分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类5 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:612067
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:14.98KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类5 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 段落 大意 WORD 解析
    资源描述:

    1、高三阅读专项拆分训练段落大意类【5】【1】 Therecentgovernmentannouncementofanincreaseinuniversity feesforthecomingschoolyearhasangeredyoungpeopleplanning to go to university. In addition, it has caused some of them quite understandably to question the value of a university education. In an ideal (理想的) world, university

    2、 education would be free and open to all. However in most western countries, students do contribute to the cost of going to university, and most accept that they should pay something towards the benefits they receive from a university education. These benefits include the opportunity to get good job

    3、s in the future, and this course leads to higher pay and a more comfortable lifestyle.What is the second paragraph mainly about?A. Education in western countries.B.The reasons why university fees have increased.C.The benefits of a university education.D.The ways to get a good university education.【答

    4、案】C【解析】 根据第二段中的These benefits include the opportunity to get good jobs in the future, and this course leads to higher pay and a more comfortable lifestyle.可知,该段主要阐述了学生从大学教育中得到的益处。故选C。【2】 When Plastic surgery takes an unexpected wrong turn, irreparable (不能挽回的) damage can occur. Any Plastic surgery on

    5、 a young, undeveloped person has a risk of complication (并发症) such as infection, which can lead to death. Even if there are no complications, there is no guarantee that surgery will provide the perfect nose or sculpted body. No matter how minor the procedure, it is not as effortless as it appears.Wh

    6、at is the paragraph mainly about?A. Plastic surgery being too costly for teens.B.The hidden danger in having plastic surgery.C.The development of techniques of plastic surgery.D.Plastic surgery making teens prettier without effort.【答案】B【解析】 主旨大意题。根据irreparable (不能挽回的) damage can occur.及本段内容可知,本段主要讲的

    7、是做整容手术的隐患。故选B。【3】 One theory is that kissing all began when cavemen began licking (舔) their neighbours faces for the salt on them. But whatever it might have been for, the fact remains that, in one form or another, kissing has been widespread, though it developed mostly in the West. Ancient Greek an

    8、d Roman parents kissed their children, and lovers or married people kissed each other, as did friends. In the Middle Ages (the period in European history between about 1100 and 1500 AD) knights (骑士) kissed before doing battle. Early Christians were often kissed to express respect.What is Paragraph 2

    9、 mainly about?A.The importance of kissing.B.Kissing in the Middle Ages.C.Different reasons for kissing.D.The early development of kissing.【答案】D【解析】 主旨大意题。根据第二段内容可知,古希腊和古罗马的父母亲吻他们的孩子,恋人或已婚人士互相亲吻,朋友也是如此。在中世纪(公元1100年至1500年的欧洲历史时期),骑士们在战斗前接吻。早期的基督徒经常用亲吻来表达敬意。故第二段主要讲述早期亲吻的发展。故选D。【4】 In an ideal (理想的) wor

    10、ld, university education would be free and open to all. However in most western countries, students do contribute to the cost of going to university, and most accept that they should pay something towards the benefits they receive from a university education. These benefits include the opportunity t

    11、o get good jobs in the future, and this course leads to higher pay and a more comfortable lifestyle.What is the paragraph mainly about?A. Education in western countries.B.The reasons why university fees have increased.C.The benefits of a university education.D.The ways to get a good university educa

    12、tion.【答案】C【解析】 主旨大意题。根据These benefits . comfortable lifestyle可知,该段主要阐述了学生从大学教育中得到的益处。故选C。【5】 And its not just tobacco: Drug use among US teens is down across the board. The National Institute on Drug Abuse has published annual reports on US teens drug use since 1996, and the 2016 survey shows the lo

    13、west rates of illegal drug and alcohol use. Marijuana (大麻) use remained mostly steady. It is encouraging to see more young people making healthy choices not to use illegal substances (物质), says former National Drug Control Policy Director Michael Botticelli.What does this paragraph mainly talk about

    14、?A. E-cigarettes are popular among US teens.B. The strategies are put forward by experts.C. There are many forms of tobacco.D. US teens drug use has decreased.【答案】D【解析】 主旨大意题。由本段的主题句And its not just tobacco: Drug use among US teens is down across the board(不仅是烟草:美国青少年的毒品使用也在全面下降)可知,该段主要讲了美国青少年吸毒率全面下

    15、降了。故选D。【6】 When plastic surgery (整容) takes an unexpected wrong turn, irreparable (不能挽回的) damage can occur. Any surgery on a young, undeveloped person has a risk of complication (并发症) such as infection, which can lead to death. Even if there are no complications, there is no guarantee that surgery wi

    16、ll provide the perfect nose or sculpted body. No matter how minor the procedure, it is not as effortless as it appears.What is the paragraph mainly about?A. Plastic surgery being too costly for teens.B.The hidden danger in having plastic surgery.C.The development of techniques of plastic surgery.D.P

    17、lastic surgery making teens prettier without effort.【答案】B【解析】 主旨大意题。根据第一句When plastic surgery (整容) takes an unexpected wrong turn, irreparable (不能挽回的) damage can occur.(当整容手术出现意想不到的错误时,可能会造成无法弥补的伤害。)及本段内容可知,本段主要讲的是做整容手术的隐患。故选B。【7】 Americas youth is turning its back on tobacco (烟草). According to a st

    18、udy recently published by the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), cigarette smoking among US high school students is at an all-time low. One in 5 US high school students in 2016 reported using a tobacco product within the past 30 days, an improvement from 1 in 4 students just one year

    19、before. And its not just tobacco: Drug use among US teens is down across the board. The National Institute on Drug Abuse has published annual reports on US teens drug use since 1996, and the 2016 survey shows the lowest rates of illegal drug and alcohol use. Marijuana (大麻) use remained mostly steady

    20、. It is encouraging to see more young people making healthy choices not to use illegal substances (物质), says former National Drug Control Policy Director Michael Botticelli.All individual forms of tobacco such as cigarettes, e-cigarettes, cigars, and smoke-less tobacco saw declines (下降) in usage in

    21、2016.What does Paragraph 2 mainly talk about?A.E-cigarettes are popular among US teens.B.The strategies are put forward by experts.C.There are many forms of tobacco.D.US teens drug use has decreased.【答案】D【解析】 根据第二段的主题句And its not just tobacco: Drug use among US teens is down across the board可知,该段主要讲

    22、了美国青少年吸毒率全面下降了。故选D。【8】 For the winter games in PyeongChang, South Korea, virgin forest was destroyed on Mount Gariwang to accommodate ski runs. For the 2022 Winter Olympics in Beijing, a ski run is set to wipe out part of the Songshan National Nature Reserve. And lets not forget the 240 acres of Atl

    23、antic Forest that were leveled for the 2016 games in Rio de Janeiro to make way for a golf course.What is the paragraph mainly about?A.Popularity of the Olympics.B.Different needs of the Olympics.C.Importance of protecting forests.D.Problems caused by the Olympics.【答案】D【解析】 主旨大意题。在本段里,作者列举了平昌冬运会、北京奥运会以及里约奥运会为了修建奥运场馆,都对森林资源有了很大破坏。所以本段主要讲述的是奥运会带来的问题。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类5 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-612067.html
    相关资源 更多
  • 人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx人教版七年级生物上册教学设计:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征.docx
  • 人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx人教版七年级生物上册导学案:第一单元 生物和生物圈 第一章 认识生物》第一节 生物的特征(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:第二单元 第一章第一节 练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx人教版七年级生物上册同步练习:2.1.1练习使用显微镜.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx人教版七年级生物上册同步练习:1.2.2生物与环境组成生态系统.docx
  • 人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx人教版七年级生物上册同步练习1.1.2调查周边环境中的生物.docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.2绿色植物的呼吸作用导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.5.1光合作用吸收二氧化碳释放氧气导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.4绿色植物是生物圈中有机物的制造者导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx人教版七年级生物上册3.3绿色植物与生物圈的水循环练习(含解析).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.3开花和结果导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.2.3 开花和结果练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.2植株的生长导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.2.1种子的萌发导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册3.1.2种子植物练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类蕨类苔藓植物同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册3.1.1藻类、苔藓和蕨类植物导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册2.2.3植物体的结构层次导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx人教版七年级生物上册2.2.2动物体的结构层次同步练习.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.3 动物细胞练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册2.1.1 练习使用显微镜练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx人教版七年级生物上册1.2.3生物圈是最大的生态系统导学案(无答案).docx
  • 人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.2.2生物与环境组成生态系统练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx人教版七年级生物上册1.1.1生物的特征练习(含解析)教师用卷.docx
  • 人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx人教版七年级生物上册2.1.3第三节 观察动物细胞 教学设计.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1