2020年高考英语模拟卷一pdf含解析.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 pdf 解析
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟卷及答案解析(一)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。Boston Tourist Attractions and SightseeingDuck ToursOne of the most popular tours in and around Boston are thelegendary Duck Tours,which show you the best that the city has to offer.World War II vehicles take you on a scenic drive around the m
2、ostfamous sites and attractions in the city.With interesting explanation,thisnovel tour is an enjoyable and fun way to see the city and very muchrecommended.New England AquariumThe aquarium is home to over 7,000 fish and a collection of manydifferent sea creatures.The citys most visited tourist attr
3、action iscomplete with exhibit space,gift shop and a cafe with spectacularviews of the city and harbor.It also offers whale-watching tours withindoor and outdoor seating and even seal or walrus(海象)shows.Boston Public LibraryBuilt in 1848,the Boston Public Library was the first free publiclysupported
4、 city library in America.With more than 650,000 photographs,100,000 prints and 250 different papers in the“Newspaper Room”thelibrary now has Internet access,two restaurants and an on-line storewith reproductions of its priceless artwork.All exhibits are open to thepublic and books are only the begin
5、ning.Bull and Finch Pub-Home of CheersThis world-famous pub is the inspiration for the hugely successfulsitcom(情景喜剧)“Cheers”.Although the outside is the same as ontelevision,theinsideiscompletelydifferent.However,althoughunexpected,this is not a real disappointment as the busy pub is full ofreminder
6、s of Cheers.The menu serves typical bar food,and is verypopular with tourists.If visiting family or staying at one of the luxury Boston hotelsdowntown,you may want to corner purchasing a“Boston City Pass”as this will enable you to pay half price for most the finest attractions.1Peter is travelling i
7、n Boston,and he hopes to know the city as soon aspossible.Which one is the best choice for him?ADuck ToursBA trip to New England AquariumCA visit to Boston Public LibraryDA visit to Bull and Finch Pub2 The underlined sentence in the passage indicates(表 明)that_.Aother activities are more recommended
8、hereBreading brings people fun and more than funCthe books in this library are not really worth readingDapart from books,the libraries has a lot to offer3It can be inferred from the brochure(宣传册)that_.Aart-lovers can buy reproductions of artwork at the libraryBBull and Finch Pub is the most popular
9、tourist attraction in the cityCvisitors can have meals both at the aquarium and at the libraryD you cant watch seal or walrus performances outside in NewEngland Aquarium1A细节理解题。根据第一段的句子 One of the most popular tours in andaround Boston are the legendary Duck Tours,which show youthe best that the cit
10、y has to offer.以 及 With interestingexplanation,this novel tour is an enjoyable and fun way to seethe city and very much recommended.可知 Duck Tours 会把这座城市最好的展示给你,用有趣的解释,这个新颖的旅行是一个看城市的愉快有趣的方法,非常值得推荐。可知 Peters 的最佳选择是 Duck Tours,故选 A。2D推理判断题。根据划线句子的意思“所有展品都对公众开放和书籍只是开始。”可知除了书籍,图书馆还有很多的展示。故选 D。3C推理判断题。根据
11、New England Aquarium 的介绍 a cafe withspectacular views of the city and harbor.以 及 Boston PublicLibrary的 介 绍 thelibrarynow hasInternet access,tworestaurants,可知这两个地方有 caf/restaurants,可知水族馆和图书馆的游客可以吃饭。故选 C。BThis may sound like a joke about a lazy persons dream job:Earn bigmoney by staying in bed and wat
12、ching TV.But this is reallyhappening,and its a project of NASA and two European spaceagenciestheInstituteofAerospaceMedicineattheCologne-based German Aerospace Center and the EuropeanSpace Agency.Its called Artificial Gravity Bed Rest Study,aimed at studying how the body adapts to weightlessness ins
13、pace.Scientists are seeking 12 women to spend two full months in bed in thefall at a German lab,plus an additional month there forpreparation and recovery.The first 12 test subjects all men,already have started the study.Participants spend two entire months in bed and remain lying downeven to do eve
14、ryday things like eating drinking and exercising.They also answer natures call and shower but its unclear from theNASA website how those tasks are accomplished in bed.Daily routine showering getting dressed eating exercising takes muchtime when you cannot stand up to do them,says the websiteadding t
15、hat there is“continuous data collection,includingblood pressure,heart rate,nutrient absorption and also theparticipants feelings.Study subjects will spend the 60 days withtheir heads tilted(倾 斜)down six degrees which imitates(模仿)conditions in space.Participants are encouraged to pass the time by wat
16、ching TV,takingonline courses reading and any other activities they can performwhile lying down alone in bed to relieve what could be boredom.Family and friends are allowed to visit.The high$18,500 payment for two months of lazing about is probably amajor motivation for people willing to go through
17、something thisextreme.However,if youre an American who really needs themoney,you probably cant afford it.Candidates need to travelto Cologne four times at their own expense for the employmentprocessbetweenAprilandJuly.PlustheyneedstrongGerman-speaking skills.Also participants need to be nonsmokersbe
18、tween ages 24 and 55 in good health,with normal bodyweight.1.What are participants expected to do during the study?A.Report their feelings regularly.B.Complete their daily routinesin bed.C.Keep their bodies tilted down six degrees.D.Record theirphysical responses every day.2.What data about the part
19、icipants will the researchers collect?A.The changes in their weight.B.Their behaviors toweightlessness.C.The ways they do their dailyD.Their physical and mentalreactions.3.What will be a challenge for the participants?A.The language skills they need.B.The difficulty meetingfamily.C.The possibility t
20、hat they feel dull.D.The slow discovery of theirhealth.4.The requirements for potential participants are_.A.challenging for AmericansB.tailored to thin personsC.easy for the youth to satisfyD.suitable for most people1.B 细节理解题。根据第三段“Participants spend two entire months inbed and remain lying down eve
21、n to do everyday things likeeating,drinking and exercising.可知,在这个研究中,参与者要在床上完成他们的日常事情。2.D 细节理解 题。根据第四段 adding that there is 4 continuous datacollection?,includingbloodpressure,heartrate,nutrientabsorption and also the participants feelings.可知,研究者要收集的信息是参与者的身心反应。3.C 推理判断题。根据第五段 by watching TV,taking
22、online courses,reading and any other activities they can perform while lyingdown alone in bed to relieve what could be boredom.Familyand friends are allowed to visit.可推断,参与者面临的一个挑战是厌倦。4.A 推理判断题。根据最后一段“However,if youre an American whoreally needs the money,you probably cant afford it.Candidatesneed t
23、o travel to Cologne four times at their own expense for theemployment process between April and July.Plus?they needstrong German-speaking skills.”可推断,对于美国人来说这些潜在的要求是具有挑战性的。CPlays are an important part of British culture.The West End theatre inLondon is the best place to watch a professional play,but
24、 acting alsotakes place in every school and village hall across the country.There are over 2,500 non-professional drama groups in the UKtoday and they are an active part of community life.People from allwalks of life take on acting roles besides their regular jobs.They do it forfun,for the love of a
25、cting and as a way to meet new people.Not everyone in a drama club is a skilled actor,but enthusiasm isconsidered to be more important than talent.Friends,family membersand neighbours enjoy getting together to watch the final performanceand telling the people they know to“break a leg”.Its a great wa
26、yof bringing communities together.Also,in many rural parts of Britain,non-professional theatre is the only chance people have to see playsfor miles around.Many people get a taste for acting at school.Every school puts ona play at least once per year,usually at Christmas,and parents lovecoming to wat
27、ch their children perform.Ask any British person andtheyre sure to have happy memories of being in their schoolsChristmas play,whether they played the role of Mary or Joseph orperhaps even a sheep or a donkey.Another Christmas theatre tradition is thepantomime(童 话 剧).Pantomimes are a type of musical
28、 comedy for families.The audience isencouraged to participate in the performance singing along withthe music and shouting to the actors.Pantomimes are really fun towatch,especially for children.British people love going to the theatre,professional or not,andmany of them also enjoy performing.If you
29、have the chance,go andsee a play in the UK.8.Where can British people probably see the best professional playaccording to the passage?A.In the school halls.B.In every village hall.C.In the West End theatre in London.D.In many rural parts of Britain.9.Which is NOT the reason why people from all profe
30、ssions take anactive part in plays?A.To get to know more people.B.To look for the fun of life.C.Because they enjoy performance.D.Because they dont like their own jobs.10.What does the underlined phrase“break a leg”mean inParagraph 3?A.Pay attention to safety.B.Say good luck and wish you success.C.Wi
31、sh actors good health.D.Avoid being hurt.11.When is the best time to enjoy the play performance in the UK?A.During the Christmas period.B.At the beginning of a school year.C.During family gatherings.D.The time when you5re visiting schools and villages.8.C考查细节理解。根据第一段中的“The West End theatre in London
32、 isthe best place to watch a professional play”可知,在 West Endtheatre 可以看到最好的专业戏剧。9.D考查细节理解。根据第二段中的“They do it for fun,for the love ofacting and as a way to meet new people”可知,D 项正确。10.B 考查词义猜测。根据画线词前后的语境判断,朋友、家人和邻居喜欢聚在一起,看最终的表演,这是一种让社区的人相聚的好方法,故当相识的人见面时应该是祝彼此好运,并预祝演出成功。11.A 考查细节理解。根据第四段中的“Every schoo
33、l puts on a play at leastonce per year,usually at Christmas”以及倒数第二段的“AnotherChristmas theatre tradition is the pantomime(舞台剧)”可知,在圣诞节期间,戏剧表演较多,是人们欣赏戏剧的最佳时间。DIf you could have a superpower,what would it be?Other thanflying and communicating with someone from his mind(which,lets behonest,would probabl
34、y actually be awful),breathing underwater is oneof the favorites.You can hang out with Aquaman and Ursula,andwhen the end of the world comes and were all living under water,youll be fine.With this in mind,a student at the Royal College of Art,London hasdesigned a3D-printedamphibiousgarmentcalledAMPH
35、IBIOessentially a set of gills(鳃)for this very purpose.According to JunKamei,a biomimicry designer and materials scientist,it is for a futurewhere humankind lives in the water.With the world set for a global temperature increase of 3.2C(5.7F)by 2100,rising sea levels are a very real threat to large
36、coastalcities,potentially affecting up to 2 billion people or 26 percent of thecurrent global population.Kameis little device uses a specially designed porous(多 孔 的)material that fills oxygen again in the water and releases carbondioxide.It is inspired by water-diving insects that create their own l
37、ittlescuba diving set by creating a protective bubble of air around theirbody thanks to their water repellent(防水的)skin.The technology is easily 3D-printable too,which will be great whenwe need them together.These gills could replace heavy and clumsyscuba equipment,making it more similar to free divi
38、ng but for longer.This could have immediate applications for underwater rescue plans the 12 boys rescued by divers from a flooded cave in Thailand,forexample,where it took weeks to work out how to get the boys and thevital breathing equipment through those narrow tunnels.So far,the tech has only bee
39、n tested as a working prototype,notactually on humans,so the dream may have to be on hold for now.And scaling up and testing on humans is Kameis next plan.This maysound unbelievable,but Kamei insists he has a much more optimisticvision of the future.12.What can be inferred about Aquaman and Ursula?A
40、.They can read minds.B.They can breathe underwater.C.They often cause huge disasters.D.They cant live underwater.13.What can we learn about AMPHIBIO?A.It can produce oxygen in the water.B.Its user can communicate with others from their mind.C.It is the unique useful tool against the threat of rising
41、 sea levels.D.The designer drew his inspiration from natures hidden design.14.Why did the author mentioned the rescue of the boys in Thailand?A.To present the success of the new device.B.To compare the new device with the old one.C.To prove the advantage of the new device.D.To show the new device is
42、 easily 3D-printable.15.What is the authors attitude to the future of the new design?A.Objective.B.indifferent.C.Doubtful.D.Critical.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种由自然物种获得灵感而设计出的叫做 AMPHIBIO 的潜水装置,可以取代沉重笨拙的水肺设备,使其更像自由潜水,但时间更长。12.B 推理判断题。根据第一段 Other than flying and communicating withsomeone from his mind(whic
43、h,lets be honest,would probablyactually be awful),breathing underwater is one of the favorites.You can hang out with Aquaman and Ursula,and when the endof the world comes and were all living under water,youll befine.可知,除了坐飞机和用意念与人交流,水下呼吸是最受欢迎的方式之一。你可以跟 Aquaman 和 Ursula起玩,当世界末日来临时,我们都生活在水下,你会没事的。所以可推
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
