四川省广安市2022届高三上学期7月“零诊”考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省广安市2022届高三上学期7月“零诊”考试英语试题 WORD版含解析 四川省 广安市 2022 届高三 上学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广安市2021年春季高2019级“零诊”试题英语注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上。2.回答题选择题时,选出每小题目答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,只交答题卡。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置
2、。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the probable relationship between the speakers?A. Strangers B. Husband and wife C. customer and waitress2. How will Jeremy go to the party?A. With the two speakers B. With other friends C. By himself3. What do we know about Steven?A. He was too t
3、ired to study.B. He listened to the womans advice.C. He didnt spend enough time on Chinese.4. What does the man remind the woman of taking tomorrow?A. Sunglasses and the towels.B. Sunglasses and the picnic lunch.C. The towels and the picnic lunch.5. When should Linda go to meet Professor Brown?A. At
4、 10:00 a.m. B. At 10:30 a.m. C. At 3:00 p.m.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers doing?A. Writing invitations. B. Preparing for a party. C. Making a salad.7. What d
5、id the woman forget to do?A. Invite Lucy. B. Call the cook. C. Buy chicken.听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the two speakers talking about?A. Renting a house. B. Buying a house. C. Renting a parking space.9. How much is the deposit fee?A. $600. B. $6,000. C. $5,000.10. What does the man think of the hous
6、e?A. It is very big. B. Its too expensive originally. C. He thinks the woman should rent it out.听第8段材料,回答第11至13题.11. Where does the conversation most probably take place?A. In the USA. B. In Canada. C. In England.12. What does the woman do?A. A saleswoman. B. An engineer. C. A teacher.13. What does
7、the man think of his job?A. Its challenging. B. Its dull. C. Its interesting.听第9段材料,回答第14至17题。14. How far is the mans hometown from the sea?A. It isnt very far. B. About 100 miles. C. About 100 kilometers15. What do the tourist do in the mans hometown?A. They drive through the town and look at the b
8、uildings.B. They look at the old buildings in the museum.C. They walk and have picnics in the mountain.16. Whats the favorite sport there in winter?A. Skiing. B. Picnic. C. Hiking.17. What about the weather there?A. Hot in summer. B. Cool all the year round. C. Cold in winter听第10段材料,回答第18至20题。18. Wh
9、y is the TV programmes call Police Five?A. Its on every Friday. B. Its about five policemen. C. It lasts for five minutes once a week.19. What does Shaw Taylor ask for in the TV Programme?A. The help from ordinary peopleB. The help from policemen.C. The names of the owners.20. How can people help th
10、e police?A. They catch the criminals with the help of the police.B. They tell the police where they saw the criminals or things.C. They telephone the police and thank them.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe coming week will be very wonderfu
11、l with so many events for you to refresh your hearts.Dark dramaAn interactive, experimental drama, entitled On Darkness Non-existence, will be staged. The show uses topical events from 2020 such as the breakout of COVID-19, the return of Change V, the election of US president, the case of George Flo
12、yd.7:30 pm, Jan 2-Jan 6, at Eastern Avant-garde Theatre of China. Tel: 6527-6911.Rising starsYoung musicians who are actually students at Beijing No. 101 High School will feature in a concert, conducted by Liu Fengde, He Rong and Shao En. The talented youngsters won First Prize at the Vienna Youth S
13、ymphonic Music Competition, and this time will play works by Beethoven, Brahms, Tchaikovsky and Chinese composers like Huang Anlun.7:30 pm, Dec 30 at Beijing Concert Hall, 1 Beixinhuajie. Tel: 6605-7006.New Years Eve ConcertThe China Philharmonic Youth Chorus will present a New Years Eve Concert, co
14、nducted by Wu Lingfen. Piano will be played by Peter Seivewright, trumpet by Ying Cai, and organ by Wu Dan. Programme: Hallelujah, Toccata and Fugue in D minor, Happy New Year to You, and Moon Reflected on Erquan, a Chinese piece but a jazz version this time for piano and trumpet.7:30 pm, Dec 31 at
15、Forbidden City Concert Hall. Tel: 6559-8285.Movie Anniversary SpectacularChinese movie stars from the promising young to the glorious stars of last year will display their talents to celebrate the 100th anniversary of the birth of Chinese cinema. They will sing theme songs, act scenes and also share
16、 their personal thoughts with the public.Besides performances by stars, musicians from the China Broadcasting Film Symphony Orchestra will provide the accompaniment. Founded in 1949, they specialize in recording theme musk for films. So far, they have recorded scores for over 2, 000 Chinese movies a
17、nd TV series.7:30 pm Jan 1, at the Great Hall of the People, west of Tiananmen. Tel: 8589-5049.1. You can book a ticket of the concert played by middle school students by calling.A 8589-5049B. 6605-7006C. 6559-8285D. 6527-69112. What can you do on the evening of New Years Day?A. Enjoy a concert by s
18、tudentsB. Watch a dramaC. Hear movie stars sing theme songsD. Attend a concert by a chorus3. Where can you enjoy yourself if you are NOT interested in music?A. Eastern Avant-garde Theatre of ChinaB. Beijing Concert HallC. Forbidden City Concert HallD. The Great Hall of the People【答案】1. B 2. C 3. A【解
19、析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了四个春节期间欢快的节目,告知了节目内容,时间,地点和电话。【1题详解】细节理解题。根据第三段“Young musicians who are actually students at Beijing No. 101 High School will feature in a concert, conducted by Liu Fengde, He Rong and Shao En.(北京101中学的年轻音乐家们将参加一场音乐会,由刘凤德、何荣和邵恩指挥。)”下的“7:30 pm, Dec 30 at Beijing Concert Hall, 1 Bei
20、xinhuajie. Tel: 6605-7006.(12月30日晚7:30在北京北新华街1号音乐厅举行。电话:6605 - 7006。)”可知,你可以打6605-7006预定一张由中学生表演的音乐会的门票。故选B。【2题详解】细节理解题。根据最后一段“7:30 pm, Jan 1, at the Great Hall of the People, west of Tiananmen.(1月1日晚7:30,在天安门西侧的人民大会堂。)”以及上文“Chinese movie stars from the promising young to the glorious stars of last
21、year will display their talents to celebrate the 100th anniversary of the birth of Chinese cinema. They will sing theme songs, act scenes and also share their personal thoughts with the public.(为了庆祝中国电影诞生100周年,从前途无量的年轻人到去年的辉煌明星,中国电影明星们将展示他们的才华。他们将演唱主题曲,表演场景,并与公众分享他们的个人想法。)”可知,在新年的晚上可以听电影明星唱主题歌。故选C。【
22、3题详解】细节理解题。根据第二段小标题“Dark drama(黑暗的戏剧)”下的“7:30 pm, Jan 2-Jan 6, at Eastern Avant-garde Theatre of China.(1月2日- 1月6日晚7:30,中国东方先锋派剧院。)”且接下来的三个都是与音乐相关,可知,如果你对音乐不感兴趣可以到中国东方先锋派剧院去玩。故选A。BTrying to stand out from millions of videos on the social networking platform Douyin can often be difficult, but a relat
23、ively new account(帐号), which has only been active since last year, has managed to do so easily.The star behind this account is not a young woman with a slim figure, but a 70-year-old woman. Within just a few months Chen Jifang has attracted over 400, 000 followers with her energetic workouts (锻炼). S
24、he was once even featured on a reality show on CCTV.The main group that I wanted to encourage was people aging 30 to 50, says Chen. I think they will be encouraged to work out after seeing that a granny like me can. It is never too late to pursue(追求)good health.Chens passion for exercising was born
25、out of a need instead of desire to become famous. Her health had been poor since she was a child. In 2018, she was diagnosed with a lot of problems such as a fatty liver and hyperlipidemia(高血脂). The doctor suggested that she exercise more to stop the further decline of her already poor health.Overwe
26、ight Chen started with light jogging, but a fitness coach persuaded her to enter a gym on Dec 29, 2018. Everyone in the gym was young. They were giving me curious looks, recalls Chen, who walks 3.5 kilometers to the gym every day.Her daily training started at 8 am with 50 pushups(俯卧撑)and running. Af
27、ter a short break at 9 am, Chen continued working out until 3 pm. She hit the gym every day in 2019. She also gave up her favorite foods like barbecued meats and spicy hotpot.When her health improved, Chen did more challenging workouts like weightlifting. Three months later, she lost 28 kilograms. H
28、er health index also returned to normal.We cannot stop aging, but exercise can slow it down, she says. Instead of spending money on medicine, it is better to spend money on fitness.4. What is the purpose of the first paragraph?A. To attract the interest of readersB. To encourage readers to work outC
29、. To persuade readers to download DouyinD. To introduce a social network platform5. Why did Chen decide to work out?A. Because she wanted to encourage middle-aged women to work outB. Because she wanted to be featured in a reality show on CCTVC. Because she wanted to attract more fansD. Because her h
30、ealth was in bad condition6 The underlined word hit means_.A. visitedB. struck.C. became famousD. defeated7. What is the title of this passage?A. Easy to stand out through Douyin.B. Better to Spend Money on Fitness.C. This Granny stands out for workouts.D. Lose Weight Before You Are Old.【答案】4. A 5.
31、D 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了70多岁老奶奶坚持锻炼并在抖音平台脱颖而出。【4题详解】推理判断题。根据第一段“Trying to stand out from millions of videos on the social networking platform Douyin can often be difficult, but a relatively new account, which has only been active since last year, has managed to do so easily.(在社交网络平台抖音上,想要从数
32、以百万计的视频中脱颖而出通常是很困难的,但一个相对较新的账户,从去年开始才活跃起来,却很容易做到这一点。)”可推断,此段引起读者的好奇,引起读者想继续读下去的冲动,想知道这个账户是谁。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第四段“Chens passion for exercising was born out of a need instead of desire to become famous. Her health had been poor since she was a child. In 2018, she was diagnosed with a lot of problems
33、such as a fatty liver and hyperlipidemia(高血脂). The doctor suggested that she exercise more to stop the further decline of her already poor health.(陈对锻炼的热情并非出于成名的渴望,而是出于一种需要。她从小身体就很差。2018年,她被诊断出脂肪肝和高脂血症等很多问题。医生建议她多运动,以阻止她本来就很差的健康状况进一步恶化。)”可知,陈决定锻炼是因为她的健康状况不好。故选D。【6题详解】词义猜测题。根据前文“After a short break a
34、t 9 am, Chen continued working out until 3 pm.(上午9点短暂休息后,陈一直锻炼到下午3点。)”可知,陈应该是每天都去健身房锻炼,所以hit是“去拜访”的意思。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据全文可知,文章主要讲述了70多岁的老人因为每天的锻炼身材苗条而上节目并在抖音平台上脱颖而出的事件。所以“This Granny stands out for workouts.(这位“奶奶”是健身达人。)”作为文章标题最为合适。故选C。CDr. John Nkengasong head of the Africa Centers for Disease Co
35、ntrol and Prevention, warned against a “vaccine war” among nations. He said on Thursday at a WHO meeting that he “truly feels helpless that this situation is going to greatly influence our ability to fight this virus.” He added, “There is absolutely no need for us humans to go into a vaccine (疫苗) wa
36、r to fight this pandemic (疫情). We will all be losers.”It is reported that the Serum Institute of India is delaying major exports of AstraZeneca COVID-19 vaccine to meet the rising demand within India. This institute produces the AstraZeneca vaccine being sent to Africa through the COVAX program. It
37、is an international effort to make sure poor countries receive enough vaccines.South Sudan received its first shipment of 132, 000 doses (剂) of the AstraZeneca vaccine on Thursday. The WHO called the arrival a “big step” toward equal availability of COVID-19 vaccines worldwide. At least 28 of Africa
38、s 54 countries have received over 16 million doses through COVAX.But COVAX has been facing delays related to the limited worldwide supply of the vaccine. Africa has received limited doses and much later than the rest of the world. At least 10 African countries have not yet received any vaccines.Offi
39、cials hope to vaccinate (注射疫苗) 60 percent of Africas 1.3 billion people by the middle of next year to help Africa reach herd immunity (群体免疫), which means when enough people are protected through infection or vaccination, it will be difficult for a virus to continue spreading. But that goal will not
40、be reached without the widespread use of the AstraZeneca vaccine, which is less costly and easier to store than many others.Expel warn that until vaccination rates are high worldwide, the virus remains a threat everywhere.8. Who is likely to win the vaccine war?A. Indians.B. Africans.C. Vaccine prod
41、ucers.D. Nobody.9. What is the purpose of the COVAX program?A. To make money from selling more vaccines.B. To help vaccine companies produce more vaccines.C. To help poor countries get enough vaccines.D. To help African countries develop their own vaccines.10. How can people reach “herd immunity”?A.
42、 By staying far away from other people.B. By taking exercises to improve the immunity.C. By getting infected or vaccinated.D. By producing enough doses of AstraZeneca vaccine.11. The passage may be chosen from_.A. a medicine bookB. a science bookletC. a popular magazineD. a newspaper【答案】8. D 9. C 10
43、. C 11. D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。主要针对当前疫情期间,疫苗接种以及贫困国家疫苗供应问题进行报道。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“There is absolutely no need for us humans to go into a vaccine (疫苗) war to fight this pandemic (疫情). We will all be losers.”(对于人类与疫情斗争来说,进行疫苗战绝对没有任何必要。我们都将是失败者。)可知,是没有人会赢得疫苗战,故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“This institute produces
44、 the AstraZeneca vaccine being sent to Africa through the COVAX program. It is an international effort to make sure poor countries receive enough vaccines.”(该研究所生产的阿斯利康疫苗通过COVAX计划送往非洲。这是一次国际行动,以确保贫困国家能够收到足够的疫苗。)可知,这个项目的主要目的是帮助贫困国家获得足够的疫苗,故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第五段中“Officials hope to vaccinate (注射疫苗) 60
45、 percent of Africas 1.3 billion people by the middle of next year to help Africa reach herd immunity (群体免疫), which means when enough people are protected through infection or vaccination, it will be difficult for a virus to continue spreading.”(官员们希望在明年年中前,为非洲13亿人口中的60%接种疫苗,以帮助非洲实现群体免疫,这意味着,如果有足够多的人
46、通过感染或者是接种疫苗得到保护,那么病毒的继续传播就会很困难。)可知,想要实现群体免疫,可通过感染,或者是接种疫苗进行,故选C项。【11题详解】推理判断题。本文是一篇有关疫苗的新闻报道, 可能来自于newspaper“报纸”,A. a medicine book医学书籍;B. a science booklet科学小册子;C. a popular magazine流行杂志;D. a newspaper报纸。故选D项。DDid you notice any changes in your personal sleep patterns(模式)in the days before the full
47、 moon?A new research suggested that a full moon can affect human sleep cycles. The research led by biology professor Horacio Iglesia of Washington University confirmed that the nights leading up to a full moon have more natural light available after the sun goes down. As a result, in the days before
48、 a full moon, people go to sleep later in the evening and sleep for shorter periods of time.Researchers measured the sleep patterns of test participants as the moon ran through at least one whole 29.5-day cycle. On average, the participants slept about 52 minutes less on nights before a full moon. T
49、hey also went to bed about 30 minutes later. People had the shortest amount of sleep during the nights three to five days before a full moon.I was one of the participants. When I looked back on my own data, I could not believe how much my sleep changed. Iglesia said, The study provided clear evidenc
50、e that a persons sleep-wake cycle goes with the changes of the moon.The research also included the effect that access(接通) to electricity has on seep. The study involved 98 individuals living in three different communities(社区)in Argentina. Each community had different access to electricity. One rural
51、 community had no electricity access, while a second had only limited access. A third community had full access to electricity. In addition to the indigenous(土著的) communities, the researchers also examined sleep data on 464 college students in Washington and the same moon cycle patterns were discove
52、red. Although the effect is more obvious in communities without access to electricity, the effect still exists in communities with electricity, Iglesia said.The scientists say further research is needed to help explain other possible causes for the changes in sleep patterns in the test participants,
53、 such as biological differences in individuals or social patterns within communities.12. The underlined phrase leading up to in the second paragraph means_.A. causingB. followingC. beforeD. after13. How did Iglesia feel when he saw the result of his research?A. Excited.B. SurprisedC. DepressedD. Fri
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
