2020年高考英语练习试题(一)(含解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 练习 试题 解析
- 资源描述:
-
1、2020年高考英语练习试题(一)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A Summer Program Guide for Teens Pre-College Immersive ProgramWellesley College is known for the thousands of accomplished women it has sent out into the worldwomen who are committed to making a difference. Especially designed for high school girls, t
2、he program is based on Wellesleys campus. Students will take courses and become members of the Wellesley community.When: July 7 - August 1More Information: 781-283-2748 Young Scholars ProgramOpen to high school students who have an academic average of 3.2 or better, the program is a great introducti
3、on to the University of Maryland. Seminars featuring speakers in innovative(革新的) career or academic fields further enrich the learning experience. Students enjoy movie nights, activities at the students union and more.When: July 8 - July 27More Information: 301-405-7762 Zeal Adventure and TravelWe o
4、ffer two-week and three-week long trips to Hawaii, Alaska, Australia, Costa Rica, and Spain. All trips include 15 to 25 hours of community service activities. Depending on your trip of choice, youll be volunteering with sea turtles, caring for dogs in Spain, and much more. Every trip also includes e
5、xciting outdoor activities like surfing, ice climbing and hiking.More Information: 844-282-9325 California College TourStudents will visit top schools throughout the state on this fun-filled tour. The tour includes enjoying tourist attractions along the way, including Disneyland! Along the way, stud
6、ents take college tours, meet with admissions staff, and learn how to make the most out of future college visits.More Information: 510-548-66121. What can you do if you attend the Young Scholars Program?A. Take part in various outdoor activities.B. Learn the history of Wellesley College.C. Watch fil
7、ms together with other students.D. Enjoy some tourist attractions along the way.2. Which number can provide access to volunteering chances?A. 301-405-7762.B. 510-548-6612.C. 781-283-2748.D. 844-282-9325.3. Which program may help students make a choice during the college application?A. California Col
8、lege Tour.B. Young Scholars Program.C. Zeal Adventure and Travel.D. Pre-College Immersive Program.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了专为青少年开设的四个暑期项目。这些项目对中学生尤其是高中生具有指导意义。1.C 【解析】细节理解题。根据 Young Scholars Program 部分最后一句“Students enjoy movie nights, activities at the students union and more.”可知,参加该活动时,你可以和其他学生一同看电影。故选C
9、。2.D 【解析】细节理解题。根据 Zeal Adventure and Travel 部分第二句“All trips include 15 to 25 hours of community service activities.”和该部分第三句中的“.youll be volunteering with sea turtles.”可知,该活动提供做志愿工作的机会。根据该部分末尾的“More Information: 844-282-9325”可得知联系电话。故选D。3.A 【解析】推理判断题。根据 California College Tour 部分最后一句“Along the way, s
10、tudents take college tours, meet with admissions staff, and learn how to make the most out of future college visits.”可知,学生在该活动中将参观多所大学,与招生工作人员见面,并学会如何充分利用以后参观大学的机会。这些活动有助于学生了解不同的大学以及招生流程等,对学生在将来选择、填报大学志愿会有所帮助。故选A。BIm going to be completely honest. I have no idea how I ended up with this opportunity,
11、 I have no idea what Im doing, but I am very happy to be here.Last summer a friend tagged me in a Facebook post from BBC Earth and encouraged me to apply to the BBC Presenter Search 2018. The assignment was easy and hard, make a video shorter than 60 seconds where you talk about something in science
12、 you think is cool. Simple concept, but for me it was challenging as I want to talk about bryophytes(苔藓植物) forever (which is slightly longer than 60 seconds).So I decided to make an attempt. I was going to make a 60 second video about sphagnum(水苔), commonly known as peat moss and uncommonly known as
13、 an unsung climate hero. Sphagnum is the plant genus that holds the most carbon in the world, it slowly builds up its carbon storage over hundreds of thousands of years and if undisturbed, they never let go of the carbon they gathered.Making a short video on this was hard because I wanted to include
14、 everything. And it became even harder as I had no one to hold the camera. I tied my camera to the scrawniest little tree, swinging in the wind as a bird tried to chase me away from the mud. This chaos ended up as the video “Why sphagnum is awesome” on my channel. I submitted the video, but didnt da
15、re to write in the description section of the video that it was a submission, because I never imagined that I could win!But I did.I waited two months before I could tell people that I had won the search, and when the news came out, I received the most attention Ive had in my entire life.No matter yo
16、ur background, whether you want to pass the time or pass an exam, I really hope you enjoy the video!4. What can we infer about the author from paragraph 1?A. She is uncertain about the result.B. She gets used to telling people lies.C. She is unable to achieve the goal.D. She knows much about the end
17、ing.5. Which of the following is NOT true about sphagnum?A. It can form its carbon storage in a very slow way.B. It is universally recognized as an unknown climate hero.C. It wont release the carbon without being disturbed.D. It contains a large amount of carbon.6. The underlined word “scrawniest” i
18、n Paragraph 4 probably means _.A. weakestB. strongestC. shortestD. most energetic7. What can we learn from the authors story?A. She shows great interest in filming the video.B. Her knowledge helps overcome all the difficulties.C. Her attitude and hard work pay off eventually.D. She is more than deli
19、ghted to gain the most attention.【语篇解读】这是一篇记叙文。作者讲述了自己敢于突破,不畏困难参加短视频大赛,制作关于水苔的短视频,并在充分准备但不期待最好结果的前提下,最终赢得比赛的经历。4. A【解析】推理判断题。由第一段I have no idea how I ended up with this opportunity, I have no idea what Im doing, but I am very happy to be here可知,作者不知道自己在这样的机会下,是怎么做到的,也不知道自己在做什么,但很开心可以出现在这里。从作者的描述中可以看
20、到作者对结果不确定。故选A。5. B【解析】细节理解题。由第三段sphagnum(水苔), commonly known as peat moss and uncommonly known as an unsung climate hero可知水苔通常被当成泥煤苔(peat moss),而很少被当成被埋没的气候英雄。B选项意为水苔作为气候英雄被知晓,与文章的表达相反。故选B。6. A【解析】词义猜测题。由I tied my camera to the scrawniest little tree, swinging in the wind可知作者把摄像机系到一棵随风摇动的树上,说明这课树并不高
21、大,而是弱小的。故选A。7. C【解析】主旨大意题。文中作者知道拍摄30秒的视频很难,但依然认真拍摄且投稿,并最终获奖,说明作者态度和努力工作最终得到了回报。故选C。CChinese Culture Shown to the World with LoveLi Ziqi, a short video blogger specializing in traditional Chinese cooking and handicrafts, has gained worldwide popularity.Li has about 20 million followers on Sina Weibo,
22、 Chinas equivalent to Twitter, plus 7 million followers on overseas social media networks. Many foreigners say they have got to know traditional Chinese food culture via her channel.It is the spirit of craftsmanship (技艺) behind her works that makes Lis video clips attractive. She strictly follows th
23、e authentic traditional steps and procedures in making traditional Chinese food and handicrafts, such as peach flower wine and silk, and goes to great lengths to ensure her videos are accurate. Sometimes she spends several months producing one of her videos.Li has been inheriting (继承) traditional Ch
24、inese culture in a rather creative way. A closer look at her videos will show that they are never with any “analysis” that makes people feel bored. They just show audiences each and every detail of traditional Chinese culture so that the latter knows how Chinese live their beautiful and elegant live
25、s. It is that universal appeal that makes her works so attractive. Thanks to Lis efforts, many intangible cultural heritages that only existed in memories and written records now appear before our eyes. Via her short videos, Li presents the image of a beautiful and friendly China.With the growth of
26、the Chinese economy, people overseas are showing more interest in traditional Chinese culture. Li has shown how to satisfy that interest in a good way, namely showing the best parts of traditional Chinese culture with her heart.To effectively present the beauty of Chinese culture to the world, we ne
27、ed more Li Ziqi.8. What can we learn about Li Ziqis video clips?A. They promote the sales of Chinese food and handicrafts.B. They attract a large number of foreigners to visit her online shop.C. They aim to introduce traditional Chinese food culture and handicrafts worldwide.D. They are based on her
28、 familys recipes of making traditional Chinese food.9. What could be inferred from Paragraph 3 and Paragraph 4?A. Analysis of Chinese culture in Lis videos makes people bored.B. Details and accuracy play significant roles in the success of Lis videos.C. Li makes sure all of her video clips are short
29、 enough to be downloaded.D. Cultural heritages usually exist in memories and written accounts.10. What does the underlined word “intangible” in Paragraph 4 mean?A. nonphysicalB. inaccessibleC. invaluableD. unnoticeable11. What is the authors purpose in writing the passage?A. To provide guidance on c
30、ooking and making handicrafts.B. To suggest a way of attracting more followers on Sina Weibo.C. To give an example of how to gain worldwide popularity as a a short video blogger.D. To encourage more people to make efforts to bring Chinese culture to the world.【语篇解读】这是一篇说明文,文章主要介绍了以拍摄古风美食短视频出名的李子柒如何把
31、中国人传统而本真的生活方式呈现出来,让现代都市人找到一种心灵的归属感,也让世界理解了一种生活中的中国文化,李子柒将中国文化以一种创新的方式引向世界。8.C 【解析】细节理解题。根据第一段主题句“Li Ziqi, a short video blogger specializing in traditional Chinese cooking and handicrafts, has gained worldwide popularity.”以及第二段“Many foreigners say they have got to know traditional Chinese food cultu
32、re via her channel”可知,专注于中国传统烹饪和手工艺品的短视频博客作者李子柒在全球范围内广受欢迎,外国友人通过她的频道了解了中国传统饮食文化,李子柒的视频旨在将中国文化引向世界,故选C。9.B【解析】推理判断题。根据第三段第二句“She strictly follows the authentic traditional steps and procedures., and goes to great lengths to ensure her videos are accurate.”以及第四段第三句“They just show audiences each and ev
33、ery detail of traditional Chinese culture so that the latter knows how Chinese live their beautiful and elegant lives.”可知,在制作中国传统食品和手工艺品时,李子柒严格遵循地道的传统步骤和程序,并竭尽全力确保视频的准确性。她的视频向观众展示传统中国文化的每一个细节,以便让观众了解中国人的日常生活。因此,准确度和细节是李子柒的视频如此受欢迎的主要原因,故选 B。10.A 【解析】词义猜测题。根据划线词后的修饰语“.that only existed in memories and
34、 written records now appear before our eyes.”可知,在李子柒的努力下,许多仅存在于记忆和书面记录中的文化遗产现在出现在我们眼前,而文化遗产显然有别于物质遗产。结合文中出现的cultural heritages词组及本文的语境,可知划线词意思是“非物质的、无形的、触摸不到的”,B.难以接近的;C.非常贵重的;D.不明显的均不符语境,故选A。11.D 【解析】推理判断题。本题要求推理分析作者的写作意图,根据第五段第二句“Li has shown how to satisfy that interest in a good way, namely show
35、ing the best parts of traditional Chinese culture with her heart.”以及全文最后一段“To effectively present the beauty of Chinese culture to the world, we need more Li Ziqi.”可知,本文主要介绍了以拍摄古风美食短视频出名的李子柒如何把中国人传统而本真的生活方式呈现出来,向世界打开美丽中国的一扇窗口,让世界理解了一种生活着的中国文化。作者希望未来有更多像李子柒这样的人物向世界展示和推广中国传统文化,故选 D。DOnce March 29 was
36、impressed firmly in the minds of British people, as this was the date when the UK was supposed to leave the European Union (EU).The UK public voted to leave the EU almost three years ago. Since then, the UK Parliament has voted many times to determine the terms of the UKs exit from the EU. But Briti
37、sh lawmakers havent reached an agreement on any particular path. So the UK and EU member states agreed to push the Brexit (脱欧) deadline to April 12, hoping this would allow UK lawmakers to get a Brexit deal through the UK Parliament.On March 29, British lawmakers rejected UK Prime Minister Theresa M
38、ays Brexit deal once again. According to USA Today, the failure to reach an agreement was largely because hard-line (强硬的) lawmakers from Conservative Party didnt feel the deal done with the EU adequately separates the UK from the EU. Meanwhile, many Labor Party lawmakers were in favor of closer ties
39、 with the EU. As result, the UK has to announce a new plan before April 12, or leave the EU without a deal, and the latter one will bring the UK and the EU countries many influences. For example, the UK would have to face the fact that the price of imported goods for British people could go up as a
40、result. Meanwhile, there could be long delays at borders between the UK and the EU countries if passport checks are strengthened.In the event of a no-deal Brexit, the German government would give British citizens living in Germany an initial period of three months during which their rights to live a
41、nd work there would not change. However, they would have to apply for the permits of living in Germany during that period. The French Parliament has passed a law to give the government the power to introduce new measures to deal with a no-deal Brexit. The law covers, among other things, the rights o
42、f UK national a living and working in France.More efforts to prevent a disorderly Brexit are still needed, but time is limited!12. Why did the UK and EU member states push the Brexit deadline to April 12?A. To wait for a new Brexit deal.B. To make a no-deal Brexit plan.C. To meet Theresa Mays reques
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
