分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021-2022学年新教材高中英语 Welcome Unit Section Ⅱ Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第一册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392900
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:20.47KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 Welcome Unit Section Discovering Useful Structures习题含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材
    资源描述:

    1、Welcome UnitSectionDiscoveringUsefulStructures一、写出画线部分所做的句子成分1.He goes to school by bus.2.That it will rain is certain.3.Tim loves living on the ship.4.It will remain warm for several days.5.We dont allow anyone to smoke here.6.More and more foreigners are learning Chinese.二、阅读理解I am 22.I used to wo

    2、rk in a hotel.It was boring.One day a guest and I had a conversation.She asked me,“Do you like your job?” I was sad because I knew the answer,“No.”She was 74 and gave me the most beautiful advice that I remember in all my life,“You are too young to hate your job,young man.Go to get your passport and

    3、 start your adventure(冒险).”So I did.Since I was a little kid I had been dreaming to know Europe.So next day I had my passport.And one week later,I got my plane tickets.It was impossible to have a long holiday.So I resigned(辞职).My boss said I was crazy.My friends said that I was not responsible.I jus

    4、t paid no attention to those voices.It was winter in Europe,not the best time to travel there.But it is really cheap to travel around Europe in winter.I packed some books,a camera,four shirts,two pairs of pants,a coat,gloves,two pairs of walking shoes,candies and music to give away.I had little mone

    5、y.I just walked and walked.I went to high mountains and big cities and saw some beautiful sunsets.I heard some of the best musicians (for free).I discovered that there was still love in the world.I realised that sunrises are not always blue or yellow.Sometimes they mix.I spent 22 days and $1,500 (in

    6、cluding the plane tickets).What I did to save money:1.Ate 20-cents bread.2.Went to fast food restaurants to get free water.3.Learned to cook.4.Talked with local(当地的) people.They always know where to buy cheap things.5.Only went to free museums (only in England).Until this point in my life,I never ha

    7、d a clear idea of how to deal with my life.Now I do.I want to be a photographer so that I can inspire people with my pictures.Thanks to this travel.Thanks to that lady.1.Why did the old lady advise the man to have an adventure?A.Because he was poor.B.Because she was old.C.Because he didnt like his j

    8、ob.D.Because he wanted to know Europe.2.After the author resigned,what possibly did his friends say to him?A.Are you crazy?B.Guy,you should be responsible.C.A wise decision.Have a good time.D.Its not the best time to travel around Europe.3.In order to save money,the author .A.lived in hotelsB.ate br

    9、ead and hamburgersC.worked as a cookD.tried to find places to buy cheap stuff4.Why did the author say “Thanks to this travel.Thanks to that lady.”?A.Because the travel and the lady made him happy.B.Because the travel and the lady let him know how to deal with his life.C.Because the travel and the la

    10、dy let him hear some of the best musicians.D.Because the travel and the lady let him discover that there was still love in the world.三、七选五阅读理解Johnson lived in a certain part of London.Every morning,he woke up early and took an old bag to the subway station.1 There he would collect scrap(废品).He did t

    11、his every single day.Johnson collected scrap for 20 years.His house was dirty,and a bad smell came out of the house.2 The officers opened the door and cleared the house.They found some money in his house.The police soon knew that Johnson was not a truly poor man because he could live a normal life w

    12、ith the money.3In the evening,the police found Johnson near his house.4 Johnson went back to his house without saying anything.The next morning he woke up as usual and continued collecting scrap.A couple of days later,the police knew that Johnson had to send much money to his old parents.They were b

    13、adly ill for many years in a small village.Although they could get relief(救济金) from the government,Johnson refused.5 After knowing the truth,the officers announced the fact to the neighbours.All of them understood and admired Johnson.Johnson had no great plans or dreams all his life.He won praise fr

    14、om others because he kept independence in his mind.The earlier people learn to be independent,the more meaningful their life will be.A.One of the officers told him that there was no need for him to collect scrap anymore.B.The neighbours could not stand the smell anymore,so they called the police off

    15、icers to deal with the problem.C.He would take the subway to Central London.D.He told the police that he wouldnt collect scrap any longer.E.He believed he could make money by his own hands.F.In this way,he lives a meaningful life.G.They decided to try to stop him from collecting scrap.四、完形填空Dear Son

    16、s,I hope this letter meets you well.Im sure by now youve had many problems the knowledge of books cant 1.Well,I will help you.I am here 2 you,but before you get excited,let me 3 to you that you must only depend on yourselves.I havent come to tell you how to 4 all the problems that come with living.S

    17、ons,life isnt 5 or fair but life is still what we make it.Whenever life hurts you,you should remember that it doesnt define(定义) you.The way how you 6 life is very important.So,if life gives you lemons,boys,make lemonade;if life gives you 7,use it to build a house.I always tell you to 8 people,but yo

    18、u also have to 9 that people wont always be faithful(忠实的).However,my dear sons,always try to see the 10 in everyone.Even when people misunderstand you,your first 11 should be,“They are nice people and they must have their reasons”,and dont jump to conclusions 12 all the facts are taken together.Educ

    19、ation wont answer all your questions.I ask you to never stop learning 13.You should keep reading books.Dont forget the 14 of the elders.Instead,you should move closer to them and see what you can 15.Boys,16 you read my stories very well,youll realise I made a lot of 17.My loves,youll make yours too

    20、because nobody is perfect.Youll learn some lessons the 18 way,but it can make you wiser.I love you,boys.I wish I could be with you forever,and I wish I could 19 be there to set your feet on the right way,but life isnt meant to live forever.I strongly believe youll make me 20.Yours,Dad1.A.findB.recor

    21、dC.changeD.solve2.A.aboutB.forC.againstD.over3.A.give inB.look upC.point outD.add up4.A.avoidB.escapeC.acceptD.correct5.A.hardB.happyC.colorfulD.easy6.A.predictB.treatC.rememberD.know7.A.rockB.happinessC.waterD.surprise8.A.protectB.supportC.trustD.thank9.A.understandB.ensureC.proveD.doubt10.A.realB.

    22、meaningfulC.mistakeD.good11.A.behaviorB.thoughtC.sentenceD.solution12.A.afterB.sinceC.beforeD.while13.A.knowledgeB.experienceC.languagesD.skills14.A.memoryB.healthC.ageD.advice15.A.doB.learnC.sayD.win16.A.butB.becauseC.ifD.though17.A.mistakesB.decisionsC.moneyD.noise18.A.niceB.wiseC.foolishD.hard19.

    23、A.seldomB.sometimesC.alwaysD.regularly20.A.stressedB.nervousC.proudD.excited五、语篇填空The most 1. (value) gift I have ever received was a photo album from my best friend Kevin.Kevin 2. I were classmates for all six years of primary school.We both had the same interests,so we always had a lot of things 3

    24、. (talk) about.It is 4. (wonder) to have such a good friend.However,last summer,Kevin had to move to another city because 5. his fathers job.Then he 6. (give) me a photo album.“It has 7. (photo) of the memorable events we have experienced together.Ive also 8. (write) some notes under each photo,” he

    25、 said.I was 9. (deep) moved.I put the album beside my bed.I always look at it 10. I think of Kevin.六、短文改错The winter holiday is coming,which makes me very exciting.I have been looking forward to relax myself and Id like to go fishing,climb high mountains and rides my bicycle.I think I can play footba

    26、ll or play the chess with my father as well.How a wonderful time I will have during the winter holiday!But my father has differently opinions.He doesnt want me to go out.Hes afraid that Ill be knocked down a truck,fall into rivers,fall off a tree or fight with other.Besides,hes afraid I will get los

    27、t.I hate being treated like a bird keeping in a cage.I need freedom but I will try to persuade my father.SectionDiscoveringUsefulStructures一、1.状语(A)2.主语(S)3.宾语(O)4.表语(P)5.宾语补足语(C)6.谓语(V)二、1.C根据第三段中的“Youaretooyoungtohateyourjob,youngman.Gotogetyourpassportandstartyouradventure.”可知,当作者在一个旅馆工作的时候,他曾和一位

    28、女士进行交谈,那位女士了解到作者不喜欢自己的工作,于是建议作者拿起护照,开始自己的冒险。由此可知答案是C项。2.B根据第六段中的“MyfriendssaidthatIwasnotresponsible.”可知,作者的朋友们认为他没有责任心。故选B项。3.D根据作者的省钱攻略第4条可知,为了省钱,作者经常和当地的人谈话,因为他们知道哪里的东西比较便宜。故选D项。4.B根据最后一段中的“Untilthispointinmylife,Ineverhadaclearideaofhowtodealwithmylife.NowIdo.”可知,通过这次旅行,作者清楚地知道了自己想要什么样的生活,所以他要感谢

    29、这次旅行。并且这次旅行的建议是那位女士提出的,所以他也感谢那位女士。故选B项。三、1.C2.B3.G4.A5.E四、1.D根据下文第四段的“Educationwontanswerallyourquestions.”可知,作者认为孩子们一定会遇到许多书本知识不能解决的问题。2.B根据上文“Well,Iwillhelpyou.”以及下文“butbeforeyougetexcited”可知,作者写信来帮助孩子们,他会支持孩子们。3.C根据下文“youmustonlydependonyourselves”可知,作者说会帮他的儿子们,但让孩子们别高兴得太早,因为他向孩子们指出(解决问题)只能靠孩子们自己

    30、。4.A根据上文的“youmustonlydependonyourselves”可推知,作者写这封信的目的不是告诉孩子们如何避免生活中遇到的问题。5.D根据下文orfair可推断,生活是不容易的,也是不公平的。6.B根据上文的“.lifeisstillwhatwemakeit.”以及下文的“So,iflifegivesyoulemons,boys,makelemonade.”可推断,作者告诉他的儿子们,如果生活给了你柠檬,那你就制成柠檬水,作者旨在讲述对待生活的方式很重要。7.A根据下文的“useittobuildahouse”可知,如果生活给了你石头,你就用它建造房子。8.C根据下文的“pe

    31、oplewontalwaysbefaithful”可推断作者经常告诉孩子们应该信任别人。9.A根据下文的“peoplewontalwaysbefaithful”可知,作者认为,孩子们应该信任别人,但也应该知道并非所有人都值得信任。10.D根据下文的“Theyarenicepeople.”可知,作者告诉他的孩子们应该尽力地发现别人身上的闪光点,也就是好的方面。11.B根据上文的“Evenwhenpeoplemisunderstandyou”以及下文的“Theyarenicepeopleandtheymusthavetheirreasons.”可知,当别人误会你们的时候,你们首先应该想到他们是好人

    32、,他们那样做是有原因的。12.C根据上文的“dontjumptoconclusions”以及下文的“allthefactsaretakentogether”可知,不要在没有弄清所有事实之前就匆忙下结论。13.A根据下文的“Youshouldkeepreadingbooks.”可推断,作者告诉儿子们不要停止学习知识。14.D根据下文的“Instead,youshouldmoveclosertothem.”可推断,作者告诫儿子们不要忘记长者的建议,相反,应该多和长者接触。15.B根据上文的“Iaskyoutoneverstoplearning.”以及“Instead,youshouldmovecl

    33、osertothem.”可知,作者的意思是要向长者学习。16.C根据下文的“readmystoriesverywell”以及“Myloves,youllmakeyourstoobecausenobodyisperfect.”可推知,作者认为,如果孩子们看了作者的故事,就会发现他曾犯了许多错误。17.A根据下文的“nobodyisperfect”可知,人无完人,谁都会犯错误,作者也不例外。18.D根据上文的“youllmakeyourstoobecausenobodyisperfect.Youlllearnsomelessons.”以及“butitcanmakeyouwiser.”可知,人都会犯错误,但要在错误中学习,这是一个艰难的过程,但错误会使孩子们变得更聪明。19.C根据上文的“IwishIcouldbewithyouforever”可知,深爱孩子们的作者希望能永远和孩子们一起,总能帮助孩子们。20.C作者坚信孩子们不会让他失望,而会让作者为他们感到骄傲。五、1.valuable2.and3.to talk4.wonderful5.of6.gave7.photos8.written9.deeply10.when六、略

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 Welcome Unit Section Ⅱ Discovering Useful Structures习题(含解析)新人教版必修第一册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392900.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1