2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Faster higher stronger Period 1课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Faster higher stronger Period 1课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Faster higher stronger课时素养检测 九Unit 3Period 1. 阅读理解(2020武威高二检测)When Boris left school, he could not find a job. He tried hard and he wrote letters to many companies until he could not afford to buy any more stamps. Boris began to lose his confidence, then depressed. Still he went on trying and
2、 still he failed. He began to think that he had no future at all. “Why dont you start your own business?” one of his uncles told him. “The world is a money-locker. Youd better find a way of opening it. ”“But what can I do?”“Get out and have a look round. ” advised his uncle. “See what people want; t
3、hen give it to them, and they will pay for it. ”Boris began to cycle around the town and found a suitable piece of waste ground in the end. Then he set up his business as a cycle repairer. He worked hard, made friends with his customers and gradually managed to win his good fame. A few months later,
4、 he found that he had more work than he could deal with by himself. He found a number of empty shops but they were all no good: in the wrong position, too expensive or with some other problems. But at long last, he managed to find an empty shop in a new place where there were plenty of customers but
5、 no competition. Boris and his assistant taught themselves how to repair motorcycles. Slowly but surely the profits increased and the business developed. At last, Boris had managed to open the money-locker and found bank notes and gold coins inside. 【语篇概述】本文讲述了Boris从开始时求职失败到最后成功的故事。1. Which of the f
6、ollowing best describes Boriss job hunting experience?A. Boring. B. Surprising. C. Encouraging. D. Disappointing. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段可知Boris的求职都失败了,由此可知他的求职经历是令人失望的,故D项正确。2. Boris started his career by _. A. repairing cyclesB. buying empty shopsC. cycling around the townD. developing a waste ground【解
7、析】选A。细节理解题。根据Then he set up his business as a cycle repairer. 可知他的职业从修自行车开始,故A项正确。3. Boris finally chose an empty shop in a place because _. A. it was not so expensiveB. he had a lot of old customers thereC. there were good opportunities thereD. he could make good use of his skills there【解析】选C。细节理解题
8、。根据he managed to find an empty shop in a new place where there were plenty of customers but no competition. 可知他选择那个空的商店是因为有许多顾客,而且没有竞争,也就是有许多好机会,故C项正确。4. Whats the best title for the passage?A. No Education, No FutureB. The World Is a Money-LockerC. Good Fame Is the Key to SuccessD. Difficulty of St
9、arting a Small Business【解析】选B。主旨大意题。根据文章内容,尤其是文中The world is a money-locker. 和Boris had managed to open the money-locker可推断出B项是最佳题目,故选B。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Riding a Mobike on the street, you might hear people speaking Chinese aloud. 1Walking into a store, you may see Hua
10、wei smartphones for sale. This isnt referring to China, but Manchester, UK. 2Indeed, Chinese products have gone global. 3But to meet local peoples tastes, Chinese restaurants have made some changes to the dishes. “One example is the meat,” said Yin Hang, who is studying at the University of Wollongo
11、ng in Australia. “We like to eat meat with the bone in,but people here dont. So Chinese restaurants provide big pieces of meat without bones, even for fish. ”4 In many cities in Europe, stores sell TCL televisions, Haier fridges and Lenovo computers, reported Reuters. More than half of US-owned dron
12、es (无人机)are Chinese models,according to China Daily. Theyre not simply made in China, but designed and developed in the country. In the past,most Western people thought Chinese products were cheap and unreliable. 5 “Made in China” has become cool and more people trust Chinese brands. For example, Hu
13、awei, one of Chinas major smartphone makers, overtook Apple in global smartphone sales for the first time in June and July last year, behind only Samsung, noted consulting (咨询)firm Counterpoint Research. “They are beautiful and offer some unique features American phones dont have,” CNN once said abo
14、ut Chinese smartphones. A. Many Chinese brands are also becoming more popular. B. What is the biggest problem with many Chinese brands?C. In fact, you might see similar things in many other cities around the world. D. Turning to the right,you may see a Chinese restaurant. E. There are many restauran
15、ts providing western foods in China. F. But things have changed greatly. G. Chinese food has been enjoyed in Western countries for a long time. 1. 【解析】选D。文章衔接题。根据前文Riding a Mobike on the street, you might hear people speaking Chinese aloud. 可知在街上骑着摩拜单车,你可能会听到人们大声说中文。根据后文Walking into a store, you may
16、 see Huawei smartphones for sale. 可知走进一家商店,你可能会看到华为的智能手机正在出售。D项: Turning to the right,you may see a Chinese restaurant. 向右拐,你可能看到一家中餐馆,符合语境。2. 【解析】选C。语境辨析题。根据后一句Indeed, Chinese products have gone global. 可知中国产品已经走向全球化。并结合备选项,C项: In fact, you might see similar things in many other cities around the w
17、orld. 事实上,在世界各地的许多其他城市,你可能会看到类似的事情,符合语境。3. 【解析】选G。联系上下文题。根据后一句But to meet local peoples tastes, Chinese restaurants have made some changes to the dishes. 可知为了满足当地人的口味,中国餐馆在菜肴方面做了一些改变。由此可知,空处应填与食物有关的内容。G项: Chinese food has been enjoyed in Western countries for a long time. 中国菜在西方国家已经吃了很长时间了,符合语境。4. 【
18、解析】选A。理解判断题。根据后一句In many cities in Europe, stores sell TCL televisions, Haier fridges and Lenovo computers, reported Reuters. 可知据路透社报道,欧洲许多城市的商店都出售TCL电视、海尔冰箱和联想电脑。并结合备选项,A项: Many Chinese brands are also becoming more popular. 许多中国品牌也变得更受欢迎,符合语境。5. 【解析】选F。联系上下文题。根据前一句 In the past,most Western people
19、thought Chinese products were cheap and unreliable. 在过去,大多数西方人认为中国产品便宜而且不可靠。根据后一句 “Made in China”has become cool and more people trust Chinese brands. 可知“中国制造”已经变得很酷,越来越多的人相信中国品牌。空处应填一个表示转折的句子,结合备选项,F项: But things have changed greatly. 但是事情发生了很大的变化,符合语境。阅读理解ANot so long ago, most people didnt know w
20、ho Shelly Ann Francis Pryce was going to become. She was just an average high school athlete. There was every indication that she was just another Jamaican teenager without much of a future. However, one person wants to change this. Stephen Francis observed the eighteen-year-old Shelly Ann as a trac
21、k meet player and was convinced that he had seen the beginning of true greatness. Her time was not exactly impressive, but even so, he seemed there was something trying to get out, something the other coaches had overlooked when they had assessed her and found her lacking. He decided to offer Shelly
22、 Ann a place in his very strict training seasons. Their cooperation quickly produced results, and a few years later at Jamaicas Olympic games in early 2008, Shelly Ann, who at that time only ranked number 70 in the world, beat Jamaicas unchallenged queen of the sprint(短跑). “Where did she come from?”
23、 asked an astonished sprinting world, before concluding that she must be one of those one-hit wonders that spring up from time to time, only to disappear again without signs. But Shelly Ann was to prove that she was anything but a one-hit wonder. At the Beijing Olympics she swept away any doubts abo
24、ut her ability to perform consistently by becoming the first Jamaican woman ever to win the 100 meters Olympic gold. She did it again one year later at the World Championship in Britain, becoming world champion with a time of 10. 73the fourth record ever. Shelly Ann is a little woman with a big smil
25、e. She has a mental toughness that did not come about by chance. Her journey to becoming the fastest woman on earth has been anything but smooth and effortless. She grew up in one of Jamaicas toughest inner-city communities known as Waterhouse, where she lived in a one-room apartment, sleeping four
26、in a bed with her mother and two brothers. Waterhouse, one of the poorest communities in Jamaica, is a really violent and overpopulated place. Several of Shelly Anns friends and family were caught up in the killings; one of her cousins was shot dead only a few streets away from where she lived. Some
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384797.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春五年级语文下册 第八单元主题阅读八习题课件 新人教版 (2).ppt
