天津市和平区耀华中学2020-2021学年高二上学期第二次阶段检测英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市和平区耀华中学2020-2021学年高二上学期第二次阶段检测英语试卷 WORD版含解析 天津市 和平区 华中 2020 2021 学年 上学 第二次 阶段 检测 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、天津市耀华中学2020-2021学年度第一学期第二次阶段检测高二年级英语学科试卷(本试卷考试时间90分钟,总分100分)I卷(满分75分)I.听力理解(共20小题,每小题0.5 分,满分10分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话仅读一遍。1. Where does the man want to go?A. To a fast food restaurant. B. To the bus station. C. To the downtown.2 What can we know about the man?
2、A. He is a heavy drinker. B. He is a rich man. C. He is a poor man.3 Where are the two speakers going right now?A. To an office. B. To a cafe. C.To the airport.4. When does the conversation take place?A. At dinner. B. Before dinner. C. After dinner.5. What did the woman do in the morning?A. She had
3、the air conditioner changed.B. She had the air conditioner repaired.C. She had the air conditioner removed.第二节听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话读两遍。Text 6.6. Where does the conversation probably take place?A. In the shop. B. At the airport. C. At the railway station.7. Why doe
4、s the man want to carry his dictionary in his hand?A. His luggage is too heavy.B. He likes his dictionary a lot.C. His shoulder bag is too small.Text 7.8. Whats the woman interested in?A. Some hand-made cups. B. Some local pottery (陶器). C. Some beautiful paintings.9. Which price do the two speakers
5、settle on?A.$50. B.$35. C. $38.10. What can we know about the artist?A. He is well known in the world.B. All of the items sold in the shop are made by him.C.His works are attractive to the woman.Text 8.11. What is the probable relationship between the two speakers?A. Close friends. B. Doctor and pat
6、ient. C. Wife and husband.12. What does the woman suggest the man doing?A. Giving up smoking. B. Taking some medicine. C. Turning to someone for help.13. What can we know about the man?A. He is a strong-willed person.B. He didnt try giving up smoking.C. He had been to this hospital before.Text 9.14.
7、 What drink does the woman choose?A A coke. B. Hot coffee. C. An orange juice.15. How much does the woman give the man?A. $2. B. $3. C. $5.16. What will the woman do next?A. Buy something else. B. Take back her money. C. Wait in the queue.Text 10.17. Who is the speaker talking to?A. Tourists. B. Ani
8、mal keepers. C. Animal conservationists.18. Where probably are the speaker and the listeners?A. In a zoo. B. At a nature reserve. C. On a sightseeing bus.19. How many rules has the speaker mentioned?A. Three. B. Four. C. Five.20. What should the listeners do according to the last rule?A. Stay close
9、to the speaker.B. Walk as quietly as possible.C. Sign the insurance declaration.II.单项选择(共 15小题:每小题1分;满分15分)1. -Look! Somebody the sofa. -Well, it wasnt me. I didnt do it.A. is cleaningB. was cleaningC. has cleanedD. had cleaned【答案】C【解析】【分析】【详解】考查时态辨析。句意:瞧,有人弄干净了沙发。嗯,那不是我。我没做。根据回答,可知clean动作发生在过去。且该过去
10、的动作对现在造成的影响是沙发干净了。所以用现在完成时态。故选C。【点睛】2. All the neighbors admire this family,_the parents treat their children like friends.A. whenB. whereC. whichD. whose【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:所有的邻居都很欣赏这个家庭,他们的父母对待孩子就像对待朋友一样。此处为非限制性定语从句修饰先行词family,且先行词在从句中作地点状语,故应用关系副词where引导。故选B。3. Happy birthday, Alice! So you ha
11、ve_twenty-one already!A. gotB. turnedC. grownD. arrived【答案】B【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:生日快乐,爱丽丝!这么说你已经21岁了!A. got获得;B. turned变成,转弯;C. grown生长;D. arrived到达。根据后文twenty-one 可知“turn+数字”表示一个特定的时间或者到多少岁,故选B。4. A group of Tibetan antelopes is moving under the bridge, with some_to eat grass.A. stoppedB. to stopC.
12、stoppingD. being stopped【答案】C【解析】【详解】考查现在分词。句意:一群藏羚羊在桥下移动,其中一些停下来吃草。分析句子可知,后面为with+名词/代词+分词作状语,设空处的分词和some之间为主动关系,应用现在分词 。故选C项。5. Did you explain it to your boss? No. He stormed out of the office_I could get in a word.A. sinceB. whenC. beforeD. after【答案】C【解析】【详解】考查时间状语从句的连词。句意:-你跟你老板解释过了吗?-没有,我还没来得及
13、说话,他就冲出办公室了。A.since 自从.之后;B.when当.时;C.before在.之前,没来得及; D.after在.之后。短语:storm out of sth.意为“气冲冲地走出.”;get in a word意为“插话”,结合本句可知,我没有向老板解释是在我没有插上话之前,老板就冲出办公室。故选C。6. I was trying to brush a spider_my shoulder when my uncle came in, who then helped me bat_all the insects.A. away ; outB. off ; awayC. down
14、;upD. off; along【答案】B【解析】【详解】考查固定短语。句意:当我叔叔进来时,我正试图把我肩上的一只蜘蛛掸去,他帮我赶走了所有的昆虫。第一空,表示“掸去,拂去”短语为brush sth. off;第二空,表示“赶走”短语为bat away。故选B。7. Can I call you back at two oclock this afternoon?Im sorry, but at that time I_ an important meeting. How about five?A. am havingB. have hadC. will be havingD. have b
15、een having【答案】C【解析】【详解】考查动词时态。句意:我今天下午两点给你回电话好吗?很抱歉,那个时候我有一个重要的会议。五点怎么样?结合上文 at two oclock this afternoon可知,表示将来某个时刻正在进行的动作,应用将来进行时。故选C。8. If what your friend comes up with surprises you, dont reject it _. Instead, imagine that its true and see whether its reasonable.A. graduallyB. eventuallyC. perm
16、anentlyD. instantly【答案】D【解析】【详解】考查副词词义辨析。句意:如果你朋友的想法让你感到惊讶,不要马上拒绝。相反,想象这是真的,看看它是否合理。A. gradually逐渐地;B. eventually终于;C. permanently永久地;D. instantly马上,立即。结合后文“Instead, imagine that its true and see whether its reasonable.”可知指不要马上拒绝朋友的想法,应用instantly。故选D。9. Plenty of students do not like the way_their p
17、arents often use to speak to them.A. in whichB. whichC. whereD. what【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:很多学生不喜欢父母经常对他们说话的方式。此处为定语从句修饰先行词the way,先行词在从句中作宾语,指物,故应用关系代词which引导。故选B。10. Thinking it meaningless the grownups usually advised me to my drawing and concentrate on my study.A. wind upB. come acrossC. deal wi
18、thD. lay aside【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:大人们认为这是毫无意义的,他们通常建议我把画画放在一边,专心学习。A.wind up使.结束;B. come across偶然发现;C. deal with应付;D.lay aside放在一边。由语意可知,大人们认为画画是毫无意义的,所以应该是建议把画画放在一边。故选D项。11. Now people have come to understand_can, and must be done to protect the reef.A. whatB. whoC. thatD. how【答案】A【解析】【详解】考查宾语
19、从句的连接词。句意:现在人们开始明白,为了保护珊瑚礁,我们可以做些什么,必须做些什么。A.what什么;B. who谁;C. that那个;D. how怎样。分析句子可知,_can, and must be done to protect the reef为understand的宾语从句,设空处在从句中做主语,意为“什么”。故选A项。12. Ben made many appearances on TV to argue in favour of the Great Barrier Reefs_.A. reserveB. preventionC. defenceD. promotion【答案】
20、C【解析】【详解】考查名词辨析。句意:Ben多次出现在电视上,表明支持对大堡礁的保护。A.reserve储备(量); B.prevention阻止,妨碍; C.defence保护; D.promotion提升,提拔。结合“” in favour of 可知应该是支持对大堡礁的保护,选项C符合题意。故选C。13. Now some world heritage sites are_from pollution caused by human activities.A. at threatB. under threatC. in threatD. with threat【答案】B【解析】【详解】考
21、查固定短语。句意:现在一些世界遗产地正受到人类活动造成的污染的威胁。固定短语:under threat“受到威胁”。选项中其它的搭配均不构成短语。故选B。14. Finally, we reached Tanggula Station,_at over 5000 metres above sea level.A. locatedB. being locatedC. to locateD. locating【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:最后,我们到达了位于海拔5000多米唐古拉站。短语be located at“位于位置”,此处省略be动词,用过去分词作定语。故选A。15. I
22、 think life as a boarder will be one of your most valuable memories._ I really want to make the most of my time at boarding school.A. I cant believe it!B. I hope so!C. Do you think so?D. Its easy to say.【答案】B【解析】【详解】考查情景交际。-我想寄宿生活将是你最珍贵的回忆之一。-希望如此,我真的想好好利用我在寄宿学校的时间。A.I cant believe it!真不敢相信! B.I hop
23、e so!希望如此!C.Do you think so?你这么认为吗? D.Its easy to say.说起来容易。结合下文语境“I really want to make the most of my time at boarding school.”可知,回答的内容是对上文提到的问题的肯定。所以选项B符合题意。故选B。II.完形填空(共20小题;每小题1分;满分20分)My 14-yerold son, John, and I spotted the coat which was hanging at a secondhand clothing store in Northampton
24、 Mass. While the other coats drooped (低垂) this one looked as if it were_16_ The coat had beautiful tailoring, a Fifth Avenue label and a(an)_17_price of $28, which was popular just then with _18_,but could cost several hundred dollars new.This coat was even better, bearing (具有) that _19_of classic e
25、legance. John tried it on and the fit was perfect.John_20_ the coat to school the next day and came home wearing a big smile Did the kids like your coat? I asked. They loved it, he said,_21_ folding it over the back of a Chair and smoothing it flat. Over the next few weeks, a _22_ came over John. Ag
26、reement replaced contrariness (作对) and reasoned discussion replaced fierce_23_. He became more mannerly and_24_ , eager to please. He would _25_ lend his younger brother his tapes and lecture him on his behavior.When I mentioned this incident to his teacher and_26_ what caused the changes, she said
27、laughing. It_27_ be his coat! Another teacher told him she was giving him a good_28_ not only because he had _29_it but because she liked his coat. At the library, we ran into a friend. “Could this be John? he asked surprisingly, _30_ Johns new height,assessing the cut of his coat and extending his
28、hand, one gentleman to another.John and I both know we should never_31_ a persons clothes for the real person within them. _32_ there is something to be said for wearing a standard of excellence for the world to see and for_33_ what is on the inside to what is on the outside.For John it is a time wh
29、en it is as easy to try on different approaches to _34_ as it is to try on a coat. The whole world, the whole future is stretched out ahead, a vast landscape_35_ all the doors are open. And he could picture himself walking through those doors wearing his wonderful, magical coat.16. A. turning itself
30、 upB. holding itself upC. showing itself upD. hanging itself up17. A. unreasonableB. expectedC. unbelievableD. acceptable18. A. teenagersB. adultsC. womenD. strangers19. A. colorB. priceC. styleD. size20. A. sentB. carriedC. lentD. wore21. A. casuallyB. comfortablyC. carefullyD. quickly22. A. happin
31、essB. changeC. smileD. matter23. A. doubtB. fightC. argumentD. war24. A. thoughtfulB. handsomeC. hopefulD. curious25. A. consciouslyB. generouslyC. anxiouslyD. intimately26. A. wonderedB. confirmedC. concludedD. discovered27. A. canB. mustC. willD. should28. A. presentB. markC. wordD. result29. A. s
32、tudiedB. foughtC. earnedD. gained30. A. looking up atB. looking down toC. checking upD. taking up31. A. trustB. mistakeC. exchangeD. regard32. A. ButB. ThoughC. SinceD. So33. A. attachingB. connectingC. relatingD. matching34. A. careerB. lifeC. studyD. success35. A. whereB. whyC. howD. when【答案】16. B
33、 17. C 18. A 19. C 20. D 21. C 22. B 23. C 24. A 25. B 26. A 27. B 28. B 29. C 30. A 31. B 32. A 33. D 34. B 35. A【解析】【分析】本文是记叙文。讲述了作者的儿子John一个偶然的机会买到了一件二手的衣服,儿子特别喜欢,穿着去上学,其他的孩子也喜欢,就连儿子的老师也喜欢他的这件衣服,John从此像变了一个人。变得会体贴别人,关心别人了。【详解】1.考查动词短语辨析。句意:其他的大衣都显得没精打采,惟独这件衣服趾高气扬。A.turning itself up出现; B. hold it
34、self up举起,使升高;C.show itself up露面;D. hang itself up挂断电话。根据“While the other coats drooped (低垂) ”可知,其他的大衣都显得没精打采,惟独这件衣服气场不凡。故选B。2.考查形容词词义辨析。句意:其做工精细:领子是黑天鹅绒的,商标是第五大街的,价钱让人难以置信,只卖28美元,但新的可能要几百美元。A.unreasonable不合理的; B.expected 预期的;C.unbelievable难以置信的; D.acceptable可接受的。根据“price of $28,”以及下文“but could cost
35、 several hundred dollars new.”,可知,两者相比价格差距大,所以说28美元难以置信的 ,故选C。3.考查名词词义辨析。句意:其做工精细:领子是黑天鹅绒的,商标是第五大街的,价钱让人难以置信,只卖28美元,但新的可能要几百美元。A.teenagers青少年;B.adults 成年人;C. women妇女;D.strangers陌生人。根据上文可知,John 14岁和下文“Did the kids like your coat?” I asked. “They loved it,”可以推知这件衣服在青少年中受欢迎。故选A。4.考查名词词义辨析。句意:这一件款式更好一些,
36、还带有一种逝去年代的古典美。A.color颜色;B. price 价格;C. style款式;D. size尺寸。根据“classic elegance(优雅)”可知这里说的是款式,故选C。5.考查动词词义辨析。句意:第二天,第二天约翰就穿着它去上学了,放学回来他笑逐颜开A. sent发送;B.carried携带;C. lent 借;D.wore穿。通过同学们对这件衣服的评价可知,约翰就穿着它去上学了。根据常识也可知,衣服是用来穿的。故选D。6.考查副词词义辨析。句意:他们非常喜欢。”他一边说,一边在椅子背儿上把衣服仔细地叠起来,并甩手把它展平。 A.casually随意地;B. comfor
37、tably舒服地;C.carefully仔细地;D. quickly迅速地。根据“moothing it flat. ”可知,他一边说,一边在椅子背儿上把衣服仔细地叠起来,并甩手把它展平。说明了约翰对这件衣服的喜爱,故选C。7.考查名词词义辨析。句意:在接下来的几个星期里,约翰发生了变化。A.happiness 幸福; B.change变化;C. smile微笑;D. matter事情。根据“ ”Agreement replaced contrariness (作对) and reasoned discussion replaced fierce8可知,约翰发生了变化。故选B。8.考查名词词义
38、辨析。句意:一致代替了反对,理性的讨论代替了激烈的争论。A.doubt怀疑; B.fight斗争;C.argument争吵; D.war战争。根据“ contrariness (作对)”可知理性的讨论代替了激烈的争论。故选C。9.考查形容词词义辨析。句意:他变得更明事理、更有礼貌,也更体贴人了。A.thoughtful 体贴的; B.handsome英俊的;C. hopeful有希望的;D.curious好奇的。根据“He became more mannerly , eager to please. ”他变得更明事理、更有礼貌,也更体贴人了。故选A。10.考查副词词义辨析。句意:他会很慷慨地
39、把自己的磁带借给弟弟,并教训他的行为。A.consciously有意识地; B.generously慷慨地; C.anxiously焦虑地; D.intimately熟悉地,亲切地。结合下文“lend his younger brother his tapes and lecture him on his behavior.可知,他会很慷慨地把自己的磁带借给弟弟,故选B。11.考查动词词义辨析。句意:当我向他的老师提起这件事,想知道是什么引起了这些变化时,她笑着说,“一定是他的外衣!”。A. wondered想知道; B.confirmed确认; C.concluded推断;D.discove
40、red发现。结合空白处后“what caused the changes”,可知,当我对他的一个老师提起这件事,我不知道这是为什么他变化这么大,所以应该是我想知道原因。故选A。12.考查情态动词词义辨析。句意:“一定是他的外衣!”。A.can 可能会; B.must一定 ;C.will将;D.should应该 。老师笑着说:“一定是因为他的大衣!”must be表示肯定有把握的推测,故选B。13.考查名词词义辨析。句意:另一位老师告诉他,她给他一个好分数,不仅因为他应得的,还因为她喜欢他的大衣。A.present礼物; B.mark分数; C.word消息;D. result结果。根据“ th
41、e changes,”可知,另一个老师告诉他,她要给他一个好成绩。mark作“分数,等级符号”解时,指某一学科的分数或用字母表示的等级,常与forin搭配,表示“得分”动词常用getgain。result还可表示“人、球队、团体参加考试或竞赛的结果、成绩”。作此解时,一般用复数形式。故选B。14.考查动词词义辨析。句意:另一个老师告诉他,她要给他一个好成绩,不仅仅因为他理应获得,还因为她喜欢他的大衣。A.studied学习; B.fought 打架;C.earned应得; D.gained获得。这里用it代替mark,所以,这个分数不仅仅因为他理应获得,还因为她喜欢他的大衣。故选C。15.考查
42、动词短语词义辨析。句意:看着约翰长高的个子,品评着他大衣的样式,这位朋友不禁问道:“这是约翰吗?” 同时向约翰伸出了手,完全是绅士间的行为。 A.looking up at 向上看; B.looking down to向下看;C. checking up检查;D.taking up拿起。结合本句中“Johns new height,assessing the cut of his coat and extending his hand”,可知,是看着约翰长高的个子。故选A。16.考查动词词义辨析。句意:约翰和我都知道不应该以貌取人。A.trust 信任; B.mistake 错误;C.exch
43、ange 交换; D.regard看待。约翰和我都知道不应该以貌取人。mistake .for 把.误认为.。故选B。17.考查连词词义辨析。句意:可穿着优雅为世人看,在思想上、言语上、行动上实践优秀的标准,以达到内外的和谐统一,这又另当别论。A.But 但是;B.Though尽管; C.Since既然; D.So因此。根据句意,前后句子为转折关系,表示但是故选A。18.考查动词词义辨析。句意:可穿着优雅为世人看,在思想上、言语上、行动上实践优秀的标准,以达到内外的和谐统一,这又另当别论。A.attaching附在; B.connecting连接; C.relating 涉及;D.matchi
44、ng相搭配。在思想上、言语上、行动上实践优秀的标准,以达到内外的和谐统一。故选D。19.考查名词词义辨析。句意:对约翰来说,在这个时代,尝试不同的生活方式就像试衣服一样简单。A.career事业;B. life生活; C.study学习; D. success成功。根据“ The whole world, the whole future is stretched out ahead, a vast landscape20 all the doors are open.”可知,那时尝试不同的生活方式就如同试衣服一样简单。故选B。20.考查关系词辨析。句意:整个世界、整个未来在你面前展开,犹如一
45、幅巨大的画卷,那里的每一扇门都敞开着。先行词是landscape,故用where,它在定语从句中做状语。故选A。IV.阅读理解(共20小题;每小题1.5分;满分30分)ABicycle SafetyOperation Always ride your bike in a safe, controlled manner on campus (校园). Obey rules and regulations. Watch out for walkers and other bicyclists, and always use your lights in dark conditions.Theft
46、Prevention Always securely lock your bicycle to a bicycle rack - even if you are only away for a minute. Register your bike with the University Department of Public Safety. Its fast, easy, and free. Registration permanently records your serial number, which is useful in the possible recovery of the
47、bike stolen.Equipment* Brakes Make sure that they are in good working order and adjusted properly.* Helmet A necessity, make sure your helmet meets current safety standards and fits properly.* Lights Always have a front headlight - visible at least 500 feet in front of the bike. A taillight is a goo
48、d idea.Rules of the RoadRiding on Campus As a bicycle rider, you have a responsibility to ride only on streets and posted bicycle paths. Riding on sidewalks or other walkways can lead to a fine. The speed limit for bicycles on campus is 15 mph, unless otherwise posted. Always give the right of ways
49、to walkers. If you are involved in an accident, you are required to offer appropriate aid, call the Department of Public Safety and remain at the scene until the officer lets you go.Bicycle Parking Only park in areas reserved for bikes. Trees, handrails, hallways, and sign posts are not for bicycle
50、parking, and parking in such posts can result in a fine.If Things Go WrongIf you break the rules, you will be fined. Besides violating rules while riding bicycles on campus, you could be fined for:* No bicycle registration -$25* Bicycle parking banned -$30* Blocking path with bicycle -$40* Violation
51、 of bicycle equipment requirement -$3536. Registration of your bicycle may help you _.A. find your stolen bicycleB. get your serial numberC. receive free repair servicesD. settle conflicts with walkers37. According to the passage, what bike equipment is a free choice for bicycle riders?A. Brakes.B.
52、A helmet.C. A headlight.D. A taillight.38. When you ride a bicycle on the campus, _.A. ride on posted bicycle paths and sidewalksB. cycle at a speed of over 15 mphC. put the walkers right of way firstD. call the police before leaving in case of accident39. If you lock your bicycle to a tree on the c
53、ampus, you could be fined _.A. $25B. $30C. $35D. $4040. What is the passage mainly about?A. A guide for safe bicycling on campus.B. Directions for bicycle tour on campus.C. Regulations of bicycle race on campus.D. Rules for riding motor vehicles on campus.【答案】36. A 37. D 38. C 39. B 40. A【解析】本文是一篇应用
54、文。骑自行车安全守则包括:操作、防盗措施、设备、道路安全规则细化为校内骑车、停车和罚款情况分类等等。【36题详解】细节理解题。由Registration permanently records your serial number, which is useful in the possible recovery of the bike stolen.(注册会永久记录你的序列号,这对找回被偷的自行车很有用。)可知,登记有助于找回丢失的车子。故选A。【37题详解】细节理解题。由A taillight is a good idea.可知,有后车灯是个好主意。其他都强调必要和确定。所以用后车灯可以根
55、据情况选择。故选D。【38题详解】细节理解题。由Riding on Campus 这一部分可知,在人行道上骑车会被罚款;发生交通事故时,要先给与适当的救助,打电话保护现场直到警官允许你离开。限速15 mph,要让路给行人。故选C。【39题详解】细节理解题。由Bicycle parking banned -$30可知,把车子锁在树上,被罚$30,故选B。【40题详解】主旨大意题。根据全文的大意判断,骑自行车安全守则包括:操作、防盗措施、设备、道路安全规则细化为校内骑车、停车和罚款情况分类等等。所以“校内安全骑车指南”与文章大意吻合,故选A 。BA small piece of fish each
56、 day may keep the heart doctor away. Thats the finding of an extensive study of Dutch men in which deaths from heart disease were more than 50 percent lower among those who consumed at least an ounce of salt water fish per day than those who never ate fish.The Dutch research is one of three human st
57、udies that give strong scientific backing to the long-held belief that eating fish can provide health benefits, particularly to the heart.Heart disease is the number-one killer in the United States, with more than 550,000 death occurring from heart attacks each year. But researchers previously have
58、noticed that the incidence of heart disease is lower in cultures that consume more fish than Americans do. There are fewer heart disease deaths, for example, among the Eskimos of Greenland, who consume about 14 ounces of fish a day, and among the Japanese, whose daily fish consumption averages more
59、than 3 ounces.For 20 years, the Dutch study, followed 852 middle-aged men, 20 percent of whom ate no fish. At the start of the study, the average fish consumption was about two-thirds of an ounce each day, with more men eating lean fish than fatty fish.During the next two decades, 78 of the men died
60、 from heart disease. The fewest deaths were among the group who regularly ate fish, even at levels far lower than those of the Japanese or Eskimos. This relationship was true regardless of other factors such as age, high blood pressure, or blood cholesterol levels.41. Which of the following is NOT t
61、rue according to the passage?A. The Dutch research has proved that eating fish can help to prevent heart disease.B. Heart doctors wont call your house so long as you keep eating fish each day.C. Among all the diseases heart disease is the most dangerous in America.D. Theres a low incidence of heart
62、disease in such countries as Japan and Greenland.42. The underlined part this relationship refers to the connection between_and the incidence of heart disease.A. the amount of fish eatenB. regular fish-eatingC. the kind of fish eatenD. people of different regions43. The passage is mainly about .A. t
63、he high incidence of heart disease in some countriesB. the effect of fish eating on peoples healthC. the changes in peoples diet in recent yearsD. the daily fish consumption of people in different cultures44. Why is heart disease the most dangerous killer in the United States?A. Because American peo
64、ple drink too much spirits.B. Because there are a great many fat people there.C. The author doesnt give a definite answer.D. Because American people eat too much fatty fish.45. How many lives could probably be saved each year in the United States by eating fish according to the Dutch study?A. 550,00
65、0B. 275,000C. 110,000D. 852【答案】41. B 42. B 43. B 44. C 45. B【解析】这是一篇说明文。介绍了研究发现,那些每天食用至少一盎司咸水鱼的人比那些从不吃鱼的人死于心脏病的几率低50%以上,这项荷兰的研究发现吃鱼有益健康,尤其是对心脏有益。【41题详解】细节理解题。根据第二段“The Dutch research is one of three human studies that give strong scientific backing to the long-held belief that eating fish can provid
66、e health benefits, particularly to the heart.(这项荷兰的研究是三项人类研究中的一项,这些研究为长期以来的观点提供了强有力的科学依据,即吃鱼有益健康,尤其是对心脏有益)”;第三段中“Heart disease is the number-one killer in the United States(心脏病是美国的头号杀手)”以及“There are fewer heart disease deaths,for example, among the Eskimos of Greenland, who consume about 14 ounces o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386948.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
