2020秋高中英语 Unit 3 Under the sea Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋高中英语 Unit Under the sea Section 2训练与检测含解析新人教版选修7 2020 高中英语 训练 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 3Section 请同学们认真完成练案8 .阅读理解AThe growing amount of human noise pollution in the ocean could make fish unable to find a good habitat and cause their death, according to a new research from a UK led team working on the Great Barrier Reef, the largest coral reef (珊瑚礁)in the world, off the northeast
2、coast of Australia.After developing for weeks at sea, baby reef fish rely on natural noises as a clue to find the coral reefs where they can survive and grow stronger.However, with human noise pollution from ships, wind farms and oil mining on the increase, researchers are now concerned that this im
3、portant behavior is coming under threat.Dr Simpson, a senior researcher in a British university,said, “When only a few weeks old, baby reef fish face a very difficult task in locating and choosing a suitable habitat.Reef noise gives them quite important information.But if they learn, remember and be
4、come attracted towards the wrong sounds, we might be leading them in all the wrong directions.”Dr Simpson and his team began their environment.Using underwater light traps, Dr Simpson and his team collected baby reef fish and put them into tanks with underwater speakers playing natural reef noise or
5、 a mix of manmade sounds.The next night the fish were put into speciallydesigned choice tanks.Again they played natural or manmade sounds.All the fish liked the reef noise, but only the fish that had experienced the mix of manmade sounds swam towards it, the others swam away when hearing the manmade
6、 sounds.The test result shows that fish can learn a new sound and remember it hours later.And they can tell the difference between sounds and, based on their experience, become attracted to other sounds, which might really affect their behavior on the most important night of their life.The breakdown
7、 of natural behavior could have damaging effects on the population of future fish groups.文章大意:本文是一篇说明文。经英国科学家的研究发现,海洋中的噪声污染使生活在澳洲的小礁鱼很难找到适合它们的栖息地。1Baby reef fish find coral reefs mainly by their sense of_B_ Asight BhearingCsmell Dtouch解析:细节理解题。根据文章第二段首句中的“.baby reef fish rely on natural noises a clu
8、e.”可知,小礁鱼主要靠听觉找到珊瑚礁。2What did the British research team feel most concerned about after the noise experiment?_C_AThe reason why baby reef fish can find the location of coral reefs. BThe process of how baby reef fish learn a new sound.CThe population of fish groups in the future.DThe eating habits of
9、 baby reef fish.解析:细节理解题。根据文章第五段末句“The breakdown of natural behavior could have damaging effects on the population of future fish groups.”可知,通过噪音实验,科学家最为关心的是未来鱼群的数量问题。3We can infer from the passage that baby reef fish_D_.Acan find their suitable habitat whatever happensBcan survive in difficult livi
10、ng conditionsCcan get used to noise from humansDare easily attracted by sounds解析:推理判断题。通过第五段第二句中的“And they can.become attracted to other sounds.”可知,小礁鱼的行为方式很容易受到其他声音的影响。故选D。4What does the passage mainly talk about?_D_AA new research about noise pollution.BA great task faced by a British research tea
11、m.CThe way baby reef fish survive and grow stronger.DA research about how noise pollution changes fish behavior.解析:主旨大意题。本文主要讲述科学家发现噪声污染会改变小礁鱼的行为方式。故选D。BWhile many people dream of mermaids (美人鱼),few people actually try to become one.How can someone become a mermaid if they dont exist? Just ask Dana
12、Richardson,who is a professional mermaid in Hawaii!“As a child, I always felt very connected to the ocean and played mermaids in the water,” says Dana.“My love of the ocean took me to different types of work such as a lifeguard, swim instructor, boat crew member,underwater photographer, boat captain
13、, and surfer.I just decided to take it to the next level and grow a tail!”Dana doesnt mean literally(照字面地)In 2008 she began making mermaid tails from materials including shiny fabrie(织物)that she wears while freediving in the waters around Kona, Hawaii.Freediving means diving without any protective e
14、quipment.It requires you to hold your breath while swimming deep underwater.As she dives in,Dana not only looks like a mermaid;she experiences what it is like to swim like one too.The waters around Danas home in Kona are filled with wildlife,including dolphins and whales.Kona is by a sheltered sea w
15、here the waters are calm for swimming. For ten years Dana has been swimming with the creatures of Kona.Some of them have even learned to recognize her.Dana knows how to swim with sea life because she is a trained marine(海洋的)naturalist.She understands the behavior of sea life and knows how to safely
16、interact with it.Every morning when she swims with sea life she gets to experience her other “home”“The ocean beneath the depths really is another world.Watching how the world works so gracefully in that circle of life underwater is a beautiful thing.”For Dana Richardson being a mermaid just makes s
17、ense.“Ive always felt more comfortable underwater than on land,”she says.Would you like to follow your dream, even if it seems impossible? Dana reminds everyone,“One person can truly make a difference.By following your heart and offering the world your unique gifts, you will inspire others to do so.
18、The world needs you!”文章大意:本文是一篇记叙文。讲述了一个女孩梦想成真的故事。5What has been influencing Danas work experience most?_A_AHer hobby. BHer family.CHer science teacher. DHer swim instructor.解析:细节理解题。根据第二段首句以及“My love of the ocean.”可知是Dana对海洋和美人鱼的喜爱影响了她。6Why does Dana make mermaid tails?_B_AShe needs them to protect
19、 her.BShe wants to swim like a mermaid.CShe needs to make money with them.DShe wants to take photos of mermaids.解析:细节理解题。根据第三段末句“.she experiences whatit is like to swim like one too,”可知做出美人鱼尾可以让Dana体验到像美人鱼一样游动的感觉。7Being a marine naturalist helps Dana_A_.Aget along well with sea lifeBdiscover her out
20、standing giftsCappreciate the beauty of other peopleDfeel comfortable both underwater and on land 解析:推理判断题。根据第五段的第二句话可推知成为海洋学者帮助Dana更好地了解海洋生物并与它们交流。8Dana encourages people to_C_.Ahelp those in needBlove marine animalsCtry to realize their dreamsDprotect the marine environment解析:细节理解题。根据末段的“By follow
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390234.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
