2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(九)Unit 3 Family matters(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业九Unit Family matters含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 分层 作业 Unit matters
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(九).阅读理解ALiving alone is hard,especially for older people.Apart from loneliness,plenty of housework also troubles them.Recently,a Canadian organization pairs older homeowners with poor college students.College students are trying to find cheap,comfortable places to live in without getting much
2、 debt(债务).Living in the school is a choice,but it often comes with crowded bathrooms,shared bedrooms,and sometimes the price is higher than local apartments.Toronto HomeShare noticed both of these problems and came up with a solution.In exchange for doing some housework and providing company,student
3、s are able to live in warm,familial environments without breaking the bank.The pairings do not only benefit the older partners but also the young.For example,Nick,a 27yearold graduate student who lives with 75yearold Maureen Tara and her grownup daughter,told Toronto Life,“Coming back to Taras famil
4、y balances me out because they always make me relaxed.If Ive had a hard day and Im feeling low,theres lots of love in the air.”Older partners need different levels of caring.Maureen has dementia(痴呆),so her daughter hopes Nick can give a hand when shes not around.Sometimes,older roommates might have
5、trouble bringing things in from the car or might need someone to remind them where theyve put their house keys,or they might just want to talk to someone.Students whove moved to a new city,far from their families and the comfort of a homecooked meal,find a peaceful resting place away from the busyne
6、ss of the university life in their living situation.This practice already began in other cities.The emotional and practical benefits of those homeshare programs are clear.Besides,the generation gap between them can also be reduced.They might just make college graduates wonder why this wasnt a choice
7、 when they were sharing dirty double beds with other college students in school.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了加拿大多伦多的一个组织让有房的孤独老人与手头拮据的大学生居住在一起,减少了彼此的代沟,并且对双方都有好处。1What made Toronto HomeShare bring up the homeshare program?AThe wish to make more money.BThe challenge of living alone of the old.CThe living pr
8、oblems faced by college students.DThe generation gap between the old and the young.C细节理解题。根据第二段的“Toronto HomeShare noticed both of these problems and came up with a solution.”可知,这个组织在意识到了上文中大学生存在的一系列住宿问题后,提出了解决方案。2What does the author use the example of college graduate Nick to show?AMaureens family
9、 treats Nick kindly.BThose programs are popular with people.COld people need young peoples help and care.DYoung people can get emotional benefit from the program.D推理判断题。根据第三段的“The pairings do not only benefit the older partners but also the young.”可知,作者下文用Nick的事例表明大学生与老人住在一起大学生也得到了精神方面的好处,比如说Nick就可以
10、时常得到放松。3What does the author mainly tell readers in the text?ACollege students help old people.BThe emotional benefits of a program.COld people care about college students.DThe old and the young benefit each other.D主旨大意题。本文主要讲了加拿大多伦多某一组织让有房的孤独老人与大学生居住在一起,这样减少了代沟,而且对双方都有好处,所以文章主要讲了一个互惠互利的故事。BThe arts
11、,especially music,should be part of every schools lessons at every grade level.Students would be much smarter if they had some musical experience.They could improve their classroom skills,like paying attention and following directions.People develop all these skills when they learn music.Making musi
12、c also lets children use their imagination.It provides students with a chance to try out their own ideas.Music not only makes children better students,but also gives them something positive to do.In a music programme,children can be part of a band instead of joining a gang (团伙).Parents can enjoy lis
13、tening to their childrens music instead of seeing them glued to a computer or TV screen.In a school band,students get to be part of a team.They can get along well with old friends and make new friends through music.Music builds selfconfidence,too.It gives children a sense of achievement and success.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385545.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
