吉林省汪清县六中2020-2021学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省汪清县六中2020-2021学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 汪清县 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度第一学期汪清六中期中考试高一英语试题一、阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)AGuide to Stockholm University LibraryOur library offers different types of studying places and provides a good studying environment.ZonesThe library is divided into different zones. The upper floor is a quiet zone with over a tho
2、usand places for silent reading, and places where you can sit and work with your own computer. The reading places consist mostly of tables and chairs. The ground floor is the zone where you can talk. Here you can find sofas and armchairs for group work.ComputersYou can use your own computer to conne
3、ct to the wi-fi specially prepared for notebook computers; you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office. They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.Group-study placesIf you want to discuss freel
4、y without disturbing others, you can book a study room or sit at a table on the ground floor. Some study rooms are for 23 people and others can hold up to 68 people. All rooms are marked on the library maps.There are 40 group-study rooms that must be booked via the website. To book, you need an acti
5、ve University account and a valid University card. You can use a room three hours per day, nine hours at most per week.Storage of Study MaterialThe library has lockers for students to store course literature. When you have obtained at least 40 credits, you may rent a locker and pay 400 SEK for a yea
6、rs rental period.Rules to be FollowedMobile phone conversations are not permitted anywhere in the library. Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.Please note that food and fruit are forbidden in the library, but you are allowed to have
7、 drinks and sweets with you.1. What is the librarys upper floor mainly for students to do?A. Read in a quiet place.B. Have group discussions.C. Take comfortable seats.D. Get their computers fixed.2. What condition should be met to book a group-study room?A. A group must consist of 8 people.B. Three-
8、hour use per day is the minimum.C. One should first register at the university.D. Applicants must mark the room on the map.3. A student can rent a locker in the library if he _.A. can afford the rental feeB. attends certain coursesC. has nowhere to put his booksD. has earned the required credits【答案】
9、1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文。介绍了Stockholm University Library这个图书馆的一些情况。【1题详解】细节理解题。题干中的the upper floor是有关地方的信息,这暗示我们可以在Zones(地带)这个段落里面去找。根据Zones中The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading可知,上层是供阅读的地方,答案为A。【2题详解】细节理解题。题干中的group-study告诉读者答案应该出现在Group-study Places中。A错在
10、must,因为也可以是2-3 people;B错在minimum(至少),文中用了You can use a room three hours per day;D错在不是applicants标注出来,而是这样的房间已经标注好了(All rooms are marked on the library maps)。故选C。【3题详解】细节理解题。题干中的locker出现在Storage of Study Material中,这里A、B、C、D中出现文中所提到信息有A和D,但和文中这句“When you have obtained at least 40 credits, you may rent
11、a locker”相匹配的只有D。故选D。BYour house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. You can make your environment work for you instead of against you. Here are some ways to turn your home into part of your
12、 diet plan.Open the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less selfconscious (难为情) when theyre in poorly lit placesand so more likely to eat lots of food. If your home doesnt have enough window light, get more lamps and flood
13、 the place with brightness.Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less h
14、ungry. So when its time to repaint, go blue.Dont forget the clockor the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories (卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while youre at it
15、, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal.Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 percent more when using a 12inch plate instead of a 10inch plate. When we
16、choose a large spoon over a smaller one, total intake (摄入) jumps by 14 percent. And well pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass.4. The text is especially helpful for those who care about _.A. their home comfortsB. their body shapeC. house buyingD. health
17、y diets5. A home environment in blue can help people _.A. digest food betterB. reduce food intakeC. burn more caloriesD. regain their appetites6. What are people advised to do at mealtimes?A. Eat quickly.B. Play fast music.C. Use smaller spoons.D. Turn down the lights.7. What can be a suitable title
18、 for the text?A. Is Your House Making You Fat?B. Ways of Serving DinnerC. Effects of SelfConsciousnessD. Is Your Home Environment Relaxing?【答案】4. B 5. B 6. C 7. A【解析】试题分析:想要减肥,除了少吃外,还和房间有关系。建议有4条:1.房间要明亮;2.用冷色系会减少食欲;3.放一些舒缓的音乐就餐;4. 用小的碗碟。【4题详解】B 推理判断题。根据全文第一段Here are some ways to turn your home into
19、 part of your diet plan.可知,这篇文章更可能是对那些在乎自己的体型的人有帮助。故选B。【5题详解】B 细节理解题。根据第三段第二句话in one study,可知在蓝色的房间内人吃的相对较少。故选B。【6题详解】C 推理判断题。最后一段介绍,要想少吃,要用小碗小勺,前面介绍说到,吃得快,房间暗会增加饮食,放舒缓的音乐有助于减少饮食的速度和进食量。故选C。【7题详解】A主旨大意题。根据开头的后文Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.可知,本文就房间的布置给那些想减肥的人士提了一些建
20、议。所以选A可以更好地概括全文。考点:科普类短文阅读COur character, basically, is made up of our habits. “Sow a thought, reap an action; sow an action, reap a habit; sow a habit, reap a character; sow a character, reap a destiny (命运),” as the saying goes.Habits are powerful factors in our lives. Because they are often uncons
21、cious patterns, they constantly daily affect our character and produce our effectiveness or ineffectiveness.As Horace Mann the great educator, once said, “Habits are like a cable. We weave a rope of it every day and soon it cannot be broken.” I personally do not agree with the last part of his expre
22、ssion. I know habits can be learned and unlearned. But we also know it isnt a quick fix. It involves a process and a tremendous effort.Those of us who watched the lunar voyage of Apollo 11 were shocked as we saw the first men walk on the moon and return to earth. But to get there, those astronauts h
23、ad to break out of the tremendous gravity pull of the earth. More energy was spent in the first few minutes of lift-off, in the first few miles of travel, than was used over the next several days to travel half million miles.Habits, too, have tremendous gravity pull. However, most people dont realiz
24、e or admit it. Getting rid of bad habits really requires great willpower and some changes in our lives. Lift-off takes tremendous effort, but once we break out of the pull of gravity, we can enjoy unprecedented (空前的) freedom.Like any natural force, gravity pull can work with us or against us. The gr
25、avity pull of some of our habits may currently be keeping us from going where we want to go. But it is also gravity pull that keeps our world together and keeps the planets in their orbits and our universe in order. It is a powerful force, and if we use it effectively, we can use the gravity pull of
26、 habit to create the order necessary to establish effectiveness in our lives.8. Why did the author quote the saying in the first paragraph?A. To support the authors opinion about the habit.B. Because a great educator asked the author to do it.C. To show the author was a wise man.D. Because the autho
27、r liked the old saying very much.9. Why does the author say habits have powerful effects on our lives?A. Because you can reap a character by sowing a habit.B. Because habits can be learned and unlearned.C. Because habits can constantly affect out character.D. Because a habit is like a cable and usef
28、ul to our life.10. What does the writer mean by referring to gravity pull?A. To prove that the habits can work with us or against us.B. Breaking the gravity pull means enjoying freedom.C. The gravity pull is very important in our lives.D. Ridding bad habits needs great willpower.【答案】8. A 9. C 10. A【
29、解析】本文是一篇议论文。文章主要论述的是人的品德基本上是由习惯组成的。习惯对我们的生活有绝大的影响,经年累月影响着我们的品德,暴露出我们的本性,左右着我们的成败。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的“Our character, basically, is made up of our habits.(我们的性格,基本上是由我们的习惯组成的)”以及引用的谚语“Sow a thought, reap an action; sow an action, reap a habit; sow a habit, reap a character; sow a character, reap a des
30、tiny (命运),” as the saying goes.(“播下一个思想,收获一个行动;播下一个行动,收获一个习惯;播种一种习惯,收获一种性格;播下一种性格,收获一种命运,” 正如俗语所说)”可知,第一段引用谚语的原因是为了支持作者关于这个习惯的观点我们的性格,基本上是由我们的习惯组成的。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“Habits are powerful factors in our lives. Because they are often unconscious patterns, they constantly daily affect our characte
31、r and produce our effectiveness or ineffectiveness.”可知,习惯是我们生活中强有力的因素。因为它们往往是无意识的模式,它们每天不断地影响我们的性格,产生我们的效力或无效。由此可知,作者说习惯对我们的生活有强大的影响,因为习惯可以不断地影响我们的性格。故选C。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Like any natural force, gravity pull can work with us or against us. The gravity pull of some of our habits may currently be
32、 keeping us from going where we want to go.”可知,就像任何自然力一样,地心引力可以为我们所用,也可以对我们不利。我们某些习惯的引力可能正在阻碍我们到达目的地。由此可知,作者通过引用地心引力来证明习惯可以帮助我们,也可以对我们不利。故选A。DSwimming and English LearningCan you swim? Do you like swimming? Yes? Well, how can you learn to swim? I think the best way is to go into the water and learn.
33、 Im afraid youll never learn to swim just by reading books about swimming or looking at others swimming. Its the same with the English study. We must practice, practice and practice.Listening and speaking are very important for beginners. The children in English-speaking countries first listen to ot
34、hers. Then they try to imitate and speak. We can listen to English programs on radio. You may just understand a few words. It doesnt matter. Just be relaxed, try to catch every word.Somebody may be a good listener. But he dare not speak. Hes afraid of making mistakes. You know we sometimes make mist
35、akes when we speak Chinese. Dont be afraid. We must be brave. If you really want to learn English well, you must try to speak with everyone so long as he knows English. Whether you know him or not is not important when theres nobody to talk with, you can talk to yourself in English. Its interesting
36、and also a good way to practice your spoken English. Remember, the more you speak, the fewer mistakes youll make.Reading and writing are more important for senior school students. First we must choose the books were interested in. A lot of reading will improve your language sense. This is the most i
37、mportant.Keep writing English diaries. We can also write English articles. You may even post them to English magazines. Dont be afraid of failure. Failure is the mother of success.Easier said than done. Well, lets do more practice from now on. Im sure youll learn English well in this way.11. You can
38、 learn to swim by_.A. reading books about it.B. looking at others swimmingC. having lessons on it.D. going into the river and learning12. We should learn English by _.A. listening and speakingB. reading and writingC. A and BD. swimming13. What will you do with mistakes when you speak?A. Dont make mi
39、stakes.B. Study hardC. Try not to speak EnglishD. Dont be afraid.14. Whats more important for senior school students?A. listeningB. speakingC. reading and writingD. learning15. We can listen to English _, according to the passage.A. by trainB. on the radioC. every minuteD. now and then【答案】11. D 12.
40、C 13. D 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。文章从听说读写四个方面分享了一些练习、提升英语的方法。【11题详解】细节理解题。根据第一段的“I think the best way is to go into the water and learn.”可知,作者认为学习游泳的最佳方式就是入水学习。故选D项。【12题详解】细节理解题。根据第二段的“Listening and speaking are very important for beginners.(听和说对初学者来说是非常重要的)”和的“Reading and writing are more important fo
41、r senior school students.(阅读和写作对高中生来说更重要)”可知,英语学习中,听说读写四个方面都是十分重要的。故选C项。【13题详解】推理判断题。根据第三段的“You know we sometimes make mistakes when we speak Chinese. Dont be afraid.(你知道,当我们说中文时,我们有时会犯错误。别害怕)”可知,我们说汉语也会犯错,因此推断当你讲英语时,不要害怕犯错。故选D项。【14题详解】细节理解题。根据第四段的“Reading and writing are more important for senior s
42、chool students.(阅读和写作对高中生来说更重要)”可知,对于中学生来说,阅读和写作更为重要。故选C项。【15题详解】细节理解题。根据第二段的“We can listen to English programs on radio.”可知,我们可以在电台上听英语节目。故选B项。第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Wrong Reasons for Going to CollegeA college education can be priceless. _16_ If any of these f
43、ollowing factors had a big influence on your decision youre probably right to second-guess yourself.Because all your friends are going.In only a few weeks time, the whole friend group will be scattered to a half dozen different colleges in a half dozen different places. _17_ Friends will wonder what
44、s wrong with you.Because someone else expects it from you._18_ Or maybe, youre the kid that everyone is proud to believe will be the first to get there. It seems that for years everyone has just assumed that of course youll go. Its become so much a part of the air you breathe that youve never stoppe
45、d to consider whether you want to go or whether youre ready to go.Because you dont know what else to do.Its been tough to find even a summer job. You dont have an alternative plan. Everyone else is doing it._19_ That is the lamest of reasons to spend $20,000 or more in the next year._20_Your uncle t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429365.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
