创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四(浙江专用 人教版)课时作业:UNIT 3 PERIOD ONE WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-学业水平考试2016-2017高中英语必修四浙江专用 人教版课时作业:UNIT PERIOD ONE WORD版含答案 创新 设计 学业 水平 考试 2016 2017 高中英语 必修 浙江
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Period OneWarming Up & Reading.阅读理解AHumor is a most effective, yet frequently neglected, means of handling the difficult situations in our lives.It can be used for patching up differences, apologizing, saying “no,” criticizing, getting the other fellow to do what you want without his
2、 losing face.For some jobs, its the only tool that can succeed.It is a way to discuss subjects so sensitive that serious dialogue may start a quarrel.For example, many believe that comedians on television are doing more today for racial and religious tolerance than people in any other forum.Humor is
3、 often the best way to keep a small misunderstanding from escalating into a big deal.Recently a neighbor of mine had a squabble with his wife as she drove him to the airport.Airborne, he felt miserable, and he knew she did, too.Two hours after she returned home, she received a longdistance phone cal
4、l.“Persontoperson for Mrs.I.A.Pologize,” intoned the operator.“Thats spelled P as in.” In a twinkling, the whole day changed from grim to lovely at both ends of the wire.An English hostess with a quick wit was giving a formal dinner for eight distinguished guests whom she hoped to enlist in a major
5、charity drive.Austerity(节俭)was a fashion in England at the time, and she had asked her children to serve the meal.She knew that anything could happenand it did, just as her son, with the studied concentration of a tightrope walker, brought in a large roast turkey.He successfully elbowed the swinging
6、 diningroom door, but the backswing threw the bird onto the diningroom floor.The boy stood rooted: guests stared at their plates.Moving only her head the hostess smiled at her son,“No harm, Daniel,” she said.“Just pick him up and take him back to the kitchen”.she enunciated clearly so he would think
7、 about what she was saying. “and_bring_in_the_other_one”A wink and a oneliner instantly changed the dinner from a redfaced embarrassment to a conspiracy of fun.【语篇解读】文章通过故事阐述了幽默的作用。1What is the main idea of the passage?AHumor is the key to success in our work and our lives.BHumor enables us to cope
8、with difficult situation effectively.CHumor is the only best way to criticize someone without losing his face.DHumor makes fun of any difficult situations.答案B推理判断题。根据文章第一行Humor is a most effective, yet frequently neglected, means of handling the difficult situations in our lives可知选B。2Which of the fo
9、llowing is NOT stated in the passage?AComedians on TV are believed to have done a lot in making people more tolerant of racial and religious differences.BTo make up differences, humor is a most acceptable as well as a most effective means.CPeople often turn to humorous ways when meeting with difficu
10、lt situations because of its effectiveness.DOnly by adopting the means of humor can one succeed in some jobs.答案C细节理解题。文章并没有提及C。A、B、D文章都提到了。3By saying “and bring in the other one,” the hostess meant that_Athe son had to cook another turkey for the guestsBshe already had made more than one turkey read
11、y for the dinnerCsome other dish would be served instead of a turkeyDthe son could serve the same turkey after it was cleaned答案D推理判断题。根据上下文可知实际上家里只有一只火鸡,那么从厨房里拿出的还是那只。故D正确。BPaul Salopek is an oldfashioned explorer, setting out on foot to circle the world.He is also a modernday explorer.On_top_of a f
12、ew clothes, a small firstaid kit and notebooks, he is carrying a recorder, a video camera, a small computer and a satellite phonea telephone that connects to a satellite and can be used in many places where cellphones dont work.The journey is long21,000 miles! It will take seven years to complete it
13、.Salopek was born in California and spent his childhood in Mexico.He says he has always liked to travel and doesnt like to rush.At the age of fourteen, he climbed Moun.Whitney in California and crossed the states Sierra Nevada Mountains alone.When he was fifteen years, he walked the length of Death
14、Valley.He once rode a mule 2,000 miles through mountains in Mexico.A longtime reporter, Salopek has reported from Africa, Asia and Mexico.Now 51 years old, he plans to keep writing.As he travels around the world, he is writing stories about the people he meets and the way they live.He looks for how
15、people find local solutions to big problems such as lack of food and water.He also records the sounds he hears and takes photos of the sky and the Earths surface.The long walk started in the Rife Valley in Ethiopia in East Africa.Many consider East Africa to be home to the first humans, who lived 16
16、0,000 years ago.Salopek is retracing the paths our ancestors took as they left Africa and settled in parts of the Middle East, Europe, Asia and the Americas.As Salopek is walking, he is learning more about himself and all of humankind.【语篇解读】本文说的是Paul Salopek,一个探险家,同时也是一个记者。从小便喜欢探险,并且去了很多国家进行采访。当然,他也
17、在这些经历中学到了很多。4The underlined phrase “On top of” in the first paragraph can be replaced by “_”AIn addition to BIn the light ofCIn reference to DIn the service of答案A理解分析题。从第一段中“On_top_of a few clothes, a small firstaid kit and notebooks, he is carrying a recorder, a video camera, a small computer and a
18、 satellite phone”可以看出,他除了有一些衣服,小急救箱和笔记本,他还有一个录音机,一台摄像机、一个小型计算机和卫星电话。in the light of 的意思是“根据,按照”;in reference to的意思是“关于”;in the service of的意思是“造福于”;in addition to 的意思是“除之外”。故选A。5The author develops the third paragraph mainly by_Aproviding examplesBmaking comparisonsCmaking a careful analysisDfollowin
19、g the order of time答案D理解分析题。这一段主要描写的是主人公的出生,以及他14岁、15岁的经历。很明显是按照时间顺序写的。故选D。6According to the passage, Paul Salopek is a_Adoctor who likes carrying the small firstaid kitBwriter who likes traveling, exploring and studyingCjournalist who likes traveling, exploring, writing and studyingDphotographer wh
20、o is good at using satellite communication equipment答案C细节理解题。从第四段中“A longtime reporter, Salopek has reported from Africa, Asia and Mexico.Now 51 years old, he plans to keep writing.”可以看出他是一个新闻工作者。其次从第一段中“Paul Salopek is an oldfashioned explorer, setting out on foot to circle the world”已看出,他是一个探险者,非常
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393606.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022四年级语文上册 第七单元 语文园地第2课时上课课件 新人教版.pptx
