2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 SCIENCE AND SCIENTISTS Section Ⅱ Learning About Language检测(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SCIENCE AND SCIENTISTS Section Learning About Language检测含解析新人教版选择性必修第二册 2021
- 资源描述:
-
1、Learning About Language.阅读理解AThe following 4 famous paintings from Jan van Eycks portrait to Pablo Picassos masterpiece have stood the test of time.The Amolfini PortraitJan van Eycks Amolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434, in which a man and a woman hold hands with a window behi
2、nd him and a bed behind her, is undoubtedly one of the masterpieces in the National Gallery, London. This painting is as visually interesting as it is famed. It is also an informative document on fifteenthcentury society, through van Eycks heavy use of symbolism while husbands went out to engage in
3、business, wives concerned themselves with domestic duties.The Starry NightVincent van Gogh painted The Starry Night, oil on canvas (帆布), a moderately abstract landscape painting of an expressive night sky over a small hillside village, during his 12month stay at the mental hospital near SaintRemydeP
4、rovence, France between 1889 and 1890.When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not well known, but it has since become one of van Goghs most famous works.The HarvestersThe Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter
5、Bruegel the Elder in 1565.It describes the harvest time which most commonly occurred within the months of August and September. Nicolaes Jonghelinck, a merchant banker and art collector from Antwerp, commissioned this painting. The painting has been at the Metropolitan Museum of Art in New York City
6、 since 1919.GuernicaGuernica, a large blackandwhite oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937.The title “Guernica” refers to the city that was bombed by Nazi planes during the Spanish Civil War. The painting depicts the horrors of war and as a result, has come to
7、 be an antiwar symbol and a reminder of the tragedies of war. Today, the painting is housed at the Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia in Madrid.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了四幅名画。从阿诺菲尼肖的肖像到毕加索的杰作,它们都经受住了时间的考验。1Which of the following paintings was produced earliest?AGuernica.BThe Harvesters.CThe Starry N
8、ight. DThe Amolfini Portrait.解析:选D细节理解题。根据以下几个时间点:第二段The Amolfini Portrait中的Jan van Eycks Amolfini Portrait, an oil painting on wood produced in 1434,第三段The Starry Night中的during his 12month stay at the mental hospital near SaintRemydeProvence, France between 1889 and 1890,第四段The Harvesters中的The Harv
9、esters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565.,以及第五段Guernica中的Guernica, a large blackandwhite oil painting, was painted by the Cubist Spanish painter, Pablo Picasso in 1937.进行判断可知,The Amolfini Portrait是最早创作的画。故选D。2Who created the painting describing the harvest seas
10、ons?APieter Bruegel the Elder.BVincent van Gogh.CJan van Eyck.DPablo Picasso.解析:选A细节理解题。根据The Harvesters中的The Harvesters is an oil painting on wood completed by Pieter Bruegel the Elder in 1565.可知,Pieter Bruegel the Elder画了这幅描绘丰收季节的画。故选A。3What do we know about the painting The Starry Night?AIt was p
11、ainted on wood in oils.BIt described the painters life in hospital.CIt wasnt widely recognized before 1941.DIt was given away to the museum by a collector.解析:选C推理判断题。根据The Starry Night中的When the Museum of Modern Art in New York City purchased the painting from a private collector in 1941, it was not
12、 well known, but it has since become one of van Goghs most famous works.可知,The Starry Night在1941年之前没有被广泛认可。故选C。BWe can find robots everywhere. Robots build cars, play chess and clean your house. They may drive your car in the near future. Two robots, named Spirit and Opportunity, were sent to Mars o
13、n a mission (任务) to explore the red planet. Robots also help people in natural disasters. They are used in search and rescue operations following an earthquake or a nuclear accident.In most cases, robots are sent to places considered to be unsafe. The problem is that all of those types of situations
14、 are extremely unpredictable and unfriendly. And it is very likely that robots in those situations become damaged. When a dog loses a leg, the animal eventually finds the best way to get around on three legs. In a short time, the dog learns to deal with its physical disability. Now, scientists have
15、developed robots that behave in the same way.Jeff Clune, a computer scientist, is developing the latest and advanced technology so that robots will continue operating after the first sign of injury. He wants the machines to have the ability to analyze the cause and change to continue performing unti
16、l they can be repaired.The researchers have added one more operation to the skilled set of robots working under complicated conditions. They programmed a hexapod robot with six legs and a robotic arm. Their findings were reported in the journal Nature. Once the hexapod robots become damaged, they ca
17、n use their own knowledge of how their body works to find a solution.The hexapod robots are also programmed with childlike curiosity. In other words, they are always asking questions and looking for the answers. The whole process just takes about a minute for the robots to overcome the damage and co
18、ntinue to carry out the task.语篇解读:本文是一篇说明文。如今,机器人无处不在,它们被应用于各个领域。科学家们正在研发一种新的技术,使机器人遭到损坏时能够迅速做出改变并继续执行任务。4What do we know about robots?AThey usually work in dangerous places.BThey may do great harm to people.CDogs are used to help them work well.DPeople cant live normally without them.解析:选A细节理解题。根据第
19、一段可知,机器人应用很广泛。根据第二段可知,在大多数情况下,机器人被派往危险的地方。故选A项。5According to Jeff Clune, the new technology Ahelps robots deal with the damageBprotects robots from serious harmCmakes robots have selfrepair abilityDallows robots to realise possible danger解析:选A细节理解题。根据第三段可知,杰夫正在开发研究新技术使机器人在受损后能够分析原因并做出改变以继续执行任务。6What
20、 can we infer about the hexapod robots?AThe idea of them is from Nature.BThey can sense peoples feelings.CThey look like children in appearance.DThey can make changes in a very short time.解析:选D推理判断题。根据第四、五段可知,六足机器人能够找到方法修复损伤并继续执行任务,整个过程大约只需要一分钟的时间。7Whats the best title for the text?AHow to Use Robot
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384571.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
