宁夏中卫市第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏中卫市第一中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 宁夏 中卫 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、中卫一中2021-2022学年度第一学期第一次月考试卷高一英语第I卷第一部分 听力(20x1.5=30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)1. What are the two speakers going to buy?A. Bread. B. Cheese. C. Eggs.2. How does the woman find the fish?A. Just so-so. B. Bad. C. Quite good.3. What does the woman mean?A. Mark should go on with the game.B. Mark should
2、 draw pictures on the computer.C. Mark should review his lessons.4. Where does the conversation take place?A. In the bookstore.B. In the library.C. In the classroom.5. Why does NOT the woman like chocolate cake?A. She doesnt like chocolate.B. She has trouble with her tooth.C. She has no tooth.第二节(共1
3、5小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6至7题。6. In which department can this conversation most probably take place?A. Shoe Department.B. Clothing Department.C. Jewelry Department.7. What could be the reason is the woman does not buy the overcoat?A. The color. B. The size. C. The price.听第7段材料,回答第8至10 题。8. Wher
4、e are the two speakers?A. At a toy store.B. At a furniture store.C. At a clothes store.9. What does the woman think of the best-seller?A. She doesnt like its color.B. She thinks its too expensive.C. She thinks it gets dirty easily.10 How much does the brown one cost today?A. 1000 yuan. B. 1,200 yuan
5、. C. 1,400 yuan.听第8段材料,回答第11至14题。11. Whats the man doing now?A. Selling his house.B. Looking for a house.C. Looking for work.12. How long has the woman lived in the house?A. 19 years. B. 8 years. C. 20 years.13. Why does the woman want to sell the house?A. She wants to move abroad.B. She wants to mo
6、ve to the countryside.C. She hopes to get a lot of money.14. How much does the house cost?A. $6,850. B. $6,815. C. $7,850.听第9段材料,回答第15-17题。15. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Friends. B. Strangers. C. Husband and wife.16. How did the woman find her stay there?A. Boring. B
7、. Wonderful. C. Sad.17. What does the man advise the woman to do when she gets home?A. Send him an email.B. Write a letter to him.C. Give him a call.听第10段材料,回答第18至20题。18. How old was Rose when she left school?A. 16. B. 17. C. 18.19. What did Rose learn in the college?A. Computer. B. English. C. Type
8、.20. How much will the office pay Rose in three months if she gets the job?A. $30. B. $27. C. $20.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。AAre you scared about moving up to senior high school?It can be a new experience, but you shouldnt worry. Weve pu
9、t together a guide to help you in the first week.Youre not aloneRemember everybody else in your year is in the same boat. They may not realize it, but theyre just as nervous as you are. Moving to senior high school is an opportunity, not a problem. Things are different and all you need to do is to b
10、e polite and learn the new rules.Teachers are ready to helpIf youre unsure what to do or are worried about anything, then ask for help. Teachers are probably the best people to turn to as theyre experienced in helping new students. Some senior high schools also have a “friends system”. If your schoo
11、l has this, then you will be paired with an older student. He/She will help you if you have any problems or questions.All changeThere are lots of differences between junior high school and senior high school. Youll have a homework diary or a student planner. You will have your lessons with different
12、 teachers in different rooms. You will have homework for different subjects on different days, so make sure you get organized. Make sure you have a copy of your school timetable written down so you know which rooms your classes are in and on which days you will have your different subjects.Other poi
13、ntsIf youve got an older brother or sister at the school, then ask them for advice. Be yourself! It sounds simple, but people will know you much better if you just act naturally.Having early nights makes a difference and youll find it easier to get up in the morning!1. New students turn to teachers
14、first when having problems because teachers _.A. can find friends for studentsB. are good at helping new studentsC. can look after students like parentsD. care for younger students more2. Which of the following is NOT true according to the passage?A. You should act in a natural way.B. You should go
15、to bed early.C. You must know how to dress properly.D. You can ask your older brother for advice.3. The author wrote the passage to _.A. tell students the importance of learningB. warn students not to ignore friendship in senior high schoolC. make a difference when moving up to senior high schoolD.
16、help new students to get used to the life in senior high school.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】本文是应用文。很多人都害怕进高中,但这只是一种经历,没必要担心。文章就怎么过高中的第一周给出了一些建议。【1题详解】细节理解题。由第三段“Teachers are probably the best people to turn to as theyre experienced in helping new students.(老师可能是最好的求助对象,因为他们在帮助新生方面经验丰富)”可知,老师是求助的最好人选,因
17、为他们在帮助新同学方面很有经验。故选B项。【2题详解】细节理解题。由倒数第二段“people will know you much better if you just act naturally.(如果你表现自然,人们会更了解你)”可知,在学校要表现得自然,A项正确;由倒数第二段“If youve got an older brother or sister at the school,then ask them for advice.(如果你有一个哥哥或姐姐在这所学校,那么向他们寻求建议)”可知,可以向哥哥或姐姐寻求建议,D项正确;由最后一段“Having early nights mak
18、es a difference and youll find it easier to get up in the morning!(早睡会有很大的不同,你会发现早上更容易起床!)”可知,要早睡,B项正确。四个选项中只有C项未被提及,所以C 项错误。故选C项。【3题详解】推理判断题。第一段“Are you scared about moving up to senior high school? It can be a new experience, but you shouldnt worry. Weve put together a guide to help you in the fir
19、st week.(你害怕升入高中吗?这可能是一种新的体验,但你不必担心。我们整理了一个指南来帮助你在第一周) ”讲高中并不可怕,它只是一种新的体验,而且告诉读者下面将就新生如果渡过高中的第一周给出了建议,由此推知,本文的目的是帮新学生习惯高中生活。故选D项。BTwo years ago I was very lonely and didnt talk with anyone about my feelings. At the time I didnt have many friends. I wanted someone to share my experiences and secrets
20、with. I wanted someone to understand me. I started to imagine this friend. Often I imagined our conversations and what we would do, but I didnt give my imagination a face.Some weeks later I started a new project in the school and I was working with one of my schoolmates. We had never worked together
21、 before but we got along well with each other. After the project we started to spend some time together in school. One day we decided to take a walk. Ever since that walk weve been friends. We listened to and really understood each other.I had wished for a best friend, but the universe gave me so mu
22、ch more. I have met one of my soulmates(知己). We can sense each other, and just takes one look and we know what the other is thinking. I never thought our friendship could grow much stronger. But now we have known each other for two years and our friendship is growing all the time.It hasnt only been
23、easy. We have gone through both easy and hard times. But Im grateful for the hard times, because they have forced me to grow and taught me a lot. My best friend has changed me. She has made me believe in myself. And I am now focusing on achieving my biggest dream. Without her, I wouldnt even have re
24、alized what my biggest dream is.I know there are soulmates out in the world for you. I am so thankful to have met one of mine. Believe it, and your paths will cross.4. What did the author do before meeting her soulmate?A. She chose to stay alone.B. She spent time with other friends.C. She told other
25、s about her feelings.D. She pictured a friend in her mind.5. How did the author get to know her soulmate?A. By taking a walk.B. By attending a party.C. Through a school project.D. Through a friends introduction.6. What do we know about the author and her soulmate?A. Their friendship is still develop
26、ing.B. She is the authors only soulmate.C. They are trying hard to realize their dreams.D. The author has little confidence in their friendship.7. Why is the author thankful for the hard times?A. Because they have made her suffer.B. Because she got through them easily.C. Because she has learned a lo
27、t from them.D. Because they have made her dream come true.【答案】4. D 5. C 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者是如何结识现在的挚友的,以及挚友对自己的影响,同时认为每个人都能遇到自己的挚友。【4题详解】细节理解题。根据第一段“I started to imagine this friend and often imagined our conversations and what we would do. (我开始想象这个朋友,经常想象我们的对话和我们会做什么)”可知,作者在遇到她的挚友之前
28、,她在脑海中想象着一个可以交流的朋友。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“Some weeks later we started a new project in school and I was working with one of my schoolmates. (几周后,我们在学校开始了一个新项目,我和我的一个同学一起工作)”以及“After the project we started to spend some time together in school. (项目结束后,我们开始在学校共度时光)”可知,作者和她的挚友是通过参加学校项目时认识的。故选C项。【6题详解】细
29、节理解题。根据第三段“But now we have known each other for two years and our friendship is growing all the time. (但是现在我们已经认识对方两年了,我们的友谊一直在增长)”可知,作者和挚友的友谊日益增进。故选A项。【7题详解】细节理解题。根据倒数第二段“But Im thankful for the hard times, because they have forced me to grow and taught me a lot. (但我很感激艰难的时刻,因为它们迫使我成长,教会了我很多)”可知,作者
30、对艰难的时期心存感激的原因是作者从艰难的时光中学到了很多。故选C项。CWhen asked to point out one or two things that are most important to themselves, many put friends ahead of homes, jobs, clothes and cars.A true friendship carries a long history of experience that determines(确定)who we are and keeps us connected. It is a treasure we
31、 should protect. Unfortunately, the better friends you are, the more probably youll have disagreements. And the result can be what you dont wantan end to the relationship.The good news is that most troubled friendships can be mended. First, dont let your pride get in your way. Most of us can forgive
32、 each other when differences are brought out in the open. Second, apologize when youre wrongeven if youve been wronged. Over the course of a friendship, even the best people make mistakes. Sometimes, it may be best if the wronged person takes the lead and apologizes. When you apologize, give your fr
33、iend a chance to admit that he has been wrong. Third, see things from your friends point of view(观点). And finally, accept that friendships change as our needs and lifestyles change. Making friends can sometimes seem easy. The hard part is keeping the connections strong during the natural ups and dow
34、ns that have an effect on all relationships. My suggestion: Consider the friendship an honor and a gift, and worth the effort to treasure and nurture(培养).8. What would be the best title for the text?A. Easy Ways to Make FriendsB. Ups and Downs in FriendshipC. How to Mend a Troubled FriendshipD. How
35、to Take the Lead in Making Friends9. “Wronged person” underlined in the text refers to a person_.A. who has been mistaken for anotherB. who has been blamed unfairlyC. who has treated friends badlyD. who has admitted his mistakes10. According to the text, a friendship can last long only if_.A. we hav
36、e much in commonB. we know our friends mistakesC. we treat our disagreements wiselyD. we have known one another for long11. What should we do if we follow the authors second suggestion?A. Stick to our own point of view.B. Avoid making mistakes.C. Make an apology first.D. Change our lifestyles.【答案】8.
37、 C 9. B 10. C 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲的是如何修复友谊。【8题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第三段的“The good news is that most troubled friendships can be mended.First.Second.Third.(好消息是,大多数困难的友谊是可以修复的.第一.第二.第三.)”可知,本文是关于如何修复友谊的,因此最好的题目是C选项How to Mend a Troubled Friendship(如何修复一段困难的友谊),故选C。【9题详解】词句猜测题。根据第三段的“Second, apologize
38、 when youre wrongeven if youve been wronged(第二,当你错了的时候道歉即使你被冤枉了)”和“When you apologize, give your friend a chance to admit that he has been wrong.(当你道歉时,给你的朋友一个承认错误的机会。) ”可知,wronged person是受到了不公正的指责的人,故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段的“Most of us can forgive each other when differences are brought out in the op
39、en.(当分歧公开化时,我们大多数人都能原谅对方。)”可知,只有我们明智地对待分歧,友谊才能长久,故选C。【11题详解】推理判断题。根据第三段的“Second, apologize when youre wrongeven if youve been wronged. Over the course of a friendship, even the best people make mistakes. Sometimes, it may be best if the wronged person takes the lead and apologizes.(第二,当你错了的时候道歉即使你被冤
40、枉了。在一段友谊的过程中,即使是最优秀的人也会犯错。有时候,被冤枉的人主动道歉可能是最好的。 )”可知,第二条建议是主动道歉,因此如果我们遵循作者的第二个建议,我们应该先道歉。故选C。DThere are some differences between American English and British English. Some differences are quite interesting.When my friend Lily from London used the word “larder”, I didnt know what it meant. Realizing I
41、 didnt follow her, she used another word. I finally knew she wanted to find something to keep some food. The next word came up when we were planning a lunch date. She jotted down the date and time in her diary, while I marked my calendar. If she called me on the phone, she would ring me up. But if t
42、he line was busy, she would say the line was engaged.Most times, I can know what Lily means. Last week, she regretted sending her boys to watch an early morning tennis game without their fleeces. I thought that she meant without their jackets or something like those. Other times, we have to ask each
43、 other. She recently told me a funny tale about a woman who was pissed. I wondered what had made the lady angry. It turns out that pissed means drunk.Here is one more example. My British friend Jane was filling out a ticket at the grocery store recently. She asked the young man if he had a rubber. W
44、hen she noticed he didnt follow her, she quickly asked for an eraser, which, in England, is often called a rubber.In order to communicate well with the British, we Americans should learn some words that the British use differently. And I think people who learn English as a second language should als
45、o realize that there are differences between American English and British English.12. When Lily used the word “larder”, what was she probably looking for?A. A ladder.B. A cupboard.C. Some food.D. A cook.13. When Lily says “The woman was pissed.”, what does the sentence mean ?A. The woman was drunk.B
46、. The woman drank a lot of water.C. The woman fell over.D. The woman was killed.14. According to the text, in British English, _.A. the word “fleeces” means “tickets”B. the word “pissed” means “angry”C. the word “engaged” means “broken”D. the word “rubber” means “eraser”15. What is the writers attit
47、ude towards “Americans learning English”?A. CarelessB. NegativeC. Positive .D. Neutral (中立的)【答案】12. B 13. A 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要通过举例说明了美式英语与英式英语的一些差别。【详解】1.细节理解题。根据第二段“Realizing I didnt follow her, she used another word. I finally knew she wanted to find something to keep some food.”(意识到我
48、没有听懂她的话,她使用另一个单词。我最终理解她想要找能保存食物的东西。)可知,Lily使用单词“larder”,是可能在找食物柜,与选项B“A cupboard.”(一个食橱)符合。故选B。2.细节理解题。根据第三段“She recently told me a funny tale about a woman who was pissed. I wondered what had made the lady angry. It turns out that pissed means drunk.”(她最近给我讲了一个关于一个女人喝醉的有趣故事。我好奇什么使这个女士生气。结果单词“pissed
49、”是喝醉的意思。)可知,当Lily说“The woman was pissed.”,她是说这个女士喝醉了,故选A。3.细节理解题。根据第四段“.she quickly asked for an eraser, which, in England, is often called a rubber.”(她快速地换了一个单词eraser,这个单词在英国也经常用rubber。)可知,单词rubber和eraser是一个意思,表示“橡皮”,故选D。3.推理判断题。根据最后一段“In order to communicate well with the British, we Americans sho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384971.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020版高中语文人教版先秦诸子选读课件:2 《孟子》选读 .ppt
