广东省六校2013届高三英语5月高考模拟考试试题(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 2013 届高三 英语 高考 模拟考试 试题 解析 新人
- 资源描述:
-
1、2013届高三六校高考模拟考试英语试题 本试卷共8页,三大题,满分135分。考试用时120分钟。I 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。In the middle 1800s, there were only a few white settlers in the southwestern United States. The Apache, a native Indian tribe, lived at 1 with the whit
2、e settlers.In February 1861, Lieutenant Bascom, an American military officer, asked to speak with Cochise because a farm had been attacked and a white boy taken away. Cochise was an unusually powerful Apache leader. The whites who knew him both feared and 2 him. Friends as well as enemies considered
3、 him to be a(n) 3 man. He always told the truth and expected others to do the same. Lieutenant Bascom knew nothing about Cochise. The officer was 4 only with succeeding at his first command.Cochise was not 5 for the attack. So, the Apache chief believed the American soldiers had come in peace and he
4、 went to meet them with his family, which was a sign of 6 . But Lieutenant Bascom did not understand the sign.They met in Bascoms cloth tent. Cochise told the officer that his people were not 7 in the attack. Lieutenant Bascom, however, accused Cochise of 8 and told Cochise that he and his family wo
5、uld be held prisoner until the boy was returned.Cochise reacted 9 . He stood up, pulled out his knife and cut a hole in the 10 . He escaped through the hole. The soldiers waiting outside were taken by 11 . They shot at Cochise three times but missed. But the soldiers captured the other people.Cochis
6、e caught four Americans and left a message for Bascom about 12 prisoners. But Bascom did not find Cochises message until two days later. By then, it was too late. The Americans had already 13 Cochises family. Cochise immediately made plans to 14 the Americans and he had the prisoners killed. He deci
7、ded that Americans could 15 be trusted. The incident led to years of violence and terror. 1.A. easeB. warC. peaceD. will【答案】C【解析】ease 轻松;war战争; peace和平;will意愿。Apache一个土著印第安部落,它与白人的定居者要和平相处,故选C。2.A. lovedB. respectedC. hatedD. envied【答案】B【解析】love喜欢;respect尊敬;hate恨;envy嫉妒。这些白人都很害怕他并且很尊敬他,故选B。3.A. hone
8、stB. violentC. ambitiousD. outspoken【答案】A【解析】honest诚实的; violent暴力的; ambitious有雄心的; outspoken坦率的。He always told the truth可知朋友和敌人都认为他是一个诚实的人,故选A。4.A. busyB. concernedC. facedD. worried【答案】B【解析】busy忙碌的; concerned关心的; faced表面的; worried担心的。这位军官就是只关心在他的第一个命令。故选B。5.A. eagerB. preparedC. blamedD. responsibl
9、e【答案】D【解析】eager渴望的; prepared准备好的; blamed混蛋的; responsible有责任的,可靠的。Cochise对这次袭击事件没有责任,故选D。6.A. strengthB. braveryC. trustD. fear【答案】C【解析】strength体力; bravery勇敢; trust信任; fear恐惧。部落首领相信美国士兵是可以和平相处的,于是他就带着他的家人去见他,这种做法是一种信任的表现,故选C。7.A. involvedB. interestedC. guiltyD. included【答案】A【解析】involved有关的,卷入的,复杂的;
10、interested感兴趣的; guilty有罪的; included包括的。Cochise告诉军官他的人没有卷入这场袭击,故选A。8.A. jokingB. pretendingC. murderingD. lying【答案】D【解析】joking开玩笑; pretending假装; murdering谋杀; lying说谎。Bascom怀疑Cochise说了谎,故选D。9.A. quicklyB. angrilyC. fiercelyD. hurriedly【答案】A【解析】quickly快地; angrily生气地; fiercely猛烈地; hurriedly匆忙地。Cochise反应
11、很快,故选A。10.A. doorB. wallC. tentD. front【答案】C【解析】door门; wall墙; tent帐篷; front前面。根据They met in Bascoms cloth tent.可知他们是在帐篷见面。他站起来,拔出刀就在帐篷上划了一个洞,故选C。11.A. amazementB. nervousnessC. terrorD. surprise【答案】D【解析】amazement惊异; nervousness紧张; terror恐怖; surprise惊奇。这里是固定短语take by surprise惊奇,故选D。12.A. releasingB.
12、returningC. killingD. exchanging【答案】D【解析】releasing释放; returning归还; killing杀死; exchanging交换。Cochise抓住了四个美国兵,给Bascom留了一张纸条关于交换囚犯的事,故选D。13.A. beatenB. caughtC. hangedD. imprisoned【答案】C【解析】beaten打败; catch抓住; hang绞死; imprison关押。根据he had the prisoners killed可知他的家人死了。美国人已经把他的家人绞死了,故选C。14.A. repayB. rewardC
13、. removeD. resist【答案】A【解析】repay回报,报复; reward报答; remove移动; resist抵抗。Cochise立刻做出计划来报复美国人,故选A。15.A. rarelyB. neverC. merelyD. seldom【答案】B【解析】rarely很少地; never从不; merely仅仅; seldom很少。他决定美国人再也不能相信了,故选B。第二节 语法填空 (共10小题 ,每小题1.5分 ,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1625的
14、相应位置上。Our experience at the Childrens Medical Care Center was eye-opening. We saw a lot of children without hair due to their radioactive treatment. We played with them and taught them to draw pictures. The children, though 16. (suffer) such great pains, were so friendly that it was much easier to i
15、nteract with them than we 17. (expect).One day, an incident deeply touched us. A girl suggested that she teach us how to fold paper. She taught us 18. great patience, explaining each step slowly and clearly. Though we could easily do that, we still pretended to know nothing about it. We followed her
16、, step by step, doing everything she told us. Finally, _19. we finished our work successfully, she gave each of us 20. big hug. We could see the pride and happiness on her face. Her father was so thankful to us that he held our hands tightly, tears in his eyes. And it was not until then 21. we knew
17、the girl would receive an operation the next day.Many stories happened at the center. It was really a 22. (value) experience to us all, enriching our life in a positive way. The childrens happy faces and 23. strong minds will stay with us forever. The days we spent at the Center inspired us boys 24.
18、 (reflect) on many things. We began to reflect on how to deal with the difficulties in life, because our “troubles” seem not worth mentioning at all compared with 25. these innocent kids are going through.II 阅读(共两节,满分50分)第节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A A fellow s
19、peaker from California named Geri flew to Japan, in her favorite jeans and a casual jacket, to give her first speech. Fourteen hours later, four perfectly dressed Japanese gentlemen greeted her at Narita Airport. Smiling and bowing low, they handed her their business cards. With her bag in one hand,
20、 Geri took their cards with the other. She thanked them, glanced briefly at the cards, and put them into her jeans pocket quickly. When the five of them arrived at the hotel, they invited Geri to tea in the lobby (大厅). While sipping tea, the gentlemen presented her with a small gift which she eagerl
21、y opened. She was thrilled with the gift and shouted excitedly, “Oh, its beautiful!” At this point, the four Japanese gentlemen stood up and, bowing only very slightly, said “Sayonara” and left immediately. Poor Geri was left astonished. What did she do wrong?Everything! Her jeans were the first gaf
22、fe. Even if youre coming off a bicycle in Japan, you do not meet c1ients (客人) casually dressed. The second mistake was Geris handling of their business cards rudely. In Japan, the business card is one of the most important communicative tools. It is always presented and accepted respectfully with bo
23、th hands. However, Geri put their cards away much too quickly. In Japan, people use business cards as a conversation starter. You chat about each others cards and work and do not put theirs away until they gently and respectfully place yours in safekeeping. Putting it carelessly into her jeans pocke
24、t was the ultimate disrespect.Then, the fourth horror of horrors was that Geri should not have opened the gift in front of her clients. In a land where saving face is critical, it would be embarrassing to discover the gift they gave was not as nice as the one they received. What is worse, Geri hadnt
25、 even given them a gift!26. In the four Japanese gentlemens eyes, Geri took their cards _.A. excitedlyB. embarrassinglyC. politelyD. disrespectfully【答案】D【解析】细节理解题。根据The second mistake was Geris handling of their business cards rudely.这是对他们的不尊敬,故选D。27. Why did the four Japanese gentlemen leave Geri s
26、uddenly?A. Because they couldnt bear Geris behavior any longer.B. Because they had finished the task.C. Because Geri had something more important to do.D. Because Geri felt embarrassed.【答案】A【解析】推理判断题。根据倒数第二段可知这些男士认为Geri的做法极为不礼貌,已经无法忍受,所以离开了,故选A。28. What does the underlined word “gaffe” in Paragraph
27、3 probably mean?A. ignoranceB. sadnessC. mistakeD. carelessness 【答案】C【解析】词义猜测题。根据What did she do wrong?再根据第三段都是列举她的错误所在,故选C。29. The third mistake Geri made was that she _.A. used her own card as a conversation starterB. took her clients cards with one hand C. kept her clients cards in a wrong placeD
28、. met her clients in jeans【答案】C【解析】细节理解题。根据Putting it carelessly into her jeans pocket was the ultimate disrespect.故选C。30. What lesson can we draw from this story?A. Honesty is the best policy.B. Think twice before you take any action.C. When in Rome, do as the Romans do.D. Dont claim to know what y
29、ou dont know.【答案】C【解析】推理判断题。根据Geri的做法可知她不了解当地的礼仪,故犯下这样的错误,故选C。 B Life is to be enjoyed. Theres no point in giving up something you enjoy unless you get something back thats even better. When people eat more healthfully, exercise, quit smoking, and manage stress better, they find that they feel so mu
30、ch better that it reconstructs the reason for making these changes from fear of dying to joy of living. The latest studies show that when you exercise and eat right: YOUR BRAIN receives more blood flow and oxygen, so you become smarter, think more clearly, have more energy, and need less sleep. Two
31、studies showed that just walking for three hours per week for only three months caused so many new neurons (神经细胞) to grow that it actually increased the size of peoples brains!YOUR FACE receives more blood flow, so your skin glows more and wrinkles less. You look younger and more attractive. In cont
32、rast, an unhealthy diet, chronic emotional stress and smoking reduce blood flow to your face so you age more quickly. Smoking accelerates aging because nicotine causes your arteries (动脉) to narrow down, which decreases blood flow to your face and makes it wrinkle earlier. This is why smokers look ye
33、ars older than they really are.YOUR GENES change. In May, a study was published in the Proceedings of the National Academy of Sciences showing that changing your lifestyle changes your genes. YOUR TELOMERES (染色体端粒) get longer. Telomeres are the ends of our chromosomes (染色体) that control how long we
34、live. As telomeres become shorter, then cells age more quickly, thus shortening your life.Besides, one of the most interesting findings in the study was that the mothers awareness of stress was more important than what was really occurring in their lives. The researchers gave the women a questionnai
35、re and asked them to rate on a three-point scale how stressed they felt each day, and how out of control their lives felt to them. The women who were aware that they were under heavy stress had significantly shortened and damaged telomeres compared with those who felt more relaxed. On the contrary,
36、some of the women who felt relaxed despite raising a disabled child had more normal-appearing telomeres.In other words, if you feel stressed, you are stressed; if you feel fine, you are fine.31. Which of the following are good for lengthening ones life, according to the passage? eat healthy food dri
37、nk plenty of water take exercise get up early go to sleep early release ones stress A. B. C. D. 【答案】A【解析】细节理解题。根据When people eat more healthfully, exercise, quit smoking, and manage stress better, they find that they feel so much better,故选A。32. The underlined words “your skin glows” in Paragraph 3 a
38、re closest in meaning to _.A. your skin becomes white as there is plenty of sunshine B. your skin becomes smooth as there is much blood in itC. your skin looks pink as you are healthyD. your skin becomes soft as you exercise enough【答案】C【解析】词义猜测题。根据You look younger and more attractive.可推出你的皮肤看起来粉作为你是
39、健康的,故选C。33. In the authors opinion, when you exercise and eat right, you will experience some changes EXCEPT _.A. brains becoming clevererB. faces having fewer wrinkles C. arteries turning narrower D. genes being changed【答案】C【解析】细节理解题。根据Smoking accelerates aging because nicotine causes your arteries
40、 (动脉) to narrow down,故选C。34. From the last but one paragraph we learn that _.A. mothers will have more damaged telomeres if they raise a disabled child B. mothers dont know how to handle stress effectivelyC. some women were asked to fill out a questionnaire about educating children D. mothers positi
41、ve attitudes are the key to managing their stress【答案】D【解析】细节理解题。根据On the contrary, some of the women who felt relaxed despite raising a disabled child had more normal-appearing telomeres.故选D。35. The best title for the passage would be _. A. Eat better, live betterB. Feel better, live longerC. Less s
42、tress, fewer diseases D. Smoke more, age sooner【答案】B【解析】标题归纳题。根据全文的内容来看怎样做才能延长人的生命,故选B。C Child prodigies (神童) cause awe, wonder and sometimes jealousy: how can such young children display the kinds of musical or mathematical talents that most adults will never master, even with years of hard practic
43、e? It is widely acknowledged that prodigies are born, not made. Practice alone isnt going to turn out the next 6-year-old Mozart.So finds a recent study of eight famous young prodigies, which sought to make it easier to understand the causes of their talent. The study found a few key characteristics
44、 these youngsters had in common. For example, they all had exceptional working memories, far better than ordinary people. Surprisingly, however, the study found that not all of the prodigies had high IQs. Indeed, while they had higher-than-average intelligence, some didnt have IQs that were as remar
45、kable as their early achievements would suggest.The authors also found that prodigies scored high in autistic (自闭症的) features, especially in their extreme attention to details. They scored even higher on this feature than people diagnosed (诊断) with Aspergers syndrome, a high-functioning form of auti
46、sm (自闭症) that typically includes great enthusiasm about details.Three of the eight prodigies had a diagnosed autism disorder. Four of the eight families included in the study reported autism diagnoses in first-or-second-degree relatives, and three of these families reported a total of 11 close relat
47、ives with autism. In the general population, in comparison, about 1 in 88 people have either autism or Aspergers.Other unusual similarities between prodigies and those with autism: theyre both more likely to be male and both are associated with difficult pregnancies, suggesting that what they had go
48、ne through before they were born may play a role in their development.Yet, very little research has been done on the connection between autism and extreme talent. As a matter of fact, prodigies appear to benefit from certain autistic tendencies. In other words, these children may have some genetic f
49、eature or learned skill that allows them to maintain intense focus, without damaging their social skills or suffering from other disabilities that typically accompany autism disorders. Comparing these children with those who have autism could therefore potentially help explain what goes wrong in tho
50、se who develop disabling forms of autism and what goes right in others with similar features who simply benefit from the condition and are able to improve their abilities.36.According to Paragraph 1, what is the common idea towards child prodigies?A. They are not created.B. Practice can create child
51、 prodigies.C. They must be created.D. Musical child prodigies are created within several years.【答案】A【解析】细节理解题。根据It is widely acknowledged that prodigies are born, not made.他们是天生的,不是后天创造的,故选A。37.Which of the following is TRUE according to the recent study?A. All the child prodigies have limited worki
52、ng memories.B. All the child prodigies dont have high IQs.C. All the child prodigies have autism at the same time.D. Child prodigies come into being after a good education.【答案】B【解析】细节理解题。根据Indeed, while they had higher-than-average intelligence, some didnt have IQs并非所有的神通都有高的智商,故选B。38.What can we le
53、arn from Paragraph 4?A. All these eight prodigies are diagnosed with autism.B. Prodigies are more likely to suffer from autism than the ordinary people.C. Children diagnosed with autism are likely to become a prodigy.D. Child prodigies and those with autism have something in common. 【答案】B【解析】推理判断题。根
54、据Three of the eight prodigies had a diagnosed autism disorder.故选B。39. What is the main idea of the passage?A. What talent and autism have in common? B. What are the characteristics of talent?C. What are the findings about a mental disease called autism?D. What is autism? 【答案】A【解析】主旨大意题。根据全文的内容可知主要论述
55、的神通也就是有天赋的人往往和人的自闭症有关,故选A。40. Such an article is most likely to be found in _.A. a business magazine B. a newspaperC. a sports program on TV D. the Science Column of a magazine【答案】D【解析】文章出处题。根据全文的内容来看是关于科普性的文章,故选D。D When Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow, the whole world wanted to know who
56、 dressed the elegant first lady. The reporter released the secretMa Ke.Peng Liyuan has been wearing Ma Kes designs for more than a decade, a fact that was only highlighted recently when she was on her first state visit, accompanying her husband President Xi Jinping. The elegant and attractive Peng,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
