内蒙古赤峰二中2021届高三英语上学期第二次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 赤峰 2021 届高三 英语 上学 第二次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古赤峰二中2021届高三英语上学期第二次月考试题(含解析)注意事项:1. 答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2. 请将答案正确填写在答题卡上第卷(选择题)一、基础知识1. It is his fourth visit in a month, _ says it all.A. whoB. thatC. whichD. where【答案】C【解析】【详解】考查定语从句。句意:这是他一个月以来的第四次访问,这说明了一切。分析句子结构可知,逗号后面是非限制性定语从句,修饰前面整个主句内容,关系词在从句中作主语,因此使用which引导该定语从句。who引导定语从句时,先行词应该是表示“人”的词
2、语;that不能引导非限制性定语从句;where是关系副词,引导定语从句时,在从句中作地点状语。故选C项。2. I dont know what it was _ did the trick, but I am definitely feeling much better.A. whoB. becauseC. thatD. when【答案】C【解析】【详解】考查强调句。句意:我不知道是什么起了作用,但我确实感觉好多了。分析句子可知,宾语从句中去掉it was和设空处依然是完整的句子,故此处是强调句,结构是it was+ 被强调部分+ that/who(强调部分是人时可用) +其他,句中被强调部
3、分是指物的what,用that,故选C。3. It _ the first time that these health issues had reached this level of U.N. attention.A. isB. wasC. beingD. were【答案】B【解析】【详解】考查固定句型和时态。句意:这是这些健康问题第一次得到联合国如此高度的关注。“某人第一次做某事”是It is/was the first time that句型,如果主句动词是is,that从句动词用现在完成时。如果主句动词是was,that从句动词用过去完成时。根据从句所给动词had reached,可
4、知主句用was,故选B。4. They have written letters to thank the relatives from _ they received presents.A. whoB. whichC. whereD. whom【答案】D【解析】【详解】考查定语从句。句意:他们给送他们礼物的亲戚们写信表示感谢。分析句子可知,句中包含定语从句,先行词是指人的relatives,在定语从句中作宾语,介词from后用whom引导定语从句,故选D。5. The students _ dont exercise much or _ diet is rich in fat will ga
5、in weight.A. thatwhomB. whowhoseC. whowhichD. whosethat【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:那些不怎么运动或饮食中富含脂肪的学生将会增加体重。分析句子可知,句中包含2个并列的定语从句,先行词是指人的students,在第一个定语从句中作主语用关系代词who或that引导;先行词在第二个定语从句中作diet的定语,用whose引导定语从句。故选B。6. When _ a test, one may feel shaky, sweaty, with his heart beating quickly.A. havingB. haveC
6、. hadD. having had【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:当进行测试时,一个人可能会感到颤抖,出汗,心跳加速。分析句子结构,When _ a test是时间状语,“have”与其逻辑主语“one”之间是主动关系,用现在分词,分词的动作与谓语动作同时发生,用现在分词的一般式。此处省略了be动词,故选A。7. Mr Johnson sang so well that everyone said he was _ a singer _ a teacher.A. both andB. not only but alsoC. either orD. more than【答案】D
7、【解析】【详解】考查固定短语。句意:约翰逊先生唱得很好,每个人都说,与其说他是老师不如说他是歌手。分析选项短语,Aboth and两者都;Bnot only but also不仅而且;Ceither or或者或者;Dmore than不是而是。句中提到“约翰逊先生唱歌很好”,可知句中想表达的是“每个人都说,与其说他是老师不如说他是歌手”,“more than”意为“不是而是”,符合句意。故选D项。8. At a time _ beards meant a great deal religiously, hes telling the men to shave off their beards.
8、A. whenB. whichC. whereD. that【答案】A【解析】【详解】考查定语从句。句意:在一个胡子有着重大宗教意义的时代,他告诉男人们剃掉他们的胡子。分析句子结构,_ beards meant a great deal religiously是一个定语从句,修饰先行词a time,关系词在从句中作时间状语,用关系副词when引导该从句。故选A。9. Mary was a doctor in this hospital from 2016 to 2018, _ she worked very hard and received the title of Excellent Do
9、ctor of the Country.A. during whose timeB. by that timeC. during which timeD. for which time【答案】C【解析】【详解】考查定语从句。句意:2016年至2018年,Mary在这家医院当医生,在这期间,她工作非常努力,获得了国家优秀医生的称号。分析句子结构,_ she worked very hard and received the title of Excellent Doctor of the Country.是一个定语从句,修饰先行词2016 to 2018,指物,在.期间,用介词during,介词
10、+ 关系代词引导的定语从句,指物,只能用which。故选C。10. Nothing is realized easily, and there is no such _ as dreams.A. thingB. a thingC. thingsD. the thing【答案】A【解析】【详解】考查名词。句意:没有什么是容易实现的,也没有梦想这回事。根据is 可知用名词单数,此处no=not a,there is no such thing as意为:没有这样的事情,用于强调as后面的事情。故选A。11. I bought a series of Harry Potter recently, _
11、 was fairly reasonable.A. of which the priceB. which priceC. its priceD. the price of whose【答案】A【解析】【详解】考查定语从句。句意:我最近买了一套哈利波特,价格相当地合理。分析句子结构可知,空处句子与前一句之间没有连词,所以空处需用定语从句,排除选项C;先行词是Harry Potter,指物,此处表示书的价格,需用the price of which引导定语从句,the price of which=whose priceof which the price,由此可知,选项A的表述正确。故选A。12
12、. Their failure suggested that they _ the lessons before the test at all.A. didnt go overB. hadnt gone overC. hadnt went overD. havent gone over【答案】B【解析】【详解】考查动词时态。句意:他们的失败表明他们在考试前根本没有复习功课。分析句子结构,that they _ the lessons before the test at all.是一个宾语从句,主句用的一般过去时,从句要使用相应的过去的时态,“他们没有复习功课”这个动作发生在“他们失败表明”
13、这个动作之前,宾语从句中,用过去完成时,即had + 过去分词,go的过去分词是gone。故选B项。13. Most students believe its nice to donate blood for it could save somebodys life while others insist that we _ blood for it may cause some illnesses.A. dont donateB. wouldnt donateC. might not donateD. not donate【答案】D【解析】【详解】本题考查insist的虚拟语气用法。句意:大
14、多数学生相信献血是好事,因为这可以拯救一个人的生命,然而另一些人坚持要求不献血,因为这或许会导致一些疾病。insist表示“坚决要求”时,其后若接宾语从句,应使用(should) do的虚拟语气,且should可以省略。此处为(should) not donate,故选D。14. That is the reason _ for his being late in class yesterday.A. what he explainedB. he explainedC. how he explainedD. why he explained【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:那就是他
15、解释昨天上课迟到的原因。分析句子结构,_ for his being late in class yesterday.是一个定语从句,修饰先行词the reason,关系词在从句中作宾语,指物,可以用which和that引导该从句,关系词也可以省略。故选B。15. My parents like climbing the mountain behind my home in the morning, because the mountainous air is so good _.A. breathingB. breathedC. to breatheD. to be breathed【答案】
16、C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:我的父母喜欢在早上爬我家后面的山,因为山上的空气利于呼吸。表示品质的形容词good后加不定式,且用主动形式表被动意义。故选C。16. “All hope was not lost” means _.A. All of the hope was lost.B. No hope was lost.C. None of the hope was lost.D. Some hope was lost, some not.【答案】D【解析】【详解】考查不定代词。句意:“没有失去所有的希望”意味着有些希望失去了,有些没有。句中All为不定代词,意为“所有,全部”,“
17、allnot”表示部分否定,意为“不是所有”。由此可知,“All hope was not lost”意为“没有失去所有的希望”,也就是“有些希望失去了,有些没有”。故选D项。17. Those are the most wonderful books _ they have ever read.A. whichB. whereC. in whichD. that【答案】D【解析】【详解】考查定语从句。句意:那些是他们读过的最精彩的书。分析句子结构,设空处引导定语从句,先行词为books,指物,在定语从句中作宾语,且先行词有形容词最高级the most wonderful修饰,需用关系代词th
18、at引导。故选D。18. We are already experiencing a serious situation _ people are dying from diseases related to water.A. whereB. whichC. whoD. what【答案】A【解析】【详解】考查定语从句。句意:我们现在已经面临严重的状况,当地人民因与水有关的疾病而死亡。分析句子可知,本句为定语从句,先行词为situation,指抽象地点,关系词在从句中作地点状语,故应用关系副词where引导从句。故选A项。19. Zhong Nanshan, _ you all know, is
19、 a well-known medical expert in China.A. whichB. whoC. asD. because【答案】C【解析】【详解】考查定语从句和固定句型。句意:正如大家所知,钟南山是中国著名的医学专家。固定句型as you all know译为“正如大家所知”,此处的as(正如)引导非限制性定语从句,先行词是整个主句内容,同时关系词在定语从句中作know的宾语。故此题选C。20. Your teacher seems to be annoyed. Go to his office now is to _.A. in troubleB. make troubleC.
20、 ask for troubleD. take the trouble【答案】C【解析】【详解】考查动词短语和介词短语辨析。句意:你的老师似乎很生气。现在去他办公室是自找麻烦。A. in trouble处于困境;B. make trouble闹事;捣乱;C. ask for trouble自找麻烦;自讨苦吃;D. take the trouble 不辞劳苦;费心;费力。根据“Your teacher seems to be annoyed.”可知,去正在生气的老师的办公室是自找麻烦。故选C。21. She was _ a medal as a _ for her courage.A. rewa
21、rded, awardedB. awarded, rewardC. awarded, pricesD. priced, awarded【答案】B【解析】【详解】考查动词词义辨析和名词词义辨析。句意:她被授予一枚奖章作为对她勇气的嘉奖。选项涉及三个单词,award作动词意为“授予,奖励”,作名词意为“奖品,奖金”;reward作动词意为“奖赏”,作名词意为“奖励,回报”;price作动词意为“给定价”,作名词意为“价格”。根据句意可知,空格一指她被“授予”一枚奖章,为一般过去时的被动语态,应用award的过去分词awarded,表示“被授予”;空格二指奖章是对她勇气的“奖励”,空格前有a,用名词
22、作介词as的宾语,应用reward,表示“奖励,嘉奖”。故选B项。22. The war is over and their rule is _.A. at an endB. in the endC. at the endD. on end【答案】A【解析】【详解】考查介词短语。句意:战争结束了,他们的统治也结束了。A. at an end结束;B. in the end终于;最后;C. at the end最后,在终点;D. on end竖着地; 连续地。选择项中,只有at an end搭配be动词使用。故选A。23. _ in the well for five days, the chi
23、ld finally was rescued.A. TrappedB. Being trappedC. To be trappedD. Having been trapped【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:这个孩子被困在井里5天了,终于被救了出来。be trapped in表示“被困在”,“被困井里”发生在“被救”之前,所以用现在分词的完成式作状语,故选D。24. The great writer _ all her books to the school library yesterday.A. gave awayB. gave upC. gave outD. gave ba
24、ck【答案】A【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:这位伟大的作家昨天把她所有的书都捐给了学校图书馆。A. gave away赠送,泄露(秘密);B. gave up放弃;C. gave out发出(气体、热量、气味等),分发;D. gave back归还。结合句意的需要可知,使用短语give away(赠送,泄露)是合适的,即这位作家捐书给学校图书馆。故选A项。25. I would rather be alone than have a false friend _.A. to keep companyB. on companyC. with companyD. for company【
25、答案】D【解析】【详解】考查固定短语。句意:我宁愿孤单一人,也不愿有虚伪的朋友陪伴。for company 陪伴、作伴,该短语是固定短语。故选D。26. They never wavered in their _ to succeed.A. additionB. commandC. recognitionD. determination【答案】D【解析】【详解】考查名词辨析。句意:他们取得成功的决心从未动摇。A. addition增加,添加;B. command命令,指令;C. recognition 识别,承认;D. determination决心,决定。此处与waver 搭配,指动摇决心,
26、故选D。27. Jason should tell us that he is fine, otherwise, we would _ him.A. be concerned withB. be concerned aboutC. be concerned inD. be concerned over【答案】B【解析】【详解】考查固定短语。句意:杰森应该告诉我们他很好,否则我们会担心他的。浏览选项,be concerned with意为“关心,涉及”;be concerned about意为“担心”;be concerned in意为“与有关”;be concerned over 后一般加事情
27、,意为“为某事忧虑”。句中表达的是如果不知道杰森是否安好,我们会“担心”他,应用be concerned about。故选B项。28. Most girl students will hit the library on Sunday evening. And _ date a campus brute (令人不快的人), many would prefer to go out with friends.A. other thanB. rather thanC. more thanD. better than【答案】B【解析】【详解】考查固定短语辨析。句意:大多数女生星期天晚上都会去图书馆。与
28、其和校园里令人不快的人约会,许多人更愿意和朋友出去。A. other than除了,不同于; B. rather than而不是;宁可也不愿;C. more than多于,超出;D. better than多于,好于。此处是date a campus brute 和 go out with friends相比,固定短语prefer torather than表示“宁愿也不愿”,故选B。29. Shengda may be able to _ Sina _ a combination in future talks with its board.A. persuadetoB. persuasio
29、nintoC. persuasiontoD. persuade into【答案】D【解析】【详解】考查动词短语。句意:在未来与新浪董事会的谈判中,Shengda或许能够说服新浪进行合并。be able to 接动词原形。persuade“说服”为动词,persuade somebody to do something意为“说服某人干某事”;persuade into意为“说服进入”,into为介词,后接名词或动名词作介词宾语。故选D项。30. The cold horror of that mysterious touch in the dark almost made his heart s
30、tand _.A. calmB. stillC. quietD. silent【答案】B【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:黑暗中那种神秘的触感造成的阴森恐怖几乎使他的心停止了跳动。A. calm(天气)无风的;海面)风平浪静的;(人)沉着冷静的;B. still静止不动的;C. quiet清净、寂静、僻静,指环境里没有人的嘈杂声音或者其他噪声,也可以表示“(人性格)安静、文静”。D. silent(人)安静的、沉默的、话少的或者环境里没有声音的、声音很小的。这里指因为害怕而心脏几乎静止不动。故选B。二、阅读理解AChoosing where to lay your head in Lo
31、ndon can be a tricky affair. But with a lot of fashionable design hotels to choose from, you can surely book into a satisfying one. Trust us.The Ham Yard HotelIf you need to be in Mayfair or Soho, Ham Yard is perfectly located as its housed in an “urban village” setting at the bottom of Regent Stree
32、t. The light-filled modern building is decorated with signature Kit Kemp inside.Doubles from 662 per nightThe Hoxton HotelEast Londons first destination hotel opened in 2006 and its since won fans for its affordable rooms in a great location. Sure, its “shoebox rooms are on the small side, but theyr
33、e smartly designed and youll get a fridge filled with snacks, a cool phone to use and fast WiFi.Doubles from 138 per nightThe Artist Residence HotelOccupying a handsome five-storey terrace in Pimlico, this hotels grand surroundings cover up its cool inside. Youll find other artist living houses in B
34、righton, Penzance and Oxfordshire, but the touches to this London branch make it a must-visit.Doubles from 225 per nightThe Great Northern HotelLondons first railway hotel has just got a multi-million-pound redecoration. Dating back to 1854, the Great Northern Hotel now stands proud between the Euro
35、stars St. Pancras terminal and Kings Cross. Mini rooms modelled on sleeper carriages sit beside store rooms filled with tea, coffee and cakes, but the main attractive thing is the extra hours sleep youll get being so close to the train platform -we calculate it as a three-minute dash.Doubles from 18
36、8 per night31. How much should a couple spend in the Ham Yard Hotel for two nights?A. 225.B. 276.C. 662.D. 1,324.32. Which hotel will you choose if you want to get online quickly?A. The Ham Yard Hotel.B. The Artist Residence Hotel.C. The Hoxton Hotel.D. The Great Northern Hotel.33 What is special ab
37、out the Great Northern Hotel?A. It is quite near to the railway station.B. It has some artist living houses around.C. It is a railway hotel with a short history.D. It is the first railway hotel in the world.【答案】31. D 32. C 33. A【解析】本文是说明文,介绍了在伦敦的几个设计时尚的酒店。【31题详解】细节理解题。定位到Ham Yard Hotel,Doubles from
38、662 per night,双人间每晚662英镑,题目是一对夫妇住2晚,故662乘以2等于1342英镑,故选D项。【32题详解】推理判断题。根据第三段提到的fast WiFi,快速的无线网,所以是在The Hoxton Hotel能够迅速上网。故选C项。【33题详解】推理判断题。定位到The Great Northern Hotel,“but the main attractive thing is the extra hours sleep youll get being so close to the train platform -we calculate it as a three-m
39、inute dash.” 但最吸引人的是,你可以在离站台很近的地方多睡几个小时我们计算出的时间是三分钟。可知The Great Northern Hotel离火车站非常近,故选A项。BOne of the most traditional British holidays is the “seaside holiday”. Typically, families get on a train or into a car and travel to British seaside towns. They sunbathe on the beach, buy ice creams, eat fis
40、h and chips, build sandcastles and so on.In the early 1970s, air travel became affordable for the average family in the UK, and more and more British people started travelling abroad for their summer holidays. After all, the British weather isnt very good, even in summer, so a lot leave the UK for a
41、 vacation. Particularly popular with families on a budget is the “package holiday”, where the cost of flights and accommodation are offered as one discounted price by travel agents.In the 1980s and 1990s, young people in the UK became more wealthy, or at least had more disposable income. As a result
42、, young people started to go abroad in groups, to places such as Spain and Greece. Once at their destination, they socialized with other groups of young people and had one long party.British holidaying habits have begun to change, however, climate change means that the UK now has a warmer climate th
43、an before, so people dont always feel they need to go overseas to find good weather. Also, the world seems a less certain place as interconnected economics rise and fall, which means that the cost of foreign holidays is less predictable than it used to be. As a result, more and more Britons are choo
44、sing to spend their summer holidays in the UK.In the UK, the domestic (国内的) tourism industry- when people go on holiday in their own country-is healthier than it has been in decades. There is now an increased appreciation among Britons for the diversity of the UK. It is not just the geography and th
45、e diversity of climate-based activities on offer. Its also the diversity of the cultures in the UK that is beginning to be of interest to domestic tourists. The UK has always been famous for its international explorers, but now it is starting to discover itself.34. What mainly caused Britons travel
46、abroad for holidays in the early 1970s?A. The bad weather in the UK.B. The lower cost of flights.C. The trend of going overseas.D. The rise of tourism industry.35. What does the underlined word “disposable” mean in paragraph 3?A. easy to handleB. steady in amountC. available for useD. flexible to ch
47、ange36. What can we learn from the passage?A. Climate change has an impact on the change of British holidaying habits.B. Steady interconnected economics encourage more Britons holiday in the UK.C. Package holiday was particularly popular with rich families in the early 1970s.D. Both domestic and int
48、ernational tourists are interested in the diversity of the UK.37. Whats authors attitude towards UKs domestic tourism industry?A. Uncertain.B. Pessimistic.C. Optimistic.D. Objective.【答案】34. B 35. C 36. A 37. C【解析】本文为说明文。英国人喜欢海滨度假,本文讲述了英国人几十年来度假习惯的演变,从上世纪70年代出国游到如今越来越多人选择国内游。【34题详解】细节理解题。根据第二段In the
49、early 1970s, air travel became affordable for the average family in the UK, and more and more British people started travelling abroad for their summer holidays(20世纪70年代初,英国普通家庭都能负担得起航空旅行,越来越多的英国人开始在暑假出国旅行)可知, 20世纪70年代初,较低的机票价格是英国人出国度假的主要原因。故选B。【35题详解】词义猜测题。根据划线词所在句的前半句In the 1980s and 1990s, young
50、people in the UK became more wealthy, (上世纪80年代和90年代,英国的年轻人变得更加富有)可知,英国年轻人更加富有,因此他们拥有更多的“可自由使用的”收入,选项C. available for use符合语境,故选C。【36题详解】细节理解题。根据第四段第一句climate change means that the UK now has a warmer climate than before, so people dont always feel they need to go overseas to find good weather(气候变化意味
51、着英国现在的气候比以前更温暖,所以人们并不总是觉得他们需要去国外寻找好天气)可知,气候变化影响了英国人度假习惯的变化,故选A。【37题详解】作者态度题。根据最后一段The UK has always been famous for its international explorers, but now it is starting to discover itself(英国一直以国际探险而闻名,但现在它正开始发现自己)可知,有更多的英国人转为国内游,因此作者对英国国内旅游业持乐观态度,故选C。CMarket traders and street vendors(小贩)are making a
52、 comeback across China,and this time they find themselves equipped with a new set of digital skills essential to directing the vast consumer market.To make mom-and-pop retail stands active,the countrys leading e-commerce platforms are lending a helping hand,offering a series of services from invento
53、ry support to accessible financing backed by technologies to finally promote domestic(国内的)spending and employment.Domestic wholesale site is among the first group of tech players with such offerings. At the heart of the action plan is an effort to link street vendors directly with factories,effectiv
54、ely avoiding middlemen and saving time and costs.The large number of small-scale merchants on the site has managed to gain the upper hand in price negotiations,while manufacturers are more willing to mass-produce goods as the economy of scale serves to reduce costs,thus creating u win-win situation,
55、general manager Wang Hai said. On the financial front,1688s parent Alibaba Group is offering interest-free loans worth a total of 70 billion yuan ( $9.8 billion),with which qualified merchants can purchase goods in quantity.Risk assessment for each applicant is conducted by sister service Mybank.Mea
56、nwhile,e-commerce giant JD.com has promised to secure quality goods worth more than 50 billion yuan and is offering each stall keeper up to 100,000 yuan worth of interest-free loans for the purpose of filling their inventory.To stabilize(稳定)employment,JD decided to add a number of job positions that
57、 either require flexible working hours,allow working from home or are designed to promote startup businesses. For posts related to logistics,delivery,warehouse management and packaging,people from poverty-stricken areas should be employed first.The novel coronavirus outbreak will accelerate the digi
58、tal transformation of the real economy, and individual traders and smaller stores are no exception,said Xu Lei,CEO of JD s retail unit.We have the ability and,more important,the responsibility to inject vitality(活力)into these entities,thus contributing to the economic rebound and stabilizing employm
59、ent.38. How do e-commerce platforms help mom-and-pop retail stands?A. By offering digital skills.B. By providing commercial services.C. By expanding the consumer market.D. By increasing employment opportunities.39. According to Wang Hai, s action plan may be an example ofA. barking up the wrong tree
60、B. putting the cart before the horseC. robbing Peter to pay PaulD. killing two birds with one stone40. What do we know about JD s plan to create more posts?A. It covers various job selections.B. It aims at expanding their business.C. Employees will have to work regularly.D. Employees in poor areas w
61、ill get funds.41. What is Xu Leis attitude towards the development of economy?A. Disappointed.B. Confident.C. Doubtful.D. Uncaring.【答案】38. B 39. D 40. A 41. B【解析】本文是一篇新闻报道。政府支持、电商赋能助力“地摊经济”腾飞。【38题详解】细节理解题。根据第一段“To make mom-and-pop retail stands active, the countrys leading e-commerce platforms are l
62、ending a helping hand, offering a series of services from inventory support to accessible financing backed by technologies to finally promote domestic(国内的)spending and employment.”为了让小零售站活跃,中国领先的电子商务平台贷款援助之手,提供一系列的服务,从库存支持访问融资支持的技术,最终促进国内支出和就业。所以电子商务平台是通过提高商业服务来帮助小零售店保持活跃的。故选B项。【39题详解】推理判断题。根据第二段“Th
63、e large number of small-scale merchants on the site has managed to gain the upper hand in price negotiations, while manufacturers are more willing to mass-produce goods as the economy of scale serves to reduce costs, thus creating a win-win situation” 网站上大量的小商家在价格谈判中占了上风,而制造商更愿意批量生产,规模经济可以降低成本,从而形成双
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
