广西玉林市育才中学2020-2021学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西玉林市育才中学2020-2021学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 广西 玉林市 育才 中学 2020 2021 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、玉林市育才中学2020年秋季期10月教学质量评价高二英语试卷第一部分 听力理解 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. What is the woman going to do?A. Wash her hair. B.Brush her teeth. C.Have a bath.2. Which sport w
2、ill the woman learn?A. Swimming B.Windsurfing C.Water skiing 3. What will the woman cat probably?A. The vegetables. B.The meat. C.The rice.4. Where are the speakers probably?A. At the train station. B.At the airport. C.In a taxi.5. What are the speakers talking about?A. An action film. B.An adventur
3、e story C.A class assignment第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。 6. What is the probable relationship between the speakers?A. Wife and husband.B. Employer and employee.C. Teacher and student.7. How does the woman probably feel?A. Angry. B. Nervous. C.Relaxed.请听第7段材料,回答第8、9题。
4、8. What does we know about the Sombrero?A. Its a big place.B. Its a new restaurant.C. Its open two days a week.9. Where will the man have dinner tonight?A Diegos Tacos. B.The Cactus. C.Marias Garden.请听第8段材料,回答第10至12题。10. Why are the speakers going to Windsor?A. To visit a friend. B.To have a holiday
5、. C.To see a match.11. What will the speakers do in half an hour?A. Play football. B.Watch a film. C.Meet a babysitter.12. When can the man probably get Mikes camera?A. On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What is Brians problem?A. He gets low grades. B.He has poor attention.
6、C.He has 10% attendance.14. What does Lydia need to improve?A. Spelling. B.Grammar. C.Listening.15. Which class is Jemima in?A.4c. B.5d. C.5e.16. What does the woman think of John?A. Bookish. B.Strange. C.Hard-working.请听第10段材料,回答第17至20题。17. When will the coach leave?A. At 6:00. B.At 7:00. C.At 7:30.
7、18. What did Andrew McVitie do?A. He wrote the play.B. He acted in the play.C. He was the school secretary.19. How much should the listeners give the speaker by Tuesday?A.15.75. B.19.25. C.21.50.20. Why does the speaker arrange for an extra stop?A. To allow the driver to rest.B. To allow some studen
8、ts to get off.C. To allow everyone to have a meal.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)ABessie Coleman was born in Atlanta, Texas, in 1892. Her mother was African American. Her father was part African American, part an American Indian. Her family was poor. Bessie had to walk more than six kilometers to go to
9、 school.Bessie had to pick cotton and wash clothes to help earn money for her family. She was able to save a little money and went to college in the state of Oklahoma. She was in college only one year because she did not have enough money to complete her studies. But during that year, she learned ab
10、out flying. She read about the first flight of the Wright brothers and the first American female pilot, Harriet Quimby.When she was twenty-three, Bessie Coleman moved to Chicago, Illinois to live with two of her older brothers. There she heard stories from pilots who were returning from World War I.
11、 She decided she was going to learn how to fly airplanes. But she soon found this to be almost impossible. What flight school would admit a black woman? Bessie learned that she would have a better chance in Europe. She began to study French at a language school in Chicago.Soon after the end of World
12、 War One, Bessie Coleman left for France. She attended the famous flight school, Ecole d Aviation des Freres Caudron. She completed seven months of flight training. Bessie Coleman earned her international permit to fly in 1921 and she became the first black woman ever to earn an international pilots
13、 license.Bessie returned to Chicago. She was the only black female pilot in the United States. So her story became popular in the African American newspapers. She was asked by the Dallas Express newspaper in Texas why she wanted to fly. She said that women and blacks must have pilots if they were to
14、 keep up the times.1. Why did Bessie walk to school?A. She couldnt afford to take the bus.B. She was stronger than others.C. She wanted to do physical exercise.D. She liked walking.2. Bessie came to know something about flying_A. when she was in high school.B. after she graduated from college.C. whe
15、n she was in college.D. during the World War I.3. What does the underlined word “this” in the third paragraph refer to ?A. Going to Europe.B. Attending flight school.C. Living with her brothers.D. Learning French in Chicago.4. What happened during Bessie Colemans stay in France?A. She made a large a
16、mount of money.B. She served as a solder in the war.C. She made many good foreign friends.D. She received a pilots license as a black.【答案】1. A 2. C 3. B 4. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Bessie Coleman出生在一个贫苦的家庭,她仅有的一年大学生活让她了解了飞行,从此也迷上了飞行,在经历了重重艰辛之后,她成为第一个获得飞行证的美国黑人女飞行员。【1题详解】推理判断题。由第一段中的“Her family was poor
17、. Bessie had to walk more than six kilometers to go to school. (她的家庭很穷。Bessie不得不步行六公里多去上学)”可得出,因为家里穷,坐不起公共汽车,Bessie才要步行上学。故选A项。【2题详解】细节理解题。由第二段中的“She was able to save a little money and went to college in the state of Oklahoma. She was in college only one year because she did not have enough money t
18、o complete her studies. But during that year, she learned about flying. She read about the first flight of the Wright brothers and the first American female pilot, Harriet Quimby. (她存了一点钱,在俄克拉荷马州上了大学。她上大学才一年,因为她没有足够的钱完成学业。但在那一年里,她学会了飞行。她读到了赖特兄弟和第一位美国女飞行员哈里特昆比的第一次飞行)”可知,在上大学的时候,Bessie对飞行有了一些了解。故选C项。【
19、3题详解】词句猜测题。由第三段中的“She decided she was going to learn how to fly airplanes. But she soon found this to be almost impossible. What flight school would admit a black woman? (她决定学习如何驾驶飞机。但她很快发现这几乎是不可能的。哪个飞行学校会招收黑人女子?)”可知,Bessie想要去学校学习如何驾驶飞机,可得出this指代“上飞行学校”。故选B项。【4题详解】细节理解题。由倒数二段中的“Soon after the end of
20、 World War One, Bessie Coleman left for France. (第一次世界大战结束后不久,Bessie Coleman前往法国)”和“Bessie Coleman earned her international permit to fly in 1921 and she became the first black woman ever to earn an international pilots license. (Bessie Coleman于1921年获得国际飞行许可证,她成为有史以来第一位获得国际飞行员执照的黑人女性)”可知,Bessie Cole
21、man在法国逗留期间,作为一个黑人获得了飞行员执照。故选D项。BEveryone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh and do things with. Sure, there are times when we need to be alone. We dont always want people around. But we would feel lonely if we never had a friend.No two peo
22、ple are the same. Sometimes friends dont get along well. That doesnt mean they no longer like each other. Most of the time they will go on being friends. Sometimes friends move away. Then we feel very sad. We miss them very much. But we can call them and write to them. Maybe we will never see them a
23、gain. And we can make new friends. It is surprising to find out how much we like new people when we get to know them. Families sometimes name their children after a close friend. Many places are named after men and women, if they are friendly to people in a town. Some libraries are named in this way
24、. So are some schools. We think of these people when we go to these places.There is more good news for people, if they have friends. These people live longer than those people who dont have friends. Why? It could be that they are happier. Being happy helps you stay well. Or it could be just knowing
25、that someone cares. If someone cares about you, you take better care of yourself.5. According to the author, why sometimes friends dont get along well? Because_A. friends move awayB. we dont call them and write to themC. we have made new friendsD. no two people are the same6. Which of the following
26、places people name after their friendly people is NOT mentioned in the passage?A. A townB. A roomC. A schoolD. A library7. Why do people who have friends live longer?A. They feel happier and healthier.B. They know more about friendship.C. They take less care of themselves.D. They care more about the
27、ir friends.8. This passage mainly tells us _A. that people are all friendsB. that people need friendsC. how to get to know friendsD. how to name a place【答案】5. D 6. B 7. A 8. B【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章主要讨论朋友在我们生活中的作用。【5题详解】细节理解题。根据第二段“No two people are the same. Sometimes friends dont get along well. (没有两个
28、人是完全相同的。有时候朋友相处得不好)”可知,因为没有两个人是完全相同的,所以有时候朋友相处得不好。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第二段“Many places are named after men and women, if they are friendly to people in a town. Some libraries are named in this way. So are some schools. (许多地方都以男人和女人的名字命名,如果他们对镇上的人很友好的话。有些图书馆就是这样命名的。一些学校也是如此)”可知,城镇,图书馆和学校可以以友好的人的名字命名,但没有
29、提到房间。故选B。【7题详解】细节理解题。根据最后一段“It could be that they are happier. Being happy helps you stay well. (可能是因为他们更快乐。快乐有助于你保持健康)”可知,有朋友的人更长寿,原因是他们感到更快乐,更健康。故选A。【8题详解】主旨大意题。阅读文章内容,并根据第一段“Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh and do things with
30、. (每个人都需要朋友。我们都喜欢与某人亲近。有一个朋友一起聊天,一起笑,一起做事情是很好的)”可知,本文主要讲述人们需要朋友,以及朋友给我们带来的好处。故选B。CWhat can you do to spread peace and help get rid of prejudice (偏见)? In your own way you can only show love to your neighbors and classmates. However, the IKC (International Kids Club) activities below will help you lea
31、rn about peace and love. Share them with your friends!Please click on the following websites to help keep the world at PEACE!Peace/Love E-mail ActivitiesSend the IKC theme song! Share the message of the International Kids Club with your friends!Mail a Rainbow for Peace! Share the message of peace wo
32、rldwide!Send PEACE e-mail greetings!Peace/Love ArtsDictionary of Peace. Friendship and Justice Quotes (语录). Famous quotes and proverbs.Peace songs and images.A history of peace.Peace/Love language.Say “I Love You!” in any language.Say “PEACE” in any language.Peace / love InformationHelp make PEACE w
33、orldwide! There are many simple but powerful ideas here to make peace and spread friendship!What is prejudice? Learn about it and what you can do to avoid it!Peace/Love Clip Art (图库)FREE peace-symbol clip art.FREE animated (动画的) peace-symbol clip art.FREE heart clip art.Other Peace Activity LinksPea
34、ce Page at Planetpals . Check out the Planetpals Earthzone for activities relating to peace, including a Peace Puzzle!Stories about kids. Add your stories or project, or those of your class, to this site.9. What does the International Kids Club aim to do?A Show kids how to make websites.B. Offer kid
35、s language learning materials.C. Invite kids worldwide to attend activities.D. Teach kids how to make a peaceful world.10. Which website should you choose if you want to share information about IKC with others?A. Peace/Love E-mail Activities.B. Peace/love Information.C. Peace/Love language.D. Peace/
36、Love Clip Art.11. If we join IKC activities, we can _.A. learn the history of peaceB. travel to different countriesC. learn how to draw pictures of friendsD. learn different kinds of language very quickly12. Where can we read this text?A. In a storybook.B. In a newspaper.C. On the Internet.D. In a m
37、agazine.【答案】9. D 10. A 11. A 12. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章对International Kids Club组织的一些活动进行了宣传和介绍。【9题详解】推理判断题。由第一段中的“However, the IKC (International Kids Club) activities below will help you learn about peace and love. (然而,下面的IKC(国际儿童俱乐部)活动将帮助你了解和平与爱)”,第一段中的“Please click on the following websites to help
38、keep the world at PEACE! (请点击以下网站,以帮助保持世界和平!)”和下文对该俱乐部所组织的有关“和平”活动的介绍可知,这一俱乐部的宗旨是教孩子们如何以自己的方式为世界和平贡献力量。故选D项。【10题详解】细节理解题。由Peace/Love E-mail Activities下第一段“Send the IKC theme song! Share the message of the International Kids Club with your friends! (发送IKC主题曲!与你的朋友分享国际儿童俱乐部的信息!)”可知,如果你想与他人分享IKC的信息,你应该
39、选择Peace/Love E-mail Activities。故选A项。【11题详解】细节理解题。由Peace/Love Arts下第三段“A history of peace (和平史)”可知,如果我们参加IKC活动,我们可以学习和平的历史。故选A项。【12题详解】推理判断题。由第一段中的“Please click on the following websites to help keep the world at PEACE! (请点击以下网站,以帮助保持世界和平!)”可得出,我们可以在互联网上阅读这篇课文。故选C项。DOur surrounding is being polluted
40、faster than nature and mans present efforts cant prevent it. Time is bringing us more people, and more people will bring us more industry, more cars, larger cities, and the growing use of man-made materials.What can explain and solve this problem? The fact is that pollution is caused by manby his de
41、sire for a modern way of life. We make “increasing industrialization” our chief aim. So we are always ready to offer everything: clean air, pure water, good food, our health and the future of our children. There is a constant flow of people from countryside to cities, eager for the benefit of our mo
42、dern society. But as our technological achievements have grown in the last twenty years, pollution has become a serious problem.Isnt it time we stopped to ask ourselves where we are goingand why? It makes one think of the story about the airline pilot who told his passengers over the loudspeaker, “I
43、ve some good news and some bad news. The good news is that were making rapid progress at 530 miles per hour. The bad news is that were lost and dont know where were going.” The sad fact is that this becomes a true story when spoken of our modern society.13. People crowd into the cities because_.A. t
44、hey want very much to find well-paid jobsB. they eager for the achievement of our modern societyC. they have become tired of their homelandD. they have a strong wish to become industrial workers14. The story about the airline pilot tells us that_.A. man knows where the society is goingB. people do n
45、ot welcome the rapid development of modern societyC. man can do little about the problem of pollutionD. the writer is worried about the future of our society15. What does the writer really want to say in this passage?A. With the development of technology, pollution has become a serious problem.B. Lo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377064.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
