they also tend to sit back when talking.All of these have given off the impression of disinterest or boredom.Women are by far better listeners and much more enjoyable to talk with and they tend to raise more
15、topics for conversation.Women also make it clearer whether or not the conversation is going somewhere or just stuck in neutral.After learning about our styles of communicating with each other,I have decided that although men have not quite mastered communicating,what fun would it be if we all spoke
16、the same “language”? The little games men and women play with each other while conversing would be lost.The question everyone asks himself or herself after talking with someone of the opposite sex,“I wonder if theres something there?” would no longer exist.【语篇解读】本文主要介绍了男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同的现象。5W
17、hat does the underlined word “this” in Paragraph 2 refer to?AThe differences between mens and womens languages.BThe different speed of mens and womens speech.CThe ability of mens and womens spoken language.DThe nonverbal vocabulary of men and women.B代词指代题。由this承接第二段中的“It has also been proven that wo
18、men tend to speak faster than men”可推知,此处的this指代女性比男性说话快的现象,故选B。6In what way do men and women differ according to the third paragraph?ASpeed of understanding.BUnderstanding of speech roles.CPoliteness of communication.DApplication of body language.D推理判断题。根据第三段的整体内容,尤其是该段第二句“Mens body language is much
19、 more reserved when they are talking to women.”可推知,本段主要讲的是男性和女性在非语言表达方式上的不同,即肢体语言使用上的差异,故选D。7What is the authors attitude to the differences between mens and womens communication?ACautious. BFavorable.CAmbiguous. DSkeptical.B观点态度题。根据最后一段第二句和第三句“After learning about our styles of communicating with e
20、ach other,I have decided that although men have not quite mastered communicating,what fun would it be if we all spoke the same language?The little games men and women play with each other while conversing would be lost.”可推知,作者对男性和女性在沟通的差异性上持赞成态度,故选B。cautious“谨慎的”;favorable“赞成的”;ambiguous“模棱两可的”;skep
21、tical“怀疑的”。8What is the best title for the text?AWomen,born excellent talkersBMens and womens social rolesCVocabulary and communicationDOpposite gender,different languageD标题判断题。根据第一段的话题导入,并结合全文的整体内容可推知,本文主要讲的是男性和女性因性别差异而导致在沟通方式上也有所不同,故选D。C(2021山东省泰安第一中学高一下学期期中考试)No doubt there are ups and downs in l
22、ife. Whatever the situation is, you shouldnt lose your joy of life. Life is for a limited period only and no one knows how long he/she will live, so why do you waste your precious time in worrying about the things that are beyond your control? Be happy, and enjoy your life unconditionally(无条件地)You e
23、njoy good days but you also need to learn how to enjoy bad days, even enjoy your pain. In 2016 when I was in Geneva, Switzerland, I suffered a sudden heart attack. My colleagues called an ambulance and I was taken to hospital with much pain in my chest. Before reaching hospital, I was totally exhaus
24、ted with pain and was going to lose control of my emotion. Then the doctor in the ambulance said, “Dont worry; you are in safe hands.” His words took away all my pain because I started realizing that it was no time to worry about pain and its time to be happy that my life was safe. At that time, I l
25、earnt an important lesson that in pain there is a hidden joy and whoever sees the bright side can enjoy pain. My pain turned into a joy which greatly helped me recover more quickly than expected.You not only enjoy success but you also need to learn to enjoy failure. Failure provides you with an oppo
26、rtunity to benefit from so many choices youve made. Celebrating failure will raise your morale and make you more powerful and determined to achieve success. We all make mistakes in life but only the courageous people not only laugh at their own mistakes but also let other people laugh at them and th
27、en they reach success without any spiritual burden.A person who learns from mistakes and knows how to turn the bad situation into his/her favor is the most intelligent person and really enjoys his/her life.【语篇解读】人生短暂,我们要珍惜宝贵的时间,即使在困境中也要无条件地享受生活。9What does the author mainly tell us in the first parag
28、raph?ALife is full of ups and downs.BPeoples lives only last a limited period.CWe should enjoy our life whatever happens.DBad situations can be changed into good ones.C段落大意题。根据第一段的主要内容,尤其是最后一句“Be happy,and enjoy your life unconditionally.(要开心,无条件地享受生活。)”可知,作者在第一段里说生活总会有起伏,但人生短暂,我们应该无条件地享受生活。故选C。10Wh
29、y did the author still feel happy when experiencing much pain?AHis colleagues were always with him.BHe could be looked after by his parents.CHe planned to enjoy the last days in life.DHis doctor made him realize the value of being alive.D细节理解题。根据第二段中的“His words took away all my pain because I starte
30、d realizing that it was no time to worry about pain and its time to be happy that my life was safe.(他的话消除了我所有的痛苦,因为我开始意识到没有时间去担心痛苦,是时候为我的生命安全而高兴了。)”可知,医生的话让作者不再痛苦,让他意识到活着的价值。故选D。11The underlined word “morale” in Paragraph 3 is closest in meaning to “ ”AtalentBconfidenceCpleasure DinspirationB词义猜测题。根
31、据画线词所在句子可知,庆祝失败会提升你的 ,让你更加有力量、有决心实现成功。根据语境,尤其是“more powerful and determined”可推测画线部分的意思是“信心,斗志”。故选B。DDo you know what to do if you see a bird with a broken wing in your backyard,or a hurt raccoon(浣熊) by the side of the road? Use your phone!Its never a good idea to touch a wild animal or to try to hel
32、p one without professional guidance.The animal might be dangerous to you,and you could cause further injury without meaning to.Thats why the wildliferescue organization Animal Watch has created a new mobile app.The app helps users find the right solutions for animals that need urgent(紧急的) care.Anima
33、l Help Now uses your phones GPS to find where the animal is located.Then the app asks questions about the animal: Is it wild or raised by humans? Is it a pet or a farm animal? Could the animal put humans in danger? Based on the location,the time of day,the type of animal,and the injury,Animal Help N
34、ow will suggest a care provider thats right for your situation.For wild animals,the app might suggest a nearby rescue facility that specializes in wounded wildlife.Or it might point you to registered care takers who nurse animals that have been hurt in the wild back to health.For pets or farm animal
35、s,the app lists the nearest veterinarians(兽医) who care for the type of animal that has been injured.“The app is designed to work even when you dont have cell or Internet access,”Animal Watch director Dave Crawford tells National Public Radio.“So whether youre driving through a remote area on the eas
36、tern Colorado plains,hiking a trail in Rocky Mountain National Park,or simply passing through a dead zone on your way to work,youll still be able to immediately find the help you need.” For now,Animal Help Now works only in Colorado,where Animal Watch is based.But the organization hopes to include i
37、nformation for users across the country.【语篇解读】本文主要介绍了Animal Watch组织开发的一款手机应用软件,该软件可以通过人们所提供的受伤动物的信息来帮助人们拯救这些动物。12If you help injured animals by yourself,you may Abecome a danger to themBdo more harm to themCmake them become wilderDleave them in a dangerous situationB细节理解题。根据第二段第二句可知,假如你自己独自帮助那些受伤的动物
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384482.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
