2020版高考英语新设计一轮复习外研全国版精练:选修八 MODULE 1——阅读理解组块专练(练速度) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新设计一轮复习外研全国版精练:选修八 MODULE 1阅读理解组块专练练速度 WORD版含答案 2020 高考 英语 设计 一轮 复习 全国 精练 选修 阅读 理解 组块专练
- 资源描述:
-
1、选修八Module 1 单元话题语篇训练.阅读理解AThe following is the information of some excellent hotels at the famous resort (度假胜地) for skiers in Italy.Hotel Ela550 per personThe Hotel Ela has a relaxed atmosphere. It lies in the centre of the resort, only 100m from the main ski lift and 300m from the ski school meetin
2、g point. Its ideal for those who prefer a hotel which is very close to all the resorts action.Rooms (24 people): Twin rooms with cable TV, hairdryer, shower and WC. All rooms have recently been redecorated.Hotel Sport540 per personIt is near to shops, bars and restaurants. The hotel is a great choic
3、e for those looking for lively nightlife. The famous bar is just on the ground floor.Rooms (24 people): All rooms are located on the 2nd and 3rd floors and have hairdryer, minisafe, satellite TV, shower and WC.Please note: This hotel does not accept groups larger than 6 people.Hotel Xalet Verdu559 p
4、er personIt is an attractive hotel decorated in a traditional style and offers comfortable accommodation. The atmosphere is relaxed and welcoming. It is 300m from the main ski lift and the village centre.Garage: 10 a daySafe deposit boxes: free in reception; 20 per week, in room.52 rooms: Twin or do
5、uble bedrooms with shower, hairdryer, satellite TV, telephone and safe.1What is the benefit of staying in Hotel Ela?AIts the cheapest of all the hotels.BIts the best among all the hotels.CIts convenient for the resorts activities.DIt has rooms with cable TV and a hairdryer.解析:选C细节理解题。由Hotel Ela部分中的“
6、It lies in the centre of the resort . Its ideal for those who prefer a hotel which is very close to all the resorts action.”可知,该旅馆位于滑雪胜地的中央地带,对于参加滑雪胜地的活动非常便利。2What is the characteristic of Hotel Sport?AGuests can enjoy the exciting nightlife there.BAll its rooms have just been redecorated.CIt someti
7、mes offers free accommodation.DIt is the largest of all the hotels.解析:选A细节理解题。由Hotel Sport部分中的“The hotel is a great choice . nightlife.”可知,顾客可以享受充满活力的夜生活。3How much should you pay to use a garage and a safe deposit box in reception for a week in Hotel Xalet Verdu?A90.B70.C30. D10.解析:选B细节理解题。由Hotel Xa
8、let Verdu部分的“Garage: 10 a day”及“Safe deposit boxes: free in reception”可知,车库的使用费为每天10英镑,一周共70英镑;使用接待处的保险箱免费。故共需支付70英镑。B(2019成都高中毕业班检测)Every ocean lover knows the dangers of getting caught in a rip current (离岸流). Experienced swimmers know it is relatively easy to escape the narrow channel of the fast
9、moving water by floating and allowing it to drag you further into the ocean or by swimming alongside the shore. However, inexperienced beachgoers often panic, and try to swim to land, placing themselves at risk of drowning due to tiredness. According to the US National Ocean Service, the currents ki
10、ll about 100 Americans each year and account for 80% of all lifeguard rescues. These scary statistics may soon be a thing of the past, thanks to Clever Girl, a smart buoy (浮标) that warns swimmers of the presence of deadly rip currents.The smart device is the brainchild of Australian teenager Maddiso
11、n King, who created Clever Girl as a project for her Grade 12 Design and Technology class. The 18yearold, who works as a lifeguard during her spare time, came up with the brilliant idea after discovering that most children were unable to detect rip currents.The basketballsized plastic buoy, which ca
12、n be attached to a chain of similar devices or the ocean floor, is fitted with a small propeller (螺旋桨). When the water travels at the speed of over 70 centimeters per second, it spins the propeller fast enough to power the light atop the buoy, warning swimmers to stay clear of the area.Though it sou
13、nds simple enough, the youngster had to overcome numerous design challenges. For instance, she picked a red light since it is easy to see in the bright sunlight and also because the color serves as a universal warning sign for tourists that do not speak the local language. The devices smooth surface
14、 and high handles ensure swimmers do not get hurt, while the black, white, and red striped underside, keeps sharks and other animals at bay.Future versions might include something like a warning siren, which would provide sound warnings of rip currents. Besides, the present model costs about $300 to
15、 make. “Thats beyond my purse,” she laughs. “The cost has to be cut down.”语篇解读:本文是一篇说明文。在海洋里游泳时,一些缺乏经验的游泳者遇到高速离岸流时常常感到恐惧,并试图游向陆地,最终因疲劳而溺水身亡。受做临时救生员工作经历的启发,Maddison King发明了一种装置,能在离岸流达到一定速度时发出预警,从而避免人们误入高速洋流。4Which of the following is the right way to escape the rip current?AWaiting for rescues.BSwimm
16、ing to the shore.CMoving fast in the water.DFloating with the water.解析:选D细节理解题。根据第一段第二句可知,有经验的游泳者知道,通过在快速流动的水中漂浮,让流水带着自己流入海洋或沿着海岸游泳是逃离岸流的有效方式。故选D项。5Why did Maddison decide to invent Clever Girl?AShe wanted to challenge her creativity.BShe was motivated by her working experience.CShe was supposed do
17、complete it for her class.DShe was scared by the statistics of the government.解析:选B细节理解题。根据第二段第二句可知,18岁的Maddison King在业余时间做救生员,她发现大多数孩子都无法察觉到离岸流,终究会因为疲劳而使自己处于溺水的危险之中,故B项正确。6What do we know about the present version of Clever Girl?AIts not available on the market.BIts quite attractive for sea animals
18、.CIts based on a complex theory.DIt can give warnings in different ways.解析:选A推理判断题。根据第一段可知,每年大约有100个美国人死于离岸流,但这些可怕的统计数据可能很快成为过去,这多亏了警告浮标装置 Clever Girl。结合最后一段可知,这种装置的成本很高,且未形成成品;据此可以判断,其目前版本还没有投放市场。故选A项。7What could the future version of Clever Girl be like?ASafer and greener.BCheaper and safer.CGreen
19、er and more effective.DCheaper and more effective.解析:选D推理判断题。根据最后一段最后两句可知,这种产品目前的版本成本大约是300美元,在将来成本可能会下降;根据最后一段第一句可知,这种产品会更有效。故选D项。CIt was needles that brought Anaelle Regniel to China. She was attracted by the “tiny silver needles that could smooth the pain of a patient” used in acupuncture (针刺疗法)F
20、ollowing her curiosity, the high school student in France who was learning Chinese about a decade ago, was eager to find out more about traditional Chinese medicine.She majored in both Chinese and Traditional Chinese Medicine (TCM) at college. Then, considering TCM to be more developed in Britain, w
21、here there were a few private hospitals of TCM, she did an internship (实习医生的工作) at a TCM clinic in Leeds, Britain. That was where she heard about the scholarship of the first Confucius Institute for TCM.In 2013, she studied Chinese at the Confucius Institute in Leeds for three months, and won a scho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391549.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
广西桂林市灌阳县2023年七年级下学期期中数学试题【及答案】.pptx
