2020版高考英语新素养大二轮专题突破通用版练习:题型组合练(七) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新素养大二轮专题突破通用版练习:题型组合练七 WORD版含解析 2020 高考 英语 素养 二轮 专题 突破 通用版 练习 题型 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、题型组合练(七)阅读理解A(2019山西太原一模)Dear Durhammers,Durham has been your home in the past three years.This is an appropriate moment in time to invite you as a group of “tourists” in this special exploration.We would also like to congratulate you on your forthcoming transition from being a Durhammer to a member
2、 of society.Please see information below on offers and activities to assist with planning your coming celebrations.View details of special offers for Winter Assembly at:http:/www.dur.ac.uk/ceremonies/congregation/offers/Sign up to keep in touch with Durham University and get a goody bag sponsored by
3、 the ALUMNI team.20% discount on preordered Durham University Merchandise with the ticket code WGRADUATE2019 (Or you have to pay the full price at the shop)Preorder your photographs and receive a discounted rate.Free entry to the exhibitions at Palace Green Library for you and your guests (with tick
4、ets)Purchase a diploma container to keep your degree certificate safe.Please check:https:/www.dur.ac.uk/student.registry/qualifications/order/Details of celebration events being held in Departments and Colleges are published at:https:/www.dur.ac.uk/ceremonies/congregation/celebrations/Information on
5、 the highlight of the celebration,including but not limited to the opportunity to go out for BBQ and camping at Botantic Garden is published at:https:/www.dur.ac.uk/campusperks/whatsnewon/ceremonies/We also hope very much that you will come and meet us and colleagues at the ceremony,which is a tradi
6、tional and magnificent public presentation of your diploma and award,and it is always memorable and fun.You will have already received a formal email invitation,but this is just to say that we hope to meet you there and congratulate you in person.Yours sincerely,Sir Thomas Allen语篇解读文章是写给杜伦大学毕业生的一封信,
7、主要向毕业生们交代了参加毕业典礼及各项庆祝活动的注意事项。1Who is the letter intended for?AVisitors exploring the campus.BGraduates from Durham University.CColleagues in Durham University.DOrganizers of the ALUMNI Group.答案B解析推理判断题。根据第一段中的“Durham has been your home in the past three years.”以及“We would also like to congratulate y
8、ou on your forthcoming transition from being a Durhammer to a member of society.”可知,这封信是写给杜伦大学毕业生的。故选B。2Where can you check details of the offcampus celebration events?Awww.dur.ac.uk/ceremonies/congregation/offers/Bwww.dur.ac.uk/student.registry/qualifications/order/Cwww.dur.ac.uk/ceremonies/congreg
9、ation/celebrations/Dwww.dur.ac.uk/campusperks/whatsnewon/ceremonies/答案D解析细节理解题。根据倒数第二段内容可知,你可以在www.dur.ac.uk/campusperks/whatsnewon/ceremonies/查询校外庆祝活动的详情。故选D。3Which of the following items are free of charge?AGoody bags.BDiploma containers.CPreordered photographs.DLibrary cards.答案A解析细节理解题。根据“Sign up
10、 to keep in touch with Durham University and get a goody bag sponsored by the ALUMNI team.”可知,礼品袋是免费的。故选A。B“Were counting on you and your raised hands to bid for the street art selected by the MB.A.students and go home victoriously!” said Arnaud Oliveux at the French auction(拍卖) house Artcurial.Mr O
11、liveux walked theatrically across the stage and officially opened the second edition of the charity auction Street for Kids.The event is organized by 33 students who major in art management,with a focus on the international art market,at the Icart School of Arts.Over the past six months,as their fin
12、al project,the fifthyear students planned their first public auction.They persuaded famous street artists and galleries to donate pieces;they drafted the communication strategy;they designed and built the exhibition space.Julien GarciaToudic,22,was among the students charged with collecting the dona
13、ted street art.He said,“It was for charity and it would be financing childrens access to art.”Their goal was to raise money for the Muse en Herbe,whose mission(使命) is to bring art to children.Founded more than 40 years ago,the 6,400squarefoot space provides exhibitrelated activities for those “betwe
14、en the ages of 3 and 103”“Were a little alien in the world of art,” said Sylvie Girardet,the museums director.She was a graduate in art history and archaeology(考古学) when she created the museum with two friends.At the time,she had been shocked to learn that the majority of the French population did n
15、ot visit museums.“Childhood is when a lot of core(核心) values are formed,” said Ms Girardet.“If we introduced children into the world of art,then as future adults they wouldnt have this mental block.”“Young parents who came to visit the museum when they were little now come back with their children,”
16、 Ms Girardet said.“It means they remember and they keep fond memories of their time here.”语篇解读本文是记叙文。为了把艺术带给更多的孩子,一些正在主修艺术管理专业的学生筹办了一场拍卖会。同时,通过这一实践活动,这些学生也对艺术品市场有了更多的了解。4What was Arnaud Oliveux doing at the beginning of the text?AGiving a lecture.BSelling artworks.CPerforming a play.DOrganizing an e
17、xhibit.答案B解析推理判断题。根据第一段中Arnaud Oliveux所说的话和第二段中的“the second edition of the charity auction Street for Kids”可推知,Arnaud Oliveux正在主持一场艺术品拍卖会。5What can we learn about the organizers of the event?AThey are students from an art school.BThey donated artworks to the auction.CThey have planned several public
18、 auctions.DThey have prepared for the event for a year.答案A解析细节理解题。根据第二段末句“The event is organized by 33 students who major in art management,with a focus on the international art market,at the Icart School of Arts.”可知,这次活动的组织者是一所艺术学校的学生。6What is the Muse en Herbe trying to do?AProtect street art.BGai
19、n support from art schools.CBring art to children.DProvide art courses for students.答案C解析细节理解题。根据第五段中的“the Muse en Herbe,whose mission(使命) is to bring art to children”可知答案。7How might Ms Girardet feel when talking about the museum?ACautious. BAnxious.CCurious. DProud.答案D解析推理判断题。根据最后一段中的“Young parents
20、 who came to visit the museum when they were little now come back with their children”可推知,当谈到该博物馆时,这位女士感到很骄傲。CMarkus Rehm can leap much farther than the length of your family car.Hes a world champion long jumper.But he only has one leg.He wears a prosthesis(假肢) in place of his missing leg.Youd think
21、 that a missing leg would cause problemsespecially for an athlete.But the prosthesis Rehm wears is specially designed to propel(促使) him forward.Its a lightweight metal blade(片状物)At a 2015 competition for athletes with disabilities,he sailed 27.6 feet(8.4 m)That distance would have beaten the nondisa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401069.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
第1课《古诗二首》【人教版小学语文一年级下册课件】.ppt
