吉林省汪清县第六中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省汪清县第六中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含答案 吉林省 汪清县 第六 中学 2019 2020 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、汪清六中2019-2020学年度第二学期期中考试高一英语试题时量:120分钟;分值:150分; 姓名:_ 班级:_一、单项选择(20分,每题2分)1.She couldnt help _ when she heard the bad news.A.cry B.crying C.cried D.to cry2. Its nice of you to_ so much time showing me around your school.A.take B.spend C.cost D.have3.Its time _ P. E. class. Are you ready _run?A.for; f
2、or B.for; to C.to; for D.to; to4.Oh, my god! Ive left my keys in the room. Ill have to get in_ the window.Its dangerous. Youd better wait for your mom to come back.A.past B.over C.across D.through5. Can you help me to _ my dog when I leave for Hong Kong? A.look after B.look for C.look at D.look thro
3、ugh6.Jim has many hobbies, _ swimming, hiking and playing badminton.A.for example B.such as C.such for D.as a result7.We _ about five hundred stamps so far. A.collect B.are collecting C.have collected D.will collect8.My parents often _ me to study hard for the future. A.keep B.let C.encourage D.make
4、9.Please _ your room because its dirty. OK, I will. A.tidying B.tidy up C.untidy D.clear off10.Jake, is there _ in todays newspaper?No, nothing. A.anything important B.something important C.important anything D.important something11.The first question is as _ as the second one. I can answer them eas
5、ily.A.easy B.easier C.easiest D.the easiest12.My best friend, Zhang Lei is interested _.A.at playing the basketball B.in playing the basketballC.at play basketball D.in playing basketball13.I wonder if you _ for a picnic tomorrow. If it_ ,I will go. A.go, not rain B.go, doesnt rain C.will go, isnt r
6、ain. D.will go, doesnt rain.14.Lisa had too much homework _. So she refused my invitation.A.do B.did C.to do D.doing15.His grandpa lives _, but he never feels _.A.alone; alone B.alone; lonely C.lonely; lonely D.lonely; alone二、阅读理解(50分,每题2分)(A)Trees are useful to man in three important ways. The firs
7、t important way is that they provide man with food, wood and other products. Trees provide food not only for man, but also for many animals. Without trees, many animals could not live on Earth. Its not easy for man to live on Earth, either. The second important way is that trees give us shade. On a
8、hot summer day, people are eager to have a rest under the shade of a tree after they have walked a long way. You can imagine how important the shade of a tree is to man and to animals. The third important way is that trees help to prevent droughts and floods (旱灾和水灾). However, in many parts of the wo
9、rld, man has not realized the third important way. He has cut trees down in large numbers. In the end he will lose his best friends. Whats more,he will be punished by nature.()16. Trees are important to man in _ways.A.2 B. 3 C. 4D. 5()17. Trees give food _.A.to both man and animals B.just to animals
10、 C.to neither man nor animals D.just to man()18. On a hot summer day, _.A.people are eager to have a rest B.people usually walk a long wayC.animals dont need any shade D.the shade of a tree is very important to man and animals()19. Many people hasnt realized trees play an important role in _.A.givin
11、g us food B.giving us shadeC.preventing natural disasters D.giving us wood()20. In this story the underlined word “he” W means _.A. farmer B. man C. worker D. boy(B) Science is important to the understanding of the world. Some areas of science are especially interesting because they work with the qu
12、estions all men and women ask. Science tries to provide some answers for what happens to people.Science is hard to study. One of the reasons is that therere so many questions without answers. Much of science includes asking questions, and then studying to find the answers. Scientists have kept study
13、ing but some answers are still unknown. For example, how does our brain work? However, scientists are slowly but surely able to answer more and more questions about life,and these answers can change our lives. We should try to learn more knowledge of science in the modern world.()21. Science is impo
14、rtant to the understanding of _.A.Earth B.human beings C.our lives D. the world()22. Science tries to tell us _.A.it is interesting B.it is important C.it is hard D.some answers for what happens to us()23. Scientists have answered _.A.many questions people ask B.all the questions people askC.one of
15、the questions people ask D.none of the questions people ask()24. Its better for us_.A.to change our lives B.to try to answer questions like scientistsC.to study our brain D.to try to learn more knowledge of science() 25. Which of the following is TRUE?A.Its easy and interesting to study science.B.Sc
16、ience works on questions all men and women ask.C.Science is hard to study because there are so many unknown answers.D.Scientists always ask questions that people dont understand.(C)Young people in big cities have a terrible trouble now. Its hard for them to try to buy a flat because housing prices h
17、ave gone so high. But it is necessary for them to have a flat.So what can they do? Some turn to their parents for help. But others say they wont trouble their parents. And there is an online survey. Some people say that because they arent able to buy a flat by themselves and they dont have other way
18、s to make so much money in a short time, its reasonable to “borrow” money from their parents. In fact most often the money wont be returned to their parents. Its a Chinese tradition for parents to help their children, even if they have grown into adults. Some parents think that as long as their chil
19、dren can take good care of them, its acceptable. Others say that the parents have done a great deal already,so its unreasonable for grown-up children to keep bothering their parents. Young people should solve the problem by borrowing money from the bank. If they cant get the money,why not wait until
20、 they can?()26. Young people in big cities now have trouble in _.A.buying a flat B.taking care of their parentsC.looking for jobs D.searching for information()27. From the online survey we know that _.A.young people can make money in many ways to buy a flatB.some people say its reasonable for young
21、people to “borrow” money from their parentsC.young people must buy a flat by themselvesD.most young people are lazy()28. Parents often help their grown-up children because _.A.they need their children to take care of them when they are oldB.their children will return the money to them in the futureC
22、.its a Chinese traditionD.they dont know how to spend the money()29. What does the word “bothering” mean in this passage?A兄弟B照看 C看D打扰()30. The writer thinks young people should borrow money from_.A.their friendsB. their parents C. banks D. their children(D)Scientists wanted to know more about the un
23、iverse. They thought the best way was to send men to space. Man has landed on the moon successfully. The moon is about 384,000 kilometres away from Earth. A plane can not fly to space because the air reaches only 240 kilometres away from Earth. But something can fly even when there is no air. Thats
24、a rocket. A rocket can send a spacecraft into space. How does a rocket fly? There is gas in the rocket. When the gas inside the rocket got hot enough, it will rush out of the end of the rocket, so it can make the rocket fly up into the sky. Rockets can fly far out into space. Spacecrafts without ast
25、ronauts in them have been to Mars(火星). Its farther from us than the moon is. Scientists hope to find a planet like Earth in space.( )31. How far is it from Earth to the moon?A.240 kilometres. B.384,000 kilometres. C.2005 kilometres. D.22,000 kilometres.( )32. _ can take people into space.A.PlanesB.P
26、lanets C. AirD.Spacecrafts( )33. The hot gas in the rocket is used for _.A.keeping the rocket warm B.cooking delicious food for astronautsC.making the rocket fly into space D.making the moon warm()34. What does the word “astronauts” mean in the passage?A.宇航员B飞行员 C.科学家D.驾驶员()35. Which of the followin
27、g is NOT WRONG?A.Japanese have been to the moon.B.Scientists found another “Earth” in space.C.British astronauts have landed safely on the moon.D.Spacecraft without men in them have been to another planet of the Suns family.第二节 七选五根据短文内容,从短文后的七个选项中选出五个能填入空白处的最佳选项。When I was a junior high school stud
28、ent in 1980, God gave me a gift, it was happiness. One weekend, I went to visit my grandparents in the countryside. 36.Several days later when I woke up at the hospital, I realized I had to spend the rest of my life without arms.37. Even I was full of fears. But slowly I knew I had to face the fact
29、and got over it. I couldnt get my arms back even though I cried every day.However, its easier said than done. 38. I got so much from my past story. From then on, I could treat my life with a normal mind. But in our daily life, I often see my classmate get worried about little things: 39; their bus c
30、omes late; they dont have a mobile phone but others have. But I only enjoy life, I was lucky to realize from an accident: Its a waste of our life to focus on what you have lost. We should always think of what we have. So why are so many people unhappy? Someone may say, “My whole life would improve i
31、f I have a new car.” But when you get the car and what happens? For a whole week you are walking on air. Then you go right back to being unhappy. 40. Its in our heart. Its a state of mind, even though you own the whole world, you may still feel unhappy. Happiness comes from mastering the art of appr
32、eciating(感激)and taking pleasure in what you really have.A. Happiness depends on what we have.B. They get a bad grade on a testC. How sad I felt at that time!D. On my way home a car ran me over and cut off my arms because of its high speed.E. Maybe it was just a joke for me.F. It took me nearly half
33、a year to get out of the sadness completely.G. Happiness is everywhere around us!三、完型填空(15分,每题1分)An old man was fishing on the bank of a river. A child came to see him fishing. The old man was really good _41_ fishing and it didnt take long for him to _42_ a full basket of fish. The old man saw that
34、 the child was very cute,and he wanted to give her a whole basket of fish. But the child _43_ her head. The old man was _44_ and asked,“Why dont you want the fish?”The child answered,“I want the fishing rod (杆) in your hands.”The old man asked,“Why do you want the rod?”“It doesnt take long to eat al
35、l the fish in a basket. But if I have the fishing rod,I can go _45_ by myself and I wont be afraid of not having any more fish to eat.”I think you will _46_ say that the child is very smart. Wrong!If she doesnt know _47_ to fish,she can not have fish to eat,even though she has the fishing rod. Its _
36、48_ to only have a fishing rod. Fishing skills are the _49_ important,not the fishing rod.Too many people think that if they have a “fishing rod” in their life,they will _50_ fear the wind and rain. They are just like the child,who thought that if she had a fishing rod,she would have fish to eat.41.
37、A.in Bat Cwith Dfor42.A.catch Bbring Ctake Dcarry43.A.nodded Bshook Ccarried Dlifted44.A.excited Bworried Csurprised Dinterested45.A.fish Bfishes Cfished Dfishing46.A.certainly Bmainly Cfinally Dexactly47.A.what Bhow Cwhen Dwhere48.A.homeless Bharmless Ccareless Duseless49.A.more Bmost Cleast Dless5
38、0.A.not longer Bnot long Cno longer Dno long四、语法填空(共两节,30分,每题1.5分):(一)从方框内选择适当的单词完成下面的短文。(注意适当变形)of what helpful hobby much success if clear do write Confidence(自信) is very important in daily life. It is 51 to develop a healthy attitude(态度). If people are more confident, they are 52 happier. And the
39、y can have more chances to be 53 . Here are some suggestions to be more confident. Speak loud. When you are not confident, you cant do well 54 you want to do. Try to speak loud enough so that people can hear you 55 . The high voice can help you become more confident. Play sports. Physical exercise m
40、akes you tired but strong. A strong body helps you be full 56 confidence. Encourage yourself. 57 down a list of things you did during the day to see how many things you have done well. Give yourself praise(表扬) for the good things you have 58 . Pick up a hobby. 59 you like singing, sing as much as yo
41、u can. In some ways, a 60 can make you excellent. And it will make you happy and confident.(二)用所给词的适当形式填空61.Hello, may I speak to David?Sorry, he isnt in. He _ (leave) for New York five minutes ago.62.Lisas words made us all _(laugh) happily.63.His brother is lively and he has many _(hobby).64.Andy
42、as well as his parents _(like) swimming very much.65.She said she hoped _(see) her daughter.66.How did you become_(interest) in music?67.Its a fine day. Lets go _(sail).68.My little sister is so young that she cant look after _ (she).69.I _ (be) more careful next time.70.Have you _ (collect) anythin
43、g?五、单句改错(10分,每题1分)每句中有一处错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。答题卡71.Did you know that our country held the World Expo successful?_72.Its silly of you to acting like this._73.Why not to fly to Paris for holiday?_74.Do you enjoy live in the cou
44、ntry? 75.The interesting story has won the heart of many children. 76.She asked us talk about our lives. 77.My new shoes is a bit tight. 78.They move to Sydney last month。 79.He prefers staying at home to have a meeting. 80.Hell go to England in the end of next month. 六、书面表达(25)书面表达根据下列提示,以“The Pers
45、on Who Has Influenced Me Most”为题,写篇短文。1.影响我最大的是我的妈妈,她将近四十岁,在当地一家银行工作。2.她总是全家起得最早,睡得最晚的人,操持家里的一切家务。3.她很有爱心,只要有时间多余,总会去医院做志愿者或4.我认为.答题卡题号123456789101112131415答案题号161718192021222324252627282930答案题号313233343536373839404142434445答案题号4647484950答案语法填空:答题处:51._ 52._ _ 53._54._ 55._ 56._57._ 58._59._ 60._答题处
46、:61._62._ 63._ 64._65._66._67._ 68._ 69._70._答案一、单项选择1.答案:B;解析:句意:听到这个坏消息,她禁不住哭了起来。Cant help doing sth.禁不住做某事,结合句意可知,答案为B。2.答案:B;解析:句意:花费这么多时间领我参观你们的学校,你真太好了。A. take 表示花费时间的,句型是It takes sb. sometime to do sth.;B. spend句型是spend time in doing sth.;C. cost 的主语应该是物;D. have 的意思是有,没有花费的意思,不符合句意。故选B。3.答案:B
47、;解析:句意:到上体育课的时候了。你准备好跑步了吗?固定句型Its time to do sth,意为“到了.的时间了”。be ready to do sth.,意为“准备好做某事”。故选:B。5.答案:A;解析:look after 照看,照料;look for 寻找;look at 看;look through 浏览。根据句意当我去香港的时候,你能帮我照看我的狗吗?可知要用look after。故选A。6.答案:B;解析:考查介词短语。句意:吉姆有很多兴趣爱好,例如游泳、爬山和打羽毛球。for example 例如,后接具体的一个例子;such as 例如,后接多个例子;as a resu
48、lt 结果。根据语境,可知选B。7.答案:C;解析:结合so far可知,要用现在完成时。8.答案:C;解析:句意:我的父母总是鼓励我为了将来努力学习。keep 保持,let 让,encourage 鼓励,make 使得。encourage sb. to do sth. 鼓励某人做某事。故选C。9.答案:B;解析:以行为动词为开头的祈使句,动词一般用动词原形。tidy 做动词时意思是弄整洁;tidy up 收拾,整理;untidy 使不整洁;clear off 还清,使离开。根据题意,句意为请收拾一下你的房间,用动词原形,只有 tidy up 符合题意。故选B。10.答案:A;解析:考查不定代
49、词和形容词的基本用法。句意:Jake,今天的报纸上有什么重要的新闻吗?没有。形容词修饰复合不定代词时,形容词应置于其后,故排除C、D两项;一般疑问句要用anything,故选A。11.答案:A;解析:考查固定搭配。句意:第一个问题和第二个问题一样简单。我可以很容易地回答他们。as.as 和一样,中间的形容词或副词用原级。故选A。12.答案:D;解析:考查固定搭配。句意:我最好的朋友张磊对打篮球感兴趣。be interested in doing sth. 对做某事感兴趣;球类运动名词前不用冠词,故选D。13.答案:D;解析:句意:-我想知道明天你是否去野餐。-如果天不下雨,我就去。分析:第一个
50、句子为宾语从句,主句为一般现在时,从句用原来的时态;第二个句子为条件状语从句,体现主将从现的原则,主语是第三人称单数,因此助动词用does.故选D14.答案:C;解析:考查不定式做定语。句意:莉萨要做的作业太多了。所以她拒绝了我的邀请。此处要用 to do 作后置定语,修饰 homework,表示作业还未做。故选C。15.答案:B;解析:句意:他爷爷一个人住,但他从不感到孤独。alone “单独地;独自地”,用作副词时,修饰动词,放在后面。还可作形容词时意为“单独的;独自的;独一无二的”,通常只作表语。lonely一般只用作形容词,表示“孤单的;孤独的;寂寞的”,在句中既可作表语,又可作定语,
51、而且lonely还可修饰物,意为“荒凉的”。此处lonely作表语,根据句意可知B项正确。二、阅读理解(A) 文章大意:本文介绍了树木的巨大用途,树木对于人类而言主要有三方面的作用,文章对于每一方面都作了介绍,希望你能够爱护树木,保护环境哦!1.B 由文章第一句 Trees are useful to man in three important ways.可知。2.A 由文章第一段中的 Trees provide food not only for man,but also for many animals.可知。3.D 由文章第二段中的 You can imagine how import
52、ant the shade of a tree is to man and to animals.可知。4. C 由文章第三段中的 The third important way is that trees help to prevent droughts and floods. However, in many parts of the world, man has not realized the third important way.可知。5. B 由文章第三段中的 However,in many parts of the world, man has not realized the
53、 third important way. He has cut trees down in large numbers.可知。 (B)文章大意:本文介绍了科学对于人类理解世界的巨大帮助,并阐述了科学之所以难以研究的理由。尽管艰难,但人类对于科学的追求却永无止境。1.D 由文章第一句 Science is important to the understanding of the world. 可知。2.D 由文章第一段中 Science tries to provide some answers for what happens to people.可知。3.A 由文章第二段中 scient
54、ists are slowly but surely able to answer more and more questions about life, 可知,科学家已经能回答出许多问题了。4.D 由文章最后一句 We should try to learn more knowledge of science in the modem world.可知。5.C 由文章第二段中的 Science is hard to study. One of the reasons is that there are so many questions without answers.可知,而其他三个选项都
55、和文章大意不相符。 (C)文章大意:本文阐述了当今中国许多年轻人面临的棘手问题之一 一房价。不买房不行,买又 没有足够的钱。一些年轻人不得不向父母求助。另一些年轻人则向银行贷款。1.A 由文章第一段的 its hard for them to try to buy a flat可知。2.B 由文章第二段的 Some people say that because they arent able to buy a flat by themselves and they dont have other ways to make so much money in a short time,its r
56、easonable to “borrow”money from their parents.可知,一些年轻人觉得向父母借钱很合理。3.C 由文章第二段的 Its a Chinese tradition for parents to help their children, even if they have grown into adults.可知,父母帮助孩子,哪怕是成年的孩子,这在中国是一个传统。4.D bother的意思是打扰,烦扰。5.C 由文章结尾处的 Young people should solve the problem by borrowing money from the
57、bank.可知,作者认为年轻人还是应该向银行贷款来解决这一问题。 ()文章大意:本文介绍了人类对于宇宙的探索过程,人类已经成功地登上了月球,之后在现代科学的帮助下,无人驾驶飞行器又成功地登陆火星,也许在不久的将来人类能够在太空中发现另一个适合生存的“地球”呢!1.B 由文章中第二段的 The moon is about 384,000 kilometres away from Earth.可知。2.D 由文章中第二段的 A rocket can send a space-craft into space.可知,火箭可以推送飞行器上天,而人类则可以坐在飞行器内上太空。3.C由文章中第二挺的 Ho
58、w does a rocket fly? There is gas in the rocket. When the gas inside the rocket got hot enough, it will rush out of the end of the rocket, so it can make the rocket fly up into the sky.可知。4.A astronauts的意思是宇航员。5.D 由文章结尾处的 Spacecrafts without astronauts in them have been to Mars.可知。七选五1D 2C 3F 4B 5A三
59、、完形填空(B)1.A.in Bat CwithDfor(A)2.A.catch Bbring Ctake Dcarry(B)3.A.nodded Bshook Ccarried Dlifted(C)4.A.excited Bworried Csurprised Dinterested(D)5.A.fish Bfishes Cfished Dfishing(A)6.A.certainly Bmainly Cfinally Dexactly(B)7.A.what Bhow Cwhen Dwhere(D)8.A.homeless Bharmless Ccareless Duseless(B)9.A
60、.more Bmost Cleast Dless(C)10.A.not longer Bnot long Cno longer Dno long四、语法填空(一).1.helpful2.much3.successful4.what5.clearly6.of7.Write8.done9.If10.hobby(二)1.答案:left;解析:句意:喂,我能和戴维通话吗?对不起,他不在,他五分钟前离开去纽约了。five minutes ago五分钟前,是表示过去的时间状语,句子的时态为一般过去时,故答案为left。2.答案:laugh;解析:句意:丽莎的话使我们大家都笑得很开心。make sb. do
61、 sth.使某人做某事,故答案为laugh。3.答案:hobbies;解析:many许多,后接复数名词;hobby以y结尾,先变y为i再加es。根据句意和英文提示,可知填hobbies。4.答案:likes;解析:句意:安迪和他的父母都非常喜欢游泳。当主语为单数名词或代词,尽管后面跟有with,together with,except,but,like,as well as,rather than,more than,besides,including等引起的短语,谓语动词仍用单数形式;若主语为复数,谓语用复数形式。此句的主语是Andy,为第三人称单数形式,注意动词用三单形式,故答案为like
62、s。5.答案:to see;解析:句意:她说她希望见到她的女儿。短语hope to do sth.:希望做某事。结合句意和所给词可知填to see。6.答案:interested;解析:句意:你是怎么变的对音乐感兴趣的?be/ become interested in对感兴趣,故答案为interested。7.答案:sailing;解析:句意:天气很好,我们去航海吧。短语go sailing:去航海,go+娱乐性或运动性动词的现在分词,表示去,例如,go skating/ shopping/ swimming。结合句意可知填sailing。8.答案:herself;解析:look after照
63、顾;根据句意可知用she的反身代词,故填herself。 9 .will be根据时间状语next time该句应用一般将来时,will +动词原形。10.collected解析:1 Have done sth. 已经做某事,故填 collected。五、单句改错1.Successfulsuccessfully 2. actingact 3. to删掉 4. liveliving 5.hearthearts6.加to 7.isare 8. movemoved 9. havehaving 10.inat六、书面表达One possible version: My mother is the pe
64、rson who has influenced me most. She is nearly forty years old and works in a local bank. She always gets up earliest and goes to bed latest in my family. She has to do all the housework. My mother is full of love. Whenever she has time, she will always be a volunteer in the hospital or visit the ch
65、ildren who have lost their parents. I think my mom is the greatest person in the world.汪清六中2019-2020学年度第二学期期中考试高一英语试题时量:120分钟;分值:150分; 姓名:_ 班级:_一、单项选择(20分,每题2分)【题文】1.She couldnt help _ when she heard the bad news.A.cry B.crying C.cried D.to cry【答案】B;【解析】解析:句意:听到这个坏消息,她禁不住哭了起来。Cant help doing sth.禁不住
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429376.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
