2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Natural Disasters 高效作业21 PeriodⅠ ListeningandSpeaking(含解析)新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Natural Disasters 高效作业21 Period ListeningandSpeaking含解析新人教版必修第一册 2021 2022
- 资源描述:
-
1、Period Listening and Speaking语言基础巩固.单词拼写1The earthquake was so big that most of the houses in the small village were completely destroyed_2The loud noise of heavy traffic outside affected/ffects_ our study. 3Too much drinking will do damage_ to your health; you should take the doctors advice.4Helico
2、pters rescued_ nearly 20 people from the roof of the building.5I badly need this job. To tell you the truth, it would be a disaster_ for me if I lost it.6More _shelters_ (避难所) for the homeless should be built in some big cities.7Millions of people are suffering from starvation as a result of the _dr
3、ought_ (旱灾)and poor harvests.8There the children can swing and _slide_ (滑行) and go round and round for hours.9In ancient times, people believed that they could be brought back to life after _death_ (死亡).10A great deal of money has been collected to help those suffering from the_flood_ (洪水).单句语法填空1Fl
4、oods and earthquakes are natural _disasters_(disaster).2The lakes and wells all dried up during the _drought_(dry).3When a volcano _erupts_(erupt), it explodes and flames and rocks come out of it.4The disease causes thousands of _deaths_(die) each year.5The old man sat in the shade of the big tree,
5、_sheltering_ (shelter) from the sunlight.6As floodwater rose, their homes were all _flooded_, so people _flooded_ into a big house on the top of the hill. (flood)7It is the area that is often _affected_ (affect) by the hurricane.8The houses which had been _damaged_(damage) in the terrible earthquake
6、 were repaired.9_To_rescue_ (rescue) the drowning boy,the soldier jumped into the lake.10The children had great fun _sliding_ (slide) down the grassy slope last Sunday.短语填空1Large numbers of hungry people _flooded_into_(大量涌入) the area last year. 2He_went_to_her_rescue_ (前去营救)hurriedly when he heard a
7、 girls cry.3Drinking and smoking can _do_damage_to_(给带来损害) your health.4His health will_be_badly_affected_by_(被严重影响)this disease.5The workers wear masks to _shelter/protect_ their eyes _from_(保护免受) the glare of the fire. .完成交际对话(Aaron和Cindy在谈论刚刚发生的地震的情况。)Aaron: I heard a big earthquake 1_hit/struck_
8、 (袭击) Ecuador.Cindy: Yes, it happened yesterday. Aaron: Are there many people who 2_lost_their_lives_(失去生命)?Cindy: Not yet, but many buildings were damaged and lots of people were injured. Aaron: What about the people 3_trapped_in_ (被困于) the buildings now? Cindy: It is reported that volunteers and 4
9、_rescue_workers_(救援人员) have arrived there and some of them 5_have_been_rescued_from_(从中救出来) the buildings.Aaron: Thank goodness. 话题语篇提升.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AIf the crust (外壳) of the earth was not pretty solid (坚固的), it would be shaking and moving up and down frequently. However,
10、 there are places in the rocks of the earths crust where it isnt strongly held together where faults(断层) exist. Along the faults, one rock might push against another with great force. The energy is changed to vibration in the rocks, so they begin to shake and we have an earthquake! The most famous e
11、arthquake in North America was the San Francisco earthquake of 1906. Seven hundred people died and property (财产) damage amounted to about $425,000,000. The greatest destruction came from the fires that followed the quake. One of the most famous earthquakes in Europe took place in Lisbon, Portugal, i
12、n 1755. The city was destroyed and at least thirty thousand people were killed. In 1908, in Calabria and Sicily, a quake killed about seventyfive thousand people. In 1915, in central Italy, hundreds of towns and villages were damaged and thirty thousand people were killed. Two great earthquakes that
13、 caused great damage in Asia took place in Tokyo, Japan, and in Gansu Province, China. The Tokyo quake of 1923 killed more than one hundred thousand people and destroyed the city and the city of Yokohama, too. The Chinese quake in 1920 covered more than three hundred square miles and killed about tw
14、o hundred thousand people. (B)1What does the first paragraph mainly tell us?AWhere earthquakes happen.BHow earthquakes happen.CThe damage caused by earthquakes.DFamous earthquakes in the world.(A)2What does the underlined word“vibration”in the first paragraph probably mean?AShaking.BForce.CEnergy. D
15、Losing.(C)3Which of the following is the correct order of the years when the earthquakes happened? the San Francisco earthquakethe earthquake in Lisbon, Portugalthe earthquake in Calabria and Sicilythe earthquake in central Italythe earthquake in Gansu Provincethe Tokyo quakeA BC D(B)4We can infer f
16、rom the passage that _Athe earths crust in Europe is weaker than that in other placesBthe fires following the San Francisco earthquake caused more damage than the earthquake didCthere were 75,000 people killed in the San Francisco earthquakeDthe city of Yokohama was not greatly influenced by the Tok
17、yo quake答案及解析:【语篇解读】本文介绍了地震是如何发生的及历史上的几次大地震。1B主旨大意题。通读第一段可知, 本段介绍了地震的起因。故B选项正确。2A词义猜测题。一块岩石有可能用力挤压另一块岩石, 地壳的能量发生了改变导致岩石晃动, 于是地震发生了。vibration意为“晃动”,故A选项正确。3C细节理解题。由文章第二、三、四段中地震发生的时间顺序可知C项正确。4B推理判断题。由第二段中“The greatest destruction came from the fires that followed the quake.”可知B项正确。BAngus, Doris, Gabri
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392718.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
