2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 4 SPACE EXPLORATION 单元检测4(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SPACE EXPLORATION 单元检测4含解析新人教版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFour Familyfriendly Autumn Walks in the UKWith the coming of autumn, we have decided to make a list of autumn walks for you and the whole family.These places will include historic buildings, wonderful scenery and wi
2、ldlife for all to enjoy.Formby Nature Reserve,LiverpoolFormby is a coastal town just north of Liverpool and is luckily one of the few places in Britain where there are a large number of red squirrels.Children will love the excitement of getting to see these cute animals.The paths are well protected,
3、 meaning they are fit for pushchairs.And dogs are allowed, too.Hadrians Wall,NewcastleThe 73milelong Hadrians Wall was completed by the Romans in 128 AD after 6 years building.Autumn walks along Hadrians Wall are an excellent way to educate children on the history of the British Isles and really get
4、 up close to the styles of Roman buildings rather than just see it in a textbook!Lyme Park, Peak DistrictNot only is Lyme Park home to many trees, it is also home to a group of medieval (中世纪的) red deer and a huge Edwardian country manor (庄园)This Peak District walk is quite fit for families, and alon
5、g the way are playgrounds and tree houses, making sure that the little ones that you are with will never feel bored.Lakeside Walk at Stowe, BuckinghamshireThis place is on the outskirts of London and provides people with perfect chances to escape from the busy city lifestyle.The flat and wide path a
6、round the river makes it more than fit for pushchairs or wheelchairs.This walk is short in length, meaning it is a great way to introduce any young one to walking as a hobby.The walk is great all year round.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了几个秋天散步的好去处,这些地方包括历史建筑、美丽的风景和供所有人欣赏的野生动物。1Where can kids learn about the b
7、uildings of ancient Rome?ALyme Park.BHadrians Wall.CLakeside Walk at Stowe.DFormby Nature Reserve.B细节理解题。根据Hadrians Wall部分的“Autumn walks along Hadrians Wall are an excellent way to educate children on the history of the British isles and really get up close to the styles of Roman buildings rather th
8、an just see it in a textbook!”可知,在Hadrians Wall可以让孩子们了解古罗马建筑。故选B。2What do Formby Nature Reserve and Lyme Park have in common?AThey have old manors.BThey allow pet dogs in.CThey have cute animals.DThey provide play areas for kids.C细节理解题。根据Formby Nature Reserve部分的“Children will love the excitement of
9、getting to see these cute animals.”和Lyme Park部分的“it is also home to a group of medieval red deer and a huge Edwardian country manor.”可知,在这两个地方我们都可以看到可爱的动物。故选C。3What is special about the Lakeside Walk at Stowe?AIt is a bit difficult for wheelchairs.BIt is quite fit for longwalk lovers.CIt is especial
10、ly pleasant in autumn.DIt is good for a quiet and relaxed stay.D细节理解题。根据Lakeside Walk at Stowe部分的“This place is on the outskirts of London and provides people with perfect chances to escape from the busy city lifestyle.”可知,这个地方位于伦敦郊区,为人们提供了逃离繁忙的城市生活方式的绝佳机会。因此,这是个安静而又让人放轻松的地方。故选D。BShort and shy, Ben
11、Sanders was the last kid in his class picked for any sports team.“Football, tennis, cricketanything with a round ball, I was useless,” he says now with a laugh.But back then he was the object of jokes in school gym classes in Englands rural Devonshire.It was a mountain bike he received for his 15th
12、birthday that changed him.At first the teen went biking alone in a nearby forest.Then he began to cycle along with a runner friend.Gradually, Sanders set his mind building up his body, increasing his speed, strength and endurance.At age 18, he ran his first marathon.The following year, he met John R
13、idgway, who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean.Sanders was hired as an instructor at Ridgways school of Adventure in Scotland, where he learned about the older mans brave and exciting coldwater travels.Intrigued,Sanders read all he could find about Arctic ex
14、plorers and North Pole expeditions, and then decided that this would be his future.Journeys to the Pole arent the usual holidays for British country boys, and many people thought of his dream as fantasy.John Ridgway was one of the few who didnt say, “You are completely crazy.”In 2001, after becoming
15、 a skilled skier, Sanders started his first longdistance expedition toward the North Pole.He suffered frostbite, had a close encounter with a polar bear and pushed his body to the limit.Sanders has since become the youngest person to ski alone to the North Pole, and he has skied more of the Arctic b
16、y himself than any other Briton.His old playmates would not believe the transformation.This October, Sanders, 27, heads south to explore from the coast of Antarctica to the South Pole and back, an 1,800mile journey that has never been completed on skis.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了极地探险家本桑德斯的成长经历及他取得的成就。4The
17、turning point in Sanders life came when Ahe started to play ball gamesBhe got a mountain bike at 15Che ran his first marathon at 18Dhe started to receive Ridgways trainingB细节理解题。根据第二段关键句“It was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him.”和“Gradually, Sanders set his mind buil
18、ding up his body, increasing his speed, strength and endurance.”可知,从桑德斯15岁生日时收到一辆山地车开始,他就改变了,他开始锻炼身体了。由此可知,桑德斯的人生转折点出现在他15岁时得到了一辆山地车的时候。故选B项。5What do we know about Ridgway?AHe considered Sanders dream unrealistic.BHe built up his body together with Sanders.CHe hired Sanders for his coldwater travels
19、 to the Arctic.DHe established his reputation by his voyage across the Atlantic.D细节理解题。根据第三段关键句“The following year, he met John Ridgway, who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean.”可知,约翰里奇韦出名的原因是他在20世纪60年代划船横渡大西洋。由此可知,里奇韦通过横渡大西洋的航行树立了自己的声誉。故选D项。6The underlined w
20、ord “Intrigued” in Paragraph 3 probably means AfascinatedBgratefulCfrightenedDpleasedA词义猜测题。根据画线单词后句“Sanders read all he could find about Arctic explorers and North Pole expeditions, and then decided that this would be his future.”可知,在了解了约翰里奇韦的经历后,桑德斯阅读了关于北极探险的资料,并把北极探险作为自己未来的梦想,由此可知,他对北极探险这件事是着迷的,“
21、fascinated”意为“入迷的,极感兴趣的”,符合对桑德斯的描述。故选A项。7According to the passage, Sanders journey to the North Pole Amade him wellknown in the 1960sBwas favored by other Artic explorersCwas accompanied by his old playmatesDset a record in the North Pole expeditionD推理判断题。根据倒数第二段关键句“Sanders has since become the youn
22、gest person to ski alone to the North Pole, and he has skied more of the Arctic by himself than any other Briton.”可知,桑德斯是最年轻的独自一人滑雪到北极的人。由此可知,桑德斯的北极之旅创下了北极探险的纪录。故选D项。CTrust me, you dont want to get caught under a tsunami! Tsunamis are one of the worlds most powerful natural forces.They can cause hug
23、e amounts of damage.But do you know exactly what a tsunami is? They are huge, powerful waves in the ocean that grow as they reach the shore.Most tsunamis are actually caused by earthquakes.An earthquake happens when a big piece of the Earths crust(地壳) suddenly moves.When the piece of ocean floor mov
24、es, it creates big holes.The water floods in to fill these holes.When the water moves that quickly, it creates a huge wave.This is how tsunamis are born!Other natural disasters like landslides, volcanic eruptions, and glaciers breaking off can also cause tsunamis.Once the water starts moving because
25、 of the force of the disaster, large waves begin to spread.These waves can move very fast.They have been recorded at speeds from 400 up to 500 miles per hour! They can also move across very long distances.At first, the waves of the tsunami may not seem that tall.Thats because when the waves travel t
26、hrough the deep parts of the ocean, the top of each wave is very short.But as that wave comes near to the coast, it grows in height.Remember, the tsunami travels quickly.If you are sitting on a beach, you may not see the wave coming at first.But when the wave arrives, it will be like a towering wall
27、 of water.Some waves are as tall as 100 feet high.The biggest tsunami ever recorded happened in 1958 in Lituya Bay, Alaska.The wave was over 1,720 feet tall, and it wiped out trees, vegetation, and everything else in its way.As frightening as tsunamis can be, you dont need to worry too much about th
28、em.They dont happen that often.Only about two tsunamis happen every year.And it is said that serious, really damaging tsunamis only happen about every fifteen years.So dont worry.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界上最强大的自然力量之一海啸。8Based on the information in the article, which natural disaster is not responsible
29、 for causing a tsunami?AThe tornado.BThe volcanic eruption.CThe earthquake.DThe landslide.A细节理解题。根据文章第二段“Most tsunamis are actually caused by earthquakes.”以及第三段“Other natural disasters like landslides, volcanic eruptions, and glaciers breaking off can also cause tsunamis.”可知,只有龙卷风不会引起海啸。故选A项。9If a t
30、sunami forms in the deep ocean, 2,000 miles off the coast of Sri Lanka, how long at least will it take the tsunami to reach the coast of Sri Lanka?A2 hours.B3 hours.C4 hours.D5 hours.C推理判断题。根据文章第三段“They have been recorded at speeds from 400 up to 500 miles per hour!”可判断,如果海啸在离斯里兰卡海岸2 000英里的深海形成,至少要4
31、个小时才能到达斯里兰卡海岸。故选C项。10Which of the following about tsunami is true?AThe waves of the tsunami always move slowly over a long distance.BPeople on a ship in the deep ocean will notice a tsunami at once as soon as it forms.CWhen people on the beach first notice a tsunami, the waves are not tall.DPeople w
32、ill not notice a tsunami until it gets close to the coast.D细节理解题。根据文章第四段“If you are sitting on a beach, you may not see the wave coming at first.But when the wave arrives, it will be like a towering wall of water.”可知,在海啸接近海岸之前,人们不会注意到它。故选D项。11Where would this passage most likely to be found?AIn a ne
33、wspaper.BIn a science magazine.CIn a textbook.DIn a story book.B推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了世界上最强大的自然力量之一海啸,包括它的形成原因和危害,这属于自然科学范畴,所以最有可能出自于科学杂志。故选B项。DFacebook has developed a kind of AI,translating between any pair of 100 languages without depending on first translating to English.Facebooks system was train
34、ed on a data set of 7.5 billion sentence pairs collected from the web across 100 languages though not all the languages had an equal number of sentence pairs.“What I was really interested in was cutting out English as a middle man.Globally there are plenty of countries where they speak two languages
35、 that arent English,” says Angela Fan of Facebook AI who led the work.For some language pairs, the new system shows obvious improvements in translation quality.For example, translating from Spanish to Portuguese is extremely strong because Spanish is the secondmost spoken first language worldwide, m
36、eaning the researchers can get a lot of data.Translation between English and Belarusian also is improved because the AI can translate Russian into English, which shares similarities with Belarusian.While the system isnt in use on the social network site, Facebook plans to put it to work soon to mana
37、ge the 20 billion translations made every day when people click “Translate” on posts written in more than 160 languages.“ Future work will be done on other language,” says Fan.“especially for languages where we dont have a lot of data,like SouthEast Asian and African languages.”The work “ breaks awa
38、y from the Englishcentric models and tries to build more different models”,says Sheila Castilho of the ADAPT Centre at Dublin City University, Ireland.“Thats pretty new and different.But its hard to know if the AI does right translation work,” says Castilho.“The users may not know the other language
39、, so they cannot judge the correctness of the translation.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍Facebook开发了一种人工智能,可以在100种语言之间进行翻译,而不需要先翻译成英语。12Whats Angela Fans purpose of making the research?ATo collect data of all kinds of people.BTo make learning different languages easier.CTo achieve her dream of becoming a tra
40、nslator.DTo avoid using English as a middle man in translation.D推理判断题。根据文章第二段“What I was really interested in was cutting out English as a middle man.Globally there are plenty of countries where they speak two languages that arent English, says Angela Fan of Facebook AI who led the work.”可知,安吉拉范做这项研
41、究就是为了在翻译的时候去掉英语这个中间人,故选D。13Why is it easy to translate from Spanish to Portuguese by AI?AThere is much data on Spanish.BPortuguese is similar to Spanish.CSpanish is spoken by the largest number of people.DResearchers have a good knowledge of the two languages.A细节理解题。根据文章第三段“For example, translating
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384954.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
