2020年高考英语练习试题(十)(含解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 练习 试题 解析
- 资源描述:
-
1、2020年高考英语练习试题阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AReturns & Refund GuaranteeThe “Returns & Refund Guarantee” is a promise provided by sellers for every item they sell on DH. When you receive an item that was bought and paid for on our site, and you find it is not as described or is of low quality, you
2、can contact the seller to resolve these problems. DHgate will offer additional assistance if the seller is not cooperative.ScopeThe following points should not be included in the “Returns & Refund Guarantee”:The seller didnt make any promise.The seller can provide evidence to prove the items are as
3、described.You didnt contact the seller within the promised time.You have released the payment to the seller before asking DHgate for help.Sellers are able to set up the following promise:Returning items for any reasonBuyers can return items for a refund within a specific day which has been set up by
4、 sellers, such as 3 days, and 7 days from the day when the items are received. The items receive date is the date that is indicated on the shipping carriers official website. Buyers should prepay any return shipping cost, which will be given back to the buyers after the seller receives the items as
5、long as the items are returned in the same exact condition as when they were delivered.Returns or Refunds accepted if the product has quality issuesBuyers can return the items for a refund when they are not as described or possess quality issues by communicating directly with the seller. The seller
6、is responsible for the return shipping cost.Buyers can get a refund and keep the items when the items are not as described or possess quality issues by negotiating directly with sellers.1. Who can get additional assistance from DHgate in the guarantee?A. The buyers in physical stores.B. The buyers o
7、n DH.C. The sellers on DH.D. Both the buyers and the sellers.2. Which situation is within the scope of the guarantee?A. The seller didnt make any promise.B. The buyer has paid the seller in advance.C. The buyer asked for help within the promised time.D. The seller proves that there is nothing wrong
8、with the item.3. Which of the following is true according to the passage?A. All the sellers didnt make promises.B. DHgatesometimes will pay the buyers.C. Sellers should prepay return shipping cost.D. The buyer cant keep the items after getting a refund.【答案】1. B2. C3. A【语篇解读】这是一篇应用文。文章为退货退款保证说明,这是卖家在
9、DH上出售的每一件商品的承诺,以及卖家和买家各自的事项说明。1. 细节理解题。根据第一段The “Returns & Refund Guarantee” is a promise provided by sellers for every item they sell on DH. When you receive an item that was bought and paid for on our site, and you find it is not as described or is of low quality, you can contact the seller to res
10、olve these problems. DHgate will offer additional assistance if the seller is not cooperative.(“退货退款保证”是卖家在DH上出售的每一件商品的承诺。当你收到在我们的网站上购买和付款的物品,你发现它不是描述的或质量差,你可以联系卖家解决这些问题。如果卖方不合作,DHgate将提供额外的帮助。)可知DH上的买家可以得到DHgate额外的帮助。故选B。2. 细节理解题。根据Scope部分中The following points should not be included in the “Returns
11、 & Refund Guarantee”:You didnt contact the seller within the promised time.(以下不应包括在“退货及退款保证”内:你没有在承诺的时间内联系卖方。)可知买方在承诺的时间内寻求帮助属于担保范围。故选C。3. 细节理解题。根据Scope部分中The seller didnt make any promise.(卖方没有做出任何承诺。)可知卖家都没有做出过承诺。故选A。BImagine someone who has spent the majority of their life sitting with a sign on
12、the side of the road and that very person giving someone their last 20 dollars. Thats exactly what Marine Corps veteran (退伍军人) Johnny Bobbitt, 34, did in October in Philadelphia.Bobbitt served in the U.S. Marine Corps and worked as a paramedic (医务辅助人员) in Vance County, N. C. before he became homeles
13、s. Nobody knew how he got to where he was because he was discreet about that.One night in October, Bobbitt was sitting roadside with a sign in Philadelphia as usual, when Kate McClure of Florence Township, N. J. was driving home down Interstate 95 and ran out of gas. Scared and nervous, she got out
14、of the car to head to the nearest gas station. As McClure was heading to the nearest gas station, she ran into Bobbitt and he told her to get back in the vehicle and lock the door. Minutes later, he appeared with a red gas can. Hed used his last $20 to buy her gas.After that unexpected meeting, McCl
15、ure and her boyfriend, Mark DAmico, who both live in New Jersey, visited Bobbitt several times to deliver gift cards, cash, snacks and toiletries. They then decided to create a fund raising page so he wouldnt have to spend the holidays sleeping on the street.McClure started the GoFundMe page on Nove
16、mber 10. With the page, the couple hoped to raise $10,000, enough money for his rent, a reliable vehicle and up to six months expenses. Bobbitts story ran in a local paper. By November 15,more than 10,000 local people had made donations through the GoFundMe page and more than $300,000 had been raise
17、d.On Thanksgiving, Bobbitt was resting in a hotel, his feet up on the bed, drawing up a grand plan for his new life, thanks to several thousand dollars raised to repay him for a good deed.4. What does the underlined word “discreet” in paragraph 2 most probably mean?A. Doubtful.B. Cautious.C. Guilty.
18、D. Optimistic.5. McClure met Bobbitt when she.A. couldnt find a gas stationB. got to the way homeC. couldnt unlock her carD. was in search of gas6. It can be known from the text that.A. Bobbitts story obtained wide attentionB. Bobbitt became world-famous overnightC. the GoFundMe page collected over
19、$400,000 for BobbittD. the GoFundMe page was started to help people like Bobbitt7. What is the best title for the text?A. A Homeless Veteran Paid Kindness ForwardB. A Homeless Veteran Had a Generous HeartC. A Homeless Veterans Kindness Paid OffD. A Small Kindness Made a Big Difference【答案】4. B5. D6.
20、A7. C【语篇解读】这是一篇记叙文。个无家可归的退伍军人将身上仅有的二十美元买了汽油送给在回家途中汽车没油的年轻女子,事后这名女子和她的男朋友专门建了一个网页为他募捐,使他不用再睡在大街上。他们原本期望帮助他募集一万美元,意想不到的是,五天内募集到的捐款就超过了三十万美元。4. 词义猜测题。画线词所在句子的句意为“没有人知道他是怎样走到这一步(即无家可归)的,因为他对此_”。由此可以猜测,他对自己成为无家可归者这件事非常小心谨慎,不想让别人知道。故选B项。5. 细节理解题。根据第三段中Kate McClure of Florence Township, N. J. was driving h
21、ome down Interstate 95 and ran out of gas. As McClure was heading to the nearest gas station, she ran into Bobbitt.可知,McClure是在去加油站寻找油时遇见Bobbitt的。故选D。6. 推理判断题。根据文章第五段Bobbitts story ran in a local paper.可知,McClure是在十一月十号建立募捐网页的,他们原本期望帮助Bobbitt募集一万美元,他的故事还上了当地的报纸,截至十一月十五号,一万多名当地人通过该网页进行了捐款,募集到的捐款超过了三十
22、万美元。可知,Bobbitt的故事引起了广泛的关注。故选A。7. 主旨大意题。本文主要讲述一个无家可归的退伍军人将身上仅有的二十美元买了汽油送给在回家途中汽车没油的年轻女子,事后这名女子和她的男朋友专门建了一个网页为他募捐并且募捐到了三十多万美元,即这个无家可归的退伍军人的善心得到了回报。故选C项。CEmpathy (同理心)is one of those strange qualitiessomething almost everyone wants, but few know how to truly give or receive it. In a world where self-sa
23、tisfaction is emphasized, it is in short supply but high demand. This is all the more reason to teach the next generation what it means to have empathy for those around them.What Is Empathy? Many people confuse sympathy and empathy, but they are two distinct values. Empathy is not just the ability t
24、o understand someones feelings; criminals often take advantage of people by appearing to understand their feelings and subsequently gaining their trust. Empathy is more than that. Not only is it the ability to recognize how someone feels, but it also values and respects the feelings of another perso
25、n. It means treating others with kindness, dignity, and understanding.Kids Need To See Adults Show EmpathyWhile some children are gifted with naturally kind hearts, in most cases kids need to see empathy modeled by the adults around them. It begins with the way parents relate to their children. Pare
26、nts who show an interest in the things that matter to their kids and respond to emotions in a positive and caring way are teaching the skill of empathy.Meet Emotional NeedsWhen children have their emotional needs met, two things happen. They learn how to meet the emotional needs of others and they a
27、re anchored in what they are receiving, meaning that they are secure enough to give to others when the need arises but first they need to receive. An empty jug cannot fill a cup.Its a good idea to talk to kids about emotions and how other people experience them. Give their emotions names (for exampl
28、e, jealousy, anger, and love) and teach them that these are normal. Talk to them about how to handle emotions in a positive way and point out situations where other people are experiencing emotions. Teach them about respecting the emotions of others and show them how to act in a situation where a re
29、sponse is required.8. Why is it that the next generation are taught to have empathy?A. Because people tend to center themselves.B. Because everyone lacks empathy.C. Because empathy is a strange quality.D. Because its better to give than to receive.9. Which situation can empathy be used in?A. When a
30、mathematician is calculating the area of a farmland.B. When a teacher is comforting a student about his failure in exams.C. When a criminal is cheating a victim.D. When a dancer is dancing to music.10. What does the underlined sentence An empty jug cannot fill a cup mean?A. An empty jug is too small
31、 to hold a cup.B. Its a must to talk to kids about emotions.C. Adults should set an example to kids.D. Kids give empathy with their emotional needs met first.11. What is the main topic of the passage?A. How to train kids to have empathy.B. How to distinguish sympathy and empathy.C. How to help kids
32、finish empathy-related tasks.D. Whether kids can be trained to be more empathetic.【答案】8. A9. B10. D11. A【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要说明了在一个强调自我满足的世界里,我们更有理由教导下一代,对周围的人抱有同理心意味着什么。同时说明了同理心的含义,以及如何培养孩子的同理心。8. 细节理解题。根据第一段中In a world where self-satisfaction is emphasized, it is in short supply but high demand. This
33、 is all the more reason to teach the next generation what it means to have empathy for those around them.(在一个强调自我满足的世界里,它供不应求。因此,我们更有理由教导下一代,对周围的人抱有同理心意味着什么)可知,下一代人被教导要有同理心,因为人们往往以自己为中心。故选A。9. 推理判断题。根据第三段中While some children are gifted with naturally kind hearts, in most cases kids need to see empat
34、hy modeled by the adults around them.(虽然有些孩子天生就有一颗善良的心,但在大多数情况下,孩子们需要看到他们周围成年人的同情心)可知,B选项“当老师安慰学生考试不及格时”符合同理心使用的情况。故选B。10. 词义猜测题。结合上文Meet Emotional NeedsWhen children have their emotional needs met, two things happen. They learn how to meet the emotional needs of others and they are anchored in what
35、 they are receiving, meaning that they are secure enough to give to others when the need arises but first they need to receive.(满足情感需求当孩子们的情感需求得到满足时,会发生两件事。他们学习如何满足他人的情感需求,他们被锚定在他们所接受的东西上,这意味着当需求出现时,他们有足够的安全感去给予他人,但首先他们需要接受)可知,要想孩子们有同理心,必须首先满足他们自己的情感需求。故D选项符合划线句子的含义。故选D。11. 主旨大意题。根据第一段最后一句This is al
36、l the more reason to teach the next generation what it means to have empathy for those around them.(因此,我们更有理由教导下一代,对周围的人抱有同理心意味着什么)以及文章主要内容为如何教导孩子拥有同理心客栈,故A选项“如何培养孩子的同理心”符合文章主题。故选A。DAmerica is well known for being a melting pot of different ethnic groups and cultures, but nowhere is this diversity m
37、ore pronounced than in Queens, New York.Here, second-generation Puerto Ricans live alongside third-generation Greeks and first-generation Koreans, all united by a common feeling of pride in their American identity. However, they are also proud and curious about their ancestral roots. National Geogra
38、phics Genographic Project, also known as the Human Family Tree, set out to trace the origins by examining their genetic makeup using a simple DNA test. What interested them more was something that intrigues us all: the history of our recent ancestry. One recurring theme among immigrants seems to be
39、the hard work and sacrifices that went into building a new life, and how their descendants now feel a duty to honor that effort by working hard too. Here is one Queens residents story.Richard, 38My great-grandfather Tomas came to America from Poland when he was fifteen. His mother had died, and his
40、father remarried. Tomas didnt like his stepmother, so he ran away to Belgium, where he boarded a ship to Americawithout a ticket. Arriving in America with nothing, he got a job on the railroads in California. Then one day he saw an announcement in a newspaper that was read by immigrants. It was from
41、 his brother in New York who was also seeking his fortune in America and was looking for him. Tomas got in touch and they had an emotional reunion in New York, where Tomas subsequently settled. This is the story that my grandmother has passed down to us, to my parents, and all my aunts and uncles. S
42、he is an amazing woman and I suppose: the one who holds us all together. Shes actually quite forgetful now, but she never forgets family details. What that has meant is that all of us have a strong family bond and a strong sense of belonging to a group that has struggled and fought together to steer
43、ed here.12. What is special about Queens?A. Conflicting ethnic minorities live here.B. Many foreigners like to travel to this place.C. The pronunciation varies from person to person.D. Many different people and cultures are gathering here.13. What does the “one recurring theme” in paragraph 2 refer
44、to?A. A sad experience.B. A common subject.C. An unknown topic.D. An unusual quality.14. Which of the following can best describe Tomas?A. Brave and independent.B. Tough and honest.C. Talented and persistent.D. Kind and hard-working.15. What can we know about the immigrants from the text?A. They are
45、 ashamed of their roots.B. They feel attached to their family.C. They cant fit in with the new surroundings.D. They are less interested in recent generations.【答案】12. D13. B14. A15. B【语篇解读】这是一篇夹叙夹议的文章。美国是一个种族和文化的大熔炉,尽管移民在美国生活了几代,但他们仍对自己的祖辈感到骄傲和好奇。祖辈的努力和牺牲让他们有强烈的家庭归属感,也激励着他们更加努力。12. 细节理解题。根据文章第一段的Amer
46、ica is well known for being a melting pot of different ethnic groups and cultures, but nowhere is this diversity more pronounced than in Queens, New York.可知,美国是不同种族和文化的大熔炉,但这种多样性在纽约的皇后区最为明显,即:皇后区汇集了不同种族的人和文化。D. Many different people and cultures are gathering here.(不同的人和文化在这汇集)符合以上说法,故选D项。13. 词义猜测题。
47、根据划线部分所在句子One recurring theme among immigrants seems to be the hard work and sacrifices that went into building a new life, and how their descendants now feel a duty to honor that effort by working hard too.(移民中似乎是为了建立新生活他们所付出的努力和牺牲,以及他们的后代应该感到有责任通过努力工作来纪念他们的努力。)联系上下文,可知这是很多移民谈到的话题,故推测划线部分的意思是“一个共同的
48、主题” 。B. A common subject.(一个共同的主题)符合以上说法,故选B项。14. 推理判断题。根据文章最后一段的so he ran away to Belgium, where he boarded a ship to Americawithout a ticket. Arriving in America with nothing, he got a job on the railroads in California.可知Tomas没有买票一个人坐上了到美国的轮船,到了美国后身无分文在火车站找了一份工作,这些体现了Tomas的勇敢和独立。A. Brave and inde
49、pendent.(勇敢和独立)符合以上说法,故选A项。15. 细节理解题。根据文章第二段的What interested them more was something that intrigues us all: the history of our recent ancestry.和最后一段的Shes actually quite forgetful now, but she never forgets family details. What that has meant is that all of us have a strong family bond and a strong s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
