分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022秋期中高一英语参考答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:740875
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:23.81KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 期中 英语 参考答案
    资源描述:

    1、2022年秋期高中一年级期中质量评估英语试题参考答案听力材料(Text1)W: You have nice hair.M: Its common. Its not dark and its not light. Its just brown.(Text2) M: Why dont you have a TV set in your house?W: Why should I? The Internet has even taken the place of my radio and newspapers.(Text3) M: Another piece of meat pie?W: No, t

    2、hanks, really. Im on a diet.M: But youve hardly eaten anything.W: Its delicious, but I dont think I ought to.(Text4) W: Do you see something above us?M: Yes, it seems like a bird.W: Is that what I saw flying above us when we were outside last night? The very big white bird that flew without making a

    3、ny noise?M: Yes. I saw it, too.(Text5) W: I want to buy a train ticket to Chengdu for tomorrow.M: OK, we have tickets available for 1:00 p.m., 2:30 p.m. and 4:20 p.m.W: 2:30, please. Thank you.(Text6)M: Hi, Helen. What are you doing?W: We are having a neighborhood cleanup.M: Really? Sounds interesti

    4、ng. What does it involve?W: Well, we are picking up the trash, and the kids are painting on that wall, and we are planting some trees along the sidewalk.M: Thats great. Can I help you?W: Sure, you can help Tina. She is emptying that rubbish can over there.M: OK.(Text7)M: Carol, come into my office.

    5、Id like to give you some information about my trip to France.W: Yes, fine.M: Right, I need to be back in London on Friday evening. Do you think you could check the times of direct flights from Bordeaux?W: Yes, certainly. What about hotels? Do you want me to book you a hotel in Bordeaux?M: Thanks, bu

    6、t that wont be necessary. Im going to stay with friends. Theyve got a little castle in the countryside and they plant very good grapes.(Text8)W: Egypt is an interesting country to see, and its well worth travelling there.M: But we cant make up our minds yet. You know, a round-trip ticket to Egypt co

    7、sts a lot.W: I think you may spend less than half of the money if you go by ship.M: But dont you think it would take a long time and.W: But you can enjoy the beauty of the sea and the rising sun. Youll enjoy yourselves, Im sure.M: Dont be so sure. We most probably wont go anywhere. My wife always wo

    8、rries too much.W: About what?M: Well. Whos going to look after the garden and the pets? We have these problems every year. And in the end we stay at home and look after everything ourselves.(Text9)M: Thanks for being our guest today on 94.1 FM.W: Youre welcome. Thank you for having me on your show.

    9、M: Its our pleasure. So, Ms. Allen, tell us a little bit about your program.W: Sure I started this volunteer program three years ago. I was working at a center for the elderly. I noticed that a lot of them seemed to be very lonely.M: Yes. Thats a big problem in many cities.W: At the time, my husband

    10、 was a teacher. He recognized that many students were having trouble at school. They needed help with their homework, but their parents were working and didnt have time to help them.M: So, you decided to create a program that would connect old people with students in need of tutoring.W: Yes. I knew

    11、there was a need for such a program. Last year, we had 200 volunteer tutors. Together, they did more than 12,000 hours of tutoring.(Text10)M: Welcome to the University Helpline. Now, let me tell you some details so that you know where to go and who to see if you want to pay us a visit. Generally, yo

    12、u will see your Helpline officer Jessica. Jessica is a full-time employee of the Student Union and she works in the Student Welfare Office thats the office that deals with all the matters related to students, and its located at 13 Marshall Road. I have some maps here for those of you who havent been

    13、 there yet. If you wish to call the office, the number is 362-9940. The office is open from 9:30 a.m. to 6:00 p.m. on weekdays and from 10:00 a.m. to 4:00 p.m. on Saturdays. If you want to make an appointment, you can call or come into the office in person. Please note that it may not be possible fo

    14、r anyone to see you right away, particularly if it is a busy time lunch time, for example and you may have to add your name to the waiting list and then come back later. Well, enough from me. Any questions?参考答案1-5 ABACB 6-10 BCCAB 11-15 CBACC 16-20 ABACB21-25 DBCBD 26-30 ACACD 31-35 CABAB 36-40 ECAB

    15、F 41-45 CDACA 46-50 CDBAB 51-55 DABDC56.to 57.a 58.advanced 59.marks 60.Although/Though/While 61.who 62.be remembered 63.successfully 64.heroes 65.following 写作第一节 One possible version:My Dream CareerWhen it comes to dream careers, peoples opinions vary from person to person. As far as I am concerned

    16、, being a doctor is my ideal choice. The reasons are as follows. I was determined to be a doctor as a child. At that time, it was my parents influence that contributed to my dream to heal the wounded and rescue the dying. As time went by, the seed was rooted in my heart. When the epidemic struck, se

    17、eing the angels in white rushing to the front line, I hardened my determination. I hold the firm belief that with a willing heart and ongoing efforts, I will realize my dream.第二节 One possible version: One night when Mindy was watching the TV news, the words “Homeless hero saves a man and a child!” a

    18、ppeared. The newsreader explained how a car crashed into the river next to the park. Though people walking dogs in the park all ran to help, the homeless man ran faster than all of them. He swiftly jumped into the river without hesitation and helped the driver out of the car. Then he managed to pull

    19、 the child on the back seat out of the car. He saved the little boy as well. The car driver was moved to tears. He shook the homeless mans hand tightly and said he could never have lived without his son. He then promised that he would give the homeless man a big sum of money in return to express his

    20、 thankfulness. But the homeless man shook his head and refused. He said with a shy smile that he just did what anyone else would have done. After hearing the news, Mindy suddenly realized what a real hero the homeless man was. So Mindy decided to do something special as well.答案与解析A21.D根据文章 Discover

    21、your community中In order to join ECS, you must hold a Bachelors degree in natural science or engineering, or have done seven years undergraduate study and got relevant work experience in electrochemistry or related subjects. 要加入ECS,您必须持有自然科学或工程学士学位,或已完成七年的本科学习并获得电化学或相关学科的相关工作经验。可知ECS对有经验的工程师开放。故选D。22

    22、.B.根据表格中 Five-year Membership$475可知选B.23.C.根据文章Benefits of membershipUse the ECS digital library, which includes the top publications in solid-state and electrochemical science and technology. 使用 ECS 数字库,其中包括固态和电化学科学与技术领域的顶级出版物。可知选C. B24. B.根据文章第一段第三行But when Mr. Chen launched himself into the air,

    23、it wasnt his quadruple lip(四周跳) that caught my eyeit was the empty seats in the audience behind him.They looked familiar. Those seats were where my parents had stood, my dad holding a video camera to record my daily practice sessions so we could have a review later. 但当陈先生向空中发射自己时,吸引我眼球的不是他的四周跳,而是他身后

    24、观众席上的空座位。他们看起来很熟悉。这些座位是我父母站立的地方,我父亲拿着摄像机记录我的日常练习课程,以便我们以后可以进行审查。可知是童年记忆吸引了作者的注意。25.D.根据文章第二段Id seen Chinese pair skaters Shen Xue and Zhao Hongbos performance at the 2006 winter games in Turin, Italy.They inspired a wave of national pride and made figure skating a mainstream sport in China. I joined

    25、 the rush.看过中国双人滑运动员申雪和赵宏博在2006年意大利都灵冬季奥运会上的表现,他们激发了一股民族自豪感,使花样滑冰成为中国的主流运动。我加入了主流。可知受到两位中国选手的激励。26A.根据文章第三段I told my parents I couldnt do it anymore. Thankfully, they understood and let me stop. 我告诉我的父母,我不能再这样做了。谢天谢地,他们理解并让我停下来。可知作者的父母随和体贴。27.C.根据文章最后一段I put on the skates again 我再次穿上溜冰鞋可知作者将从事以前的爱好。

    26、C28A.根据文章第一段On nearly a weekly basis, my own cats disappear somewhere in the house, hiding while I fruitlessly tear the place apart and ignore the sinking fear that they may have gotten outside. After some period of time, they just. reappear. 几乎每周,我自己的猫都会消失在房子的某个地方,躲藏起来,而我却徒劳地把这个地方撕碎,无视它们可能出门的恐惧。过了一

    27、段时间,他们只是.又出现了。可知作者的情绪是由焦虑到宽慰。29C.根据文章第二段While researchers have long known that cats possess object permanence, or the ability to recognize the existence of an object even when it is no longer immediately seen. 虽然研究人员早就知道猫具有物体的持久性,或者即使不立即看到物体也能够识别物体的存在。可知猫可以追踪一些看不到的东西。30.D 根据文章最后一段hearing an owners v

    28、oice without the owner present in the room left the cats noticeably confused. 在没有主人在场的情况下听到主人的声音,让猫明显感到困惑。可知选D. 31.C. 结合全文及根据文章第二段Cats, the study suggests, are able to track their owners whereabouts, using only the sound of the human voice. 可知本文主要是讲猫依靠听力定位它们的主人。D32.A.根据文章第一段The Netherlands is one of

    29、 them, but its also a leader in an creative supplement to nursing-home care called care farms. 荷兰是其中之一,但它也是养老院护理的创造性补充的领导者,称为护理农场。可知第一段提到dementia(痴呆)是为了引出话题。33.B.根据文章第二段Here, people can be active, get fresh air and stimulation, and feel valued while interacting with other workers and volunteers在这里,人

    30、们可以活跃起来,获得新鲜空气和刺激,并在与其他工人和志愿者互动时感到受到重视。可知选B。34.A.根据文章第三段Care farms have existed in a few countries since the 1970s and 1980s, and theyve been renowned. Fischer regularly receives calls from organization in Japan, Switzerland, South Korea and other locations. 自1970年代和1980年代以来,农场在一些国家已经存在,以及Fischer 定期

    31、接到来自日本、瑞士、韩国和其他地点的组织的电话。可知care farms 很受欢迎。35.B.根据文章最后一段作者引用Steve的话“Im trying to spend more time in nature while I am not on the farm because I recognize its positive influence on my well-being.”可知作者对Care farm持积极态度。36.E承接上文,“你有没有发现自己有过很努力学习最终结果却不好的时候?”那不是因为你不聪明,而是你学习方法错了。37.C过渡句,引出以下学习方法。38.A 此段主要介绍团

    32、队学习比独自学习更有趣更能激励人。D为干扰选项。39.B.关键词为空后的“these sites”,对应B选项中的 “Quizlet and StudyBlue”.40.F 上文给出学习方法,故提出希望,别失去动力,你已经有方法了。语言运用第一节41. C考查名词。动宾搭配:建立关系42. D考查名词。根据下文可知,弹钢琴。43. A考查动词。从那时起,我不弹钢琴(触摸琴键)的最长时候可能是两个月。44. C考查固定搭配。 an immense amount of= a large amount of 许多,大量45. A考查名词。从I couldnt bear to let them go,

    33、“舍不得放手”可知,因为爱。46. C考查形容词。根据句意,我是如此纯粹地爱音乐和钢琴,以至于甚至是我的生活更忙的时候也没有放手。47. D考查副词。比赛时,不断有演奏乐器的家人和朋友被安排在我身边。为了向别人证明,甚至是向自己证明一些事情,我感觉到想要提升自我和做到最好时的压力。48. B考查名词。参照上题解析。.49. A考查动词。参照47题解析。50. B考查动词。获得权利。51. D考查动词。呼应前一句话,作者一开始并没有选钢琴,有那么一阵,它不是一种兴趣爱好而是我讨厌的事情。52. A考查固定搭配。参照上题解析。53. B考查动词。plant与grow相对应。54. D考查句意理解。

    34、根据上文可知,爱恨一同生长。爱可以在恨生长的地方安家。55. C考查名词。从后文说我们需要时间和空间从看出,没有捷径。第二节56. to考查固定搭配 fromto57. a 考查冠词。task为可数名词,用冠词 a58. advanced考查形容词。advanced,高级的,先进的,修饰名词。59. marks考查动词时态和单复数。根据语境,应为一般现在时,主语为participation,用单数形式。60. Although/Though/While考查连词。Although/Though/While引导让步状语从句,尽管我退伍了,我仍旧是个兵。61. who考查非限制性定语从句。先行词为人

    35、,故用who。62. be remembered考查动词语态。这些战士,将永远被铭记。前有情态动词will,用be remembered.63. successfully考查副词,修饰动作carried out。64. heroes考查名词单复数。825个国家英雄,故用复数。65. following考查非谓语。逻辑主语为China and South Korea,为主动关系,故用following。写作第一节One possible version:My Dream CareerWhen it comes to dream careers, peoples opinions vary fro

    36、m person to person. As far as I am concerned, being a doctor is my ideal choice. The reasons are as follows. I was determined to be a doctor as a child. At that time, it was my parents influence that contributed to my dream to heal the wounded and rescue the dying. As time went by, the seed was root

    37、ed in my heart. When the epidemic struck, seeing the angels in white rushed to the front line, I hardened my determination. I hold the firm belief that with a willing heart and ongoing efforts, I will realize my dream.第二节One possible version: One night when Mindy was watching the TV news, the words

    38、“Homeless hero saves a man and a child!” appeared. The newsreader explained how a car crashed into the river next to the park. Though people walking dogs in the park all ran to help, the homeless man ran faster than all of them. He swiftly jumped into the river without hesitation and helped the driv

    39、er out of the car. Then he managed to pull the child on the back seat out of the car. He saved the little boy as well. The car driver was moved to tears. He shook the homeless mans hand tightly and said he could never have lived without his son. He then promised that he would give the homeless man a

    40、 big sum of money in return to express his thankfulness. But the homeless man shook his head and refused. He said with a shy smile that he just did what anyone else would have done. After hearing the news, Mindy suddenly realized what a real hero the homeless man was. So Mindy decided to do something special as well.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022秋期中高一英语参考答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-740875.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合题).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合题).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(精练).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(精练).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(突破训练).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(突破训练).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(研优卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(研优卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(最新).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(最新).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(新).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(新).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(巩固).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(巩固).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(实用).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(实用).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(完整版).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(完整版).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(夺分金卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(夺分金卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优B卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优B卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优A卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优A卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(名师推荐).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(名师推荐).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(典型题).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(典型题).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(B卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(B卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(A卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(A卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案解析.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案解析.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【黄金题型】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【达标题】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【达标题】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【轻巧夺冠】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【能力提升】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【能力提升】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【考试直接用】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合题】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合题】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合卷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合卷】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【突破训练】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【突破训练】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【研优卷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【研优卷】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【满分必刷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【满分必刷】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1