2019版高考英语新人教版选修8一轮复习:提分单元加餐练第二辑UNIT1CULTURALRELICS .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语新人教版选修8一轮复习:提分单元加餐练第二辑UNIT1CULTURALRELICS 2019 高考 英语 新人 选
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Cultural relics 单元加餐练.阅读理解ATo us it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains, but actually the umbrella was not invented as protection against the rain. Its first use was as a shade against the sun!Nobody knows who first invented it, but the umbrella was used
2、 in very ancient times. Probably the first to use it were the Chinese in the 11th century BC.We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade. And there was a strange thing connected with its use: it became a symbol of honor. In the Far East in ancient times, the umbrell
3、a was allowed to be used only by those in high office.In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. And the umbrella was commonly used in ancient Greece. But it is believed that the first persons in Europe to use the umbrella as protection against the rain were the ancient
4、Romans.During the Middle Ages, the use of umbrella practically disappeared. Then it appeared again in Italy in the late 16th century. And again it was considered as a symbol of power. By 1680, the umbrella appeared in France and later in England.By the 18th century, the umbrella was used against rai
5、n throughout most of Europe.Umbrellas have not changed much in style during all this time, though they have become much lighter in weight. It wasnt until the twentieth century that womens umbrellas began to be made, in a whole variety of colors.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了伞最初产生时的用途以及其后来的演变。1According to th
6、is passage, the umbrella was probably first invented in ancient _ .AChina BEgypt CGreece DRome答案:A细节理解题。根据文章第二段第二句可判断伞最初或许是在中国产生的。2Which of the following statements is NOT true about the umbrella?ANo one exactly knows who the inventor of the umbrella was.BThe umbrella was first invented to be used a
7、s protection against the sun.CThe umbrella changed much in style in the 18th century.DIn Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade.答案:C细节理解题。根据文章倒数第一段中的“Umbrellas have not changed much in style during all this time”可知,一直以来,伞在风格上没有什么大的变化。3A strange feature of the umbrellas u
8、se is that it was used as _ .Aprotection against rain Ba shade against the sunCa symbol of honor and powerDwomens decoration答案:C细节理解题。根据文章第三段第二句“And there was a strange thing . a symbol of honor.”和最后一句“. only by those in high office.”可判断出答案。BThe history of civil engineering (土木工程) is a very importan
9、t story in the development of civilization (文明). Civil engineers began practising their profession four thousand years ago.What is left of their work is the proof that they were wise. These engineers of the ancient world built entire cities. They designed systems of pipes which supplied fresh water.
10、 They built water pipelines for farmlands as well as bridges of great length. The relics of their buildings tell us much about the work of early engineers.Consider the pyramids of Egypt. They are evidence that some of the earliest engineers had great scientific ability. There is also evidence that t
11、hose engineers could make lasting work of art and design. Although they lived thousands of years ago,the Egyptian engineers used very exact measurements. The base of the largest pyramidthe Great Pyramid near Gizacomes to within inches of being a perfect square. The pyramid is perfectly placed. Each
12、corner points toward the exact directions of north, south, east and west. The inside of the pyramid is filled with complicated (复杂的) passages and tunnels. These lead to different rooms inside the pyramid. Many of these passages are of great length and height.The engineers of Egypt did more than desi
13、gn the pyramids. They also set up methods of moving and shaping the building materials. These materials were very heavy. They had to be brought from miles away and sometimes lifted several hundred feet. During the work the engineers commanded thousands of workers. The pyramids remain as evidence of
14、the abilities of the ancient Egyptian engineers.篇章导读:本文是一篇说明文。土木工程的发展历史在文明进程中居重要地位。文中以埃及金字塔的土木工程建筑为例,介绍了土木工程师在建设中的重要贡献。4Forty centuries ago _ .Athere appeared civil engineers by professionBpeople began practising engineering in order to become professional engineersCcivil engineers began putting the
15、ir knowledge into practiceDcivil engineers got more involved in their profession答案:C细节理解题。由第一段最后一句可知,4,000年前,土木工程师已经开始把他们的知识运用到实践中了。5The civil engineers of ancient times were wise enough to build entire cities, including _ .Asystems of pipes, bridges and machineryBpipeline systems, bridges and farml
16、andsCwater supply systems, bridges and pipelinesDwater supply systems, bridges and stadiums答案:C细节理解题。由第二段第三、四句可知,古代土木工程师建起的城市包括水利系统、桥梁和管道等。6From the passage we know that _ .Abuilding materials were broken into small piecesBthere were no requirements for the size and shape of building materialsCEgypt
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399278.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
