2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 TEENAGE LIFE Section Ⅱ夯基提能作业(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT TEENAGE LIFE Section 夯基提能作业含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 夯基提能 作业 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 1Section 一、语言基础训练.请写出下列句子画线部分的短语类型1Twenty years is a short time in history.(NP)2I like some of you very much.(NP)(AdvP)3Mrs. Brown looks very healthy.(AdjP)4Grandma told me an interesting story last night.(NP)(AdvP)5He knows a lot about English names.(AdvP)(NP).请用下划线标出句中的名词、形容词或副词短语1There are s
2、ome great clubs in our school.(名词短语)2No words are strong enough to express our thanks for your help.(形容词短语)3My campus is the most unforgettable place in my whole life.(名词短语)4I play pingpong quite well, but I havent had time to play since the new year.(副词短语)5You should do things much more carefully.(
3、副词短语)答案:1There are some great clubs in our school.(名词短语)2No words are strong enough to express our thanks for your help.(形容词短语)3My campus is the most unforgettable place in my whole life.(名词短语)4I play pingpong quite well, but I havent had time to play since the new year.(副词短语)5You should do things m
4、uch more carefully.(副词短语).单句语法填空1The old man sat in front of the television every evening, happy to watch (watch) anything that happened to be on.2A great number of students questioned said they were forced to practice the piano.3The doctor is skilled at treating heart trouble and never accepts any
5、gift from his patients, so he has a very good reputation.4He says that my new car is a waste of money.Dont you think those words are just sour grapes?5You are always full of energy.Can you tell me the secret?Taking plenty of exercise every day.二、培优提升训练.阅读理解A friend is better than money.A friend is w
6、orse than poison in some cases.The two sentences above have opposite meanings and seem to be unreasonable, but they can be explained as follows: the first refers to all good friends who drive us towards good while the second all bad ones who lead us into bad ways.My ideal (理想的) friend is of course a
7、 good friend whose goodness is shown belowhe has no bad habits, such as smoking and drinking.He lives in frugality (节俭)He studies hard so as not to waste his golden time. At home he honors his parents and loves his brothers; at school he respects his teachers and shares the feelings of his classmate
8、s.He treats those truly who are true to him.In a word, he has all the good characteristics (特征) that I dont have.I can follow him as a model.With his help I can be free from all difficulties.Indeed, if I have such a person as my friend, I shall never fear difficulty and I shall never know the existe
9、nce of the word “failure”文章大意:本文是一篇说明文。好朋友比金钱更重要,而坏朋友却比毒药更糟糕,那么我们理想的朋友应该是什么样的呢?本篇文章的作者给出了自己的观点。1This passage mainly tells us D .Ahow to make friends with othersBhow to help friendsCwhat kind of person the writers friend isDwhat kind of person we should make friends with解析:主旨大意题。通读全文可知本篇主要讲的是我们应该与什么样
10、的人做朋友。故选D。2According to the writer, an ideal friend refers to C .Aa friend without bad habitsBa famous manCa perfect manDa respectable man解析:细节理解题。根据第二段可知作者认为理想的朋友指的是没有坏习惯,生活节俭,学习用功,不浪费黄金时间等的人。故C项最符合题意。3What can we learn from the passage? B AThe writer and his ideal friend have a lot to learn from e
11、ach other.BThe writer has a lot to learn from his ideal friend.CThe writers ideal friend had a lot to learn from him.DThe writer has only a little to learn from his ideal friend.解析:推理判断题。根据第二段倒数第二句“I can follow him as a model.”可知作者有许多向理想中的朋友学习的地方。故选B。4From the second paragraph, we can infer the writ
12、er is sure that A .Afriendship means a great deal to himBnothing can be done without friendsChe who does not smoke or drink must be a good friendDgood friends should always help each other解析:推理判断题。根据第二段可知作者认为理想中的朋友应该有许多作者没有的好品质,作者可以向他学习,在他的帮助下作者可以免受所有的困难,因此对作者来说,友谊意味着很多。故A项符合题意。.完形填空“When I grow up,
13、I want to be a mountain climber,” Jack,my fouryearold son,announces.My husband,Jack and I are now 1.D Cradle Mountain.Here the sky is clear and the plants are green.We dont know how our kid will progress,but were 2.B to give it a go.Usually some parents,me included,would 3.C that bushwalking would p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384603.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文课件-15.今天我很忙_鄂教版 (共15张PPT).ppt
