2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 FOOD AND CULTURE单元综合检测(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT FOOD AND CULTURE单元综合检测含解析新人教版选择性必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 CULTURE 单元 综合 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AMarineLand Theme ParkWith numerous rides, a variety of wildlife from both land and sea and shows filled with actionpacked excitement, no wonder its a hit with visitors from all over the world. Whether riding on the worlds biggest steel roller coaster, Dragon Mou
2、ntain,or enjoying a show filled with funloving dolphins and intelligent whales, youre sure to have the time of your life at MarineLand. Having been in business for more than 50 years, this park has something for every member of the family!Highlights & Attractions:The King Waldorf Stadium Show: This
3、entertaining, educational and heartwarming show features dolphins, white whales,sea lions,and walruses and is sure to leave you in awe as well as help you understand and appreciate these wonderful marine mammals(海洋哺乳动物 )Arctic Cove: Featuring one of the largest white whale collections in the world,
4、visitors are able to purchase a pass to Arctic Cove where they can touch and feed the whales as well as view them underwater.Friendship Cove: Breathtaking underwater viewing allows you to enter the magic world of the killer whale below the water surface or on a surface level walkway.Hotels:Villager
5、Lodge: It is located in Niagara Falls,Ontario.Diplomat Inn:Within half a mile of the Skylon Tower,it is the choice for an inexpensive location.Marriott Niagara Falls Fallsview Hotel&Spa: It is close to popular attractions and the Scotiabank Convention Center.Days Inn Lundys Lane: It is located just
6、two miles from the gorgeous Niagara Falls and the Skylon Tower Observation Deck.Hours of Operation:10:00 am5:00 pm ( Sept. 11thOct. 13th)Phone:4178230981【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了MarineLand Theme Park的特色以及票价和开放时间等。1What can be learned about MarineLand Theme Park?AIt is only suitable for kids.BIt was ope
7、ned fifty years ago.CIt has both land and marine animals.DIt has the worlds biggest roller coaster.C细节理解题。根据第一段的“With numerous rides,a variety of wildlife from both land and sea”可知,MarineLand Theme Park既有陆地生物也有海洋生物。2What is special about Arctic Cove?AIt has the largest white whale collection in the
8、world.BIt allows visitors to enter the magic world of the killer whale.CIt features an entertaining show starring various marine mammals.DIt provides visitors with a chance to interact with white whales personally.D细节理解题。根据Arctic Cove介绍中的“visitors are able to purchase a pass to Arctic Cove where the
9、y can touch and feed the whales as well as view them underwater”可知,游客可以触摸并喂食鲸鱼,也可以在水底观察它们,即与鲸鱼互动。3Which hotel suits you best if you have a tight budget?ADiplomat Inn.BVillager Lodge.CDays Inn Lundys Lane.DMarriott Niagara Falls Fallsview Hotel&Spa.A细节理解题。根据Diplomat Inn介绍中的“it is the choice for an in
10、expensive location”可知,Diplomat Inn是比较便宜的旅店,适合预算紧张的游客。BI moved to the United States as a teenager. The adjustment to a new place was difficult. But there was major stress in my life at that time:I was the only member of my family who spoke English, meaning I had to step up when we dealt with a shop a
11、ssistant, a waiter and so on. However, there was another universal language I loved to learn as a child:art.Although I connected myself with drawing and painting while in school, I mostly dismissed art as a path to a career. Since my dad always said “Think about the future”, I did not think he would
12、 support the study of art once I went to college.But, to my surprise, it was my parents who suggested just that and urged me to apply to technical and liberal arts schools.I was admitted into industrial design. Its basically to design products and services. I could be doing something more technical
13、or something more related to problemsolving. It was no easy task to do the course including metalworking,woodworking and model making. In one class I just drew cubes for an entire month, which led me to a question: “Wow! Do I really want to do this? ”But I finally survived the course.Now I am a desi
14、gn strategist for Marshall Moya Design, a famous architecture and interior design company. I have experience in exhibit design, product design and website design, apart from which I enjoy developing public art in my free time.Throughout my career, Ive picked up different things along the way. The be
15、st way to learn in my opinion is through working, therefore, get as many projects as you can. Industrial design makes you an allround person.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在家人的建议下选择设计作为自己的专业,在工作中克服诸多困难,成为著名设计师的故事。4What was the authors biggest problem when first moving to America?AThe adaption to a new envi
16、ronment.BDifficulty in learning a new language.CFathers disapproval of her studying art.DThe burden of being a communicator.D细节理解题。根据第一段的“But there was major stress in my life at that time:I was the only member of my family who spoke English,meaning I had to step up when we dealt with a shop assista
17、nt,a waiter and so on.(但那时我的生活中有一个主要的压力:我是家里唯一说英语的人,这就意味着当与店员、服务员等沟通时,我都必须出马)”可知,作者刚到美国时最大的问题是作为家里沟通者的压力,因为家里只有作者会说英语。5What made the author choose to study art?AHer deep love for art.BThe suggestion of her family.CHer potential in design.DThe need of a good job.B细节理解题。根据第二段的“But,to my surprise,it wa
18、s my parents who suggested just that and urged me to apply to technical and liberal arts schools.(但是,让我吃惊的是,正是我的父母建议并催促我申请技术文学艺术学校)”可知,作者是在父母的建议下选择了学习艺术。6Why was the authors experience of drawing cubes mentioned?ATo emphasize her effort at study.BTo express the regret at her choice.CTo prove the cou
19、rse was difficult.DTo show the basic content of the course.C推理判断题。根据第三段内容可知,这门课程不容易,包括金属加工、木工和模型制作。在一节课上,作者整整画了一个月的立方体。由此推测,写作者整整画了一个月立方体,是为了证明这门课程很难。7How did the author feel when she mentioned her career?ASurprised. BStressed.CEager. DProud.D推理判断题。根据倒数第二段“现在,我是著名的建筑和室内设计公司Marshall Moya Design的战略设计师
20、。我有展览设计、产品设计和网站设计的经验”可推测,作者现在谈到自己的工作时很自豪,因为她是著名公司的战略设计师,且经验丰富。CIt is common for adults to use “baby talk” when interacting with babies. This way of speaking attempts to imitate the sounds babies make when they first try to talk. But is this form of communication helpful to a childs development?Sever
21、al studies have suggested a clear link between parental language methods and a childs early language development. Studies showed that language learning in babies was improved when parents spoke more than a few simple words and used a wider vocabulary. Earlier research found that the style of speech
22、used by parents to communicate with their baby could have an influence on language development.One such speaking style is known as “parentese”. Research has shown that babies react better to this kind of language in the first months of life. Generally, parentese involves adults speaking in a higher
23、voice and at a slower speed. The language is simplified, while sentences are short and often repeated. Studies from the past 30 years have confirmed that babies spoken to in parentese developed larger vocabularies throughout the first three years of life.A new study on the subject, a project of the
24、University of Washingtons Institute for Learning&Brain Sciences, examined whether parents can be effectively taught methods to improve their parentese skills.Naj a Ferjan Ramrez. working in the Institute for Learning&Brain Sciences,said that the parents involved in the research were first shown the
25、importance of language input for their babys development. Parents were then given suggestions on how to use different parentese methods, and then rated on how well they used these methods with their child. She added that the new study is important because there are still a lot of parents with little
26、 knowledge about how to use parentese to help their child. This was one reason the researchers included parents from different cultural and economic groupings.【语篇解读】这是一篇说明文。本文讲述了父母和孩子沟通时的说话方式会对孩子的语言能力产生影响。研究者发现“父母语”是和孩子交流的有效方法,它可以帮助婴儿发展语言能力。8How do parents usually talk with their babies?ABy speaking
27、 in a funny style.BBy copying babies sounds.CBy raising speaking speed.DBy whispering in babies ears.B细节理解题。第一段提到,对成年人来说,与婴儿互动时用婴儿的语言是很常见的。这种说话的方式试图模仿婴儿第一次说话时发出的声音,由此可知,父母通过模仿婴儿的声音和他们交流。9What can we learn from the second paragraph?ABabies language skills are decided by talent.BBabies language is imp
28、roved by simple words.CParental language style helps improve babies behavior.D. Parental language methods affect babies language development.D细节理解题。根据第二段的“Earlier research found that the style of speech used by parents to communicate with their baby could have an influence on language development.”可
29、知,早期的研究发现,父母与孩子交流时使用的语言风格可能会对孩子的语言发展产生影响。10Where can you find how parents were trained in parentese skills?AIn Paragraph 2.BIn Paragraph 3.CIn Paragraph 4. DIn Paragraph 5.D细节理解题。根据第五段的“Parents were then given suggestions on how to use different parentese methods,and then rated on how well they used
30、 these methods with their child.”(然后给父母建议如何使用“父母语”,再根据他们对孩子使用这些方法的效果来进行评价)可知,本段介绍了父母如何接受“父母语”的培训。11What can be the best title for the text?ACommunicating with Babies Matters MoreBParentese Is a Good Way to Practice LanguageCThe More Parents Help, the Better Babies LearnDSpeaking Parentese Helps with
31、 Babies Language LearningD标题归纳题。根据文章的主要内容,尤其是第三段的“One such speaking style is known asParenteseResearch has shown that babies react better to this kind of language in the first months of life.”(这种说话风格被称为“父母语”,研究表明,婴儿在出生后的头几个月对这种语言的反应更好)可知,本文主要讲述了说“父母语”可以帮助婴儿的语言发展。D While many countries love their tea
32、, UK citizens are particularly proud of being “tea people”. The average UK citizen consumes nearly 2 kilograms of tea each year.Tea only made its way to England in large quantities in the first years of the 17th century. Tea from China and a few other Asian countries was being sold more widely in En
33、gland at that time. Then tea was getting more and more popular among different social classes.There are many varieties of tea. Black tea mixtures are still the most common type drunk in the UK. Black tea is dark in colour,because the leaves have been allowed to oxidize (氧化) before drying. This is wh
34、y we usually serve it with milk,although it is not uncommon to drink it black or with lemon.You may still find tea made with loose tea leaves,served up in a pot, and poured into the best china cups with saucers (茶托) for visitors.Tea is still a large part of daily life in the UK today, but it seems t
35、o be on the decrease. The amount of tea sold in the UK fell by more than 10% in the five years leading up to 2002,and has been dropping ever since. Tea sales fell by 6% in 2014 alone,and most restaurants report selling more than twice as many cups of coffee as they do tea. More than 1 billion was sp
36、ent on coffee in high street stores in 2013, more than twice what was spent on tea bags.Still, what goes around comes around; its sure to become fashionable again.【语篇解读】这是一篇说明文。文章讲的是茶叶备受英国人的喜爱,以及目前销量下降的现状。12Which of the following is true according to the first three paragraphs?ATea made its way to E
37、ngland in the early years of the 16th century.BThe UK usually serves black tea with lemon.CTea from China was being sold more widely in England now.DUK citizens take pride in being “tea people”D细节理解题。由文章第一段的“While many countries love their tea,UK citizens are particularly proud of being tea people”可
38、知,尽管很多国家都喜欢他们自己的茶,但是英国人作为“tea people”而感到非常自豪。13What can we infer from the fourth paragraph?ATea sales have fallen by 6 % since 2014.BSince 2002, the sales of tea have been on the decrease.CIn 2013,the money spent on tea was 3 billion.DMost restaurants like selling tea than coffee.B推理判断题。由文章第四段“The a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384809.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
