分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型四川省安岳县2016高考英语二轮复习 阅读理解练习(4).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:395687
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:65.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省安岳县2016高考英语二轮复习 阅读理解练习4 四川省 安岳县 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 练习
    资源描述:

    1、四川省安岳县2016高考英语阅读理解二轮练习(4)阅读理解。The week I turned 50, my marriage came to a sudden end. My house, furniture and everything Id owned was sold to pay debts that I didnt even know I had. In a week I had lost my husband, my home and my parents who had refused to accept a divorce in the family. Id lost eve

    2、rything except my four teenage children. I used every penny I had to buy five plane tickets from Missouri to Hawaii. Everyone said I was crazy to think I could just go to an island and survive. I was afraid they were right.Knowing that no one in the world was going to help us, I rented a cheap apart

    3、ment. I worked 18 hours a day and lost 30 pounds because I lived on one meal a day. One night as I walked alone on the beach, I saw the red orange glow of the lave (火山岩) pouring out of Kilarea Volcano in the distance. It was time to live my imagination!The next day I quit my job and invested my last

    4、 paycheck in art supplies and began doing what I loved. I hadnt painted a picture in 15 years. I wondered if I could still paint. My hands trembled the first time I picked up a brush. But before an hour had passed, I was lost in the colors spreading across the canvas in front of me. And as soon as I

    5、 started believing in myself, other people started believing in me, too. The first painting sold for $1,500 before I even had time to frame it.The past six years have been filled with adventures. My children and I have gone swimming with dolphins, watched whales and hiked around the volcano. We wake

    6、 up every morning with the ocean in front of us and the volcano behind us. The dream I had more than 40 years ago is now reality. Im living freely and happily ever after.1. It can be inferred from the passage that _. A. the writer didnt expect her marriage would end B. the writers parents were conte

    7、nt with her divorce C. the writers husband took away most of her property D. there was something wrong with the writers job 答案解析:答案为A。本题为推理题。从第一段的第一句话 “The week I turned 50, my marriage came to a sudden end.” 可以推断,作者迈入50岁的那一周,婚姻突然解体,这个是她所没有预料到的。故答案为A。 从第一段的 “My house, furniture and everything Id own

    8、ed was sold to pay debts that I didnt even know I had Id lost everything except my four teenage children.” 可以推断,作者失去了所有的财产,而不是大部分财产,故C选项错误。又从 “In a week I had lost my husband, my home and my parents who had refused to accept a divorce in the family.”可推断,她的父母拒绝接受她的离婚,故选项B错误。D选项未提及。2. The writer went

    9、to Hawaii to _. A. free herself from trouble B. spend her holiday C. earn a living for the family D. realize her childhoods dream 答案解析:答案为C。本题为推理题。由第二段前两句话 “Knowing that no one in the world was going to help us, I rented a cheap apartment. I worked 18 hours a day and lost 30 pounds because I lived o

    10、n one meal a day.”可知,作者带着四个孩子去夏威夷后,没人帮助,住廉价的公寓,一天工作18个小时,吃一顿饭,故可推断她去夏威夷为了谋生。3. Which of the following is NOT true according to the passage ? A. The writer is a woman of great determination. B. The writer has been fond of painting. C. The writer sold her first framed painting for 1,500 dollars. D. Th

    11、e writer likes a life full of adventures. 答案解析:答案为C。本题为推理题。结合全文,作者50岁的时候,婚姻瓦解,带着四个孩子到夏威夷,偶然的机会发现了生财之道,利用自己以前的爱好谋生,自力更生,奋斗不息,可推断她是位有决心的伟大女性,故A选项正确。由作者的经历和最后一段的倒数第二句话 “The dream I had more than 40 years ago is now reality.” 可知,作者一直喜欢绘画,故B选项正确。由最后一段首句 “The past six years have been filled with adventure

    12、s.” 可推断,作者喜欢冒险生活,故选项D正确。 由第三段最后一句话 “The first painting sold for $1,500 before I even had time to frame it.” 可知,作者的第一幅画在抽空上框之前就卖了$1,500,选项C与文意不符。故答案为C。4. What would be the best title for this passage? A. My Broken Marriage B. A Hard Life in Hawaii C. Adventures over 6 Years D. My Life After Divorce 答

    13、案解析:答案为D。本题考查文章标题。全文描述了作者离婚后去夏威夷如何发现谋生的机会,如何过上幸福自由的快乐生活。故答案为D。阅读理解。Home stay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the experience of being part of a British home. What to ExpectThe host will provide accommodation and meals. Rooms will be c

    14、leaned and bedcovers changed at least once a week. You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.Accommodation ZonesHome stays are located in London mainly in Zones2,3 and of the transport system. Most

    15、 hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential(居住的). Zones3 and 4often offer larger accommodation in a less crowned area. It is very convenient to travel in London by Underground.Meal Plans Available Continental Breakfast Breakfast and Dinner Breakf

    16、ast, Packed Lunch and DinnerIts important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast. Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品),bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normallypart

    17、of a Continental Breakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by desert, fruit and coffee.FriendsIf you wish to invite a friend over to visit. You must first ask your hosts permission. You have no right to entertain friends in a family home as some families

    18、feel it is an invasion of their privacy.Self-Catering Accommodation in Private HomesAccommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room. This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the long-stay stude

    19、nt. However, it does not provide the same family atmosphere as an ordinary home stay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.( ) 1.The passage is probably written for _. A. host willing to receive foreign studentsB. foreigners hoping to build British cultureC. tr

    20、avellers planning to visit families in LondonD. English learners applying to like in English homes( ) 2. Which of the following will the host provide?A. Room cleaning.B. Medical care.C. Free transport.D. Physical training.( ) 3.What can be inferred from Paragraph3?A. Zone 4 is more crowded than Zone

    21、 2.B. The business centre of London is in Zone.C. Hosts dislike travelling to the city centre.D. Zone 2 is more crowded than Zone 4.( ) 4. According to the passage. What does continental Breakfast include?A. Dessert and coffeeB. Fruit and vegetables.C. bread and fruit juice D. Centre and cold meat.(

    22、 ) 5. Why do some people choose self-catering accommodation?A. To experience a warmer family atmosphere.B. To enrich their knowledge of English.C. To entertain friends as they like.D. To enjoy much more freedom.【文章大意】应用文,文章介绍了到英国家庭寄宿学习英语交流语言。36.D主旨大意题。本文介绍英语学习者在英语家庭寄宿学习英语。选D。37.A细节理解题。定位关键词the host

    23、provide 。由The host will provide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week.可以得出答案。38.B细节退推理题。根据Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential(居住的).可知大多数寄宿家庭都生活在伦敦的商业区。可知商业区在伦敦的寄宿家庭区了。39.C细节理解题。定位关键词

    24、Breakfast include 。由Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品),bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normally可知答案。40.D细节理解题。由最后一段This kind of accommodation offers an independent lifestule and is more suitable for the long-stay student.可知答案。阅读理解

    25、-B In the fall of 1985. I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amazi

    26、ng woman, graduated from college an the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got mar

    27、ried with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic-and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy. You can im

    28、agine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 81. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking as few as one class eac

    29、h semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I graduated from the Uni

    30、versity of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. Everything you want wont arrive i

    31、n your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.( ) 1. When the author went to Howard University, her dream was tobe A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor( ) 2. Why did the author quit school in her second year of college?A. She wanted to study by herself.B.

    32、She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illness.D. She decided to look after her grandma. ( ) 3. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was busy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty feeling for her sons.C. She wanted to remain a

    33、full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice.( ) 4. What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.C. Every coin has two sides.D. Well begun, half done.( ) 5.Which of the following can be

    34、st describe the author?A. Caring and determine.B. Honest and responsible.C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.【文章大意】记叙文。文章介绍了作者取得本科学位的过程中做的事情。41.C细节理解题。根据文章第一段的aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere.,可知答案为C。42.D细节理解题。根据文章I made the cho

    35、ice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.可知答案。43.A 推理判断题,由You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. 作者需要养育4个儿女,同时还要坚持学习的梦想, joyous可见作者在感到家庭是忙碌而幸福的。44.

    36、B推理判断题。根据Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.可以看出作者的学习是在循序渐进,千里之行始于足下,最终才取得学位的。Little by little ,one goes far.与之符合。45.A推理判断题。通过全文作者照顾祖母和照顾家庭,可以看出作者Caring;通过作者坚持不懈的学习,最终拿到学位,可以看出作者的决心determine,选A。阅读理解。For ten years Jo Eddi

    37、ngs felt that she had been banging her head against a brick wall. “I cant describe my frustration. I felt so helpless,” she says. “What I wanted was the help with my very bright daughter who had a problem with language.” She was slow to learn to talk and at 9 her reading and writing were still poor.

    38、“We took her to psychologists and all sorts of experts, but for years nobody seemed to be able to give us a proper diagnosis or know what to do.” But that changed this month when she heard a radio program about an exhibition called Genes Talking at the Institute of Contemporary Arts (ICA) in London.

    39、 It was about a research project to discover a gene lined with a condition known as specific language impairment. “As soon as I heard it I knew that this was what Id been looking for,” she says. “I wasnt alone; I wasnt mad. There was someone who understood my daughter.”SLI covers speech and grammar

    40、problems suffered by children, the most familiar of which is dyslexia (诵读困难). About 8 percent of children are recognized as dyslexic. But a similar number may be suffering from other forms of SLI and are not recognized. The condition is the failure of different parts of the brain to deal with speech

    41、 and language, and different failures manifest (表明) themselves in different ways.The scientist involved in the ICA project was Professor Heather van der Leiy, the director of the Centre for Developmental Language Disorders and Cognitive Neuroscience at University College London, and a leading expert

    42、 on SLI. “If we can find a genetic link, it will provide the kind of hard evidence that this is a genuine problem, which is needed if we are to cure the disease,” she says.1. The underlined part in the first paragraph probably means Jo Eddings couldnt _. A. understand her daughter and was very sad B

    43、. help her daughter out of trouble and felt helpless C. afford to treat her daughters disease and felt sad D. find where to treat her daughters disease and felt ashamed 答案解析:答案为B。本题为句意推测题。从划线部分后文 “I cant describe my frustration. I felt so helpless,” she says. “What I wanted was the help with my very

    44、 bright daughter who had a problem with language.”可知,Jo Eddings 对于女儿的疾病感到沮丧、无助,他非常需要帮助。故答案为B。由第二段首句 “We took her to psychologists and all sorts of experts”可推测,他们带着女儿看了许多心理医生和各种专家,应该有能力支付治疗费用,故C选项错误。A选项和D选项的 “felt ashamed” 与文意不符。2. Jo Eddings was pleased when she _. A. visited and exhibition called G

    45、enes Talking B. heard a radio program about an exhibition C. discovered a gene linked with her daughters problem D. was given a proper diagnosis of her daughters illness.答案解析:答案为B。本题为细节题。由第二段 “But that changed this month when she heard a radio program” 可知,答案为B。3. Which of the following is TRUE accor

    46、ding to the passage ? A. Jo Eddings daughter was lonely and mad. B. Dyslexia is an unknown problem among the public. C. “SLI” stands for Specific Language Impairment. D. Jo Eddings daughters illness was cured at last.答案解析:答案为C。本题为推理题。由第二段 “It was about a research project to discover a gene lined wit

    47、h a condition known as specific language impairment.” 和第三段首句 “SLI covers speech and grammar problems suffered by children, the most familiar of which is dyslexia.”可以推断,C选项正确。 由第二段倒数第二句话 “I wasnt alone; I wasnt mad.” 可知,选项A错误。由第三段 “About 8 percent of children are recognized as dyslexic.” 可知,B选项错误。D选项

    48、未提及。4. On which column can we read the above passage in a newspaper? A. Education News. B. Health News. C. Business News. D. Economy News. 答案解析:答案为B。本题为推理题。结合全文和最后一段研究SLI的专家描述 “If we can find a genetic link, it will provide the kind of hard evidence that this is a genuine problem, which is needed if we are to cure the disease,” 可推断,Jo Eddings的女儿的疾病属于基因问题,和健康有关,故答案为B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省安岳县2016高考英语二轮复习 阅读理解练习(4).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395687.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1