分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型2021-2022学年高中英语 Unit 5 The power of nature Section Ⅰ— Warming Up Pre-reading Reading .docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:605387
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:4
  • 大小:18.92KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年高中英语 Unit The power of nature Section Warming Up Pre-reading Reading 2021 2022 学年 高中英语
    资源描述:

    1、Unit 5The power of natureSection Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、写作词汇复习Reading部分的词汇,完成下列小对话或语段。1.Are you interested in historical novels?(实际上),nothing interests me more than reading that kind of novels.答案Actually2.Do you know who will (被任命) as our new sales manager?Sorry,I don

    2、t know.答案be appointed3.Who are you (打招呼)?The man across the road.Its my uncle.答案waving at4.She looked very smart in a pale grey (套装).Yes,she did.答案suit5.Do you think he is lucky to get the job?(当然了).答案Absolutely6.Tom (前往) home when I drove (沿着) the road.答案was making his way;alongside二、阅读词汇复习Reading部

    3、分的词汇,写出画线部分的汉语意思。Yesterday I paid a visit to my uncle,a scientist researching on volcanoes 1.When I entered his office,I saw a diagram 2. on the wall,showing when volcanoes erupt 3.He told me a volcano has much more potential 4. to cause damage than a hurricane 5. or an earthquake.He also told me th

    4、at the ashes 6. will pollute the environment and cause damage to air travel.After lunch,I wore a helmet 7. and boots 8. and made my way to a live volcano.I collected much information for a database 9. about the volcano.答案1.火山2.图表3.喷发4.潜能5.飓风6.灰7.头盔8.靴子9.数据库三、用方框内所给短语的适当形式填空in the distancebe appointe

    5、d asburn to the groundtake notice ofbe about tobe amazed atout of the waymake our way1.Visitors how much the town has changed.答案are amazed at2.Steven has to move because his house last night.答案was burnt to the ground3.I hope youll what Im going to tell you.答案take notice of4.I moved my legs so that s

    6、he could pass.答案out of the way5.On a clear day you can see the temple .答案in the distance6.We begin our experiment when the supply of electricity was cut off.答案were about to7.Though it was dark,we to the village.答案made our way8.Mr Smith chairman of the meeting.答案was appointed as四、根据汉语及括号内的提示,将下列句子翻译成

    7、英语1.原先没想到会有这么多人来参加会议。(Its unexpected that)答案Its unexpected that so many people would come to the meeting.2.夜幕降临,我们开始往家走。(独立主格结构)答案Night coming on,we set off for home.3.他今天早上打电话来的时候,我正准备离家。(be about to.when)答案I was about to leave home when he phoned this morning.4.在新房子里住下来后,他就着手写下一本书了。(用分词形式)答案Having

    8、 settled down in his new house,he set about writing his next book.5.我认为跟他讨论这个绝对有必要。(absolutely)答案I consider it absolutely necessary to talk about it with him.6.我们希望你们能够与我们并肩同行。(alongside)答案We hope youll walk alongside us.五、阅读理解Every year thousands of tourists visit Pompeii,Italy.They see the sights

    9、that Pompeii is famous for,such as its stadium,theatres,shops and restaurants.The tourists do not,however,see Pompeiis people.They do not see them because Pompeii has no people.No one has lived in Pompeii for almost 2,000 years.Once,Pompeii was a busy city of 22,000 people.It lay at the foot of Moun

    10、t Vesuvius,a grass-covered volcano.Mount Vesuvius had not erupted for centuries,so the people of Pompeii felt safe.But they were not.In August of AD 79,Mount Vesuvius erupted.The entire top of the mountain exploded,and a huge black cloud rose into the air.Soon stones and hot volcanic ash began to fa

    11、ll on Pompeii.When the eruption ended two days later,Pompeii was buried under 20 feet of stones and ashes.Almost all of its people were dead.For centuries,Pompeii lay buried under stones and ashes.Then,in the year 1861,an Italian scientist named Ginseppe began to uncover Pompeii.Slowly and carefully

    12、,Ginseppe and his men dug.The city looked almost the same as it had looked in AD 79.There were streets and fountains,houses and shops.There was a stadium with 20,000 seats.Perhaps the most important of all is that there were everyday objects,which tell us a great deal about the people who lived in P

    13、ompeii.Many glasses and jars had some dark blue color in the bottom,so we know that the people of Pompeii liked wine.They liked bread,too;metal bread pans were in every bakery,and in one bakery there were 81 round,flat loaves of bread a type of bread that is still sold in Italy today.Tiny boxes fill

    14、ed with a dark,shiny powder tell us that women like to wear eye-makeup.Ginseppe has died,but his work continues.One-fourth has not been uncovered yet.Scientists are still digging,still making discoveries that draw tourists to Pompeii.1.Why do large numbers of people come to Pompeii each year?A.To vi

    15、sit the volcano.B.To see how Pompeians lived.C.To watch sports and plays.D.To shop and eat there.答案B解析细节理解题。根据文章第一段中的“They see the sights that Pompeii is famous for,such as its stadium,theatres,shops and restaurants.”可知,游客来到庞培古城是为了看过去的庞培人是如何生活的,因为庞培城被火山灰掩埋而保持了原有的一切风貌。故选B项。2.Why had so many Pompeians

    16、 remained by Mount Vesuvius?A.The city nearby offered all kinds of fun.B.The area produced the finest wine in Italy.C.Few people expected the volcano to erupt again.D.The mountain was beautiful and covered with grass.答案C解析细节理解题。根据文章第二段中的“It lay at the foot of Mount Vesuvius,a grass-covered volcano.M

    17、ount Vesuvius had not erupted for centuries,so the people of Pompeii felt safe.But they were not.”可知,这座火山很长时间处于休眠状态,人们没料到它还会喷发。故选C 项。3.Why did the city uncovered look almost the same as it had looked in AD 79?A.Because Ginseppe and his men dug it slowly and carefully.B.Because scientists successfull

    18、y rebuilt the city with everyday objects.C.Because the city was buried alive and remained untouched.D.Because nobody had lived in the city ever since the volcano erupted.答案C解析推理判断题。由第二段以及第三段的最后两句可知,由于火山突然喷发,人们在毫无准备的情况下就被埋葬了,几个世纪以来都没有被破坏,所以保留了当时全部的情景。故选C项。4.What do we know about the Pompeians who liv

    19、ed 2,000 years ago?A.They liked women wearing all kinds of make-up.B.They lived more or less the same as Italians now do.C.They enjoyed a lazy life with drinking and eating.D.They went back to Pompeii after the eruption in AD 79.答案B解析推理判断题。根据文章第四段的内容可知,古代的庞培人的生活习惯和现代的意大利人的生活习惯差不多一样。故选B项。六、语篇填空Dirty

    20、water rose in wells and canals before the earthquake.But no one judged that an earthquake was coming.1. (sudden),everything shook.It seemed as if the world was 2. an end.Millions of brick houses and a number of dams 3.(destroy).Railway tracks became useless bars.Pipes in mines burst and let out smel

    21、ly steam.Huge cracks trapped cyclists everywhere.The next day,this event was the headline or main title of all newspapers.With the reporters 4.(give) an outline of the disaster,the whole nation was shocked by the damage and the victims extreme 5. (suffer).People were moved 6. they read that the 7.(s

    22、urvive) comforted each other by saying “Congratulations! You survived!”So they not only expressed their sympathy sincerely,but also organized together 8.(help) the victims right away.The injured were rescued and the dead 9.(be) buried.The 10.(frighten) people who survived were dug out from under the ruins and were offered shelter,fresh water and electricity.Thanks to peoples help,the loss was minimized.答案1.Suddenly2.at3.were destroyed4.giving5.suffering6.when7.survivors8.to help9.were10.frightened

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年高中英语 Unit 5 The power of nature Section Ⅰ— Warming Up Pre-reading Reading .docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605387.html
    相关资源 更多
  • 全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1