2021-2022学年高中英语 Unit 1Cultural relics Learning about Language练习(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit 1Cultural relics Learning about Language练习含解析新人教版必修2 2021 2022 学年 高中英语 Cultural
- 资源描述:
-
1、Unit 1Learning about Language【基础全面练】. 单句语法填空1. Alice received an invitation from her boss, which came as a surprise. 2. Watch out! Dont get close to the building whose walls are being painted. 3. The famous actor became successful, who began to appear on the stage to make a living at the age of 8. 4
2、. Do you know the year when the Communist Party of China was founded? 5. Until now, we have raised 50, 000 pounds for the poor children, which is quite unexpected. 6. People who work in big companies usually like to eat in the fast food restaurants, where eating doesnt take much time. 7. I am outgoi
3、ng and active, for which I think we can be good friends. 8. As is known to us all, April 14, 2010 was the day when Yushu earthquake happened. 9. In Sydney Olympics the Chinese team got 28 gold medals, 16 of which were won by women. 10. He often works far into the night, by which time everyone else h
4、as left the office. . 完成句子1. The old man has three daughters, all of whom are teachers. 那位老人有三个女儿, 她们都是教师。2. The house which I bought last year has got a lovely garden. 我去年买的那幢房子带着一个漂亮的花园。3. As is reported in the newspaper, peoples life in the countryside is getting better and better. 正如报纸上报道的那样, 农村
5、人的生活正变得越来越好。4. He seems not to have grasped what I meant, which makes me upset. 他似乎没领会我的意思, 这使我心烦。5. Many children, whose parents are always working in big cities, are taken good care of in the village. 许多父母远在大城市工作的孩子们在村子里被照顾得很好。6. Soon children in the camp had many friends, with whom they shared fo
6、od, stories and projects. 不久, 营地里的孩子们就有了许多朋友, 他们分享食物、故事和项目。【综合应用练】. 阅读理解 The Egyptian city Thonis-Heracleion was founded in the eighth century B. C. For centuries, its location at the mouth of the Nile River made it a gateway to Egypt which foreign traders needed to pass through. This brought it bot
7、h wealth and influence. Its name shows the citys foreign ties: Thonis was its Egyptian name, but the Greeks, who had close contact with the Egyptians, named it Heracleion after the hero Hercules. The neighbouring city Canopus shared Thonis-Heracleion s wealth and prestige (声望). Both cities appeared
8、in the writings of ancient historians and poets. But then they disappeared from all records. For centuries, no one even knew where these once-great cities were located. In 1933 a British pilot flew over a bay in Egypt and spotted ruins. He reported his find, but nothing came of it. Not until 2000 di
9、d anyone research into the bay thoroughly. That year French archaeologist Franck Goddio used a tool that measured variations in the earths magnetic field (磁场) to make a detailed map of the ocean floor. The map helped him and his team choose the most promising areas to dig. At the bottom of the ocean
10、, Goddios team found the remains of Thonis-Heracleion and Canopus. They carefully dug the cities out from mountains of sand that had settled over them. They made some amazing discoveries, such as a five-meter-tall statue. A stele (石碑), records the citys name and information about laws, such as tax r
11、egulations. And 69 ships lay buried in the same baythe largest group of ancient ships ever found. For all their glory, these cities were built on a foundation of soft clay (黏土). As their populations grew, the weight of people and homes pressed the clay. In A. D. 800 the ground below the city collaps
12、ed (坍塌), causing people to run away. The ground collapsed again some time later, and over the course of 1, 000 years, the land sank under the waves. Under the water, sand settled gently over the ruins, saving them from being destroyed. 【文章大意】文章介绍了两座沉入海底上千年的埃及古城被发现的过程。1. What can we learn about the c
13、ity Thonis-Heracleion? A. It was less famous than Canopus. B. It was once an important center of trade. C. It was once under the control of the Greeks. D. It was recorded in more detail than Canopus. 【解析】选B。推理判断题。由第一段的. . . made it a gateway to Egypt which foreign traders needed to pass through. Thi
14、s brought it both wealth and influence 可知, 埃及古城 Thonis-Heracleion 曾是重要的贸易中心。2. Goddio found the sites of Thonis-Heracleion and Canopus . A. completely by chanceB. according to the historical recordsC. with the support of the British pilotD. thanks to the map of the ocean floor he made【解析】选D。细节理解题。由第
15、三段的 Franck Goddio. . . make a detailed map of the ocean floor. The map helped him and his team choose the most promising areas to dig 可知, Goddio 是通过他绘制的海床细节地图找到 Thonis-Heracleion 和 Canopus 两座古城的。3. What do we know about the treasures found by Goddios team? A. They are still in good condition. B. The
16、y are of little historical value. C. They were hidden in the mountains. D. They belonged to Thonis-Heracleion. 【解析】选A。推理判断题。由倒数第二段的They carefully dug the cities out from mountains of sand that had settled over them 和最后一段的Under the water, sand settled gently over the ruins, saving them from being des
17、troyed 可知, Goddio 的团队发现的那些宝藏都保存完好。. 语法填空(2021海口高一检测)The Silk Road linked ancient Rome and 1. _(distance) China. It was once the greatest network of trade routes (路线) on earth, along 2. _ traveled precious goods, such as silk and gold, as well 3. _ revolutionary new ideas. With time going by, it 4. _
18、(begin) to decline. The traffic slowed, the merchants(商人)left and 5. _(final) its towns disappeared beneath the desert sands to be forgotten for a thousand years. However, tales grew up of lost cities 6. _(fill) with treasures and evil spirits guarding them. In the early years of the last century, f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389360.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
