2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS Section Ⅴ Reading for Writing课时检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT NATURAL DISASTERS Section Reading for Writing课时检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、Reading for Writing.阅读理解Climate change may make parts of the Middle East too hot for human beings, according to a new study.Researchers have studied weather conditions in the Middle East since 1970.The researchers say “very hot” days in the area have doubled over that period.Right now, over 500 mill
2、ion people live there.In the future, the climate in large parts of the Middle East and North Africa could change because temperatures could get so high, and those living in the area could be at risk.Researchers say temperatures in summer in the Middle East and North Africa will continue rising.The r
3、esearchers believe that by 2050, temperatures will not fall below 30 at night in the hottest part of the summer.During this period, daytime temperatures could rise to 46.Extreme heat could continue past the 21st century.Researchers think temperatures in the middle of the day could reach as high as 5
4、0.If mankind continues to send out carbon dioxide (二氧化碳) as it does now, people living in the Middle East and North Africa will have to expect about 200 unusually hot days.The researchers created two models.In one model, rising temperatures are limited because of reductions (减少) in greenhouse gases.
5、The other model is said to be a “business as usual” model where nothing is done to stop climate change.Under both models, the future of the Middle East is not good, the researchers say.They also say, sooner or later, many people may have to leave this area.语篇解读:本文是一篇说明文。一项新的研究表明,部分中东地区的气温正变得越来越高,成为不
6、适合人类居住的地方。 1What has happened in the Middle East since 1970?AOver 500 million have left the area.BPeople have suffered more hot days.CLiving conditions have turned better.DThe weather conditions have improved.解析:选B细节理解题。根据第一段中的The researchers say “very hot” days in the area have doubled over that pe
7、riod.可知,自1970年以来,该地区极度炎热的天数翻了一番。2In the middle of the 21st century, daytime temperatures there might rise to A30B39C46 D50解析:选C细节理解题。根据第三段中的daytime temperatures could rise to 46可知,到21世纪中期,那里白天的最高气温可能达到46摄氏度。3What would the second model do to deal with climate change?ALeave it alone.BProtect people f
8、rom heat.CReduce greenhouse gases.DHelp people leave the area.解析:选A推理判断题。根据倒数第二段中的The other model is said to be a “business as usual” model where nothing is done to stop climate change.可知,第二种模式是对气候变化放任不管。4What does the passage mainly tell us?ATemperatures will continue rising.BPeople living in the M
9、iddle East are at risk.CScientists find ways to reduce carbon dioxide.DClimate change could make parts of the Middle East terrible.解析:选D主旨大意题。根据第一段中的Climate change may make parts of the Middle East too hot for human beings可知,本文主要介绍了气候变化会使得中东部分地区热得难以忍受。.完形填空My husband and I bought a house when we wer
10、e in our 50s.It was 1 but beautiful because there was an old Japanese red pine tree which looked like a large bonsai (盆栽) in its front 2 . For 20 years it had been a 3 to all who passed by.It shaded (遮住光线) my small garden of different flowers that Id planted for 4 Early last year, it 5 the whole day
11、 in Seattle.When we were enjoying snow the next morning, the house shook and we 6 a terrible sound.The 7 fell down over the full length of the yard, taking out most of the plants.So tree services were called.Branches (树枝) were 8 and wood was carried away.In March I 9 a few flowering plants for bees
12、to take the place of those that I thought would not 10 And guess what happened in May:when the sun fully shone down on the little yard, new flowers blew in.The old garden plants all grew back and 11 even more than ever before.The poor yard 12 came back to life.In June, one year later, every plant gr
13、ew even 13 in the sunshine.The brightness and warmth of the sun created a more beautiful 14 , which was much more than I had 15 语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一场大雪把院子里美丽的大树压倒,阳光倾泻而下,重生的花丛长得比原先更美了。1A.small BemptyCdirty Ddark解析:选A根据下文中的my small garden、little yard等信息可知,作者买的房子不大。2A.square BstreetCroom Dyard解析:选D根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384945.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
