2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 TEENAGE LIFE Section Ⅰ Listening and Speaking课时检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT TEENAGE LIFE Section Listening and Speaking课时检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材
- 资源描述:
-
1、Listening and Speaking.阅读理解AIn my second year of high school, my parents died in a car accident. My uncle, who lived in Seattle, wanted me to live with him. But my friend Joy invited me to stay with her family until I graduated. Because of her generosity (慷慨), I was able to complete my last year of
2、high school with all my friends. Lorraine MorrowOne night after teaching a late class, I felt very tired. Suddenly, I found a note on the window of my car. It read “Youre beautiful inside and out” and had a little heart. My tiredness disappeared at once. I never found out which one of my friends lef
3、t it for me, but its still on my dashboard (仪表盘) and means more than anything to me.Jennie BerglundWhen I was nine, I had a friend named Westa Joy. We used to walk down a road in New Mexico, laughing and holding each others hand. Shed tell me about the latest Nancy Drew book she was reading. I had n
4、ever read a book and I didnt want to. But after listening to Westas storytelling, I finally bought all the Nancy Drew books. Thank you, my friend, for helping me fall in love with reading.Essie BowdenMy best friend and I were both trying to lose weight, so we called each other every day to check in.
5、 He encouraged me to take exercise when I didnt want to or to put down the ice cream. It really helped me.Eric Nelson语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个人从其朋友那里得到的帮助。1What happened to Lorraine Morrow?AShe lost her parents forever.BShe broke up with her friend.CShe had to live with her uncle.DShe turned to her fr
6、iend for help.解析:选A细节理解题。根据Lorraine Morrow部分中的In my second year of high school, my parents died in a car accident.可知,她失去了父母。2Who developed the habit of reading because of his/her friend?ALorraine Morrow.BJennie Berglund.CEssie Bowden.DEric Nelson.解析:选C细节理解题。根据Essie Bowden部分中的最后两句可知,她因朋友Westa Joy养成了阅
7、读的习惯。3What are the four people mainly talking about?ATheir good friends encouraging stories.BTheir high school life with their friends.CThe ways to get along with their friends.DThe help that they got from their friends.解析:选D推理判断题。Lorraine Morrow失去双亲后借住在朋友Joy家里读完了高中;Jennie Berglund有一天教完课后收到了匿名朋友的称赞,
8、让她的疲惫马上消失不见;Essie Bowden在朋友Westa Joy的影响下养成了阅读的好习惯;Eric Nelson的朋友督促他努力减肥。由此可知,本文中的四个人分享了他们从朋友那里得到的帮助。BI love my job in Paris. I work at the Eiffel Tower.Every day, I lead guests and visitors to take the elevator to viewing platforms (观景台).There, I will point out the attractions and help people find t
9、he best places for taking photos.Millions of visitors come to Paris every year from all around the world. Most visitors stay here for three or four days.As for me, I visited Paris 35 years ago and never left.At the time, I didnt know what I wanted to do with my life. But I found my job in this city.
10、 I suffered from Asperger syndrome (阿斯伯格综合征) when I was six years old.I was shy and loved to read and memorize facts.One of the biggest problems I faced was communicating with others.I couldnt understand what others were talking about.I arrived in Paris when I was in my 20s.I happened to get a job h
11、ere.At first, I had a problem with change in everyday life, especially when communicating with people.But I like to memorize facts, and that really helps in my job because people love to learn all of the interesting things about Paris.I was afraid to talk with people before.Now, Ive discovered that
12、I talk a lot!I love coming to work.Every day when I come to work, I feel its time for me to provide the best service for visitors.I love to learn something new because I cant wait to share the information with others.I dont really know what the future holds for me, as tomorrow is not promised to any
13、one,but I will continue to work here. 语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者小时候患过阿斯伯格综合征,很难与人交流。长大后,他偶然成了巴黎埃菲尔铁塔的一名向导,每天与无数游客交流。作者觉得他找到了自己梦寐以求的工作。4What is the authors job in Paris?AA cameraman.BA teacher.CA doctor. DA guide.解析:选D推理判断题。根据第一段作者引领游客乘升降梯到埃菲尔铁塔观景台,然后向他们介绍巴黎的景点并给他们推荐最佳摄影的地方可以推知,作者是一名向导。5What do people w
14、ith Asperger syndrome have problems in?ASocial skills. BWriting skills.CReading skills. DManagement skills.解析:选A细节理解题。根据第三段中的“I was shy and . I couldnt understand what others were talking about.”可知,患有阿斯伯格综合征的人在社交方面有困难。6What can we learn about the author from the last paragraph?AHe has a gift for tal
15、king.BHe lives a busy life every day .CHe enjoys his job very much now.DHe is worried about the future of his job.解析:选C推理判断题。最后一段中,作者说他很喜欢上班,每天迫不及待地为游客提供最好的服务。他很喜欢学习新的知识并分享给游客。由此可知,作者很享受自己现在的工作。7What is the best title for the text?AI Took a Special Trip in ParisBI Found My Dream Job in Paris CI Foun
16、d My Biggest AdvantagesDI Suffered from Asperger Syndrome解析:选B标题归纳题。通读文章可知,本文介绍了曾经患有阿斯伯格综合征、不善言谈的作者如今成了一名向导,他很享受自己的工作。选项B准确概括了本文主旨。CChinese high school students who want to enter the University of Cambridge may find that their scores on the National College Entrance Examination, or gaokao, will help
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384597.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高中英语人教版备课资料包:必修1 UNIT 4课件 GRAMMAR 2 .ppt
