2021-2022学年新教材高中英语 课时作业12 UNIT 4 SPACE EXPLORATION(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时作业12 UNIT SPACE EXPLORATION含解析新人教版必修第三册 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十二).阅读理解A“Siri,whats the weather like in San Francisco?”“Todays forecast for San Antonio is.”“No. San FRANCISCO ! ”“The tapper Sisqo was born in Baltimore, Maryland.”Sometimes, talking to an artificially intelligent robot is,well,not so intelligent.Yohav Shoham, the Stanford computer science
2、professor, said, “AI has made truly amazing progress in the past decade, but computers still cant exhibit the common sense or the general intelligence of even a 5yearold.” Yann LeCun, a French scientist, put it more simply. “Were very far from having machines that can learn the most basic things abo
3、ut the world in the way humans and animals can do. In particular areas machines have superhuman performance, but in terms of general intelligence theyre not even close to a rat,” he explained.Oren Etzioni, an Israeli scientist, said, “Theres a brand of science fiction(小说) thats very dystopian (反面乌托邦
4、的). These works of fiction talk about how the world is going to get much worse.Im too much of an optimist (乐观者)to get a lot of pleasure out of reading such stories.”However, robots are becoming smarter. Indeed, our homes are becoming more intelligent when we place devices (设备) like the Amazon Echo a
5、nd Google Home on our kitchen counter.But,at least for the moment anyway,we shouldnt feel intimidated by this artificial intelligence.There are robots that move like animals and robots that offer guidance.Theres even a robot that can paint a picture of Einstein and a robot that can fold your laundry
6、. Robots are not taking over the world yet. So for now, we can simply sit back and relax. And have a robot waiter pour us a drink.【语篇解读】本文是一篇说明文,主题语境是科学与技术。科学家表明目前机器人并没有人们所想象的那样聪明,它们的智力和常识还不及5岁的孩子。1What does the dialogue at the beginning of the text tell us?ARobots arent as smart as we expect.BIt is
7、nt easy to forecast the weather correctly.CA speaker may be misunderstood by another.DWeather is a good subject to start a conversation.A推理判断题。根据“Sometimes,talking to an artificially intelligent robot is,well,not so intelligent”可推知,Siri是一个机器人的名字,而这场人机对话可谓是答非所问,由此可知,这场对话反映出目前机器人并不像人们想象的那样聪明。2What do
8、the scientists think about the artificially intelligent robots now?AThey have superhuman performance in kitchen tasks.BThey have the common sense of a 5yearold.CThey can only learn the basic things of humans.DThey are still poor at general intelligence.D细节理解题。根据文中Yohav Shoham和Yann LeCun的观点可知,科学家认为机器
9、人的一般智力还很差。3How did Oren find the dystopian science fiction?APleasant.BTypical.CRealistic.DControversial.A推理判断题。根据Oren说的话“Im too much of an optimist to get a lot of pleasure out of reading such stories.”可知,他从这些科幻小说中获得了很多乐趣。4What does the underlined word “intimidated” mean?AComforted.BAstonished.CThre
10、atenedDDisappointed.C词义猜测题。虽然Oren说到一些科幻小说描述了未来世界将会变得很糟,但是目前机器人并没有那么智能,不会威胁到我们的生活。BIn an interview,Naveen Jain,founder of a space exploration company called Moon Express,says that he believes moon travel is just a decade away.And his company,which is the first private firm to get approval from the US
11、.government to carry out the project of moon travel,wants to play a role in helping people get to the moon surface.Many people in the technological and scientific communities are crazy about space exploration.Space presents an unprecedented(史无前例的) number of chances for scientific and human advanceme
12、nt.Companies,big and small,are determining how they can create technologies that will allow people to explore space,the moon,and even Mars.Other companies are finding ways to play a role in space travel.The key of that gold rush has been the declining cost of actually getting to space.Jain says that
13、 while it once costs billions of dollars to go to the moon,his companys unmanned space flight next year will cost just $7 million.As costs continue to decline(减少),he believes that within the next decade,getting to the moon will cost just $10,000.Better yet,itll take just four hours to get there.Stil
14、l,Mars is the final prizeAnd even Jain,whose company will focus on moon travel,says that“Mars is certainly the final destination”When asked if hed like to stage space fights to Mars,Jain says“of course”,adding that he believes Moon Express could partner with Elon Musks SpaceX to make that happen.“El
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385393.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
