2020-2021学年人教版英语选修7单元素养提升 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修7单元素养提升 UNIT 5TRAVELLING ABROAD WORD版含解析 2020 2021 学年 人教
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(五) Unit 5. 用所给词的适当形式填空1. The country finally gained independence after being governed (govern) by the British for so many years. 2. Previous teaching experience is a necessary qualification (qualify) for this job. 3. Dont apologize
2、 (apology) if you dont really feel sorry. 4. To gain success, we should choose the right methods, make enough preparations (prepare), and then we are on the way to success. 5. Many companies are set up here because of an abundant (abundance )supply of cheap labor. 6. They hired a maid through an age
3、ncy (agent). 7. It is strongly recommended (recommend) that the machines be checked every year. 8 If you want to get outside your comfort (comfortable ) zone, you are more likely to get exposed to new opportunity. 9. The new comer was occupied (occupy) in writing letters home. 10. His requirement (r
4、equire) is that no one should be absent from the meeting. . 用方框内短语的适当形式填空fit in, out of the question, settle in, keep it up, be abundant in, as far as Im concerned, be occupied with, adjust to, substitute for, be popular with1. Even though he has accepted his new job, he still seems not to settle in
5、 it. 2. I know you can speak well and write well in English. Keep it up! 3. She was occupied with her career after divorce. 4. I have just given birth to a baby, so it will take me a long time to adjust to the new life. 5. Now you dont feel like you fit in anymore. 6. Its out of the question to leav
6、e the country without a passport. 7. Our country is abundant in wildlife. 8. As far as Im concerned, he is kind and modest. 9. The films directed by Zhang Yimou are popular with people. 10. Having hundreds of friends on Facebook is no substitute for a handful of close friends in real life, a study h
7、as found. . 完成句子1. It is the fourth time that I have visited the Forbidden City. 这是我第四次参观紫禁城。2. The problem is so difficult that I dont know how to explain it to the students. 题目很难, 我不知道如何跟学生解释。3. Candidates who fail to meet these requirements will not be admitted to the university. 不符合这些要求的考生不能上这所大
8、学。 4. It is acknowledged that great changes have taken place in the past decades in China. 大家公认, 在过去的几十年里中国发生了巨大变化。5. There will be chances for parents to visit the school. 家长将有机会参观学校。. 阅读理解AHave you ever dreamed of meeting top scientists in person? If so, what would you want to ask them? For Tan Fa
9、nglin, a 15-year-old girl from No. 2 High School of East China Normal University in Shanghai, her dream of meeting top scientists has already come true. In October, she attended the World Laureates Forum(论坛)for a second time. Tan was by far the youngest participant among the scientists invited to be
10、 at the meeting of the worlds sharpest minds. Her discovery about the relationship between the Fibonacci sequence(菲波那契数列)and Bzout numbers has won her many prizes in youth innovation competitions. This finding has been praised by the famous Canadian mathematician, Professor Rankin. According to Guan
11、gming Daily, Rankin has been studying the same theme for five years but with no conclusions. From a very young age, Tan has always been fascinated by mathematics. This is largely because of the influence of her father, who teaches mathematics in university. But she had not participated in any Mathem
12、atics Olympiad exams before. According to Xu Jun, Tans head teacher from her middle and high school, she doesnt take after-school classes or too many extra exercises either. Her mastering of Further Mathematics and her good grades in school are thanks to the right study method. Attending this forum
13、enabled Tan to get more inspiration from top scientists. She asked Professor Miesenbock, the 2019 Warren Alpert Foundation Prize winner, what he considered were the best personal qualities for conducting scientific research. Miesenbock encouraged her not to lose her passion and love for what she doe
14、s. He stressed that people all knew that even Thomas Edison went through hundreds of unsuccessful attempts before finally inventing the light bulb. Tan has met many barriers in her research and often feels upset. The words made Tan feel inspired. “I will keep my curiosity and interests in mathematic
15、s and overcome any obstacles(障碍)in my research, ” she told Chinese Business View. 【文章大意】本文是新闻报道。10月29日, 第二届世界顶尖科学家论坛开幕, 全球顶尖科学家汇聚上海, 其中一位就是来自华东师大二附中高一的谈方琳同学。谈方琳是迄今为止被邀请参加世界上最具头脑会议的科学家中最年轻的一位。1. What does the underlined word “fascinated” in the third paragraph mean? A. threatened B. refused C. discov
16、ered D. attracted【解析】选D。词义猜测题。第二段提到了Her discovery about the relationship between the Fibonacci sequence and Bzout numbers has won her many prizes in youth innovation competitions. 谈方琳在数学方面的突出成就。根据下文This is largely because of the influence of her father, who teaches mathematics in university. 和Her ma
17、stering of Further Mathematics and her good grades in school are thanks to the right study method. 可知她数学突出的原因是受父亲的影响, 并且有好的学习方法。结合上下文可知画线词语所在句子的句意为: 从很小的时候起, 谈方琳就一直对数学着迷。fascinated “着迷的”与attracted同义, 故选D。2. What do we know about Tan Fanglin? A. She has realized her dream of meeting top scientists. B
18、. She is one of the youngest participants in the World Laureates Forum. C. When she was young, she took part in many Mathematics Olympiad exams. D. Her discovery has achieved a breakthrough after studying the theme for 5 years. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段For Tan Fanglin, a 15-year-old girl from No. 2 High Sc
19、hool of East China Normal University in Shanghai, her dream of meeting top scientists has already come true. 可知谈方琳参加了世界顶尖科学家论坛, 已经实现了会见顶尖科学家的梦想。故选A。3. What can be inferred from the last paragraph? A. Tan has seldom met obstacles in her research. B. Tan often feels undefeated when meeting barriers. C
20、. Inspired by Miesenbock, Tan is determined to overcome difficulties in research. D. Tan has the best personal qualities for conducting scientific research in Miesenbocks eyes. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段Miesenbock encouraged her not to lose her passion and love for what she does. 和The words made Tan feel i
21、nspired. “I will keep my curiosity and interests in mathematics and overcome any obstacles in my research, ” she told Chinese Business View. 可知Miesenbock鼓励她不要失去对她所做的事情的热情和爱, 这些话让谈方琳受到鼓舞, 她表示将保持对数学的好奇心和兴趣, 克服研究中的任何障碍。故选C。4. Whats the best title for the passage? A. Top Minds Inspire the Student. B. Fa
22、ilure is the Mother of Success. C. Loving What You Do, a Way to Success. D. The Elder One Grows, the More He Gets. 【解析】选A。主旨大意题。本文报道的是来自华东师大二附中高一的谈方琳同学参加了世界顶尖科学家论坛, 成为迄今为止被邀请参加世界上最具头脑会议的科学家中最年轻的一位。受科学家鼓舞谈方琳表示将保持对数学的好奇心和兴趣, 克服研究中的任何障碍。Top Minds Inspire the Student. 概括了文章内容, 适合作为标题。故选A。BI was born and
23、 raised in England in a culture where privacy and “keeping yourself to yourself” were valued traditions. Speaking to strangers was not encouraged. People were most hospitable(好客的) and friendlybut only once they had been introduced to new people. However, I have been lucky enough to spend some time i
24、n both Italy and the US, where I found traditions of hospitality and politeness to be very different. I experienced Italian hospitality first-hand on a crowded railway carriage travelling, one afternoon, from Genoa to Florence. Sinking gratefully into an empty seat, I was berated(斥责) in rapid Italia
25、n by a gentleman who was returning to this seat-it had not been “spare” after all. I apologized in English, and got up to allow him back into the seat. The gentleman obviously had no understanding of the English language, but he, too, realized my genuine mistake. He smiled and gestured for me to rem
26、ain in the seat, and he himself remained standing in the corridor for the remainder of the journey. The other occupants of the carriage smiled and nodded at me and made me feel quite welcome amongst them. I feel that if this had been in England, a foreigner who made a mistake would not always be so
27、kindly treated. Transport also featured in the differences I noticed between English and American culture. I flew to New York on a plane with mainly English passengers. We sat together in near silence. Nobody spoke to me nor, as I expected, to anyone else they did not know. They felt it was not poli
28、te to interrupt someone elses privacy. However, when I travelled across the United States, whether by plane or Greyhound bus, I was never short of conversation. Conversation was going on all around me and whoever sat next to me was happy to introduce themselves and ask me about myself. They obviousl
29、y felt it would have been rude not to speak to another person, whether they were strangers or not. 【文章大意】本文属于记叙文。本文主要讲述了作者通过自己在不同国家的旅行经历来告诉大家, 不同文化里人们对礼貌的定义是不同的。5. What do we know about the occupants of the carriage when the author was travelling in Italy? A. They all laughed at the author for his m
30、istake. B. They would not bear a mistake like the authors in public. C. They were all on the side of the gentleman. D. They all showed their understanding of the authors mistake. 【解析】选D。推理判断题。从文章第三段The other occupants of the carriage smiled and nodded at me and made me feel quite welcome amongst the
31、m. “车厢里的其他乘客对我微笑着点头, 让我觉得自己在他们中间很受欢迎”。可知, 车厢里的人都对作者点头微笑, 说明他们理解作者的错误, 对作者的错误很宽容。故选D。6. The author probably believes the Italian people are _. A. coldB. rudeC. hospitableD. helpful【解析】选C。推理判断题。从文章第三段He smiled and gestured for me to remain in the seat, and he himself remained standing in the corridor
32、for the remainder of the journey. “他微笑着做手势让我坐在座位上, 而他自己则一直站在走廊上, 直到旅途结束”。可知, 那位绅士自己站着, 让作者坐着, 其他的人也都友好地微笑, 说明意大利人很热情友好。故选C。7. According to the last paragraph, English passengers sat in near silence because _. A. they were all strangers to each otherB. they were too tired to speakC. privacy was a val
33、ued tradition in EnglandD. everybody had their own share of privacy【解析】选C。推理判断题。文章最后一段Nobody spoke to me nor, as I expected, to anyone else they did not know. They felt it was not polite to interrupt someone elses privacy. “没有人跟我说话, 正如我所料, 也没有人跟他们不认识的人说话。他们认为打扰别人的隐私是不礼貌的”。因此推断, 英国乘客都不说话是因为他们国家的传统认为打
34、扰别人的隐私是很不礼貌的。故选C。8. The purpose of the author is to tell us _. A. his travelling experienceB. cultural differences to show hospitality and politenessC. the culture shock he experienced in Italy and the USD. how to adapt ourselves to a new culture【解析】选B。推理判断题。根据第一段I was born and raised in England in
35、a culture where privacy and “keeping yourself to yourself” were valued traditions. Speaking to strangers was not encouraged. People were most hospitable and friendlybut only once they had been introduced to new people. “我在英国出生和长大, 那里的文化重视隐私和“让自己独处”。不鼓励和陌生人说话。人们是很好客和友好的但只有当他们被介绍给新的人。”和文章最后一段However,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396260.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
