宁夏青铜峡市高级中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏青铜峡市高级中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 宁夏 青铜峡市 高级中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏青铜峡市高级中学2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题满分:150分一、听力(每小题1.5分, 满分30分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. What has the speakers grandmother been doing all afternoon?A. Cooking. B. Using the Internet C. Working in the garden2. What does the man need?A. Some trousers B. Some books C. Some CDS3. Where are the speakers probably
2、?A. In a hotel B. In a hospital C. In a restaurant4. What was the weather like yesterday?A. Windy. B Snowy. C Rainy5. What are the speakers talking about?A. A vacation plan B. A new movie C. A sports car.请听第6段材料,回答第6、7题。6. How many vacation days does the woman have?A. 25 days B 35 days C. 40 days7.
3、How does the woman probably feel at the end of the conversation?A. Glad B. Concerned C. Disappointed(失望的).请听第7段材料,回答第8、9题。8. What will the woman do first?A. Visit her mom B Do the shopping C. Pick the kids up9. How will the man go to work?A. By bicycle B. By bus C. By car请听第8段材料,回答第10至12题10. Why doe
4、s the man call the woman?A. To ask where she is B. To tell her when to meet C To change the meeting place11. Where do the speakers usually meet?A. By the statue B. By the post office C By the cash machine.12. How long did the woman wait for the man?A 20 minutes B. 30 minutes C 60 minutes请听第9段材料,回答第1
5、3至16题。13. Who will Andy pass the stick on to?A. Pete B. Robbie. C.Dave14 Which college are the speakers from?A. Lancaster College. B Ashgrove College C. Highland Park College15. What event will the man compete in at 4 pm?A. The long Jump B The high jump. C. The 100-metre race16. When will the woman
6、take part in an event?A . At 1: 30 pm. B At 3 pm. C At 5 pm请听第10段材料,回答第17至20题17. Where is the speaker now?A. At a cheese market. B. At a craft market C At a supermarket18. What was the town famous for?A. Hand-painted T-shirts B. Traditional baskets C. Leather shoes19. What is next to the nearest ban
7、k?A. cinema. B. A park. C. A museum20. What is the fastest way to get to the place from London?A. By coach(长途汽车). B. By train C. By taxi.二、阅读理解(每题2分,共20题,满分40分)AWelcome to our school. You can do a lot of things here. Come and join us.TimetableSunday 8:30-11:30Personal InventionsYou can see many inve
8、ntions by the students; you may also bring your own inventions.Monday 19:00-21:00Space and ManDr. Thomas WestIf you want to know more about the universe.Wednesday 19:30-21:00Modern MedicineMrs. Lucy GreenWould you like to know medical science?Friday 18:30-21:00Computer ScienceMr. Harry Morison from
9、Harvard University(哈佛大学)Learn to use Windows XP.1. You may have a chance to introduce your inventions on _.A. SundayB. MondayC. WednesdayD. Friday2. The person who teaches Computer Science is from _.A. CanadaB. AustraliaC. New ZealandD. America3. You may learn something about an illness called TB fr
10、om _.A. Dr. WestB. Mr. MorisonC. Mrs. GreenD. Mr. Thomas4. If you want to learn something about satellites(卫星), you can go to the class from _.A. 8:30 to 11:30 on SundayB. 19:00 to 21:00 on MondayC. 19:30 to 21:00 on WednesdayD. 18:30 to 21:00 on Friday【答案】1. A 2. D 3. C 4. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了学校里
11、的一些课程,包括具体时间和课程内容。【1题详解】细节理解题。根据文章 “Sunday”的课程介绍和“You can see many inventions by the students; you may also bring your own inventions.(你可以看到学生们的许多发明;你也可以带上你自己的发明)”可知,你在周日的课程上有机会介绍你自己的发明。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据“Friday”的课程介绍“Computer Science”及“Mr. Harry Morison from Harvard University”可知,教电脑科学的Mr. Harry M
12、orison来自哈佛大学,即来自美国。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据“Wednesday”部分中“Modern Medicine”和“Mrs. Lucy Green”可知,Mrs. Green女士任教现代医学课程,你可以从格林夫人那里了解一种叫结核病的疾病。故选C项。【4题详解】细节理解题。根据“Monday”的课程介绍“19:0021:00”、“Space and Man”和“If you want to know more about the universe(宇宙).”可知,周一19:0021:00的课程是关于宇宙和人类方面的知识,适合想要了解卫星的人参加。故选B项。BHow o
13、ften do you exercise? A new study found that most kids aged 12 to 15 werent getting enough physical activity. The results were based on about 800 kids. As part of the study, the kids tracked and reported on their own activity levels, and took physical exams.U. S. fitness guidelines suggest an hour o
14、r more of physical activity every day. According to the study, only 1in 4 U.S. kids get enough physical activity.Its certainly worrying to see that our kids have such a limited amount of physical activity each day,” said Dr. Stephen Pont. He is an expert on childrens health.Few kids in the study met
15、 the guidelines on physical activity that raises the heart rate and makes people breathe harder. Overall, about 25% said they got an hour of that kind of exercise every day. Kids also reported on which activities they did most often outside of school gym class-basketball for boys and running for gir
16、ls.The study found that fat teenagers were less active than normal-weight girls and boys. Fat girls were slightly less active than normal-weight girls, but levels were similar among overweight and normal-weight boys. The study also said that the percent of fat children aged 2 to 19 was 17%, or about
17、 12.5 million kids.Theres always room for improvement, said Tala Fakhouri, who was the leader of the study. She also said the results provide useful information to help with fitness campaigns such as Lets Move, which was initiated by Michelle Obama in 2010. To inspire kids to eat right and get in sh
18、ape, Michelle visits schools and holds exercise events. She also calls on schools to offer regular gym classes.The study also found kids who get physical education at school may get better grades.5. What is the result of the new study?A. 800 kids dont get enough physical activity.B. Most U.S. kids d
19、ont get enough exercise.C. Kids should get physical activity every day.D. Its important to take physical exams.6. Which of the following sports do girls like best?A. Swimming.B. Basketball.C. Running.D. Gym.7. Whats the purpose of the campaign Lets Move?A. To help kids to keep fit.B. To provide usef
20、ul information.C. To offer regular gym classes.D. To hold exercise events.8. According to the study children with enough exercise may_.A. be less active than fat childrenB. be more willing to help othersC. do better in their studiesD. try their best to get in shape【答案】5. B 6. C 7. A 8. C【解析】【分析】本文是一
21、篇说明文,介绍了研究发现,大多数美国儿童缺乏足够的体育锻炼,这个研究还发现体育锻炼和学习成绩有关。【5题详解】细节理解题。根据第一段中的“A new study found that most kids aged 12 to 15 werent getting enough physical activity.”可知,一项新的研究发现,大多数12岁到15岁的美国儿童缺乏足够的体育锻炼,故B项正确。【6题详解】细节理解题。根据第四段中的“Kids also reported on which activities they did most often outside of school gym
22、 class-basketball for boys and running for girls.”可知,男生在体育课之外常做的运动是打篮球,女生则是跑步,故C项正确。【7题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“She also said the results provide useful information to help with fitness campaigns such as Lets Move”可知,“动起来”活动的目的是帮助儿童保持健康,故A项正确。【8题详解】推理判断题。根据最后一段“The study also found kids who get physical e
23、ducation at school may get better grades.”可知,研究还发现,在学校接受体育教育的儿童会取得更好的成绩,由此可知,进行足够的锻炼的儿童学习成绩会更好,故C项正确。CMr. Harris used to work in Dover, but then he changed his work, and he and his wife moved to another town. They did not have many friends there, but they soon met a lot of interesting people, and af
24、ter a few weeks, they often went to dinner or to parties at other peoples houses.Then Mrs. Harris said to her husband, “Weve been to a lot of other peoples houses, and now we must invite them to our house, mustnt we?”“Yes, certainly,” answered her husband, “A big party will be the easiest thing, won
25、t it? Then we can start to invite people to dinner in small numbers next month.”So Mrs. Harris said, “Yes, Ill invite all our friends here to a big party on 5th December.”“How many will that be?” Mr. Harris asked. “Dont invite too many.”Mrs. Harris was beginning to write the invitations when her hus
26、band saw that she was writing, “Party: 6:30 to 8:30 p.m.”“That isnt very nice, is it?” he said. “Youre telling our guests that they must go at 8:30.” So Mrs. Harris just wrote “Party: 6:30 p.m.”A lot of guests came, and they all had a good time, so they did not go home at 8:30. In fact they were sti
27、ll there at mid-night when the door bell rang and a policeman arrived. He said, “You must stop making a noise, because someone has complained(抱怨).”Mr. Harris said he did not want to quarrel with the policeman, so everyone went home. They were sorry to have to go.When Mr. and Mrs. Harris were alone a
28、gain, she said to him. “That was a surprise, wasnt it? Who complained about the noise?”“I did,” Mr Harris answered in a tired voice.9. What made Mr. and Mrs. Harris hold a party at their house?A. It was easy to hold a big party at home.B. They could ask people to dinner in small numbers.C. They like
29、d making friends with others.D. They had gone to other peoples parties many times.10. How long would Mrs. Harris like the party to last?A. From the morning till night.B. About fourteen hours.C. Till midnightD. About two hours.11. When did the party end that evening?A. At about 8:30.B. About twelve o
30、clock.C. When the policeman talked with Mr. Harris on the phone.D. When someone telephoned the police station.12. Why did Mr. Harris telephoned the policeman about the noise?A. Because someone rang his door bell many times at mid-night.B. His friends had a good time that night and also feel tired.C.
31、 He did not want his friends to stay late that night.D. Because he hated the noise.【答案】9. D 10. D 11. B 12. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了哈里斯先生和太太搬到了另一座城市,他们去过很多人家里做客,现在轮到他们请别人到家里来聚会。聚会时客人们玩的很开心,直到半夜都没离开。警察过来说有人投诉他们制造噪音,客人们便离开了。事后哈里斯先生说是他向警察投诉的。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段的Then Mrs. Harris said to her husband, “Weve
32、 been to a lot of other peoples houses, and now we must invite them to our house, mustnt we?”(哈里斯夫人对丈夫说“我们已经去过很多人家里做客了,现在我们必须邀请他们来我们家了,难道不是吗”)可知,他们请客的原因是到过别人家做客。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据文中的Mrs. Harris was beginning to write the invitations when her husband saw that she was writing, “Party: 6:30 to 8:30 p
33、.m.”(哈里斯夫人开始写邀请函,这时她的丈夫看到她正在写“聚会:6:30 to 8:30 p.m.)可知,他们本计划聚会从6点半开始到8点半结束,6:30-8:30=2h,所以聚会原本计划持续两小时。故选D项。【11题详解】细节题解题。根据文中的In fact they were still there at mid-night when the door bell rang and a policeman arrived. He said, “You must stop making a noise, because someone has complained(抱怨).”Mr. Harr
34、is said he did not want to quarrel with the policeman, so everyone went home.(事实上直到午夜警察到的时候他们还在。警察说你们不能发出噪音,因为有人投诉,哈里斯先生说他不想和警察争吵,所以客人们都回家了)可知,客人们是在午夜,即晚上12点,警察来时才离开的。故选B项。【12题详解】推理判断题。根据文章最后When Mr. and Mrs. Harris were alone again, she said to him. “That was a surprise, wasnt it? Who complained ab
35、out the noise?”(当哈里斯夫妇独处的时候,她对丈夫说“这真是个意外,难道不是吗?是谁投诉噪音的呢?”)“I did,” Mr Harris answered in a tired voice.(哈里斯先生用疲惫的声音回答“我。”)可知,朋友们聚会时玩到很晚还不想离去,哈里斯先生感觉太累了,所以他打电话投诉噪音的真正目的是想让参加聚会的早点离开。故选C项。DWhen we were very small, we realized that having friends was important. Some of us even had imaginary(想象中的) friend
36、s. The need for friends continued as we grew into our teens. Friends played a big part in forming our personalities(性格). As adults, it is still important for us to have friends.True friends are people who like us though we made mistakes and who listen to us and tell us the truth. Friends support our
37、 decisions and tell us when were foolish. They laugh with us and share our sadness. They are our partners and share interests with us. They stimulate us when we are feeling upset. They are people we arent afraid of telling our secret wishes to or what is really on our minds.Friends are our supporter
38、s. When you can depend on friends, you feel safe and warm. Friends offer acceptance and emotional(情感的) support. At times, they also help with our everyday lives, cooking a meal, doing chores, or giving us a lift when we need one. Friends also are there to offer advice, an ear to listen, or a shoulde
39、r to cry on.Friends also help us reduce stress(压力). Not only do they listen to us when we feel stressed, but they also discuss what is stressing us. Sharing interests and doing activities with friends help us forget about problems at work or at home. For a short time, we can lose ourselves in a plea
40、sant activity and perhaps laugh and breathe more easily.13. What is the best title for the passage?A. How to Reduce StressB. How to Make New FriendsC. The Importance of FriendsD. The Qualities of Good Friends14. The underlined word “stimulate” in Paragraph 2 probably means_.A educateB. encourageC. s
41、urpriseD. dislike15. We can learn from the third paragraph that friends always_.A. laugh at us when were foolishB. tell us other peoples secretsC. share our sadness and interestsD. support us when we need help【答案】13. C 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。作者介绍了朋友在人们生活中的作用,启示我们应该珍惜友谊。【13题详解】主旨大意题。根据第二段第一句“True
42、 friends are people who like us though we made mistakes and who listen to us and tell us the truth.(真正的朋友是那些即使我们犯了错误也会喜欢我们的人,他们会倾听我们,告诉我们真相)”,第三段第一句“Friends are our supporters.(朋友们是我们的支持者)”以及第四段第一句“Friends also help us reduce stress. (朋友们也帮助我们减压)”可知,作者对朋友可以给人们的诸多帮助,所以本文主要介绍了朋友对人们来说是非常重要的。所以C项“The Im
43、portance of Friend(朋友的重要性)”符合题意。故选C。【14题详解】词义猜测题。根据所猜词的后半句“when we are feeling down(当我们情绪低落时)”可知,在我们情绪低落的时候作为朋友应该是鼓励我们。由此推知,所猜词的意思为“鼓励”。故选B。【15题详解】细节理解题。根据文章第三段第一句“Friends are our supporters. When you can depend on friends, you feel safe and warm. Friends offer acceptance and emotional support. (朋友们
44、是我们的支持者。当你可以依靠朋友时,你会感到安全和温暖。朋友提供接受和情感支持。)”可知,当我们需要帮助时,朋友会支持我们。故选D。七选五Simple ways to improve your written EnglishMany people think it is really difficult to improve (提高) their writing in English. Dont worry, though. Here are some simple steps that you can take to improve your written English. Increas
45、e your vocabulary.To express yourself clearly, you need a good active vocabulary. Thats not just being able to know lots of words it means actually being able to use them correctly. _16_Tip: When you learn a new word, try to learn all the forms of that word. _17_People often say that we learn to wri
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387657.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
