分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2023届安徽省江淮十校高三第四次联考 英语答案.pdf

  • 上传人:a****
  • 文档编号:613165
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:PDF
  • 页数:6
  • 大小:436.47KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届安徽省江淮十校高三第四次联考 英语答案 2023 安徽省 江淮 十校高三 第四 联考 英语 答案
    资源描述:

    1、听力:1-5 BCAAC 阅读理解:21-23 DBB 七选五:36-40 FGDBE 完形填空:41-45 BCABA 语法填空:56.on 61.the 写作:应用文:Possible Version:江淮十校 2023 届高三联考英语试题参考答案与评分细则6-10 CBBAB 11-15 CBBCA 16-20 CAABC 24-27 DCDC 46-50 DCDDB 57.to make 62.has created 28-31 BACD 51-55 DCBAB 58.planting 63.locals 32-35 BCAC 59.who 60.yearly 64.was 65.co

    2、verage/covering As National Sight Day approaches,its crucial to discuss the rising myopia rate among Chinese students.According to a 2022 survey,the rate of myopia among students is high,with 35.6%for elementary school students,71.1%for junior high school students,and a staggering 80.5%for senior hi

    3、gh school students.This data indicates that myopia has become a serious issue,likely due to the increasing usage of electronic devices and less time spent outdoors.To prevent further damage,students should reduce electronic device usage and spend more time outdoors.Parents,teachers,and schools shoul

    4、d also promote healthy eye habits and have the childrens eyesight checked regularly.In conclusion,raising awareness and promoting healthy eye habits can prevent further damage to students eyesight and help them lead healthier lives.读后续写:Possible version:Then,mysteriously,it began to show signs of lo

    5、sing liveliness.I increased my plant watering,and then decreased it.Still,the leaves kept browning and dropping to the floor.I grew more and more frustrated and uneasy.The thought that I couldnt even care for a simple plant started to haunt me like a shadow.For the past few months,a bond had been bu

    6、ilt between me and the plant.I couldnt shake the feeling that if the plant died,I might too.Having seen through my heart and sensed my fear,my wife comforted me,Honey,your treatment is working well and maybe the plant just needs its.Her words did make sense and settled my nerves.As I became less anx

    7、ious,I began to search online for how to care for my plant.Following the instructions,I transplanted the tree to a larger pot,giving its roots more room to grow and buried some solid plant nutrient under the top layer of the earth.Soon,we both began to thrive again.Whenever I look at the tree with i

    8、ts shinny and lush leaves in its new pot,I make it a point to appreciate my wife and the other people who have cared for and supported me.If the plant outlives me,I hope it will inspire my wife to live her life to the fullest.英语试题参考答案第1 页(共 6 页)试题详解听力文本(Text 1)W:Have you noticed that people here in

    9、Mexico stand very close together?M:Yes.Its the same in Peru too.W:Its the opposite in Britain.I was a little uncomfortable here at first.But after a few days,Im getting used to it.(Text 2)W:Are you going to Brians birthday party tonight?M:Oh my gosh,it totally slipped my mind!I didnt even reply to h

    10、is invitation.Ive got football practice tonight.W:Thats too bad.Ill let him know youre not able to make it.(Text 3)M:How are you and your roommate getting along?W:Pretty well.She usually comes home late,but shes always careful not to make any noise in case Im sleeping.Shes very thoughtful.M:Thats ni

    11、ce.W:Yeah.Shes a real change from my old roommate,who only cared about herself.(Text 4)M:This town is a healthy place to live in.There are many trees,and the air quality is good.I guess thats because there isnt a lot of industry.W:Yeah.But no industry means no jobs.It is difficult to find work aroun

    12、d here.The city should bring more businesses here.(Text 5)M:What an awful month we are having!W:Its pretty bad,isnt it?So hot and wet.Its hard to sleep at night in our dormitory.M:Its not usually this hot in the fall.Well,I think Im going to get some more ice cream in the store.(Text 6)W:How are you

    13、 going to get home later,Harry?M:Oh,I can just take a bus or a taxi.There are usually plenty of taxis in front of this restaurant at night.W:Yes,but not on a Sunday night.You might wait for a long time.(!)Why dont you ask Kevin to drive you home?Hes having dinner with us and he lives near you.M:That

    14、s right.Ill ask him when hes back from the bathroom.英语试题参考答案第 2 页(共 6 页)(Text 7)M:Hello,Im a manager from Sunrise Supermarket headquarters to conduct a survey about customer satisfaction.I was wondering if you could tell me a little about your experience in shopping here.W:Sure,I shop here all the t

    15、ime.Its become a really good place to shop since the owner decided to move here last year.M:I see,did you shop at Sunrise Supermarket when it was located on Brighton Avenue?W:I went there a few times but the store was so small.I didnt have a wide selection like we have here.(Text 8)W:叨Thanks for let

    16、ting me borrow the tent,Sam.M:No problem,Tara.I was worried itd be too small.W:It was a little tight but we managed.Well have to get a big one for next time.Anyway,it was a great camping trip!M:Are you going again soon?W:No,were practicing our rock climbing for a little while to get into shape.M:Its

    17、 great for building strength!Me and Shelly do it at the climbing center just out of town.Its fun solving the puzzle of how to get up,and exciting too!W:Ture that!My gym has a practice wall but wed like to do it in the wild one day!M:I have a guide I can recommend.Hell take you to the best climbing s

    18、pot and it has all the equipment too!W:Great!Do you want to practice together?M:Sure,Im going with Shelly at 6 pm tonight.W:Excellent.Ill meet you at the center then!(Text 9)W:John,I want to start an online store for homemade items.I want to sell handmade candles,soap,and other household things.M:Gr

    19、eat idea!It sounds like it can be unique.W:Ive been researching and I found out that this market area is not overly competitive and theres huge demand.M:So,whats your next step?W:I want to start by reaching out to local artists and see if theyre interested in partnering with me and Id offer a platfo

    20、rm for them to sell their products.M:Good idea!Itd be a win-win for both of you.What about deliveries?W:Ive been thinking about that.I want to offer free delivery for orders over a certain amount,and for smaller orders,Ill charge a small fee.M:And how about packaging?W:面I want to make sure the produ

    21、cts are packaged well.Im investing in packaging materials that are recyclable.M:That sounds great.Im sure it will be successful.Let me know if theres anything I can do to help.W:Thanks,John.I really appreciate it.英语试题参考答案第 3 页(共 6 页)(Text 10)M:Well,good morning,ladies and gentlemen.Welcome to the Cr

    22、owne Plaza business center at Coogee Beach.Im David Bowers,your host for the next two days,and I just want to give you some practical information.OK.Coffee,tea,and cold drinks are served all day in the cafe which is just inside the main entrance to the hotel.Lunch is served between 12:00 and 2:30 in

    23、 the private dining room.This evening you are invited to join the management for drinks by the swimming pool.The General Manager usually makes a short welcome speech.吵Id like to apologize for the temperature.Im afraid its a little warmer than usual in here because the air conditioning in the busines

    24、s center is being repaired.However,the work will be completed before lunchtime.凶 Right.There are some changes to the conference program.Unfortunately,one of the main speakers has canceled her talk and so a couple of the sessions have been canceled or rescheduled.The updated program is being printed

    25、at the moment.OK now,before we go for breakfast,are there any questions?阅读理解A 篇21.D 细节查找题。根据文章第一段最后旬话,“Today,we are transforming this beloved building into a new national museum of design and creativity dedicated entirely to children.可知,Young V&A 主要面向儿童,故选 D。22.B 细节查找题。根据文章第二部分“How you can help,飞75

    26、could buy sensory materials to help bring the collection to life for young visitors.故选 B。23.B 细节查找题。根据文章最后一部分“Ways to give,如果使用支票捐赠,有填写捐赠表、将支票邮寄给博物馆、把支票当面交给博物馆对应部门等儿种形式,故选择 B。B 篇24.D 推理判断题。根据第二段“Its safer to start winter climbs at night when theres less risk of the sun melting the snowpack.说明相比夜晚,自天

    27、爬山时,太阳融化积雪的风险较大,因此作者和朋友选择凌晨 3 点出发来回避可能的危险,故选择 D。25.C 推理判断题。根据第四段“In an instant,I fell backward,bouncing off the rock face and rolling down the mountain as if I were a character in a video game.,作者使用 asif 虚拟旬式让读者结合自己的经验想象自己当时遭遇的危险状况,故选择 C。26.D 推理判断题。第 5 段的两个问题“Where are you?Whats the date?”都属于事实类问题,作

    28、者用自问自答的方式确定自己的大脑在事故后的意识状况,故选择 D。27.C 推理判断题。从第一段作者表明自己喜欢挑战,到最后一段“The doctors told me it would be a year before I could climb again,but I was back on the trails within six months.“中可看出困难和挫折不能阳挡作者挑战自我的脚步,故选择 C。英语试题参考答案第 4 页(共 6 页)来源:高三答案公众号C 篇28.B 篇章结构题。文章第二段先提出作者的分论点:上大学的潮流导致了大规模的学生贷款。之后作者列举了一系列数字来证明这

    29、一观点。故选择 B。29.A 词义猜测题。根据第三段第一旬话,Although 后的从旬部分强调获取学位的代价在攀升,则主旬部分内容应与从旬形成语义上的对比,故可推断出学位的价值却在“下降。因此选择 A。30.C 细节查找题。根据第四段第一旬话,“The push for students to go to college has also prevented them from considering careers.such as construction and manufacturing.由此可知,上大学的潮流使得年轻人不再朝建筑业和制造业流动,故 C 正确。31.D 文章标题类。文章

    30、第一段提出观点,认为一味提倡年轻人去上大学会带来负面影响。之后二三四段分别从学费、学位价值、对经济结构带来的影响等方面加以论证,最后一段进行归纳总结。故最佳标题为 D,”为什么我们需要反思上大学”。D 篇32.B 推断题。根据第三段最后一旬话,“The participants were followed for almost a decade,during which time there were 882 cases of dementia.研究者对参与者进行了接近十年的跟踪研究,在此期间,882 人患上了 dementia。由此可推知,研究团队追踪了参与者的健康状况,故选择 B。33.C

    31、 推断题。根据第四段最后一旬话可知,在低基因风险人群和高基因风险人群中,地中悔饮食和痴呆风险之间存在着相似的关联,即能降低痴呆风险。故可推知,地中海饮食可以减少痴呆风险的功能不受基因风险的影响,故选择 C。34.A 主旨大意题。根据文章第五段,Dr Janice Ranson 先强调了痴呆对人们的影响,指出目前治疗手段非常有限。然后说明了他们的研究对于预防痴呆的积极意义。故选择 A,研究的价值。35.C 推断题。根据文章最后一段第二旬话,as genetic data was only available based on European countries,and that further

    32、 research is needed in a range of populations to determine the potential benefit.由此可以推断,进一步的研究会集中在丰富样本数据方面,收集更多来自不同种族和国家的数据。七选五36.F 替代。F 选项中的 the famous theoretical physicist 指代上文的 Stephen Hawking,而“this thought 呼应上文所提到的人工智能的发展可能书写着人类的灭亡这一看法。37.G 逻辑推断。本段主要讲人工智能带来了人类工作的流失,G 选项进一步提到随着智能机器人的日益聪慧,同样的任务需

    33、要更少的人手。故选 G 项。38.D 语境推断逻辑推断。本段提到 AI 算法无法为用户过滤掉无害或不精准的内容,因此受到 TikTok批判者的质疑。在此情况下,用户无法分辨眼前信息的真假,因此也造成了用户无法相信所见所闻的情况。故选 D 项。39.B 主旨大意。根据选项的位詈以及文章每段的结构,应该选择可以概括本段主要内容的旬子。而本段的主要内容是在讲述 AI 带来的日益扩大的社会经济不平等。40.E 语境推断。用 AI 摆脱写作任务,给学术诚信和创造性带来了威胁。故选 E 项。英语试题参考答案第 5 页(共 6 页)完形填空41.B Ben 被妻子 Martha 反复告知,不要触碰橱架上的金

    34、属容器。42.C 由后文“sprinkling just a little of the contents over the ingredients”可知 Martha 每次烹任都会将金属容器里的物品洒入食物中调味,故选 C 项。herb 香草43.A 秘密香草来自 Martha 的已故母亲,因此一且金属容器不慎摔落,将无法再装满了。44.B 山上文可以看出 Martha 特别珍视秘密香草,因此才会担心 Ben 会不慎将金属容器摔落,洒出里面的香草。45.A 由上文“never to touch,from her late mother 可知,金属容器里的香草特别珍贵。46.D 由上下文可知,

    35、Martha 每次只洒入一点点香草在食材里。47.C 由上下文可知,Martha 洒入的香草很有效果,她也被大家认可为世界上最好的厨师。48.D Martha 在烹任食物时洒入了香草,因此她被大家认为是世界上最好的厨师,而不是其他的身份。49.D 由上文可知,Ben 对金属容器里的香草越来越感兴趣了,想要一窥究竟的念头也变得越来越无法遏制了。irresistible 无法遏制的50.B 由上文的 lonely and bored”推断,Ben 溜达到了厨房。51.D 由“like a magnet“看出金属容器像一块磁铁一般吸引着 Ben。52.C 根据上下文,当 Ben 最终看到金属容器里的

    36、物品不是秘密香草,而是一张纸条,感到震惊无比。53.B 根据上文“a little folded slip of paper”可知,此时 Ben 慢慢地将纸条展开。54.A Ben 立马认出了纸条上 Martha 的妈妈的笔迹。55.B 结合全文,纸条上简单地写着 Marthas mother 给女儿的一旬话:Martha,在你烹任的所有食物里,都加入一点爱。语法填空56.on 考察介词。57.to make 考察动词不定式做目的状语。58.planting 动名词做主语。59.who 考察非限制性定语从旬关系代词基本用法。60.yearly 考察词性转换,形容词变副词。61.the 考察冠词。62.has created 考察时态。63.locals 名词复数。64.was 考察时态。65.coverage/covering 考察词性转换,动词转换名词。英语试题参考答案第 6 页(共 6 页)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届安徽省江淮十校高三第四次联考 英语答案.pdf
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-613165.html
    相关资源 更多
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx
  • 人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1