分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020_2021学年高中英语Unit3LifeinthefutureSectionⅢGrammar练习新人教版必修5.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:584859
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 _2021 学年 高中英语 Unit3LifeinthefutureSection Grammar 练习 新人 必修
    资源描述:

    1、Section Grammar课后篇巩固提升一、同义句转换1.When it is seen from the top of the mountain,the city looks very beautiful with lights on at night.the top of the mountain,the city looks very beautiful with lights on at night.答案:Seen from2.As he was surrounded by a group of young people,the old man felt happy.a group

    2、 of young people,the old man felt happy.答案:Surrounded by3.Because the girl was hurt badly in the earthquake,she was sent to hospital immediately.in the earthquake,the girl was sent to hospital immediately.答案:Hurt badly4.Because he was absorbed in painting,John didnt notice evening approaching.painti

    3、ng,John didnt notice evening approaching.答案:Absorbed in5.Left alone at home,John didnt feel afraid at all.alone at home,John didnt feel afraid at all.答案:Although he was left二、用括号内所给单词的适当形式填空1.The minister expressed his satisfaction with the talks,(add) that he had enjoyed his stay here.答案:adding2.Th

    4、e missing boys were last seen (play) near the river.答案:playing3.There was a terrible noise (follow) the sudden burst of light.答案:following4.She stood in front of him,with her eyes (fix) on his face.答案:fixed5.Football is played in more than 80 countries,(make) it the most popular sport in the world.答

    5、案:making6.He stood there silently,(move)to tears.答案:moved三、用分词改写句子1.Here is a cake.Toms mother made it.答案:Heres a cake made by Toms mother.2.We have been told to read the book.It was written by a news reporter.答案:We have been told to read the book written by a news reporter.3.We have been very satis

    6、fied with the service in the space hotel.It was recommended by Li Qing.答案:We have been very satisfied with the service in the space hotel recommended by Li Qing.4.Because she is worried about the missing child,she finds it difficult to go to work these days.答案:Worried about the missing child,she fin

    7、ds it difficult to go to work these days.5.As she was supported by her family,she decided to settle in the northwest of China.答案:Supported by her family,she decided to settle in the northwest of China.四、阅读理解A(2019江苏高考)Who cares if people think wrongly that the internet has had more important influen

    8、ces than the washing machine?Why does it matter that people are more impressed by the most recent changes?It would not matter if these misjudgments were just a matter of peoples opinions.However,they have real impacts,as they result in misguided use of scarce resources.The fascination with the ICT(I

    9、nformation and Communication Technology) revolution,represented by the internet,has made some rich countries wrongly conclude that making things is so “yesterday” that they should try to live on ideas.This belief in “post-industrial society” has led those countries to neglect their manufacturing sec

    10、tor(制造业),with negative consequences for their economies.Even more worryingly,the fascination with the internet by people in rich countries has moved the international community to worry about the “digital divide” between the rich countries and the poor countries.This has led companies and individual

    11、s to donate money to developing countries to buy computer equipment and internet facilities.The question,however,is whether this is what the developing countries need the most.Perhaps giving money for those less fashionable things such as digging wells,extending electricity networks and making more

    12、affordable washing machines would have improved peoples lives more than giving every child a laptop computer or setting up internet centres in rural villages.I am not saying that those things are necessarily more important,but many donators have rushed into fancy programmes without carefully assessi

    13、ng the relative long-term costs and benefits of alternative uses of their money.In yet another example,a fascination with the new has led people to believe that the recent changes in the technologies of communications and transportation are so revolutionary that now we live in a “borderless world”.A

    14、s a result,in the last twenty years or so,many people have come to believe that whatever change is happening today is the result of great technological progress,going against which will be like trying to turn the clock back.Believing in such a world,many governments have put an end to some of the ve

    15、ry necessary regulations on cross-border flows of capital,labour and goods,with poor results.Understanding technological trends is very important for correctly designing economic policies,both at the national and the international levels,and for making the right career choices at the individual leve

    16、l.However,our fascination with the latest,and our under-valuation of what has already become common,can,and has,led us in all sorts of wrong directions.1.Misjudgments on the influences of new technology can lead to .A.a lack of confidence in technologyB.a slow progress in technologyC.a conflict of p

    17、ublic opinionsD.a waste of limited resources答案:D解析推理判断题。根据第二段可推断,对新技术的影响的错误判断将会导致人类的有限资源的巨大浪费。2.The example in Paragraph 4 suggests that donators should .A.take peoples essential needs into accountB.make their programmes attractive to peopleC.ensure that each child gets financial supportD.provide mo

    18、re affordable internet facilities答案:A解析推理判断题。根据该段倒数第二句可推断,捐赠者在捐赠物品时,应该考虑人们的基本生活需求,而不是随便赠送一些不实用的或者不急需的东西。3.What has led many governments to remove necessary regulations?A.Neglecting the impacts of technological advances.B.Believing that the world has become borderless.C.Ignoring the power of economic

    19、 development.D.Over-emphasizing the role of international communication.答案:B解析细节理解题。根据倒数第二段第一句可知,很多政府去除了一些必要的规章制度是因为他们相信,这是一个没有国界的世界。4.What can we learn from the passage?A.People should be encouraged to make more donations.B.Traditional technology still has a place nowadays.C.Making right career cho

    20、ices is crucial to personal success.D.Economic policies should follow technological trends.答案:B解析推理判断题。根据第三段中的“.wronglyconcludethatmakingthingsissoyesterday.”以及后面的“.neglecttheirmanufacturingsector.”可推断出,不应过度迷恋高新技术和产业,传统工业仍需在人们的考虑范围之内。故选B项。BMany years ago,people relied on the sun,the moon and stars t

    21、o find their way around.Later,the compass was introduced.And now,we have satnav(卫星导航) systems to guide us.A satnav system uses groups of satellites to show the users location.They send information to a receiver,such as a smart phone,to show us where we are.The earliest built satnav system is the Glo

    22、bal Positioning System,which belongs to the US.Then there is Russias Global Navigation(导航) Satellite System,the European Unions Galileo and Chinas own satellite navigation system,BeiDou.On October 14,2017,an ARJ21-700 plane,which was the first domestically-produced jet equipped with the BeiDou navig

    23、ation system,successfully completed a test flight.The results showed the performance of the system developed by China matches that of similar systems produced abroad,according to the Commercial Aircraft Corporation of China.Since its introduction in 2000,the BeiDou navigation system has seen increas

    24、ing numbers of applications linked to everyday life,from shared bikes to farming.When it comes to shared bikes,smart locks that support BeiDou chips offer more accurate positioning than others,making it easier to find a bike.Farmers can use BeiDou-enabled tractors to plow(犁)the soil and use unmanned

    25、 aircrafts with BeiDou to sow seeds,which can improve efficiency and make better use of resources.BeiDous farming applications have spread from Heilongjiang Province to Beijing,Liaoning,Shanxi,Hubei and other regions across China.With its many uses,the BeiDou navigation system is even playing a big

    26、role in the Belt and Road(“一带一路”) construction.“To date,the BeiDou system has covered most parts of the Asia-Pacific region,as well as countries along the Silk Road Economic Belt and the 21st Century Maritime Silk Road,” said Yang Changfeng,chief designer of the BeiDou system.Today,there are more th

    27、an 20 BeiDou satellites above our heads,and China plans to launch even more this year to expand the BeiDou network to better serve the Belt and Road Initiative.“As BeiDou expands its overseas reach,it will be increasingly popular in the logistics(物流)industry,” said Miao Qianjun,secretary-general of

    28、the navigation services association.“Ships,for example,can use it to position themselves while sailing across oceans to European countries,no longer limited to Southeast Asian regions in the near future.”5.What is the purpose of the first two paragraphs?A.To compare some modern satnav systems.B.To d

    29、escribe the benefits of satnav systems.C.To tell us how satnav systems were created.D.To introduce some satnav systems and their functions.答案:D解析写作意图题。第一、二段介绍了卫星导航系统的作用、简单的原理及全球主要的卫星导航系统,故D项正确。6.What can we know about the BeiDou navigation system according to the article?A.It was used successfully i

    30、n a new jet plane.B.It is more powerful than other satnav systems.C.It was introduced to China on October 14,2017.D.It wasnt used in our everyday life,until recently.答案:A解析细节理解题。根据第三段首句“OnOctober14,2017,anARJ21-700plane,whichwasthefirstdomestically-producedjetequippedwiththeBeiDounavigationsystem,su

    31、ccessfullycompletedatestflight.”可知,一架装备有北斗卫星导航系统的喷气式飞机成功完成了试飞,故A项正确。7.According to the article,the BeiDou navigation system is already widely used for .A.plowing the soil and sowing seedsB.improving the efficiency of networksC.producing more smart locks for shared bikesD.navigating ships across ocea

    32、ns to European countries答案:A解析细节理解题。根据第六段中的“Farmerscanuse.tosowseeds.”和“BeiDousfarmingapplicationshavespreadfromHeilongjiangProvincetoBeijing,Liaoning,Shanxi,HubeiandotherregionsacrossChina.”可知,北斗卫星导航系统已经广泛运用于耕地、播种中,故A项正确。8.What is Miao Qianjuns attitude toward the future of the BeiDou system?A.Worr

    33、ied.B.Casual.C.Positive.D.Doubtful.答案:C解析推理判断题。根据题干中的关键词MiaoQianjun定位到最后一段,根据该段首句“AsBeiDouexpandsitsoverseasreach,itwillbeincreasinglypopularinthelogisticsindustry,saidMiaoQianjun,secretary-generalofthenavigationservicesassociation.”可知,他认为,北斗卫星导航系统将会在物流业中越来越受欢迎,由此可推知,他对北斗卫星导航系统的前景是持积极乐观的态度的,故C项正确。五、

    34、语篇填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Like all big cities,Paris has a traffic problem:lots of cars,traffic jams and pollution,so since 2007,the city 1.(begin) a plan to improve the situation.Under the Velib scheme (公共自行车计划),people can take a bicycle,use it as long as they want,and then leave it at 2.

    35、same or another bicycle station.The first half-hour is free,but if you dont return it after 30 minutes,you have to pay.The bicycles are as heavy as 25 kilograms,and have 3. (basket).Therere a large number of them in the city!Paris isnt the first city 4.(operate) a scheme like this.Not everybody thin

    36、ks its a great idea.One Parisian(巴黎人)said,“These bicycles are only 5.(suit) for short journeys.” A city spokesman said,“The bicycle scheme wont solve all our traffic problems,but it might work in 6.(reduce) air pollution.Traffic 7.(be) a big problem.There arent any simple answers 8. traffic problems

    37、 and pollution in cities,but the bicycles might help people lead a healthier life.9. we do something now,therell be more traffic jams,so the problems will get even 10.(bad).”答案:1.has begun2.the3.baskets4.to operate5.suitable6.reducing7.is8.to9.Unless10.worse六、选词创境运用下列写作词汇,自己创设一个语境,形成一个小语段。(35句)aspec

    38、t,take up,consider,motivation,tolerate答案:After graduation,I tookup an interesting jobdriving a taxi.My friends advise me to consider another job because a driver is usually tired.Though I have to tolerate some strange passengers,I am interested in many aspects of the job.It gives me the motivation to continue my job.Here as a representative of taxi drivers,I want to say I can do what I can to serve my city and passengers.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020_2021学年高中英语Unit3LifeinthefutureSectionⅢGrammar练习新人教版必修5.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-584859.html
    相关资源 更多
  • 圆--教学设计(莫雪雪).docx圆--教学设计(莫雪雪).docx
  • 图说“比热容和热机”.docx图说“比热容和热机”.docx
  • 图版高中地理必修二3.3《地域联系-地域联系的重要性及主要方式》练习与答案.docx图版高中地理必修二3.3《地域联系-地域联系的重要性及主要方式》练习与答案.docx
  • 图形计算典型真题-云南省2023-2024学年四年级上册数学期末真题精选(人教版).docx图形计算典型真题-云南省2023-2024学年四年级上册数学期末真题精选(人教版).docx
  • 图形的运动-欣赏与设计学案.docx图形的运动-欣赏与设计学案.docx
  • 图形的运动-图形的运动教案.docx图形的运动-图形的运动教案.docx
  • 图形的运动-图形的旋转(二)教案.docx图形的运动-图形的旋转(二)教案.docx
  • 图形的运动-图形的旋转(二)学案.docx图形的运动-图形的旋转(二)学案.docx
  • 图形的运动-图形的旋转(一)教案.docx图形的运动-图形的旋转(一)教案.docx
  • 图形的运动-图形的旋转(一)学案.docx图形的运动-图形的旋转(一)学案.docx
  • 图形的运动(三)单元检测卷(二).docx图形的运动(三)单元检测卷(二).docx
  • 图形的旋转--点评(姜昊).docx图形的旋转--点评(姜昊).docx
  • 图形的旋转--点评(何丽娟).docx图形的旋转--点评(何丽娟).docx
  • 图形的旋转--教学设计(何丽娟).docx图形的旋转--教学设计(何丽娟).docx
  • 图形与几何第5课时图形与位置教案(人教版六下数学).docx图形与几何第5课时图形与位置教案(人教版六下数学).docx
  • 图形与几何第4课时图形的运动教案(人教版六下数学).docx图形与几何第4课时图形的运动教案(人教版六下数学).docx
  • 图形与几何第2课时平面图形的认识与测量(2)教案(人教版六下数学).docx图形与几何第2课时平面图形的认识与测量(2)教案(人教版六下数学).docx
  • 图形与几何第1课时平面图形的认识与测量(1)教案(人教版六下数学).docx图形与几何第1课时平面图形的认识与测量(1)教案(人教版六下数学).docx
  • 图形与位置知识点梳理.docx图形与位置知识点梳理.docx
  • 图像题05 摩擦力、功率、机械效率类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx图像题05 摩擦力、功率、机械效率类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx
  • 图像题04 电功率类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx图像题04 电功率类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx
  • 图像题03 欧姆定律类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx图像题03 欧姆定律类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx
  • 图像题02 热学类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx图像题02 热学类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx
  • 图像题01 机械运动类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx图像题01 机械运动类-2022年中考物理二轮题型专项复习(全国通用).docx
  • 图书销售合1.docx图书销售合1.docx
  • 图书室、阅览室管理制度.docx图书室、阅览室管理制度.docx
  • 图书出版合同范本.docx图书出版合同范本.docx
  • 图书出版发行合1.docx图书出版发行合1.docx
  • 国际音标表flash国际音标ppt.docx国际音标表flash国际音标ppt.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1