2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(五) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练五 WORD版含解析 2020 新高 英语 素养 二轮 专题 突破 浙京津鲁琼版 练习 题型 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、题型组合练(五).阅读理解AWhile most 4yearolds are making mud pies or selling lemonade,Austin Perine of Birmingham,Alabama decided to go one step further.With his red cape(披肩) covering his shoulders,Austin Perine feeds the hungry and homeless population throughout the city in an effort to “show love” to those w
2、ho need “food and smiles”“Show love”,according to Austin,has become his superhero motto.His superhero name?President Austin,of course.Austins father,TJ Perine,told CNN that Austin has always been compassionate(有同情心的),as he acts like a “little dad” for his brother,Taylor.However,it wasnt until Austin
3、 learned that people are experiencing homelessness that he decided to share what he has with the rest of his community.TJ noted that Austins first knowledge about homelessness came after watching a nature documentary about a baby panda on television.“Austin and I were watching an animal show and the
4、re was a mother panda that was leaving her baby,” TJ said.“Austin began to get concerned,and I told him that the baby panda would be homeless.”To better teach his son about homelessness,TJ took the young boy to the city shelter,at which point Austin asked,“Can we feed them?” In response,TJ took Aust
5、in to Burger King where he enthusiastically volunteered to pay for the chicken sandwiches using his weekly pocket money,thereby giving up new toys that week.Austin and his father have plans to expand their community outreach efforts so they can also fight homelessness at its roots.They have also sta
6、rted a GoFundMe as part of their Show Love Foundation.“Weve gotten a lot of support from the country,and what we want to do is expand and do from more than just giving out sandwiches,” TJ told CNN,saying that,finally,he and Austin hope to build a service center that deals with the many causes and sy
7、mptoms of homelessness.“Mental illness,drug abuse,addiction,and things like that,” he said.“Austin and I want to build a service center and get some specialists in there that can actually help these people get back into the workforce.”语篇解读本文是记叙文。文章讲述了一个来自美国阿拉巴马州,自称是“奥斯汀总统”的四岁小男孩奥斯汀的爱心故事。1What can we
8、 know about Austin from the first paragraph?AHe has sympathy for the homeless.BHe likes watching superhero movies.CHe used to enjoy making mud pies best.DHe frequently makes lemonade for the poor.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“With his red cape(披肩) covering his shoulders,Austin Perine feeds the hungry and homel
9、ess population throughout the city in an effort to show love to those who needfood and smiles”可知,奥斯汀同情无家可归的人。2What did Austin do in Burger King?AHe bought new toys for his brother.BHe ate chicken sandwiches with TJ.CHe visited the homeless baby panda.DHe used up his pocket money for charity.答案D解析推理判
10、断题。根据倒数第三段中的“Austin asked,Can we feed them?.he enthusiastically volunteered to pay for the chicken sandwiches using his weekly pocket money,thereby giving up new toys that week.”可推知,奥斯汀把他那周本来买玩具的零花钱全部拿出来买了三明治,送给了那些无家可归的人们。3What do TJ and Austin intend to do?ASet up another GoFundMe.BWin support from
11、 the government.CHelp the homeless become employed.DGive out more sandwiches to the poor.答案C解析细节理解题。根据最后一段TJ所说的话可知,奥斯汀和他的父亲打算成立一个机构,请专家帮助无家可归的人重回职场。BThe high social cognitive(认知的) skills of horses towards humans might partially explain why humans and horses have a collaborative(合作的) relationship tod
12、ay.However,the scientific evidence for this ability is still scarce(不足的)In this study,scientists focused on horses social cognitive skills with humans in a problemsolving situation where food was hidden in a place accessible only to humans.For the first experiment,an assistant experimenter hid carro
13、ts in a container which the horse could not reach.The researchers observed whether and how the horse sent signals to the caretaker when the caretaker(unaware of the situation) arrived.The horse stayed near the caretaker and looked at,touched and pushed the caretaker.These behaviors occurred over a s
14、ignificantly longer period compared to cases in which they carried out the experiment without hiding the food.The results showed that when horses cannot handle problems by themselves,they send signals to humans both visually and physically.Building on these results,for the second experiment they tes
15、ted whether the horses behavior changed in other situations and the findings were as follows:The horses gave more signals if the caretaker hadnt watched the food being hidden than if the caretaker had,suggesting that horses can change their behavior in response to the knowledge levels of humans.Thes
16、e two experiments showed some behaviors are used by horses to communicate demands to humans.They also suggested that horses possess high cognitive skills that enable them to flexibly alter their behavior towards humans according to humans knowledge state.This high social cognitive ability may have b
17、een acquired during the domestication process.In order to identify the characteristic that enables horses to form close bonds with humans,in future research the team aims to compare communication between horses,as well as looking more closely at the social cognitive ability of horses in their commun
18、ication with humans.语篇解读本文是说明文。作为最早被人类驯化的动物之一,马是人类的重要伙伴和好朋友,在人类的发展史上发挥了重要作用。在被人类驯化的过程中,马逐渐形成了自己与人类共处的高度的社会认知能力,研究人员也通过实验证明了这一点。4How is the second paragraph mainly developed?ABy inferring something from facts.BBy describing details.CBy analyzing causes.DBy examining differences.答案B解析写作手法题。根据第二段对实验过程的
19、描述可知,该段主要对实验的细节进行了描写。故选B。5Which of the following affected the horses behavior in the study?AThe number of carrots.BThe color and size of the container.CThe physical appearance of the caretaker.DThe caretakers knowledge of the hidden food.答案D解析细节理解题。根据第三段内容可知,饲养员是否看见食物被藏起来,对马的行为产生了影响。故选D。6What does t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-592187.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
