2020版高考英语外研版新金典大一轮选修8精练:高考提能练(四十四) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语外研版新金典大一轮选修8精练:高考提能练四十四 WORD版含解析 2020 高考 英语 外研版新金典大 一轮 选修 精练 提能练 四十四 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(四十四)选修Module 2The Renaissance.阅读理解A2019江西名校联盟检测Americans are remembering rock musician Thomas Earl Petty. Petty died at his home “surrounded by family, his bandmates and friends” in Malibu, California. He was 66 years old. Pettys longserving manager Tony Dimitriades has made a statement confir
2、ming the time of the singers death.Petty and his band finished their most recent tour at the Hollywood Bowl in Los Angeles. In December, Petty told Rolling Stone magazine that he thought this would be the groups last performance together.Singersongwriter Bob Dylan was a friend of Pettys. They perfor
3、med together over 20 years ago in a group called the Traveling Wilburys. In a statement to Rolling Stone magazine, Dylan said Pettys death was “shocking, crushing news”. And he added, “He was a great performer, full of the light, a friend, and Ill never forget him.”Petty was born on October 20, 1950
4、 in Florida. The New York Times newspaper reported that he had a difficult childhood and did not do well in school. Petty said he first wanted to become a rock and roll star after meeting Elvis Presley while Presley was in Florida filming a movie called Follow That Dream.Petty rose to fame in the 19
5、70s with his band Tom Petty and the Heartbreakers. They were known for hits such as “American Girl”, “Listen to Her Heart” and “You Got Lucky”. The group became a member of the Rock and Roll Hall of Fame in 2001.But alongside his success, Petty suffered from depression (抑郁症) and turned to drugs. A 2
6、015 biography told about his addiction to the drug heroin in the 1990s. Warren Zanes, the writer of Petty: The Biography, told The Washington Post that Petty “hit a point in his life when he did not know what to do with the pain he was feeling”Petty once told CNN, “Music, as far as I have seen in th
7、e world so far, is the only real magic that I know. There is something really honest and clean and pure and it touches you in your heart.”体裁:记叙文题材:成名历程主题:摇滚明星Thomas Earl Petty【语篇解读】本文介绍了摇滚明星Thomas Earl Petty的成名历程等。【难句分析】Petty said he first wanted to become a rock and roll star after meeting Elvis Pr
8、esley while Presley was in Florida filming a movie called Follow That Dream.分析:这是一个主从复合句。said后面是一个含有时间状语从句的宾语从句。译文:Petty说他是在遇到Elvis Presley后第一次想成为摇滚明星的,当时Elvis Presley正在Florida拍摄一部名为Follow That Dream的电影。1What kind of person is Petty according to Dylan?AGenerous and creative.BOptimistic and selfless.
9、CActive and gifted.DConsiderate and kind.答案与解析:C考查推理判断。根据第三段中Dylan对Petty的评价“He was a great performer, full of the light, a friend, and Ill never forget him”可推知,Dylan认为Petty思想上很活跃,也很有才华,故选C项。2Who inspired Petty to become a rock and roll star?APresley. BDylan.CZanes. DDimitriades.答案与解析:A考查细节理解。根据文章第四段
10、中的“Petty said he first wanted to become a rock and roll star after meeting Elvis Presley while Presley was in Florida filming a movie called Follow That Dream”可知,Petty是受到Presley的影响而想成为一名摇滚明星的,故答案为A。3When did Petty become famous?AIn his teens.BIn his twenties.CIn his fifties.DIn his sixties.答案与解析:B考查
11、细节理解。根据文章第四段中的“Petty was born on October 20, 1950 in Florida”以及第五段中的“Petty rose to fame in the 1970s with his band Tom Petty and the Heartbreakers”可知,Petty出生在1950年,而他是在20世纪70年代成名的,据此可算出他是在二十多岁的时候成名的。4Why was Petty addicted to heroin?AHe experienced a troubled childhood.BHe was proud of his success i
12、n music.CHe wanted to escape from his suffering.DHe lost hope for life because of his illness.答案与解析:C考查推理判断。根据倒数第二段中的“But alongside his success, Petty suffered from depression (抑郁症) and turned to drugs”“Petty hit a point in his life when he did not know what to do with the pain he was feeling”可推知,Pe
13、tty因无法摆脱抑郁的痛苦而开始吸食海洛因,故答案为C。B2019南昌模拟Our mother earth is going through a very tough situation and we, the entire human race, are destroying our environment consciously or unconsciously without even realizing its consequences. Now we have to act very smartly and plan something to sustain (保持) what we
14、 still have, getting all necessary support from nature to lead healthy lives.Gardening is always an excellent and environmentally friendly idea. If you can go for sustainable gardening, then it will be even more useful for all. Gardening is a favorite hobby for many. It is time to channelize your ho
15、bby towards a more meaningful motivation.When we do gardening we need to use different ingredients to grow plants. Some of them are natural resources like water, soil, sunshine, and many things like this. Using these resources smartly is a part of sustainable gardening. Some simple techniques includ
16、e: use less water and organic things to grow plants; try to store rainwater so that you can use them for gardening; try using less energy to drive devices; avoid using plastics in any form while gardening; reuse the leaves from your garden to fertilize them. These are the basic sustainable measures.
17、 To do so we need to have proper knowledge about gardening and its requirements so that we can use proper resources without wasting any of them.In todays busy life we dont get much time to spend on our environment. Gardening gives us a chance to do so. We can also have some pesticidefree and fresh f
18、ood if we grow them in our garden. This is the right time to do some good to protect our own environment and gardening is one of the easiest ways. Do you want to start gardening, but youre not sure how? Click here: http:/.体裁:说明文题材:环保主题:园艺【语篇解读】本文主要介绍了可以促进环保的园艺兴趣培养。【熟词生义】race常用义:n.赛跑本句义:n.种族organic常用
19、义:adj.器官的;根本的本句义:adj.有机的【难句分析】Now we have to act very smartly and plan something to sustain (保持) what we still have, getting all necessary support from nature to lead healthy lives.分析:本句是一个复合句。what引导宾语从句,在从句中作宾语;getting是现在分词,和主句主语we构成逻辑上的主谓关系。译文:现在我们必须明智起来,好好计划,以维持我们现有的,从而在自然界中得到必要的支撑过上健康的生活。5What d
20、oes the underlined word “channelize” in Paragraph 2 refer to?ACause. BTransform.CDirect. DAssociate.答案与解析:C考查词义猜测。根据第二段最后一句中的“towards a more meaningful motivation”可推知,此处表示把兴趣集中到一个更有意义的动机上,画线词与C项含义相近,故选C。6Which of the following belongs to a sustainable measure?AUsing advanced electrical machines.BAvo
21、iding fertilizers.CWatering plants with collected rainwater.DClearing away the leaves.答案与解析:C考查细节理解。根据第三段的内容尤其是“try to store rainwater so that you can use them for gardening”可知,利用收集的雨水浇灌植物是一种可持续性的环保方式,故选C。干扰项分析:A项与第三段中的“try using less energy to drive devices”不符;B项和D项与第三段中的“reuse the leaves from your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390737.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《课堂新坐标同步备课参考》2014-2015学年高二语文同步课件:1.4 百丈山记(粤教版选修《唐宋散文选读》).ppt
